16 smukke slå om kjoler

Min weekend: test af livet som pescetar og nyt til boligen

barsushi-odense-med-kiwi-kammusling-hawaii-missjeanett-justeat-nyodensebarsushi-paa-justeat-tangsalat-med-seasam-goma-missjeanett-odense

Jeg beklager på forhånd, men jeg har taget virkelig mange billeder af mad denne weekend. Men nu er mad heldigvis heller ikke det værste i verden 😉 Der er stadig feriestemning herhjemme (Tim har ferie til på mandag og mit AOF-arbejde holder ferielukket til næste uge, så jeg arbejder hjemmefra), så vi har ikke lavet det helt store i weekenden. Lige præcis som ferie skal være! Desuden kom vi hjem fra vores miniferie på Sjælland torsdag aften, hvorefter jeg strøg direkte i biografklub til denne film, så det passede os så fint ikke at lave noget som helst fredag. Vi toppede endda “vi-gider-ikke-at-lave-noget” med heller ikke at gide at lave mad. Det blev til en stor omgang sushi fra Bar’Sushi, som lige er kommet på JustEat (jeg har et samarbejde kørende med JustEat på instagram – bare til info). Dobbelt op på dovenhed – ha ha.
Da Bella var faldet i søvn, kastede jeg mig ud i serien Blindspot efter flere anbefalinger fra jer. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke rigtig er hooked, men den får lige chance med et par afsnit mere. Selve hovedhistorien med Jane er spændende nok, men jeg keder mig flere gange undervejs, da jeg synes, at de “mindre” historier (dem som afsluttes efter hvert afsnit) er utrolig kedsommelige og meget forudsigelige. Men som sagt så får den lige et par afsnit mere, inden den får den endelige dom (jeg er 5 afsnit inde). Har I andre serieanbefalinger? Jeg “mangler” virkelig en serie for tiden, som man kan se et par afsnit af hver dag. Lige nu genser jeg The Newsroom. Hvis I er på udkig efter en nye serie, så har jeg anbefalet 5 serier HER.

I’ve taken so many photos of food this weekend – but hey, food is not the worst thing to photograph, right? 😉 We seriously did nothing Friday. Just hung around at home and ordered sushi for dinner. I started on the series “Blindspot”, but it hasn’t really got me hooked yet.

koldskaal-opskrift-hjemmelavet-oekologisk-kaernemaelk-med-citron-og-aeg-missjeanett-bloggerkoldskaal-hjemmelavet-med-jordbaer-kammerjunker-missjeanettbarn-boern-mediterer-missjeanett-blogger-salon-bella-fra-ricelakseside-med-noedder-og-honning-citron-missjeanett-blogger-loeg-opskrift-min-weekend

Så snart jeg slog øjnene op lørdag, bad Bella, om jeg ikke ville lave koldskål. Egentlig tror jeg bare at hun mente, om jeg ikke ville købe det, men det endte altså med at blive hjemmelavet koldskål. Det fik vi altid om fredagen i min legestue (en slags børnehave, men med korte dag til kl. 14), da jeg var barn. Vi børn var med til at lave det, så jeg kan stadig huske opskriften udenad. Til gengæld må kærnemælk have været tykkere der i 90erne, fordi det har altså ikke helt samme konsistens, som jeg husker det. Måske man skulle eksperimentere med noget tykmælk også? Smagen var dog lige i skabet og Bella spiste en kæmpe portion. Tim smuttede på station sidst på eftermiddagen til OB-kamp, så Bella og jeg hyggede med at tegne og jeg fik sat billeder i hendes børnebog. Jeg var kun nået til, da Bella var 4 måneder gammel, så det var vist på tide, at jeg fik lavet lidt mere i den 😉 Bella besluttede sig også for at mediterer lidt. Jeg var flad af grin, da jeg skulle tage billedet. Det er ikke noget hun har set os gøre, så jeg gad virkelig godt at vide, hvor hun har samlet det op henne. Måske fra en tegnefilm? Hun ligner en, der ved, hvordan man gør. Til aftensmad smed jeg en lakseside i ovnen sammen med nødder, honning og citron – og tilbehør bestod af en vandmelonsalat med feta samt et lækkert madbrød med hvidløg. Virkelig lækker middag! Faktisk har jeg levet som pescetar siden i fredags (læg mærke til alt den fisk her i indlægget) og gør det faktisk stadig. De første par dage var det egentlig ikke en bevidst valg. Jeg havde bare fået så meget rødt kød på få dage, at jeg havde lyst til at kød-detox. Men siden i søndags har det faktisk været et bevidst valg og nu vil jeg prøve at se, hvor længe jeg kan køre den. Jeg bliver aldrig 100% vegetar eller pescetar. Det elsker jeg en stor rib-eye for meget til, men jeg har længe flirtet med tanken om at indføre vegetar- og pescetardage herhjemme. Både for vores egen sundsheds skyld og for klodens. Det lyder frelst, men jeg har oprigtigt virkelig lyst til det og tror, at vi alle bliver nødt til at tænke over vores madvaner, hvis vi vil beholde den planet, som vi bor på. Det tror jeg, at jeg vil gøre noget ved og indføre nu. Det har faktisk været overraskende nemt at vælge fisk fremfor kød – de fleste steder har retter med fisk og Bella elsker heldigvis fisk. Faktisk foretrækker hun det over alt kød (minus leverpostej måske).

