Glædelig jul!

Opskrift: Klatkager af risalamande

klatkager-eller-risklatter-hvad-hedder-opskrift-af-risalamande-ris-ala-mande

Risklatter eller klatkager – kært barn har mange navne! I min familie har vi altid kaldt det for risklatter og jeg forstod virkelig ikke, hvad klatkager var, da jeg hørt ordet for første gang i mine pre-teenageår. Vi kaldte også en fjernbetjening til TVet for “fjernsynsboksen” – noget som Tim drillede mig længe med, da vi lige havde mødt hinanden. Det er dog gået op for mig, at det er min familie, der er lidt sær, fordi langt de fleste i Danmark kalder de småpandekager lavet af rester af risengrød for klatkager. Jeg må prøve at vænne mig til det. Jeg behøver dog slet ikke at vænne mig til at lave risklatter klatkager af risalamande. Det har jeg netop gjort og det er ENDNU bedre end af risengrød. Det fungerer rigtig godt med de knasende mandelstykker i kagerne og på grund af den gode mængde flødeskum, så bliver kagerne ekstra bløde og lækre. Hvis I også har en rest risalamande tilbage, så kan jeg varmt anbefale jer at lave det til klatkager!

Opskrift på klatkager af risalamande (giver cirka 25 klatkager):

1000 g risalamande
3 dl mel
4 æg
2 tsk salt
Lidt ekstra vanilje

Smør til stegning

Rør alle ingredienser sammen i en stor skål. Steg klatkagerne ved medium varme på en pande i smør. Jeg bruger cirka 2 spk dej til hver klatkage. Steg klatkager til de er gyldne og sprøde på begge sider. Servér med forskellige typer af syltetøj imens de stadig er lune.

Velbekomme!

Tip: Hvis I har en rest af kirsebærsauce også, så varm den op og spis den sammen med klatkagerne.

Tip 2: Hvis I ikke har et helt kilo risalamande i rest, så dividerer I bare mængder af de andre ingredienser, så de passer til jeres mængde risalamande.

I finder mine andre opskrifter HER

How to make leftover risalamande to pancakes (it’s soooo good): 1000 grams of leftover risalamande, 3 deciliter flour, 4 eggs, two teenspoons of salt, a bit of ekstra vanilla and some butter for frying. Mixed all the ingrediens together except for butter. Fry them on the pan in butter until they’re golden. Serve with jam or leftover cherry sauce.

klatkager-eller-risklatter-af-resterne-af-risalamande-ris-a-la-mande

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glædelig jul!