Ny lang trailer for Outlander sæson 3

5 serier til din sommerferie

de-tre-vindere-af-et-aars-forbrug-af-netflix0-1

Sommeren skal tilbringes udenfor, men på de der (alt for mange) grå og regnfulde dage er der ikke noget bedre end at hygge med en god serie. Jeg kender flere der venter til de har ferie før de kaster sig over nye serier. Er du også en af dem, så er de grå sommerdage jo oplagt (personligt kender jeg ikke noget til at have det sådan – jeg ser serier året rundt!). Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du skal se denne sommer, så er her 5 anbefalinger fra mig.

cable-girls-season-2-netflix-originals-tv-serie-omstillingsdamerne

Omstillingsdamerne

Lad jer ikke skræmme væk af, at serien er spansk – det giver den faktisk et ekstra lag charme og så er det dejligt forfriskende, at man ikke kan genkende en eneste af skuespillerne. De har godt nok nogle smukke mennesker i Spanien – det tænkte jeg flere gange, da jeg så denne serie. Det gælder både mænd og kvinder. Omstillingsdamerne (Las Chicas Del cable) foregår i Madrid i 1928. Det nationale telefonselskab åbner et nyt hovedkvarter og søger i den forbindelse en masse kvinder, der kan være omstillingsdamer. Jobbet som omstillingsdame er utrolig attraktivt, da det er et af de få jobs, man som kvinde kan få på det tidspunkt. Der er rigtig mange ansøgere og en af dem er Lidia, der er på flugt fra hendes tidligere liv. Serien er fyldt med drama, kærlighed, hemmeligheder og spænding. Samtidig kredser den meget om emnerne feminisme og kvindefrigørelse – der er mange af kvindernes mænd, der ikke er tilfredse med, at de har valgt at arbejde. Jeg faldt over den tilfældigt en aften, men blev overraskende hurtigt hooked. Den er lækkert produceret og der er gjort meget ud af kostumer og stilling. Det eneste jeg ikke er vild med er, at de nogle gange bruger meget moderne sange, som baggrundsmusik og det skuer lidt i mine øre, når serien skal forestille at foregå i slutningen af 1920erne.
Jeg kom både til at tænke på Mad Men, Downton Abbey og filmen The Great Gatsby, da jeg så Omstillingsdamerne. Har I været glade for bare én af nævnte, så tror jeg, at I vil kunne lide Omstillingsdamerne.

Omstillingsdamerne er en original Netflix serie fra 2017 og ligger derfor også – overraskende – på Netflix. De første 8 afsnit af sæson 1 ligger der nu og anden halvdel af sæson 1 (8 afsnit mere) skulle komme til efteråret. Det er desuden offentliggjort, at der også kommer en sæson 2.

The Handmaid's Tale

Handmaid’s Tale

Med mindre I har levet en i jordhule hele foråret, så har I nok hørt om Handmaid’s Tale. Hvis I ikke har fået den set endnu, så er sommerferien perfekt. Serien er baseret på bogen af samme navn og vi er i en dysotopisk nærfremtid, hvor en religiøs bevægelse har overtaget dele af USA i et militærkup. Den religiøse bevægelse fik ekstra vind i sejlene, da menneskene er blevet ufrugtbar og børn pludseligt hørte til sjældenhederne. I et forsøg på at producere flere børn, så holdes frugtbare kvinder som slaver – kaldet handmaids. De installeres i de riges hjem, hvor de hver måned tvinges til sex med husets herre – i håb om at det giver flere børn. Hele verden ser forundret til – er dette noget kvinderne gør frivilligt eller skal den internationale verden gribe ind?
Vi følger Offred, der er handmaid i huset af en af de religiøse ledere. Offreds mand døde i deres flugtforsøg på at nå ud af USA og ind i Canada. Deres fælles datter blev taget og Offred ved ikke, hvor hun er. Er det muligt at undslippe dette mareridt og komme ud af landet – og hvad med hendes datter?

Serien er voldsomt spændende, dyster og man har svært ved at gætte, hvad næste tvist er. Desuden spiller holdet utrolig godt. Sæson 1 er netop slutter og det hele ligger på HBO Nordic. Der kommer en sæson 2 af serien.

the-newsroom-hbo-nordic-dev-patel-emily-mortimer-jeff-bridges-sam-waterston-gode-serier

