Mest læste indlæg i maj

Damernes biografklub: 3 ting (anmeldelse)

3-ting-dansk-film-anmeldelse-birgitte-hjort-soerensen-nikolaj-coster-waldau

I den danske film 3 ting bliver vi fra start kastet en i en højspændt situation; sprængstofseksperten Mikael (Nikolaj coster-Waldau) er i politiets varetægt efter at have deltaget i et større kup, hvor der er blevet røvet 60 millioner fra en værdicentral i Valby. Dette har han gjort sammen med en flok udlandske professionelle kriminelle. Under røveriet er en meget respekteret politimand blevet myrdet og politiet prøver nu at finde ud af, hvem der førte pistolen, der dræbte ham. Mikael får tilbudt en aftale: Han vidner mod de andre fra kuppet (og afslører morderen) mod immunitet. Mikael vil kun gå med til aftalen, hvis han får 3 ting: en kvinde ved navn Camilla (Birgitte Hjort Sørensen), en kasse med nogle personlige ejendele og to gang butter chicken fra hans stamsted i Valby. Hvem er kvinden og hvorfor er hun vigtig? Har Mikael noget oppe i ærmet? Og er der andre der ved, hvor Mikael befinder sig?

3-ting-nikolaj-coster-waldau-film-anmeldelse-dansk

Min anmeldelse: Setuppet i filmen er ret smart; Stort set hele filmen foregår på det samme hotelværelse, hvor Mikael gemmes væk ind til retsagen næste dag, hvor han skal vidne. Jeg følte virkelig, at vi er med helt inde på hotellet og samtidig, så har det nok ikke været den dyreste film at producere. I hvert fald ikke når det kommer til lokation og udstyr. Til gengæld har de nok måtte kaste lidt klejner efter skuespillerlønninger, fordi det er nogle af Danmarks bedste, som vi har fat i her; Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen (en lille Game of Thrones reunion!), Lærke Winther og Jakob Ulrik Lohmann. Det er bestemt ikke et dårligt hold og de gør det også godt. Problemet med filmen er nemlig ikke dem – de holder røven oppe på det hele og gør den seværdig (Nikolaj er især altid seværdig – høhø). Problemet er et rigtig dårligt manuskript, hvor flere af replikkerne bliver klichéfyldte og et plot, hvor der er store huller i. Karaktererne er skrevet utroværdigt. De gør og siger ting, som simpelthen ikke giver mening. Især irriterer politimanden, der spilles af Ulrik Lohmann, mig utrolig meget. Han skal forestille at være en del af en dybt professionel enhed, som har med de mest tophemmelige sager at gøre. Sådan virker han godt nok ikke. Hans handlinger virker amartøragtige og jeg nægter at tro på, at politimænd som ham, i virkeligheden arbejder med så sprængfarlige (høhø) sager, som denne er. Det virker som om, at man er blevet nødt til at gøre karakternes handlinger lidt usammenhængende for at det store plot hænger bedre sammen og for at fremprovokere bestemte ting, som handlingen afhænger af. Det giver bare ikke mening og som publikum blev jeg bare mere og mere irriteret på personerne undervejs. Lidt ligesom når man i gyserfilm ser den blonde unge pige gå alene ned i kælderen, selvom hun ved, at en morder er løs i huset. Man har lyst til at råbe “HVORFOR? Det var godt nok dumt det dér!”. Dén følelse sidder man med mange gange under 3 ting.
En af de ting der dog fungerer meget godt, er humoren. Det er ikke en komedie og det er ikke meningen, at man skal grine sig igennem filmen, men der er alligevel nogle sjove jokes – og de passer godt ind.

