Opgradering i stuen: nyt rya tæppe fra Ellos

Test af Aarstiderne måltidskasse: Børnefamiliekassen

Jeg har fået testet den tredje og sidste kasse i denne omgang at min test af Aarstiderne. Vi har i sidste uge testet Børnefamiliekassen i 3 dage for 3 personer. Den kasse havde vi ikke prøvet før, så den var jeg ret spændt på. Konceptet er sunde (og økologiske) måltider, som er rigtig børnevenlige. Jeg tror, at denne kasse er genial til jer, som har børn der er kræsne eller “selektive” med maden (kan vi også kalde det 😉 ). Det er rigtig, rigtig børnevenligt med mange opdelte ingredienser (børn elsker jo, når ting er opdelt på tallerkenen), ikke nogle krydderier eller “specielle” grøntsager. Jeg må dog indrømme, at jeg personligt synes, at denne kasse er lidt til den kedelige side. Vi har heldigvis ikke et kræsent barn og hun har uden problemer kunne spise med på alle retterne i både Livretter og Kvikkassen. Bella vil gerne have, som så mange andre børn, at tingene helst skal skilles lidt ad på tallerkenen, men ellers spiser hun meget forskelligt og er frisk på at prøve nye madvarer (og vi som forældre siger også, at hun skal). Jeg savnede selv virkelig nogle krydderier, hvidløg eller friske krydderurter. Jeg vil nok hellere have en af de andre kasser, hvor jeg en gang i mellem i stedet, skal gøre retten lidt mere Bella-venlig end en kasse til børn, som jeg så skal prøve at gøre “voksen-venlig”. Jeg synes, at det er nemmere den vej rundt. Men kassen ER meget børnevenlig og har man kræsne børn, så tror jeg seriøst den er guld værd! Vi har to sæt venner i omgangskredsen, som har denne kasse og de elsker den, fordi deres børn så faktisk spiser, hvad der kommer på bordet.
Hvis I har barn/børn, som ikke gider at spise aftensmaden normalt, så kan I jo eventuelt teste denne kasse i en uge eller to. Når man køber hos Aarstiderne, så er man ikke bundet i x-antal uger. I kan ændre og afbestille fra uge til uge. Faktisk helt ind til dagen før jeres levering, så det er ret nemt lige at teste, om konceptet fungerer i ens egen familie og hverdag. Man kan også nemt skifte rundt i hvilken kasse man har. Det har vi gjort flere gange, hvis vi lige havde lyst til at prøve noget nyt.

Om et par dage, så kommer jeg med et opfølgende indlæg, hvor jeg udnævner min favoritkasse af de tre jeg har testet: Livretter, Kvikkassen og Børnefamiliekassen. Vi har nemlig selv valgt at fortsætte med en af de tre kasser!

I kan bestille jeres egen måltidskasse fra Aarstiderne HER (reklamelink). Man kan afmelde kasserne fra uge til uge og der er ingen binding overhovedet. Priserne på linket illustrerer, hvor meget I sparer ? men I skal stadig huske at indtaste rabatkoden til sidst.

 

Maccheroni med stegt svinekød i champignon-flødesauce og sprødt grønt (billedet ovenover)

Det skal du bruge:

1 porre
1 bakke brune champignoner
1 karton piskefløde
1 pose maccheroni
1 pakke store tern af svinekam
1 agurk
1 palermo-peberfrugt
1 iceberg-salat
Olivenolie, salt og peber eddike (fx æbleeddike)

Sæt en gryde med rigeligt vand og salt over til kogning af pasta.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Svampe i flødesauce
Skær porre og champignoner i skiver. Opvarm en pande, og steg champignonerne gyldne og møre. Tilsæt porre og ½ dl vand, og lad det simre 2 minutter. Hæld piskefløden ved, og lad det fortsat simre i 2-3 minutter, til fløden begynder at blive cremet i konsistensen, og porrerne er møre. Smag til med salt og peber.

Maccheroni
Kom maccheronien i gryden med kogende vand. Kog pastaen al dente (ca. 9 minutter), hæld vandet fra, og vend pastaen med lidt olivenolie og friskkværnet peber.

