Når man er kommet i seng kl. 07...

I dag starter valgkampen rigtigt

tim-vermund-odense-andersen

I dag lyder startskuddet på kommunalvalgkampen. Det er nemlig i dag, at kandidaterne må hænge valgplakater op og derefter plejer valgkampen at rase. Tim kørte for en halv time siden afsted med et hold søde venner (12 styk), der alle hjælper ham med at hænge plakater op de næste par timer. Hvis de er hurtige, så burde de være færdige på en 2-4 timer. Der er utrolig mange regler omkring de her valgplakater. Jeg kan også fornemme, at plakaterne ikke altid er så populære blandt resten af befolkningen. Nogen synes at de er grimme, at de sviner og forstyrer. Jeg er nok lidt farvet, men for mig er det lidt ligesom pynt, der markerer en festlig begivenhed – som jeg synes, at et valg er (det er fejring af demokratiet!). Det er selvfølgelig ikke fedt, når plakaterne ryger ned og roder rundt alle steder, men det synes kandidaterne heller ikke er fedt – de vil jo helst blive hængende. Førhen måtte man først hænge dem op fra midnat, hvilket betød, at Tim var ude det halve af natten. For 4 år siden var jeg sammen med Fie (I husker – og savner – måske mitudtryk?) hele aftenen, mens Tim, Fies mand og et par gutter mere hang plakater op. Fie og jeg åd kage, så film og puttede børn (Bella var kun 6 måneder under sidste valg). Mændene kom trætte hjem omkring kl. 04. Denne gang har de HELDIGVIS lavet det om, så det er fra klokken 12 middag i dag, at man må hænge op. Det er et meget mere menneskeligt tidspunkt! Desuden er der også regler om, hvor højt plakaterne minimum skal hænge. Jeg mener, at det er 2 m 20 cm over jorden, men jeg er ikke 100% sikker. Man må heller ikke hænge valgplakater op i lyskryds, da de ikke må forstyre trafikken. Plakaterne skal også fjernes igen og der er der også regler. Igen, jeg er ikke opdateret på det 100%, men jeg mener, at det er 5 eller 7 dage efter valget. Og hvis kandidaterne ikke har fjernet dem ved fristen, så kan der gives bøder. Bag på plakater er der info, så man kan kontakte kandidaten, hvis en plakat er faldet ned eller hvis en kandidat har overset en plakat, som de ikke har fået ned inden fristen. De fleste af kandidaterne hænger jo ikke ALLE deres plakater op selv, så hvis det ikke er de samme, der hjælper med at få dem ned, så kan man nemt komme til at overse en – og det er ikke af ond vilje. Valgplakaterne vinder måske ikke valget, men der er lavet mange undersøgelser om dem og de virker for den enkelte

Det er 3. gang, at Tim stiller op. Første gang var i 2009 og her var han DSUs kandidat (ungdomspartiet). Han satte forleden alle sine valgplakater op for sjov og tog billedet oven over. Jeg har snuppet det fra hans facebookside. Det er lidt sjovt at se, både hvordan han har ændret sig (han bliver kun pænere, hvis I spørger mig 😉 – også selvom jeg nogle gange savner det lidt lysere hår!) og hvordan designet af plakaterne også kun er blevet bedre. Han ser sååååå ung ud på den første plakat. Han har været 26 år dengang, men han ligner en på 16 år, synes jeg. På nummer to var han så syg, da billedet blev taget. Måske er det fordi, at jeg ved det, men jeg synes godt, at man kan se det. Jeg er heller ikke fan af hans valg af skjorte. Den er som sådan okay i virkeligheden, men på en valgplakat er tern ret forstyrende for øjet – også når plakatens design er så “rodet”. Jeg er klart mest vild med hans nyeste plakat. Både billedet og selve designet. I har måske også lagt mærke til, at der er et skifte i efternavn. Han hedder begge dele – altså både Vermund og Andersen. På stemmesedlen i år kommer han til at stå med sit fulde navn (Tim Vermund Andersen), men mere om det snart. Det er nemlig en lidt åndsvag historie, som han har bøvlet med den sidste måneds tid.

