Mit 2017 i rejser

Bøger jeg har læst i 2017

Colleen Hoover bøger

Jeg tror ikke, at jeg har læst så meget, som i 2017 (udover de år, hvor jeg var studerende og læste til undervisning – men det tæller jeg ikke med!). Hold op, hvor har jeg læst mange sider. Til gengæld ser den her stak lidt fesen ud i forhold til, hvor meget jeg føler, at jeg netop har læst. Dog husker jeg lige mig selv på, at tre af bøgerne er på hver 1500-ish sider. Og på et okay højt niveau engelsk. Det tager unægteligt længere tid at komme igennem end hvis de havde været på dansk. Til gengæld har jeg holdt mig til kun to forfattere – Diana Gabaldon* og Colleen Hoover*. I 2018 vil jeg helt sikkert prøve at sprede det liiiidt mere ud. Desuden regner jeg også med at læse flere bøger i 2018 end jeg gjorde i 2017, da jeg kun har en enkelt Outlander bog tilbage (nr. 8). Der burde derfor være mere tid til at kaste mig over andre forfattere, imens jeg venter på, at Diana Gabaldon bliver færdig med bog nr. 9 (jeg tror desværre først, at den kommer i slutningen af 2018 eller i 2019. Hun har for få dage skrevet på sin facebookside, at hun ikke er færdig med den endnu).

Outlander på dansk

Det ender med os – af Colleen Hoover

2017 var året, hvor jeg opdagede Colleen Hoover. Selvom hendes bøger måske ikke er de største litterære mesterværker (hverken i forhold til sprog eller historiernes opbygninger), så er jeg alligevel ret hurtigt blevet fan. Hun skriver kærligheds/drama historier i genren “young adults” (hovedpersoner der er i 20erne). Den første af hendes bøger, jeg læste, var Det ender med os. Bogen handler om Lily, der hurtigt falder for den flotte, kloge kirurg Ryle. Der er dog noget, som virker “off” og det hele bliver endnu mere kompliceret, da Lilys ungdomskærlighed, Atlas, dukker op i hendes liv igen. Jeg slugte bogen på få dage og jeg var meget overrasket over den drejning, som bogen pludselig tager. Den havde jeg ikke set komme! Det ender med os* og den her* er mine to Colleen Hoover-favoritter indtil videre!

Det ender med os kan købes HER* + HER*

Bogen er et anmeldereksemplar

 

9. November – af Colleen Hoover

Den næste Colleen Hoover-bog jeg kastede mig over, var 9. November. Måske havde jeg høje forventninger efter Det ender med os, men 9. November var jeg lidt irriteret over. Jeg var irriteret over, hvor unge hovedpersonerne er (18 år), men hvor modne beslutninger de tager. Det virker virkelig urealistisk. Fallon møder Ben, men på grund af en regel hun har lavet, så må hun ikke indlede et seriøst forhold før hun er 23 år. Derfor aftaler Fallon og Ben, at de vil mødes hvert år på den 9. November og kun den dag, men ellers leve videre med hver deres liv. De udveksler ikke telefonnumre og de blokerer hinanden på Facebook, så de ikke kan kontakte hinanden. Hvis de stadig er vilde med hinanden efter 5 år, så kan de være sammen. Men kan man virkelig holde fast i hinanden, når man ikke er en del af hinandens liv og sammenlagt kun er samme 5 dage på 5 år? Historiens koncept virker så konstrueret og fjollet – og igen, urealistisk. Jeg håber virkelig ikke, at nogen kunne finde på at holde sig fra hinanden i 5 år på grund en fjollet regel. Alt dette irriterede mig, imens jeg læste den. Dog endte jeg med at læse bogen lige så hurtigt, som jeg læste Det ender med os og i sidste ende havde jeg en fin og underholdende læseoplevelse. Det er dog ikke Colleen Hoovers bedste bog, hvis I spørger mig!