Det er ikke halvanden spildt time af ens liv, men jeg har bestemt set bedre film. Jeg har også set bedre danske film i år (Underverden – se den! Virkelig god!). Jeg er ærgerlig over, at filmen ikke formår at få mere ud af det virkelig gode hold skuespillere (som gør filmen værd at se) og en god idé til en film. Det kunne have været udført SÅ meget bedre og mere troværdigt. Dog var jeg underligt nok rigtig fint underholdt under filmen. Dét var først, da vi kom ud og begyndte at diskutere filmen i Damernes Biografklub, at det gik op for mig, hvor hullet plottet var. 3 ting får 2½ til 3 stjerner af mig (ud af seks mulige). Vi kan også kalde det “3 meget små stjerner”. Damerne var i øvrigt alle meget enige – det var de samme ting, der irriterede os og alle damerne har givet den enten 2 eller 3 stjerner.

Nogle af jer, som har set filmen? Hvad syntes I om den?

I finder alle mine andre anmeldelser fra Damernes Biografklub HER

In the Danish movie “3 ting” (means “3 things”) we meet Mikael (Nikolaj Coster-Waldau) who has been arrested for participating in a big coup in Denmark where 60 million Danish kroner was stolen and a cop killed. Mikael is being held by the police at a hotel room until the next day where trial begins. They want him to testify against the others that were a part of the coup and reveal who killed the cop in exchange for immunity. But Mikael only wants to do it if he can have 3 things: a women named Camilla (Birgitte Hjort Sørensen), a box with personal items and a order of butter chicken from his favorite place in Valby. My review: It’s a great team of really good actors and the idea is interesting (a whole movie shot in one room), but unfortunately the script is not that good. The charactors do things that seems out of place and where you don’t understand why they do them. It doesn’t make any sense! I was really annoyed by that several times. I’m gonna give “3 ting” 3 very small stars (out of 6).

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

6 kommentarer

 • Cecilie

  Vi så den til noget gallapremiere (med alle skuespillere, crew osv, som blev klappet af bagefter – og med efterfølgende bytter chicken og øl 😉) og filmen er netop lavet på exceptionelt lav budget og Nikolaj har vist nærmest lavet den pro bono fordi han troede på projektet (han er bl.a. producer på filmen).
  Jeg var også lidt irriteret efter filmen og syntes det var lidt usammenhængende, og at slutningen blev lidt fesen.. Men det var et fedt plottwist – selvom jeg slet ikke forstod advokat-Lauras reaktion på det.. Well, well.. Jeg synes også den er værd at se, men man kunne nok godt vente indtil TV3 eller lignende viser den 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er helt enig med dig! Den er er ret underholdene og en rigtig fin film at leje eller se på TV. Men jeg var – ligesom dig – irriteret over de mange usammenhængende ting. Jeg havde desværre også luret, at de der skurke ville komme på et tidspunkt. Jeg syntes, at filmen hele tiden lagde op til, at der på et tidspunkt ville ske noget i den dur. Så jeg var desværre ikke så overrasket.

   Men fedt med Nikolaj – det var jeg slet ikke klar over! Han gjorde det også godt i filmen, synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Undskyld for at gå totalt offtopic – men sad du ikke til møde med en kvinde omkring kl 16 ved Åfarten i mosen i dag? Jeg var på vej hjem med træt baby og ville endelig ikke forstyrre et møde, og jeg havde lidt for travlt med at komme videre til at være 100% på at det virkelig var dig – men jeg fangirlede sgu hele vejen hjem 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha! Jo, det gjorde jeg! På den nye Nelles udenfor? Og du må altid gerne sige hej 😀 Hvor er det sødt skrevet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Krafthelvede! Nu har jeg gået og holdt øje med om jeg har kunne spotte dig hver gang jeg har været omkring centrum i de 3 år jeg har boet i Odense.. Og når jeg så endelig spotter dig så går der kylling i den 🙈 næste gang <3 Jeg var hende der stirrede meget intenst i din retning, iført barselsuniform og en baby viklet i ca 3,5m stof der sad på ryggen af mig… mens jeg skubbede en tom klapvogn. Hvad man ikke gør for at undgå skrig og skrål 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha det skal nok lykkes på et tidspunkt 😉 En anden gang skal du altså endelig bare sige hej!

   Og Bella havde også en periode, hvor vi skubbede en tom barnevogn/klapvogn hele tiden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mest læste indlæg i maj