Saturday Bella asked me to make Danish buttermilk soup. I used to get that a lot as a child so I know the reciepe by heart. Tim went to watch the local soccer team play (Odense Boldklub) so Bella and I did drawings (and Bella meditated – don’t know where she picked that up). For dinner I made salmon with nuts, honey and lemon. I’ve actually been living like a pescetarian since Friday and I still am. It won’t last forever (love big steaks too much to do that), but for now I think it’s fun to see how long it’ll last. 6 days and counting!

ellos-lampe-sort-hvordan-laver-man-en-billedvaeg-haengende-plante-missjeanett-entre-gang-male-trappe-hvidellos-lampe-sort-glas-missjeanett-entre-gang-lys-enkel-pendel-bolig-indretning-hvidbilledvaeg-missjeanett-mange-smaa-billeder-blogger-gange-male-trappe-hvid-indretning-boligmoules-frits-gertrud-cafe-gertruds-odense-fransk-mad-missjeanett-min-weekendil-gusto-odense-italienske-is-gelatoe-missjeanett-blogger-best-of-odense-nyodense-migogodense

Nu hvor vi nærmest ingenting havde lavet i to dage, så tog fanden ved mig søndag og pludseligt syntes jeg, at hele huset skulle have den helt store tur! Jeg har købt så mange ting til huset de sidste par måneder, som enten ikke er blevet samlet eller hængt op (please sig, at I også er nogle, der er lige så sløve som os til den slags?). Vores soveværelse blev ryddet helt, en masse ting smidt ud, gulve vasket og billeder hængt op. Vores entré (den første – vi har to) fik sig også en tur; vi Tim fik hængt denne lampe fra Ellos op, imens jeg endelig (!) fik startet på den billedevæg, som jeg har ævlet om i over et år. Indtil videre er der kun billeder i tre af rammerne og derfor har jeg sendt en masse billeder til fremkaldelse, så de alle kan blive fyldt med billeder fra vigtige begivenheder og af dem, som vi holder allermest af. Det er planen, at billedvæggen bare skal vokse og til sidst dække det meste af væggen. Trappen malede jeg i øvrigt hvid for nogle måneder siden. Den havde bare en rigtig gullig 90er lakering og jeg har ikke fortrudt det hvide look et sekund. Det er et helt andet rum på grund af det. Vi blev næsten færdig med alt det, som vi jeg havde planlagt at lave søndag. Jeg skal dog lige have hængt denne nye plakat op (shit, den er pæn. Det er bare ærgerligt, at han ikke nåede at få Odeon med. Den fås også med andre byer her) og så er næste projekt, at jeg skal have malet en enkelt væg inde i stuen. Det gad jeg godt at gøre i den kommende weekend. Fordi vi havde knoklet hele dagen, så tog vi ud at spise til aftensmad. Ret heldigt at vi valgte et udendørs bord under overdækning, fordi da jeg sad og nød mine moules frites, så åbnede himmelen sig. Nu er jeg godt nok træt af det danske sommervejr. Hvis jeg havde haft pengene til det, så havde jeg købt 30 afbudsrejser på nuværende tidspunkt. Jeg fik i øvrigt vendt nogle spændende ideer med Tim under middagen. Ideer jeg har omkring bloggen, men der er lidt for mange, så jeg skal lige have udøvet den der med “kill your darlings” med et par af dem. I hvert fald så længe at der kun er 24 timer i døgnet 😉 Desserten bestod af is fra yndlings Il gusto. Bedste is i Odense!

Lampen fra Ellos finder I lige HER og den hvide vægkrukke til min plante fås HER (begge reklamelinks)

We spent most of Sunday doing things around the house; we cleaned out our bedroom and our hallway got a new lamp (from Ellos HERE) and I finally got started on the photo wall at the stairs.