9. November kan købes HER* + HER*

Bogen er et anmeldelereksemplar

Diana Gabaldon Outlander bøger

 

The Fiery Cross – af Diana Gabaldon

Bogen er nr. 5 i Outlander-serien og det er den længste af alle bøger (over 1500 sider lang). I ved, at jeg elsker Outlander, men The Fiery Cross var altså hård at komme igennem. Den føltes uendelig til tider og det er uden tvivl den bog i hele serien, som jeg er mindst vild med. Den er dog stadig ret vigtig for det videre forløb, da der sker rigtig mange ting i den, så den kan ikke springes over. Jeg læste et interview med forfatteren Diana Gabaldon, hvor hun fortalte, at hun heller ikke selv er helt tilfreds med The Fiery Cross, men hendes forlag pressede utrolig meget på, for at hun skulle blive færdig. Derfor nåede hun ikke at redigere lige så meget i den, som hun har gjort med de andre. Der var en masse bihistorier, som hun i dag gerne ville have redigeret væk og det er jeg enig med hende i. Jeg vil dog anbefale jer at hænge i, fordi bøgerne efter er virkelig gode igen. Allerede ved nr. 6 kan man mærke, at tempoet er et andet og nr. 7 og 8 er virkelig, virkelig gode. Jeg vil ikke komme ind på selve handlingen i The Fiery Cross, da det vil spoile alle jer, som ikke har læst den endnu, men I kan læse en længere anmeldelse af den, som jeg skrev HER

The Fiery Cross kan købes HER* + HER*
Den danske udgave af bogen “Det flammende kors” kommer til juni 2018.

 

A Breath of Snow and Ashes – af Diana Gabaldon

Åhh det var en lettelse at læse A Breath of Snow and Ashes efter nr. 5. Jeg var nervøs for, at Diana havde mistet magien efter nr. 5, men det viste sig, at det bare var nr. 5, der ikke var den bedste. Resten af bøgerne lever op til de første! A Breath of Snow and Ashes er spændende og samtidig utrolig hård. Der sker nogle voldsomme ting i bogen og det var især Claires historie, der knuste mit hjerte flere gange. Der var sider, der var svære at komme igennem og hvis det havde været en film, så havde jeg klart kigget væk.
Jeg har hele tiden gerne ville vide mere om tidsrejse-delen. Hvem kan og hvorfor? Hvordan finder man ud af, hvem der kan? A Breath of Snow and Ashes giver endelig en masse svar i den afdeling og det var jeg vild med. Et forfærdeligt mord giver Claire store problemer og Stephen Bonnet er stadig en plageånd. Jeg vil igen ikke komme ind på mere, da jeg ikke vil spoile jer, men A Breath of Snow and Ashes kan anbefales!

A Breath of Snow and Ashes kan købes HER* + HER*
Den kommer på dansk til at hedde “Et pust af aske og sne” og udkommer juni 2018.

 

An Echo in the Bone – af Diana Gabaldon

Jeg har lært at leve med det faktum, at Skotland ikke spiller en lige så stor del af Claire og Jamies historie længere, som den gjorde i starten. Men savner I også Skotland i Outlander, så skal I glæde jer til An Echo in the Bone, der byder på et gensyn mellem Claire, Jamie og Skotland. Det havde jeg også kun ventet 3 bøger på 😉 Bog nr. 7 i serien er rigtig god og vi får konstant god underholdning, som bogen skrider frem. Lord John, William og Ians historier fylder mere og mere. Jeg kan især godt lide Ians historie, men savner mere Brianna og Roger (det bliver der heldigvis lavet om på i bog nr. 8!). I kan se min oversigt over alle Outlander bøgerne HER

An Echo in the Bone kan købes HER*

Det var, hvad jeg nåede at læse i 2017! Det er nok ikke lige så imponerende, når man ser på, hvor mange bøger mine favorit bogbloggere læser på et år, men jeg føler virkelig, at jeg har fået læst mange sider (ikke mange bøger, men mange sider). Nu hvor jeg nævner bogbloggere, så er mine egne favoritter faktisk fire herfra Odense af. Det er Rikke, Maria, Julie og en Rikke mere. Der finder jeg tit god inspiration og bliver imponeret over, hvor mange bøger de når at læse på et år (flere af dem læser 50-80 bøger om året!). Jeg har selv sat et mål på 15 bøger i 2018.

