Postkort fra Fuerteventura i kaktuskjole

Alletiders kvinder

_TND6905.NEF

Vi er i året 1979. Dorothea (Annette Bening) er alenemor til 15-årige Jamie. De bor, rigtig 70er-agtigt, i et stort hus, hvor den ældre fyr William og den unge Abbie begge lejer sig ind. En slags kollektiv med en hyggelig og familiær stemning. Dorothea er begyndt at være nervøs for, at hun alene ikke kan opdrage sin søn til at blive en ordentlig mand. Derfor beder hun Abbie og sønnens veninde Julie (Elle Fanning) om hjælp. Men hvis en kvinde ikke kan opdrage en rigtig mand, kan tre kvinder så? Jamie får lært en masse om kvinders følelser, den kvindelige anatomi og hvorfor unge piger finder sig i så meget fra bad guys.

giphy-15giphy-16

Min anmeldelse: Alletiders kvinder (originaltitel: 20th century women) er ikke den slags film, hvor man går fra biografen (eller sofaen) blow away. Men det er til gengæld en film, som får én til at tænke en masse – både under filmen og efter. Hos mig satte den rigtig mange tanker i gang om opdragelse og især om opdragelse af min datter. Filmen bæres i den grad af en fænomenal præstation af Annette Benning, som den ældre alenemor (hun har fået sønnen, da hun var 40 år). Hun spiller rollen helt eminent og alene derfor er filmen værd at se. Jeg er også vild med stemningen: Californien der i slutningen af 70erne. Sol og palmer, gyldne farver og en frihed, der kommer til udtryk i der klassiske halvfjerdser-tankegang til livet (peace, love – I ved). Der er en underspillet humor hele filmen igennem og vi sad derfor alle sammen med et smil på læben meget af tiden. Det er ikke en klaske-på-låret kind of humor (selvom vi faktisk også havde et par rigtige grin undervejs), men mere sådan en spidsfindig og -ja, underspillet humor.
Alletiders kvinder er en af de lidt mere “smalle” film, men stadig en virkelig fin film, som jeg nød at se. Den behøver dog ikke at ses i biografen (men de smukke billeder kommer bestemt mere til sin ret på det store lærred), men jeg vil anbefale jer at se den! Jeg giver den 3 ½ stjerner (ud af 6)- og den sidste halve er til Annette Benning, som er genial i filmen. Det er en god film og tiden er på ingen måder spildt, men det er nok bare ikke den type film, som blæser én bagover.

I kan se flere af filmene, som Damernes biografklub har set i menuen ude til højre eller lige HER. I kan også se, hvad de andre damer gav filmen, på vores instagram profil HER.

Last week I went to the movies with my Ladies Movie club and we watched “20th Century Women”. It sets in the late 70s in sunny California. Dorothea (Annette Benning) is a single mom and she now worries that she can’t raise her 15-year-old son, Jamie to be a good man on her own. She asks her tenant Abbie and her sons friend Julie to help her. “20th Century women” might not be the movie of the year or a movie that blows you away – but it makes you think. Both during the movie and after. It made me think a lot about raising my daughter and how to raise her right. Annette Benning plays the part as Dorothea to perfection. I’m giving it 3½ stars out of 6.

giphy-17

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra Fuerteventura i kaktuskjole