Bella befaler: rulleskøjtekjole, enhjørninger, citroner og masser af Smølfine

I de sydfynske vinmarker

skaarupoere-vingaard-vinmarker-sydfyn-missjeanett-aof-solaris-drue-hvidvin-paa-fyn-wine-from-denmark-vin-fra-danmark

Har I haft en god weekend? Jeg deler min weekend med jer i morgen, men først vil jeg lige vise jer denne skønne vinmark. Jeg vidste godt, at vi dyrker vin i Danmark og jeg har sågar været til en kun-dansk-vin vinsmagning. Men jeg har aldrig stået midt i en dansk vinmark. Det gjorde jeg så i torsdags på Skaarupøre Vingård – i silende regnvejr. På trods af vejret så var der stadig så smukt og roen er helt fantastisk. Jeg var dernede, som sommerafslutning med mit nye job – inden alle smutter på sommerferie (det gør jeg dog ikke før august). Vi fik en lækker frokost (alt var fynsk produceret), rundvisning ude i markerne og en masse info om selve vinproduktionen. Jeg smagte selvfølgelig også deres vine og var især begejstret for deres æble-champagne (som jeg også købte et par flasker med hjem af). Min veninde AK kendte dem godt i forvejen og er ret glad for deres hvidvin. Det er i øvrigt en økologisk vingård, så alle vine er økologisk. Det er jeg kæmpe fan af! Selvom der som sagt er blevet produceret vin i Danmark i mange år, så følte jeg det, som en ret stor oplevelse at stå i en vinmark midt i våde Danmark! Netop på grund af klimaet, er vi dog bedst til at producere hvidvin og mousserende vine her i landet. Det er jeg også enig i, ude fra de vine jeg har smagt.
Åh jeg ville elske at have en vinmark lige uden for min dør. Den ro – den kan slet ikke beskrives. Da vi kørte hjem, prøvede jeg at overtale Tim til at vi også skulle være vinbønder. Det var han sgu ikke rigtig med på – ha ha.

Nu skal min blog ikke forvandle sig til en stor reklame for AOFs kurser og hold (jeg har intet fået for det her indlæg – jeg er bare begejstret over vores tur), men har I også lyst til at besøge Skaarupøre, så kan I melde jer til dette besøg hos dem. Samtidig holder deres gårdbutik åbent et par dage om ugen hele sommeren, hvis I bare lige vil købe en flaske vin eller to. Jeg har ikke været forbi der for sidste gang! Den der æble-champagne – prøv den! Faktisk skal jeg til Svendborg i den kommende weekend og overvejer, om vi lige skulle køre forbi og købe et par flasker mere. Æble-champagnen lå vist til en ret fair pris på 130 kroner per flaske. Hvidvinen gav jeg omrking 100 kroner for.

Regnjakken her er fra Samsøe Samsøe og selvom den er købt sidste år, så kan den stadig fås HER. Den skal nok på senere, da de lover voldsom regn i Odense senere i dag. Jeg skal hygge alene med Bella, da Tim skal i sommerhus med nogle gode venner. Jeg tror, at den kommer til at stå på take away, hygge og måske en god tegnefilm.

Kan I have en skøn mandag! 😀

I knew that we produce wine here in Denmark, but I’ve never visited a Danish wine field or winery before. Until last Thursday where I visited Skaarupøre Winery in the Southern part of Fyn. It’s an organic winery. There’s such serenity when you stand there in the field amongst the wines. I would love to have a wine field in my backyard!

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bella befaler: rulleskøjtekjole, enhjørninger, citroner og masser af Smølfine