Jeg nåede egentlig også at gå igang med denne her, men så røg jeg i Colleen Hoover-fælden og fik derfor ikke læst den færdig i 2017, men den får jeg læst her i foråret, fordi den startede virkelig godt! Jeg har også allerede læst den her* og den her* (sidstnævnte er ultimativt den bedste Colleen Hoover bog, jeg har læst indtil videre. SÅ god!). Så bliver jeg helt sikkert også færdig med denne her* i 2018 og derefter overvejer jeg at kaste mig over nogle af de korte Outlander-noveller. For eksempel denne bog*, som har 7 små noveller om Jamie, Lord John Grey og Rogers familie. Men derefter skal jeg havde fundet ud af, hvad jeg ellers skal have læst. Hvis Haabet ender med at være god læsning, så vil jeg læse Peters kærlighed* fra samme serie og så har jeg længe luret på den her* af Matthew Thomas også. Desuden skal jeg også have læst Ken Folletts nyeste bog og Colleen Hoover skulle også komme med flere danske oversættelser her i 2018, så jeg har en del af kaste mig over her i 2018. Hvad har I på læseprogrammet i 2018? Har I læst nogle af de samme, som jeg har læst i 2017?

This is my reads in 2017. I might not be many books, but it’s a lot of pages! The Outlander books is about 1500 pages each! I had never read Colleen Hoover before, but I really like them. My favorites are It ends with us and Ugly Love. What did you read in 2017?

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

5 kommentarer

 • Mette

  Har netop også kastet mig over Colleen Hoover. Og var meget begejstret for “Forbandede Kærlighed”. Det blev virkelig en page-turner for mig, selvom genren er ny for mig. Plejer at læse krimier men gik lidt død i det og prøvede så Hoover og blev hooked. Skal igang med den sidste af de fire der er dansk oversat “Måske en dag” nu. De resterende tre har jeg læst den seneste uge! Er helt enig med dig ifht 9. november, den fangede mig heller ikke på samme måde selvom den alligevel var underholdende nok.
  Snart skal jeg vist finde flere i samme boldgade. Det er virkelig blevet min guilty pleasure med lidt romance lit 😉

  Så kom endelig med anbefalinger, hvis du har nogle 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, hvor sjovt – det er præcis det samme for mig! Ford 10 år siden læste jeg primært krimier – fx. Mænd der hader kvinder-serien og lignende. Det var det eneste, jeg gad at læse på det tidspunkt. I dag gider jeg nærmest ikke krimier. De ligner hinanden for meget, synes jeg nu. Min favoritgenre i dag er det man kalder “historisk fiktion”. Bøger som Outlander, Ken Folletts “Jordens Søjler” osv – hvornår forfatteren bygger en bog op omkring historiske begivenheder og steder, som faktisk er rigtige, men personerne er opdigtigt. Det kan jeg rigtig godt lide! Men ja, nu har jeg så også kastet mig over Colleen Hoover og der er jeg altså helt grøn i den genre, så jeg har virkelig også brug for anbefalinger, haha! “Forbandede kærlighed” er min favorit af CHs indtil videre. Hvis jeg skal rangere de fire danske oversættelser, så vil det være: 1. Forbandede kærlighed 2. Det ender med os 3. Måske en dag 4. 9. November.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg ved ikke med Outlander og andre historieprægede bøger. Er vild med serien men tror ikke jeg vil spoile den/de kommende sæsoner ved at læse forud…
   Nu har jeg researchet lidt og har bestilt to serier inden for love-genren. Hvide løgne og Store drømme af M. Leighton og “Love is war” bøgerne af R.K. Lilley. Glæder mig til at finde ud af om de også er noget for mig😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hvad er din yndlings Outlander bog, du har læst indtil videre? Jeg er igang med nr. 4 og det er faktisk min yndlings (af dem jeg har læst) og kommer nok på en delt 1. plads med 1’eren.

  Derudover en lille bøn, som jeg håber du vil overveje, når du skriver indlæg, som dette, vil du så ikke nævne bøgernes titel i stedet for blot at skrive ‘den her’ med link? Det bliver bare så træls, når man skal klikke på hver eneste, for at finde ud af hvad du taler om 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nr. 4 er klart min favorit so far! Og så er jeg næsten halvvejs gennem nr. 8 – og hvis den holder niveauet, som den har nu, så kunne den godt blive min favorit liiiige efter nr. 4 😉

   Og jo, det er noteret og skal jeg prøve at huske!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit 2017 i rejser