Outfit of the day #451: Stribet kjole fra Y.A.S. og om for store BH'er

Kan jeg løbe 5 km?

glencoe-mountains-three-sisters-of-scotland-skotland-road-trip-missjeanett

Jeg løber hver gang, når jeg er til træning i fitness. Typisk starter jeg min træning med 3-3,5 km intervaltræning på løbebåndet. Alligevel har jeg i flere år syntes, at det var vildt overskueligt at løbe 5 km i et hug. Ved intervaltræning får jeg jo “pauserne”, hvor jeg lige kommer ned og går lidt. Det har simpelthen virket som et bjerg, jeg rigtig gerne ville bestige, men som jeg ikke troede på at jeg kunne. Men nu har jeg i to år egentlig gerne ville løbe med til de mange forskellige løb, der typisk er på denne årstid. Samtidig har flere i omgangskredsen opmuntrende sagt, at hvis jeg kunne intervaltræne 3-4 km, så ville jeg også kunne løbe 5 km. Konditionen burde være der, så det er kun hovedet, der skal overbevises om, at jeg godt kan.

I sidste uge gav jeg det så et forsøg. Jeg var faktisk decideret spændt, da jeg tog afsted. Jeg anede ikke, om det ville lykkes, men jeg var fast besluttet på at tage 5 km – om jeg så skulle ende med at gå de sidste par stykker, fordi jeg ikke kunne mere. Det gik faktisk rigtig godt – meget bedre end forventet. Jeg ville gerne gøre det på under 40 minutter, men min tid blev faktisk 34:19 min, så meget, meget bedre. Og egentlig en generelt okay tid for en der ikke har løbet 5 km i mange, mange år. Det har jeg i hvert fald ladet mig fortælle 😉 Jeg var nede at gå en lille pause på 2 minutter på et tidspunkt, men det er okay. Jeg var tørstig, min knold var ved at glide ud og jeg har en smule optræk til sidestik, så jeg gik lige et par minutter, inden jeg så løb resten igen. Jeg gik helt høj fra den træning. Jeg løb sgu 5 km!! Det er planen at gøre det et par gange mere og så vil jeg derefter gerne løbe sammen med Karmarunner her i Odense om nogle uger. De løber hver tirsdag, hvor sponsorerer giver 10 kroner per person der løber med. Pengene går til organisationer, der arbejder med angst, depression og stress. Det gider jeg virkelig godt at støtte, så det er målet at kunne være med snart (selvom man faktisk ikke behøver at løbe ruten til Karmarunner – man må gerne gå den. Det er bare mit personlige mål at ville løbe den). Et andet personlig mål er, at jeg på et tidspunkt gerne vil kunne løbe de 5 km på under 30 minutter og på længere sigt (meget længere 😉 ) gerne kunne løbe flere kilometer!

EDIT: Her til aften har jeg været afsted igen og denne gang løb jeg de 5 km på 33:09 minutter. Så en forbedring på mere end et minut på kun en uge. Det har jeg altså optur over!

Så her på denne tirsdag, der føles som en mandag, vil jeg bare minde jer om, at man ofte kan mere end man egentlig selv tror. Man er helt høj, når man har besteget sit personlige bjerg (også selvom man næsten også er ved at kaste op, haha).

Every week when I’m at the gym I run. But I’m doing interval running and haven’t tried taking a long run (5 km) for many, many years. I just didn’t think I could do it! But last week I tried and it went really well! I ran 5 km in 34:19 minutes which is okay! My goal is to get under 30 minutes and to run with Karmarunner in a few weeks. My tip to you: You’re often able to do more than you think you can do!