Stegt svinekød i tern
Opvarm en pande, og steg svinekødet ved høj varme i 3-4 minutter, til det er gennemstegt men stadig saftigt. (Lav salaten, imens kødet steger). Krydr kødet med salt og peber, og vend det i flødesaucen.

Sprødt grønt
Skær agurk og peberfrugt i tern. Del icebergsalaten i grove både. Kom salaten på et fad, og top med agurk og peberfrugt. Hæld en smule olivenolie og eddike over, og drys med salt og friskkværnet peber.

Servering
Server maccheroni med stegt svinekød i champignon-flødesauce og sprødt grønt.

Mini-hakkebøffer med kartofelbåde, avocado-tomatsalsa og snackgrønt

Det skal du bruge:

3 bagekartofler
1 bakke tomater
2 avocadoer
½ pose gulerødder
1 agurk
1 løg
1 pakke hakket oksekød
Olivenolie, salt og peber eddike (fx æbleeddike)

Tænd ovnen på 200 grader.

Ovnbagte kartofler
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Kom kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt, peber og olivenolie. Bag kartoflerne ca. 35 minutter, til de er gyldne og møre.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Tomat-avocadosalsa
Skær tomaterne i små tern. Halver avocadoerne, fjern stenen, tag avocadokødet ud med en ske, og skær det i små tern. Bland tomat og avocado, og krydr med salt, peber, 1 spsk. olivenolie og ½ spsk. eddike.

Snackgrønt
Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og agurk i stave til snackgrønt. Anret det på et lille fad.

Mini-hakkebøffer og løg
Pil og skær løget i tynde både. Form kødet til 6 små hakkebøffer, og steg dem i olivenolie ved god varme, ca. 3 minutter på hver side.

Tip: Hvis du ønsker en gennemstegt hakkebøf, skal du give dem 6- 7 minutter i alt. Steg løgene med på panden de sidste 3-4 minutter. Krydr hakkebøfferne med salt og peber.

Servering
Server mini-hakkebøffer med løg, ovnbagte kartofler, tomatavocadosalsa og snackgrønt.

Fiskefilet med gulerods-æbledip, kartofler og snackgrønt

Det skal du bruge:

1 pose kartofler
½ pose gulerødder
1 æble
1 bæger creme fraiche 18 %
1 pose minipebre
½-1 hvidkål
1 citron
1 pakke fladfisk i fileter
Olivenolie, salt og peber groft mel eller rasp evt. smør

Kartofler
Skrub kartoflerne, og kog dem knapt møre ved lav varme i saltet vand i 12-15 minutter. Sluk for varmen, og lad dem trække færdig i vandet.

Skyl alle grøntsagerne, og dryp dem fri for vand.

Gulerods-æbledip
Skræl og riv ½ gulerod. Skær 1 æble i små tern. Rør creme fraiche med revet gulerod, æbletern, salt og peber.

Snackgrønt
Skræl resten af gulerødderne, og skær dem i stave. Skær minipeberfrugterne i kvarte og hvidkålen i både. Anret gulerødder, hvidkål og peberfrugter på et fad til snackgrønt.

Fiskefilet
Skær citronen i både. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i groft mel eller rasp. Steg dem i lidt olivenolie og evt. lidt smør i 2-3 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Servering
Server fiskefilet med citron, gulerods-æbledip, kartofler og snackgrønt.

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

3 kommentarer

  • Jeg vælger en ny kasse hver uge, så kan jeg få den menu, jeg synes er mest spændende og sørge for, at det passer til hverdagen. Kvik-kvikkassen er feks genial, de uger, hvor der er minimalt med tid, men ret kedelig i længden så at skulle have den hver uge ville ikke fungere for os

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Godt tip! Så får man også lidt forskelligt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • MadTilDoer

    Vi har masser af forskellige måltidskasser, og andre løsninger for at få leveret mad til døren. Så hvis du skulle få lyst, så kig endelig forbi

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opgradering i stuen: nyt rya tæppe fra Ellos