December shopping cravings

Vi holder ikke jul alene i år

min-weekend-min-jul0

Siden Bella var 1,5 år, har vi holdt jul alene. I ved jo godt, at jeg ikke ser mine forældre og forholdet til svigermor er heller ikke tæt. Både Tim og jeg var trætte af at holde “andres” jul. Det var aldrig, hvad vi havde lyst til og selve juleaften gik oftere op i en masse regler og traditioner, der SKULLE overholdes end bare at nyde dagen (og derfor også tit sure miner over, at dagen ikke levede op til alles forventninger efterfølgende). For mig giver traditioner ikke mening, hvis man kun holder ved dem bare for traditioners skyld. Det skal også være lysten, der driver værket. Jeg har godt nok mange venner, der egentlig gruer juledagene, fordi de egentlig ikke har lyst. Sådan gider jeg bare ikke at have det.
Vi har alle årene været sammen med min søster og min svoger på lillejuleaften og det har altid været den aften, som vi så mest frem til. I ved, at vi plejer at lave en virkelig god middag med 3-4 retter, masser af vin og cocktails. Det blev faktisk så festligt for et par år siden, at vi alle havde grumme tømmermænd dagen efter på juleaften.

Det er lige præcis dem, som vi skal holde juleaften med i år og jeg glæder mig så åndssvagt, at jeg næsten ikke kan beskrive det. Det er lige før, at jeg er lige så meget oppe at køre over juleaften i år, som Bella er. Vi bliver præcis os, som er på billedet her øverst. Vi skal have det store julemåltid (and, flæskesteg OG medister – vi har bestilt (og selv betalt) julekassen fra Aarstiderne), et smukt træ og masser af gaver under et smukt træ (som vi med vilje henter lidt sent i år, så det er smukt og friskt til d. 24.). Det bedste er dog, at vi har hinandens selskab!

Næste år tror jeg bare, at det er os tre igen (der skal min søster og svoger holde hos hans familie) og det er også okay. Vi har valgt at bryde de faste traditioner og i stedet lave vores egne. Det føles utrolig godt og som en stor frihed. Vi har ingen planer i juledagene udover d. 24., til gengæld er ALLE dagene fra d. 27. helt til d. 31 (nytårsaften) fyldt op med aftaler hver dag. Det er mega rare aftaler og jeg glæder mig til hver og en. Mange af de venner, som er flyttet fra Odense, er jo “hjemme” i julen og dem plejer vi at se en del af mellem jul og nytår. Samtidig har vi nu i 3 eller 4 år haft en fast tradition med Peter (borgmester) og Christina, hvor vi er en 3-4 par der mødes en aften i dagene der – og det har vi også i år. Jeg når også lige at klemme en gang Damernes biografklub ind i de dage, så vi får noget at se til, men det hele er bare gode og rare ting.

Jeg har de sidste par år, skrevet lidt om at holde jul “alene”. I finder indlæggene HER og HER. Og dette indlæg om at sige fra overfor “tvangsjul”. Jeg vil anbefale jer at læse kommentarfeltet på dette indlæg. Shit, hvor sad (sidder?) der mange af jer dét år, som også havde ondt i maven over den kommende jul, fordi I egentlig skulle noget, som I ikke havde lyst til. Er der nogle af jer fra indlægget der, som har valgt at gøre det anderledes i dag? Det kunne være spændende at høre fra nogle af jer!

After having spent Christmas Eve just the three of us, then this year we’re gonna spend it with my sister and her husband – and I’m so excited!! I don’t have a relationshop with my parents and it’s akward with Tims mom, so that’s why we chose to spend the day just us some years ago. I wrote about it here the first year we did it.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

21 kommentarer

 • K

  Jeg husker tilbage på juleaften som en masse traditioner jeg egentlig ikke havde lyst til.. Indtil vi begyndte at tage på skiferie i julen og bare nød den afslappede stemning og hinandens nærvær i sneen istedet. Nu har jeg selv fået børn og vores juleaften varierer fra år til år at efter hvad der passer os bedst. Vi holder f.eks.juleaften om formiddagen istedet og slapper bare af om aftenen, og så har vi lavet om på maden, da en mange af os ikke bryder os om and, flæskesteg osv. Så jeg er all in på at man gør, hvad man har lyst til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det lyder virkelig fedt og jeg synes, at I er seje sådan at gøre præcis dét, som I har lyst til! Jeg har også en drøm om at prøve at holde jul i en snehytte et sted 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Bank