The Newsroom

Jeg er stadig så ærgerlig over, at der kun blev lavet tre sæsoner af The Newsroom. Det er en fantastisk serie af høj kvalitet. Personerne er dragende og man kommer hurtigt til at holde af og med dem. The Newsroom foregår på en TV-station i krise. Seertal er faldende og det bliver ikke bedre efter at nyhedsværten Will McAvoy i en TV-debat kommer til at sige, at han ikke synes, at USA er det bedste land i verden (sådan noget er en decideret skandale i det patriotiske USA). Derfor hyrer ejerne en ny producer, der skal vende skuden rundt – som tilfældigvis viser sig at være nyhedsværtens ex-kæreste.
Serien behandler relevante og vigtige emner om nyhedsformidling. For eksempel kæmper de meget med problemstillingen, om det altid er vigtigst at være de første med det store gule “BREAKING” skilt eller er det vigtigere at være dem, der kun sender ting, som er 100% rigtige? (det kunne flere danske medier godt lære af). Skulle man prøve at få lidt mere integritet ind i nyhedsformidling? Serien sluttede i 2014 og alligevel er den højaktuelt i disse click bait tider på de sociale medier. Hvert afsnit omhandler typisk en ny nyhedshistorier og flere af disse tager udgangspunkt i rigtig historier, der er sket i virkeligheden. Det giver virkelig The Newsroom en ekstra nerve. Serien har flere kendte ansigter som Jeff Bridges (Dum og Dummere), Olivia Munn (X-Men og Office Christmas Party), Dev Patel (Slumdog Millionaire og LION), Sam Waterston (Law & Order og tusindevis af andre ting), Emily Mortimer (lige nu aktuel i Når noget slutter). Det er et fantastisk cast og deres samspil er til perfektion – den underlæggende humor er jeg vild med. Især er jeg vild med rollerne som Dev Patel, Olivia Munn, Emily Mortimer og Jeff Bridges spiller. De gør det sublimt!

Serien var et kæmpe, KÆMPE hit og har en rating på næsten 9 på IMDB (hvilket meget få serier har derinde – jeg indskyder dog lige, at Outlander også ligger så højt rated der 😉 ). Alle skuespillerne havde faktisk skrevet kontrakt på flere sæsoner, men seriens skaber Aaron Snorkin ville pludseligt ikke mere, da han ikke syntes, at der var mere at fortælle og han ville have, at serien endte på toppen. Og det må man sige den gjorde! Fans skabte sig og protesterede, men lige meget hjalp det – The Newsroom sluttede efter sæson 3. Men sikke en serie! Man regner ikke med, at en serie om en nyhedskanal vil kravle sådan ind under huden på én, men det gør den. Jeg husker stadig tydeligt afsnittet, hvor de bruger Coldplays “Fix you” i fuld længde som underlægningsmusik til en meget tragisk nyhedshistorie. Det fantastiske klippearbejde, manus og alt andet går op i en højere enhed – og jeg har stadig ikke set den scene uden at få kuldegysninger OG en klump i halsen. Aaron Snorkin har et kæmpe talent for måden at fortælle på og hvis I ser den, så prøv at lægge mærke til den hurtige dialog med de mange små sidebemærkninger. Jeg er vild med det!

Alle tre sæsoner af The Newsroom ligger på HBO Nordic

TIMELESS -- "Atomic City" Episode 102 -- Pictured: (l-r) Matt Lanter as Wyatt Logan, Malcolm Barrett as Rufus Carlin, Abigail Spencer as Lucy Preston -- (Photo by: Sergei Bachlakov/NBC)

Timeless

Det er ikke fordi, at Timeless er verdens bedste serie, men det er god underholdning og jeg blev ret hooked på selve plottet. Serien kan føles lidt B-films agtig i starten (måske på grund af de mange kostumeskift?), men jeg havde alligevel pludseligt set en halv sæson før jeg så mig om. En hemmelig organisation har skabt en tidsmaskine, der pludseligt bliver stjålet af terrorister. Organisationen har dog en gammel tidsmaskine – en “redningsbåd” til hvis missioner går galt og folk skal reddes væk fra den tid, de er taget til. Dette gamle skrammel bliver nu fartøjet for et hold, som organisationen vil have til at jagte terroristerne. Holdet består at Lucy (en historiker), Whyatt (soldat) og Rufus (uddannet til at kunne “flyve” tidsmaskinen). Det bliver hurtigt klart, at terroristerne udvælger kritiske tidspunkter i menneskets historie, som de så prøver at ændre udfaldet på. Lucy og holdet må så sørge for, at historien, som vi kender den, ikke bliver ændret og samtidig prøve at stoppe terroristerne en gang for alle. Det er nemmere sagt end gjort. Desuden opdager de hurtigt, at selv de mindste ændringer i historien kan have fatale konsekvenser. Da de kommer tilbage fra en af deres missioner, findes Lucys halvsøster ikke længere. Hun er pludseligt aldrig blevet født på grund af ændringer i historien. Nu kæmper de både med at stoppe skurkene, ikke ændrer for meget på historien som vi kender den, men også ændre nok, så Lucys søster findes igen. Det eneste ansigt jeg kunne genkende i Timeless, var Abigail Spencer, der spiller Lucy. Hvis I har set SUITS, så vil I kunne genkende som Harvey Spectors “love interest” Dana Scott og lærerinden, som Don Draper havde en affære med i Mad Men samt fra True Detective.