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

39 kommentarer

 • Helle

  Vil du dele opskriften på din koldskål? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Yes, når jeg lige har testet det med tykmælk, så kommer den på bloggen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg bliver simpelthen så glad i låget over, at så mange i vores generation er begyndt at tænke over at få passet godt på vores lille planet. Så så vigtigt og så så nødvendigt. Jeg er selv blevet vegetar for nyligt, mens resten af familien er flexitarer (oh lord for et ord, men meget rart med noget, der dækker) og får kun deres kød og fisk ude af huset. Mit valg er også primært baseret på hensyn til sundhed og miljø. Håber I har succes med forsøget 🙂 Jeg har i hvert fald selv opdaget, hvor mange lækre (!!) retter, man ender med at lave, når man bliver tvunget lidt til at være kreativ.

  Jeg er i øvrigt SÅ vild med dine weekendindlæg. De er simpelthen så hyggelige og inspirerende.

  Ha’ en skøn dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Kan anbefale serien Fauda på Nexflix. Jeg var fanget efter 1 minut nærmest, så den finder du nok hurtig ud af om er noget😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for tip – den vil jeg give et forsøg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stella

  Jeg overvejer at gense Call the midwife. Den er super god. Handler om jordemoder i det fattige London i 50’erne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den har jeg faktisk luret på før, men har aldrig rigtig fået startet på den. Den skriver jeg mig lige bag øret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nynne

  Jeg kan anbefale dig at se Grand Hotel på Netflix. Den er godt nok på spansk, men det vender man sig hurtigt til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Spansk gør mig ingenting! Har den noget at gøre med filmen af samme navn?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nynne

   Nej, de har ikke noget med hinanden at gøre. I serien følger man familien der ejer et hotel og personalet. Der sker en masse skandaler, mord og affærer – synes man bliver rigtig hurtigt fanget af den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt! Den må jeg også lige tjekke ud. Tak for tip 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Har stort set levet som pescetar/flexitar siden 2009, men kalder mig det ikke. Jeg er ikke særlig glad for smagen af kød men spiser lidt fjerkræ også indimellem ved lejlighed. Der er mange regler og dømmende holdninger omkring forskellige måder at spise på. Jeg har ikke behov for at bevise at jeg kan leve op til et predikat, men jeg er sikker på vi, som har mulighed for at vælge, er nødt til at tænke over vores kødforbrug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg er egentlig enig med dig og synes hurtigt, at der kan gå sport i at kunne kalde sig selv alt muligt (vegan, vegetar osv.) Dog er jeg også enig i, at vi bliver fremadrettet nødt til at tænke over vores sindsyge kødforbrug. Vi danskere er faktisk nogle af de værste i hele verden (vi er på Top 3 i hele verden. Kilde: https://www.dr.dk/nyheder/indland/grafik-danmark-er-et-af-verdens-mest-koedspisende-lande). Vi spiser virkelig voldsomme mængder kød per dansker. Det er hverken sundt for vores kroppe (især ikke svinekød og okse), men virkelig heller ikke for miljøet og kloden. Jeg bliver aldrig 100% vegetar, pescetar eller lignende – men jeg vil virkelig gerne have kigget på at få vores kødforbrug lidt ned herhjemme. Vi er slet ikke slemme, men vi kan sagtens blive bedre. Mange kan starte med at skrue ned for deres forbrug af oksekød, som er klart det værste i forhold til miljø. Produktionen af 1 kg oksekød udleder 10 x så meget CO2, som produktionen af 1 kg kylling. Det er et sted, hvor vi hurtigt kunne skrue ned for mængden af CO2 i madproduktion!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

   Ja, dt er svært at tage en debat om det uhensigtsmæssige i kødforbruget. Folk flipper helt skråt og hidser sig op om deres RET til at spise, som de vil. Netop i dag d 2/8 krydser vi grænsen for hvor meget CO2 jorden kan tåle at udlede på et år. Resten af året er overforbrug. Det er noget shit! Jeg er heldig at kød ikke rigtig interesserer mig og jeg derfor ikke har svært ved at undvære det men jeg kender faktisk kødelskere der er vegetarer af politiske årsager.
   Jeg synes dog som sagt ikke der er grund til at gå efter mærkatet som den helligste veganer. Bare tænk lidt over det. De fleste bliver virkelig positivt overraskede når jeg serverer vegetarisk mad og siger det smager super dejligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Hvis I spiser fisk, fordi I gerne vil passe på miljøet, vil jeg anbefale jer at spise fisk af mærket msc, så man undgår rovdrift 😊 Man kan både få laks, tun, torskerogn, rejer og meget mere i de fleste supermarkeder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak, det vil jeg kigge efter fremover! Jeg har desværre læst, at laks er en lige så stor belastning for miljøet, som det er at spise kalvekød.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg er igang med Good Wife på netflix i øjeblikket. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den er også rigtig god! Jeg har desværre bare set alle sæsoner og serien er jo slut, så der kommer ikke flere 🙁 Men den er rigtig god!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

