Min weekend: flere ødelagte hvidevarer, takeaway og Mårhøj gravhøj

Laver I madplan?

future-planner-lave-madplan-til-familie-med-boern-missjeanett-smart-kalender-plakatfuture-planner-smart-plakat-til-madplan-til-familie-missjeanett-rabatkodeReklamelinks:
Future Planner madplan HER

Vi er ikke særlig strukturerede mennesker. Det ville mange af vores venner skrive under på 😉 Vi har heller aldrig lavet madplan, men sjældent planlagt mere end en-to dage frem. Det handler nok meget om, hvilke personlighedstyper man er og her er vi nok de lidt spontane typer, der føler sig lidt låst og klaustrofobiske, hvis alt er for skemalagt. Men vores travle hverdagsliv har længe skreget på noget struktur og mangel på samme kan netop stresse unødigt – hvilket det har gjort et stykke tid. Vi er ikke ved at vende om på en tallerken og ændre personligheder, men nogle områder må godt få lidt mere struktur 😉 Og så har jeg også haft på fornemmelsen, at vi godt kunne spise lige så godt, men billigere, hvis vi bare blev bedre til at planlægge ugens måltider og vores indkøb. Derfor er vi begyndt at lave madplan – på den afslappet måde! Hver søndag udfylder jeg planen her fra Future Planner for den kommende uge (tag jer ikke af min håndskrift – jeg skriver faktisk ret pænt normalt, men på den her går det altid meget hurtigt 😉 ). Det er nemt at udfylde tre af dagene, da de altid er Aarstiderne. Nu har vi her på billedet lige ramt en uge, hvor Tim havde mange møder og derfor er der lidt mere take away på (plus jeg kører samarbejde med Just Eat for tiden). Men nu får vi altså planlagt og selvom vi ikke handler ind til hele ugen på en dag (det kommer vi aldrig til), så handler vi nu maks 2-3 gange på en uge, hvor vi før nok var oppe på 5. Tit handlede vi ind enkeltvis til hver dag og det koster altså flere penge, da man glemmer alle de spontane ikke-planlagte køb, man gør hver gang. Dét sparer vi på – og det kan jeg godt mærke!

Har I gode tips til madplaner? Og hvilke retter er ofte på jeres plan? Vi får ofte pasta med kødsauce (klassiker!), kylling i alle afskygninger og frikadeller med forskellige typer af grøntsager. I må gerne komme med inspiration!

Plakaten (rammen medfølger) kan købes HER. Min er med sort ramme i størrelsen 30×42. Der medfølger tuscher til at skrive med og hver uge visker man bare ud – og så kan man skrive igen. Det er ret smart! Jeg har fået lov til at dele en rabatkode med jer til Future Planner. Den hedder MISSJEANETT giver 15% på ALT (også andre ting end madplaner; ugeplan, familieplan, træningsplan osv). Den gælder til og med 10. maj. I kan shoppe med den HER
Vores månedskalender (det er wall stickers) på billederne her er i øvrigt fra Ferm Living

We’re so bad at planning dinners a head – and we always have been! But for some time I’ve felt the need to plan at bit more when we have a lot on our plate so I’ve started using this food plan from Future Planner. Every Sunday I fill out our dinner plans for the upcoming week and it has helped a lot (also saving us a bit of money). You can get the plan HERE and if you use the promo code MISSJEANETT it’ll give you 15% off (valid until May 10th).

future-planner-madplan-plakat-rabatkode-ferm-living-wall-sticker-calender-kalender-missjeanett-monstea

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

 

bloglovin

9 kommentarer

 • Det er en rigtig flot madplan. Den kan man godt have hængende fremme 🙂
  Jeg er helt omvendt af jer. Jeg elsker at lave madplan og at have styr på aftensmaden en hel uge frem 🙂 Jeg sørger gerne for at handle stort ind én gang om ugen og så kun små ting (mælk, frugt) i løbet af ugen, hvis vi mangler.
  Det giver mig ro i maven og en mindre stresset hverdag, når der er styr på aftensmaden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, den er nemlig vildt pæn og flere af vores venner har allerede spurgt mig, hvor den er købt henne – netop fordi den kan hænge fremme.

   Hehe ja, og det er bare skønt, når vi er forskellige! Vi føler os som sagt lidt “låst” og det bliver klaustrofobisk for os, hvis alt ligger FOR meget i skema. Vi elsker lidt spontanitet osv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Doethe

  Vi bruger også en plan lignende jeres og har kørt det et halvt års tid. Det letter indkøb gevaldigt synes jeg. Vi har så nogle måneder kørt kogebogtema, dvs. jeg har taget en fra hylden og så har vi fået en ret derfra hver dag i løbet af ugen, det giver variation i retterne og jeg får brugt bøgerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, det lyder så hyggeligt og smart med kogebøgerne! Så får man også prøvet lidt nyt. Det skal vi da også prøve! Tak for inspiration 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har altid kørt med madplan fordi jeg simpelthen hader at handle 😛

  Vi sparer hjernedødt mange penge på det og har egentligt altid overskud på mad-dankortet som vi tager ud og spiser for, hvilket ikke er helt tosset 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, jeg kan godt mærke, at man virkelig kan spare – bare ved at planlægge lidt! Jeg elsker dog at handle – det føles ligesom shopping (næsten) – haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I nogle perioder laver jeg madplan. Jeg brugte det især i et halvt års tid, hvor jeg gerne ville smide nogle kilo.
  Jeg handler primært i Rema1000 eller Netto, så jeg kigger deres tilbudsaviser igennem. Skriver ned, hvilke varer, der er på tilbud (eller bare lyder lækre, haha), og så planlægger jeg ud fra det. Det gør også, at jeg ofte får planlagt retter, hvor nogle af de samme ingredienser indgår, så vi undgår madspild. Ofte handler jeg på én gang til fem dage, og så har vi to “buffer-dage”, som ikke er planlagte, så vi kan flytte rundt på retterne og være spontane.
  Klassiskere hos os er wok, kylling i kokos og tomat (fra Valdemarsro), rugbrødsmadder, chili con carne, frisk pasta med grøntsager, kylling og lidt madlavningsfløde, pizza bagt på stenplade og tomatsuppe. Men jeg bliver tit inspireret af tilbudsavisernes varer eller bloggeres opskrifter 🙂
  /Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er da virkelig fin! 😀
  Jeg er dog heller ikke blandt dem, der planlægger mad. Jeg er meget lystdrevet på det punkt, så allerhøjst 2 dage frem.. Men yndig, det er den da!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er personligt også ligesom dig – meget lystdrevet. Problemet er bare, at det nogle gange medvirker til stresset situationer, når man har et barn.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min weekend: flere ødelagte hvidevarer, takeaway og Mårhøj gravhøj