Sæson 1 af Timeless ligger på Viaplay. Der kommer også en sæson 2, men de er endnu ikke begyndt at filme den, så den kommer nok først i 2018.

outlander-the-wedding-claire-fraser-jamie-season-1

Outlander

I havde ikke regnet med, at jeg ville anbefale en håndfuld serier og så ikke nævne Outlander, vel? Den behøver vel snart ikke nogen introduktion herinde, så jeg skal gøre det kort; Claire, en militærsygeplejerske, forsvinder under en ferie med sin mand efter at have rørt nogle gamle sten i Skotland. Pludselig er hun ikke længere i 1948, men i stedet i 1743 og midt i en konflikt mellem England og Skotland. En skotsk klan tager hende til sig og selvom hun desperat prøver at komme hjem til 1948, så udvikler hun følelser for den flotte skotske kriger Jamie Fraser. Hvad nu? Skal hun stadig tage hjem til sin mand (og kan hun overhovedet det?) eller skal hun blive hos den rødhåret mand? Hvad nu hvis, at Claires fremtid er i fortiden? I kan læse en længere anmeldelse af serien HER

SE DEN!!!

Outlander sæson 1 og 2 ligger både på Netflix, Viaplay og HBO Nordic. Sæson 3 kommer til september 2017.

Even though we ought to spend the Summer outside then there will be some days where the rain is falling all day. Those days are perfect for watching series all day. If you need inspiration for which you should watch then here’s five I liked; the Spanish Netflix original show “The Cable Girls”, the massive hit “Handmaids Tale”, “The Newsroom” which I miss so much, the timetravelling show “Timeless” and of course, my favorite – “Outlander”.

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

24 kommentarer

 • Emma

  Fedt med anbefalinger! Vejret i Danmark pt. opfordrer jo ikke ligefrem til at man er udenfor 😉

  PS. Har du mon set hele The Handmaids tale? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Dejligt de kunne bruges – fordi ja, den her sommer er godt nok en serie-sommer 🙁

   Yes, jeg har set hele 1. sæson af Handmaid’s Tale 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

   Hæhæ, ok – jeg studsede bare lidt over bemærkningen med Offreds mand 😅😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Schhh ikke afsløre noget 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvis du er til FBI agenter og mysterier, så kan jeg anbefale Blindspot. Der ligger desværre kun 1 sæson på Visplay, men forhåbentlig kommer der flere 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh tak for tip, det kan da være at jeg skulle forsøge mig med den! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette L

   Blindspot sæson 2 har kørt på amerikansk tv og Viaplay arbejde på højtryk for at få rettighederne i Danmark – de har allerede fået dem i Sverige, så det varer forhåbentlig ikke lang tid 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den må jeg snart tjekke ud – den virker populær!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Big Little Lies kan også anbefales 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg har SLUGT omstillingspigerne på Netflix i dag, tak for tip! Du har simpelthen så god smag – også i serier 👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, hvor fedt at du kunne lide den! Og tusind tak – haha, hvor er du sød! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ladies, hvis I ikke er gået i gang med Outlander endnu, vil jeg anbefale at I gør det…. Vil ikke fortryde det!!! 😉 ♡♡♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er så enig!! Det kan kun gå for langsomt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er helt enig med dig i at det er ærgerligt, der ikke kommer flere afsnit af The Newsroom – det er så godt lavet😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt vildt ærgerligt!! Jeg var så sur, da Snorkin trak stikket på den 🙁 Men så er det godt, at vi stadig kan nyde de 3 sæsoner!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg må igang med The Newsroom snarest. Den lyder vildt spændende, hvorfor har jeg aldrig hørt om den før?
  Tak for anbefalingen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Selv tak! Den er VILDT god! Jeg endte faktisk med at inspirere mig selv og er gået i gang med at gense den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Nu har jeg lige snuppet the handmaids tale, og er gået igang med the outlanders! Det bliver man næsten nødt til når man følger din blog 😀 😀 God weekend til dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uhh jeg er spændt på, hvad du synes om Outlander! Haha man SKAL ikke se Outlander for at følge med herinde, men det bliver bestemt sjovere, hvis man gør 😉

   Kunne du lide Handmaids Tale?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Jeg var helt vild med the Handmaids tale – kan slet ikke vente på sæson 2.

   Jeg er ikke fanget endnu af Outlander – men jeg har bestemt lyst til at se videre. 🙂 Jeg tror nok det skal være noget for mig. Jeg skal i gang med afsnit 4.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg plejer at sige, at man skal se til og med afsnit 7 af Outlander før man opgiver på den. Efter dét afsnit plejer de fleste at være hooked 😉 (og for nogle kommer det før)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Okay okay, jeg er hooked. SHIT et afsnit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Haha – yay!!! Dét afsnit plejer at “do the trick” 😉 Det er et fantastisk afsnit. Jeg har set det +15 gange. Dét og så det allersidste afsnit af sæson 2 – de to har jeg set om og om igen.
   Jeg ELSKER den serie! Sæson 2 starter vildt, men er derefter lidt sløv, men den kommer bestemt op i gear igen (efter afsnittet “Faith”).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny lang trailer for Outlander sæson 3