  Jeg vil ønske jer en rigtig dejlig jul, den lyder til at blive mega god 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • H

  I år har vi valgt at tage det store skidt og ikke invitere min mands bror og kone, det er en lang historie, men har været undervejs et langt stykke tid. Men enden var hvis msn ikke har lyst til at være sammen med dem til hverdag eller føler de har, hvorfor skal man så være sammen juleaften?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh tillykke med jeres valg! Og helt enig! Hvorfor skal man være sammen juleaften, hvis man ikke har lyst til at være sammen ellers?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg er nysgerrig efter at vide, hvad det er for nogle traditioner, du føler dig “tvangsindlagt” til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg har ikke lyst til at gå i mange detaljer af respekt for de involverede. Men det handler lidt om, at alt har skulle være på andres måde og der ikke har været plads til, at man lod andre komme ind, når der kom nye medlemmer i familien. Jeg har fået smidt sætningen “sådan gør vi altså i vores familie”/”sådan gør vi altså ikke hos os” i hovedet mange gange, når jeg har foreslået små ændringer. Fx. da jeg foreslog om vi ikke kunne få to desserter i stedet for én, da de ikke spiste risalamande juleaften (jeg tilbød selv at lave den ekstra dessert). Det lyder måske som småting, men når der var mange af den slags ting HELE tiden og man samtidig egentlig ikke har et særlig godt forhold til hinanden, så virker det virkelig tosset at tvinge hinanden til at være sammen på en aften, som jeg egentlig holder ret meget af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor lyder det bare som en skøn jul i får jer. ❤️
  På den ene side glæder jeg mig vildt til at hoste jul sammen med min kæreste for vores familier, og på den anden side not so much.. Ene og alene fordi jeg simpelthen ikke kan udstå min svigermor. Jeg har til gengæld besluttet mig for, at selvom hun er en nærig og bitter satan, så skal hun ikke have lov til at ødelægge MIN jul, og derfor har jeg simpelthen planer om at lave bordplan. Måske lidt åndssvagt, men hvis det kan gøre det bare lidt mere tåleligt at hun er placeret i den anden ende af bordet, så tænker jeg at det er en ret uskyldig og konstruktiv løsning på sådan et problem.. For hvad filan gør man lige?! Min søde kæreste kan jo ikke gøre for at han er udstyret med den mor han nu engang har, og han er desværre ikke nået til et punkt hvor han selv er blevet træt af hende. Det er frygteligt at sige, men det kunne bare gøre en del ting noget nemmere. 😐
  Det er en skam at vi er så mange der skal gå og få lidt ondt i maven over en dag som faktisk skulle være hyggelig og dejlig. 😞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg skrev med dig sidste år omkring julen, som jeg virkelig frygtede. Den endte med at blive fantastisk. I år bliver det meget anderledes, men helt sikkert en dejlig jul alligevel. Jeg er au pair i Belgien, så jeg bliver her til jul. Familien tager til Danmark og min søster besøger mig. Vi skal spise vegetarisk/vegansk julemiddag foran fjernsynet i behagelige kjoler med grimme juleøreringe. Og så skal vi bare nyde Bruxelles i alle juledagene inden vi begge tager tilbage til KBH og holder nytår.
  Det er første jul uden min mor og storebror. De er begge flyttet til Færøerne.Det bliver lidt underligt, men min søster og jeg holder jul på PRÆCIS samme måde, så måske er det egentlig helt ok, at det bare bliver os! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh det kan jeg godt huske. Hvor er jeg glad for, at den blev fantastisk på trods! Og din jul i år lyder fandme nice! Jeg skal have indført “grimme øreringe” – haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Kristensen