Jeg er ret spændt på, hvad Bella siger til, at far hænger over alt i byen. Hun synes i forvejen, at det er ret sjovt, når han er på TV. Men at han pludselig hænger over alt i Odense? Tim og jeg har joket lidt med, at hun jo aldrig har kendt til andet – at både mor og far er lidt “offentlige”. Gad vide om hun bare tror, at det er helt normalt og at alles fædre hænger i lygtepælene hver 4. år? Jeg må spørge hende en gang, når hun er ældre 😉

De næste par uger vil jeg skrue op for indlæggene om valget. Jeg vil rigtig gerne give jer mulighed for, at se med “back stage”. Er der noget ved valget eller valgkamp generelt, som I har undret jer over eller er nysgerrige omkring? Så kan jeg prøve at belyse nogle af de ting.

I finder også alle mine Kærlighed & Kommunalvalg-indlæg HER

Today marks the beginning of the election for city counsils all over Denmark. Tim is running in Odense – for the third time. You can see his 3 posters above from all three elections. Doesn’t he look young in the first one? He looks like he’s 16, but he was actually 26. I like the newest one (far right) the best. Right now he’s driving around in Odense hanging up the posters – with the help of 12 of our friends. The next couple of weeks I wanna take you “back stage” – is there something you wanna know about the election og the campaign?

FØLG BLOGGEN PÅ
FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER + INSTAGRAM HER

bloglovin

7 kommentarer

 • Sara

  Jeg må indrømme, at valgplakater er noget af det i verden jeg hader allermest. Det er forstyrrende for trafikanterne som burde koncentrere sig om at færdes sikkert og efter reglerne, og så er det bare pisse grimt når hele byen er plastret til i pap. Jeg fatter simpelthen ikke at lortet (ja, undskyld sproget) ikke er blevet forbudt endnu – om ikke andet så af miljøhensyn. Jeg ved godt at den enkelte kandidat kan føle sig nødsaget til at hænge dem op fordi “alle gør det”, men i det store hele synes jeg egentlig lidt det er noget svineri af naturen og byrummet – for nej, det er absolut ikke alle valgplakater der fjernes og som i stedet bare ligger og flyder rundt. Et forbud skulle naturligvis gælde for alle, så ingen har nogle fordele fremfor andre, for jeg er som markedsfører udemærket klar over den ubevidste påvirknings betydning, og der skal nogle partier naturligvis ikke have en større fordel end andre. 😊 Med så meget snak om “et grønt Danmark” synes jeg bare politikerne burde gå forrest, vise et eksempel og fjerne noget så unødvendigt (og grimt) som valgplakater. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Der er vi bare slet ikke enige, men det er også helt okay! Jeg tror blandt andet, at de er med til at gøre folk opmærksomme på, at der snart er valg og dermed opretholde en høj valgdeltagelse. Der er jo masser af mennesker, der hverken ser nyheder på TV eller læser aviser. Så det fungerer som en god reminder, synes jeg.

   Og det der med at de ligger og flyder bagefter; der er som sagt strenge regler og de deler bøder ud. Og det gør de faktisk (det er ikke kun noget de truer med – der bliver faktisk delt bøder ud).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

   Allerede nu flyder det med valgplakater (nok specielt efter blæsevejr), men som fodgænger er det noget man meget hurtigt kan glide og falde i. Derudover er der aldrig nogen der overholder reglerne; der hænger masser af plakater for langt nede og i lydskryds.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, og jeg er helt enig i, at det er for dårligt, når folk ikke overholder reglerne. Det skal man.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peacefrog

   Hørt😃 hvordan kan man som politiker mene andet.. Det miljø og trafiksikkerhed

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hope

  Savner stadigvæk Fie😚

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er kommet i seng kl. 07...