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

10 kommentarer

 • Josefine F

  Tillykke med din sejr! Man bliver nemlig helt høj, når man når sit mål.
  Jeg kan anbefale Iforms løbeprogrammer (de er gratis). Der er både fra 0-5 km, 5-10 km mv. Der har fungeret rigtig godt for mig. Stille og roligt kommer man til at løbe længere og længere – og hurtigere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak!! Jeg var godt nok også stolt, da jeg gik derfra. Og tak for tippet – dem vil jeg prøve at kigge på, når jeg lige har forbedret min tid på 5 km lidt mere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maleen

  Løber du nogensinde udenfor? Min største hurdle med løb er nemlig også hovedet – ofte tror jeg egentligt godt min krop kan klare meget mere, men hjernen siger fra med det samme det begynder at blive lidt for hårdt, og så er det virkelig en kamp at kæmpe imod hjernens impulser om at få en til at stoppe! Men jeg synes faktisk det er lettere at aflede tankerne og blive distraheret, når jeg løber udenfor fremfor på et løbebånd. Det bliver MEGET ensformigt og kedeligt på båndet, synes jeg. Så hvis du kun løber på løbebånd, kunne det jo være en tur i naturen også ville give dig ekstra energi 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, jeg løber altid på løbebånd. Jeg har løbet udenfor før og det fungerer rigtig dårligt for mig. Jeg kan godt lide at have displayet foran mig, hvor jeg kan se, hvor meget jeg har løbet, hvor hurtigt osv. Det motiverer mig rigtig meget at kunne følge med i. De fleste af mine veninder gider heller ikke at løbe indenfor på et løbebånd, men jeg elsker det! Faktisk frygter jeg lidt, når jeg skal ud, fordi jeg synes, at det er hårdere at løbe på stier med grus mm end det er at løbe på løbebåndet (det skulle det vist også være, så det er vist ikke noget jeg bilder mig ind).

   Men jeg kan 100% følge dig mht til hjernens impulser, der siger, at åh nu er det for hårdt – selvom kroppen egentlig sagtens kan meget mere! Det er også dét, som jeg kæmper mest med under løb. Egentlig ikke det fysiske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Når du får mod på at løbe udenfor, kan du overveje Nelles løbeklub. Her løber man fem km i hyggelige omgivelser (Munke mose) i et roligt tempo med start fra deres nye sted ved filosoffen. Vist nok hver anden lørdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det lyder næsten som det samme, som Karmarunner? De mødes i hvert fald samme sted og løber også 5 km 🙂 Og tak for tippet – jeg vidste slet ikke, at de havde en løbeklub 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milla

  SEJT GÅET(altså… løbet, but you know ;))

  Jeg startede for 7 uger med en løbetræner. Jeg har i mange år gerne villet løbe, men det er aldrig blevet til en fast del af min træning og mere været et nødvendigt onde, især efter jeg begyndte at løbe forhindringsløb(OCR-løb, Nordic Race osv).

  Vi gik og løb lidt sammen første gang og så fik jeg et program med 3 ugentlige løbeture og nu løber jeg 7-8 km og i en rigtig fin tid. I lørdags løb jeg et forhindringsløb som viste sig at være 12 km langt og jeg kunne løbe hele vejen!!! For 7 uger siden kunne jeg liiiiiige løbe 3 km. Så hæng i og overvej at få lavet et løbeprogram, det er virkelig givet godt ud at man får blod på tanden og at man oplever succes med sin træning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hold op, hvor er du bare sej!! Det er godt nok en vild fremgang – og ret hurtigt! Jeg tror også, at jeg vil kigge nærmere på nogle løbeprogrammer, når jeg lige har løbet et par uger mere. Jeg vil lige have lagt “en bund” før jeg kaster mig ud i det. Men jeg kan mærke, at jeg allerede har blod på tanden over at blive bedre hurtigt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karmarunner har også givet mig blod på tanden ift. løbetræning – jeg har nemlig også den der mentale barriere ift. 5K, men jeg vil SÅ gerne bakke op om det projekt (og helst i løbetempo). Tak for inspirationen i indlægget her; jeg agter at forsøge at gøre dig kunsten efter, og så joiner jeg måske også Karmarunner-flokken i løbet af sommeren! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det er sådan nogle gode formål, som de støtter! Det vil jeg rigtig gerne bakke op om. Og selv tak! Jeg tror, at hvis jeg kan gøre det, så kan de fleste andre også! Jeg er sikker på, at du godt kan 🙂 Jeg håber, at vi ses dernede!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #451: Stribet kjole fra Y.A.S. og om for store BH'er