Bella befaler: marts

Damernes biografklub: Skønheden & Udyret

beauty-and-the-beast-skoenheden-og-udyret-emma-watson-dan-stevens-photos-billeder-yellow-dress-gul-kjolebeauty-and-the-beast-skoenheden-og-udyret-emma-watson-as-belle-dad

De fleste kender nok historien om Skønheden & Udyret – hvor mange af os har ikke set Disneys kendte tegnefilm millioner af gange som barn? Denne “live action” udgave af det kendte eventyr kommer os fra Disney og de holder sig til historien, som vi kender den fra tegnefilmen (med meget, meget få og meget ubetydelige ændringer). Vi følger smukke Belle og hendes far, som bor i en lille søvning fransk landsby. Belle drømmer om mere end det kedelige landsbyliv. En dag farer hendes far vild i skoven og ender som fange hos et udyr på et forhekset slot. Belle finder sin far og bytter plads med sin far, som udyrets fange. Er hun mon pigen, der kan hæve fortryllelsen?

giphy-tumblr

Min anmeldelse: Jeg synes faktisk, at det er rigtig svært at give Skønheden & Udyret stjerner, når man kender historien på forhånd – men det venter jeg også lige med til sidst. Det er en utrolig flot film. Man kan godt se, at den ikke har været billig at lave – hverken i forhold til kostumer, kulisser eller “special effects”. Filmen er virkelig en fryd for øjet og den er præcis så eventyrlig, som man havde håbet. Jeg er blevet spurgt af flere, om jeg ville tage Bella med ind at se den – og nej, det ville jeg ikke. Det er klart en film til voksne og jeg ville ikke anbefale den til børn under 8-10 år. Der er flere steder, som er uhyggelige. Den officielle aldersgrænsen i DK hedder 7 år, men det synes jeg faktisk er lavt sat.

Historien kender man jo og de holder sig fuldstændig til den overordnet historie – her er der ingen overraskelser. Vi får dog lidt mere at vide end man gjorde i tegnefilmen. For eksempel får vi svar på, hvorfor Belle og hendes far endte i landsbyen (og hvad der er sket med Belles mor), hvorfor Udyret/prinsen er sådan en nederen person i starten, da han bliver forhekset og LeFrou (Gastons lille fjollede ven) har mange flere lag end han har i tegnefilmen. Faktisk har man givet næsten alle karakterne lidt mere dybde og det kan jeg helt vildt godt lide. Det er også lavet et rigtig godt castingjob – alle passer så perfekt til deres roller. Jeg er vild med Dan Stevens (kendt fra Downton Abbey som Matthew Crawley) og specielt Emma Watson som Belle. Det er SÅ rigtigt set, at caste Emma til den rolle og hun er en yderst troværdig Belle. Måske fordi at man ved, at Emma i virkeligheden også er en meget intelligent, belæst kvinde med stærke holdninger. Det er virkelig et perfekt match!

Som jeg har nævnt, så synes jeg, at det er ret svært at give filmen stjerner. Når man ser andre film, så er der overraskelser i løbet af filmen og man kender ikke handlingen – og slet ikke slutningen. Det gør man jo her og derfor er det svært at bedømme filmen, som en helhedsoplevelse. Men jeg var rigtig godt underholdt, jeg nød de visuelle lækkerier og musikken (alle sangene, som vi kender + et par nye lavet specielt til filmen) og jeg blev utrolig nostalgisk. Holder I også meget af tegnefilmen, så synes jeg, at I skal se den. Jeg vil alligevel nøjes med at give den små 4 stjerner (ud af seks), da jeg mangler overraskelser for at have den ultimative filmoplevelse. Har I set Skønheden & Udyret eller har planer om det?

I kan se alle de andre film, som jeg har anmeldt med Damernes Biografklub HER

beauty-and-the-beast-skoenheden-og-udyret-2017-dan-stevens

My movie club has been to the movies once more and this time we watched “Beauty & the Beast” with Emma Watson and Dan Stevens. If you know the Disney cartoon from 1991 then you know the story (the haven’t changed the main story at all – only some few – not important – details). I liked the movie a lot – it’s so beautiful and I bet this hasn’t been cheap to make: it looks like the spent a lot on costumes and special effects. I really liked both Dan Stevens as the Beast and Emma Watson as Belle. The caster did a really good job! I’ll give it 4 stars out of 6. If I should have given it more, then I would have needed some elements of surprise. I know the story by heart so it’s mostly a very pretty movie with great music.

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

6 kommentarer

 • Louise

  Åhhh jeg elskede den! Den er strøget lige ind på top 3 over ynglingsfilm 🙂
  Jeg synes filmen er så velcastet, musikken var fantastisk, kostumerne og kulisserne så smukke. Jeg følte næsten jeg sad til en musical.
  Det er bare en fantastisk feel good film som bliver en klar klassiker herhjemme ihverfald 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er bestemt en feel good film!! Og jeg kommer nok også til at se den igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg har set den, og jeg var virkelig imponeret. Jeg har faktisk aldrig set tegnefilmsudgaven af Skønheden og Udyret (chokerende, det ved jeg 😉 ), men altså, jeg kendte da godt lidt til handlingen. Så for mig var der flere overraskende scener 🙂 Men altså – jeg synes den var virkelig god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg har det som dig at den var utrolig fint lavet, men samtidig ved man også hvad der skal ske jo. Hvis du er til podcsts så har politikkens poptillæg lavet en podcast, hvor de diskuterer den. Meget sjovt at høre andres mening om den.

  Derudover har jeg da slet ikke genkendt Dan Stevens i den – men han gør det godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, selve “filmoplevelsen” bliver lidt mindre, fordi man ved, hvad der kommer til at ske – synes jeg i hvertfald. Men den er rigtig god og den er faktisk også vokset lidt på mig her dagene efter.

   Nej, han er også godt skjult, ham Dan Stevens – men det er ham! Han er lidt “haps”, synes jeg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bella befaler: marts