  Jeg syntes det fedt i gør som i har lyst til. 💪🏻
  Jeg voksede op med at min mor, søskende og jeg holdte jul med mine bedsteforældre, onkel, tante og deres børn men det hele skulle foregår på deres måde, så mine søskende og jeg sad altid og var så triste. Et år traf min mor så den beslutning om at holde jul alene med os 3 børn. Det endte med at blive lige den jul, min mor ønskede sig at hendes børn skulle have og siden da er der kommet svigerbørn og børnebørn til som alle elsker det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej hvor godt – og hurra for din mors beslutning! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg er så stolt over vores juletraditioner, for guderne skal vide at de ikke er opstået af sig selv. Men det vidner også om at det sagtens kan lade sig gøre at skabe egne traditioner, som passer netop vores familie.
  Jeg er skilsmissebarn og begge mine forældre har nye partnere, men mine søskende og jeg er så privilegerede at vores forældre sagtens kan finde ud af det sammen 🙂
  Vi skal derfor holde jul hos min mor og hendes mand, med hans børn og vores far. Vi medbringer alle sammen noget til julebordet, for at alle bidrager lidt.
  Min kæreste og jeg bidrager i år med et lille nyt familiemedlem, som forhåbentlig melder sin ankomst snart 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Altså i forhold til at du “bare” er en blogger, jeg følger – forstået på den måde at jeg jo ikke har en personlig relation til dig og bestemt ikke “bare” som i “kun” – har det fyldt min dag med mere glæde, end jeg lige regnede med.
  Måske fordi din kærlighed til din søster stråler ud af hvert et ord, du skriver om hende. Men også fordi at det trods alt må være svært at stå i den situation med jeres familier. Altså jeg tror dig virkelig når du skriver, at det er den rigtige beslutning. Alligevel må det være hårdt. Og selvom det har virket til, at I har haft de hyggeligste aftener, må det være vidunderligt også at kunne holde en aften med nogle af dem du elsker mest.
  Så yay for jeres jul! Håber det bliver den bedste af slagsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Kære Marie. Tusind tak for din kommentar – den gav mig det største smil på læben! Jeg har bestemt også utrolig meget kærlighed til min søster og det gør mig glad, hvis det også kan ses ud ad til.

   Jeg er også ret sikker på, at det her er den rigtige beslutning for os – også selvom det er hårdt. Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at det havde været nemt.

   Rigtig mange gange tak for din kommentar igen – jeg håber, at du får en rigtig dejlig jul!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Jeg besluttede, da jeg var midt i tyverne, at jeg aldrig vil holde jul med min søster igen. Så når mine forældre holder jul med hende og hendes familie, er det uden mig og min familie. For 6 år siden besluttede vi, at vi heller ikke ønsker at holde jul med min svigerfamilie. Så nu holder vi vores egen jul. Jeg har det på præcis samme måde som dig. Julen er hygge og afslapning. Og julepolitiet med “skal” og misforstået hensyn magter jeg ikke. Så hellere en lille kreds og en fantastisk aften. Glædelig jul til jer. Jeg er så stor fan af at stå ved sine værdier og grænser 🎄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   “Julepolitiet” – haha, mega fedt udtryk. Det vil jeg bruge fremover!

   Og super stærkt valgt af jer, synes jeg. At man mærker efter og gør det, som der føles rigtigt. Ikke det som man “bør”. Rigtig glædelig jul til jer også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emm

  Hvor lyder det altså også som om det bliver en dejlig aften!

  Jeg har i mange år ‘bare’ holdt jul med min mor, far og bror og det har været rigtig hyggeligt. De seneste par år har vi holdt med min onkel og bedstemor, og det kan jeg nu også godt lide 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er jeg også sikker på, at det bliver 😀

   Det lyder også som en dejlig jul 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvert andet år holder min familie jul med hele min mors side af familien. Vi bliver omkring 20 personer, og det har siden jeg var lille været noget jeg så meget frem til. Min barndom har været præget af incest (fra en jeg ikke ser længere), hvilket betyder at jeg i dag er meget følsom. De sidste 3 juleaftener (hvert andet år – 6 år) med hele familien, har dog været præget af gråd og vrede fra min side, da min mors bror ikke accepterer mig og derudover er et ualmindeligt dårligt menneske. For to år siden endte jeg med at bryde sammen, da jeg opdagede at han aldrig ville acceptere mig selvom han kendte til min baggrund. Han sagde direkte til mig at han ikke kunne ændre sig fordi han var over 60, og at jeg var virkelig uretfærdig over at kalde ham en dyremishandler (det skal siges at han har prøvet at drukne en kat). Derfor hader jeg ham af hele mit hjerte, selvom det måske er et hårdt ord. Problemet for mig ligger også i at vi bor 10 personer under samme tag hvert andet år, hvor min morbror er en af dem. Jeg kan slet ikke holde det ud, derfor har jeg taget et aktivt valg sammen med min familie om at jeg som den første bryder traditionen og derfor ikke holder jul sammen med resten af familien. I stedet er jeg hos min dejlige svigerfamilie. Jeg er dog meget ked af at en enkelt person skal ødelægge min glæde ved at holde jul med resten af familien og at han ikke kan se at han burde trække sig eftersom det hele foregår hjemme ved mine forældre, også selvom det er for det bedste. Puha det blev en lang besked 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

December shopping cravings