   Spin-off’en ‘The good fight’ på HBO kan anbefales!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh det er rigtigt – den havde jeg hørt om, men glemt igen! Tak for at minde mig om den!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Ozark på Netflix er også virkelig god! Kan anbefales! 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg har set Call the Midwife og synes at den var rigtig god. Jeg var også vild med Downtown Abby, som jeg mindes at du også var glad for 🙂 Derudover vil jeg anbefale The Fall.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Præcis! Netflix har faktisk også før anbefalet mig Call the Midwife på baggrund af at jeg har set Downton Abbey. Så det kunne være at den skulle have et forsøg 🙂 The Fall har jeg også set 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg ved ikke om du kun har Netflix, men jeg er nu på HBO og synes HBO serier “Billions”, “Big Little Lies, “Ray Donovan”, “Snowfall”, “Justified” er fede. Det er ikke specielt kvindelige ting – altså ikke så meget fnidder hehe. Jo Big little lies er mega fnidder, men Nicole Kidman og Reese er super. Vi skal til at begynde på The Affair, men nu må vi se om den fænger. Hvis du ikke er på HBO så er Stranger Things super. Og Peaky Blinders.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har det hele ha ha! Både HBO, Netflix og Viaplay. Og vist også DPlay (Tim bruger de sidste to til at se fodbold også). Big Little Lies har jeg set og elskede den! The Affair er super god. Især 1. sæson og 2. Den mister dog lidt pusten i den nyeste sæson, synes jeg og jeg har faktisk ikke fået set den sæson færdig endnu.

   Stranger Things fik jeg startet på, men droppede den efter et par afsnit. Jeg kunne ikke sove i flere dage pga den, så det var ikke så holdbart 😉 Men Tim ELSKEDE den!

   Men alle de andre du nævner vil jeg tjekke ud, tak for tips!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Benedikte

  Har du set Gypsy? Det er en Netflix-serie med Naomi Watts, og jeg tror faktisk, den vil være noget for dig.
  De spytter jo nærmest serier ud for tiden, så jeg er i gang med at vurdere en god del af de egenproducerede.
  Har skrevet om Gypsy her: http://mydailyspace.dk/2017/07/naomi-watts-psykoterapaut-gypsy-netflix/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har luret lidt på den, men den har bare fået virkelig, virkelig dårlige anmeldelser. Dit indlæg er det første positive, jeg har set!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Divorce på HBO med SJP er 👌🏻 bare ærgerligt der kun er 1 sæson pt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den er helt okay! Jeg har desværre bare allerede set hele 1. sæson 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Fedt du prøver at spise mindre kød. Men fiskeri er også rigtig dårligt for vores klode! 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, ikke hvis man overfisker. Og så er der forskel på om man køber opdrættet fisk eller vilde fisk (sidstnævnte er langt, langt bedre). Og så skal man også se på fisketyper; laks er faktisk værre i forhold til CO2 end kylling er. Men de fleste andre fiskearter er bedre end det meste kød (og så har vi slet ikke snakket om sundhed ift vores kroppe – der er fisk bedre).

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeres “nye” gang ser helt fantastisk ud. Den vægkrukke må jeg bare eje 😍 Ang koldskål er tyknælken god til at give en lidt tykkere og mere cremet konsistens. Ikke at jeg er nogen haj i et køkken men koldskål og pandekager er to ting jeg har lavet rigtig meget af.
  Ang serier så vil jeg på det største anbefale black mirror på netflix. Mega spændende. Afsnittene varer en time. Ny medrivende historie hver gang, der kaster et kritisk lys over nogle af vor tids teknologier og de fremtidige udfordringer det kan medføre. Eks hvordan sociale medier kan forskrue samfundet i afsnittet “nose dive”. Jeg er i hvert fald helt solgt. Har du set “A handmaids tale”? Som du jo nok ikke har kunnet undgå at høre om 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg ser The 100 for tiden på Netflix. Rigtig god underholdning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den har jeg prøvet på før og den fangede mig ikke rigtigt, desværre. Måske den skulle have et forsøg igen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Serien suits og Orphan Black på netflix blev jeg selv helt fortabt i. Og der skal ellers meget til at fange mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   SUITS har jeg også set og er rigtig vild med! Glæder mig til den nyeste sæson! Orphan Black har jeg dog ikke set, så den skriver jeg på listen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg synes X-files på Viaplay er SÅ god. Desuden kan jeg anbefale Homeland og Dexter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Er det, det nye X-Files?

   Homeland har jeg set en del af, men stoppede for et par sæsoner siden, da jeg syntes den mistede pusten efter hun fik barn. Det samme med Dexter – så et par sæsoner, men så glemte jeg den faktisk helt, da den ikke rigtig bed på mig (jeg ved godt, at jeg er sær lige med Dexter – kender virkelig mange der ELSKER den serie).

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

16 smukke slå om kjoler