Navnemærker til Bellas tøj

The Greatest showman

greatest-showman-hugh-jackman-zac-efron-zendaya-love-storygreatest-showman-michelle-williams-hugh-jackman

Filmen The Greatest showman er løst inspireret af den rigtige person P.T. Barnum, der opfandt det rejsende cirkus og som den første tog “freaks” med i showet (“freaks” er ikke mit ord – det kaldte man dengang numre som den skægget dame, kæmper, albinoer, dværge mm.). Vi er i 1850erne og P.T. Barnum er gift med den smukke Charity (Michelle Williams), som er stukket af fra sin rige familie for at være sammen med fattige P.T. (Hugh Jackman). Da P.T. mister endnu et job, får han en idé; han køber et nedlagt museum, men erstatter hurtigt de grimme voksfigurer med et levende show bestående af alle de “freaks”, som samfundet normalt udstøder; den skægget dame, en smuk ung mulat, en kæmpe, en dværg, siamesiske tvillinger, en albino og mange flere. Hans show bliver hurtigt MEGET populært og pludselig er P.T. Barnum en af de rigeste mænd i byen. Samfundets øverste lag vil dog ikke acceptere ham, som en af deres egne og det får hans to søde døtre også at mærke. Drevet af at hans børn skal have en anden opvækst end ham, så sætter han alt på spil i håbet om at nå endnu mere berømmelse, endnu mere rigdom, men vigtigst af alt; accept.

greatest-showman-zac-efron-hugh-jackman-the-other-side

Min anmeldelse: Læg alt hvad du har i hænderne lige nu og LØB til biografen. NU!

Hvorfor læser I stadig med? I skal i biografen nu!!

Ej, okay, det ville være en lidt fesen anmeldelse, hvis jeg ikke knyttede lidt flere ord til The Greatest showman, fordi den er virkelig FANTASTISK. Jeg har allerede været inde at se den to gange og jeg overvejer, om jeg skal se den en tredje gang, imens den stadig går i biograferne. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har gjort det med en film. The Greatest showman er en musical, så er man ikke til den slags, så vil man nok ikke være lige så begejstret, som jeg er. Da jeg kom ud af biografen med damerne, begyndte vi straks at sammenligne den med LA LA Land. Udover at de begge er musicals og der er stor brug af farver i alle scener, så har de to film ikke meget til fælles. LA LA Land vil jeg kalde en sofistikeret type musical, der også taler til dem, der normalt ikke kan lide musicals. The Greastest showman er til os, der ELSKER musicals. Faktisk vil jeg sammenligne den med Moulin Rouge. Den filmiske stil er meget den samme, fortællestilen er også og musikken er voldsomt catchy. Hvis I følger mig på instagram, så har I nok set, at jeg siden i torsdags har været semi-pinlig i mine stories, når jeg går helt amok til sangene fra The Greatest showman. Hvor Moulin Rouge brugte sange, som vi kendte i forvejen (på nær den her, den var skrevet specielt til filmen), så er hele soundtracket til The Greatest showman originale sange og det er SÅ godt. Denne sang er lige blevet nomineret til en Golden Globe for “Bedste sang” til en film. Lur mig om den sang ikke også bliver nomineret til Oscars. Det er dog ikke min egen favorit. Her er det denne her, den her og den her der giver mig kuldegysninger!

Man sagtens kan finde småting i filmen, der ikke er perfekte (Michelle Williams’ karakter er lidt flad, synes jeg), men alt i alt fungerer den SÅ godt og jeg var HØJ, da jeg gik fra biografen. Jeg sad endda og hoppede lidt i mit sæde til et par af de sidste sange. Filmen forkæler øjet, soundtracket er P E R F E K T (langt, langt bedre end LA LA Land), birollerne er med til at løfte filmen ekstra (især kærlighedshistorien mellem Zendaya og Zac Efron) og så er koreografien i filmen fuldstændig outstanding. Lige fra de store dansescener, hvor alle er perfekt synkrone – mit 00er-hjerte savner dengang stjerner faktisk gad at danse 100% med i koreografien og ikke bare lave 20% af den. Og så til scener, som trapez-sangen mellem Zac Efron og Zendaya (det er dem selv, der har hængt der i luften i virkeligheden). Hold kæft, det er smukt! Moulin Rouge rockede min verden der i 00erne. The Greatest Showman rocker mine 10erne. 6 ud af 6 stjerner. Intet mindre.

I kan se alle filmene, som Damernes biografklub har set HER og lade jer inspirere. Jeg spottede lige, at denne her netop er kommet på Viaplay.

“The Greatest showman” is about P.T. Barnum who re-invented circus and was the first to include “freaks” (like the bearded lady, albinos) in his show. This movie is AMAZING! I’ve already seen twice and I’m considering if I should see it once more while it’s still in the theaters. It’s a musical with the best soundtrack I’ve heard in so many years. The songs are so catchy. I felt like I was high after seeing it. I’m giving it six out of 6 stars. Run to the movies – fast!!

greatest-showman-movie-rebecca-fergusson-jenny-lind-swedish-nightingale

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

7 kommentarer

 • Emilie

  Uuuh, jeg skal ind og se den i morgen og jeg glæder mig SÅÅ meget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh GLÆD dig!!!! Hvis du kan nå det, så lyt eventuelt lidt til soundtracket inden, så får du en endnu federe oplevelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har kun hørt godt om den film! Jeg går sjældent i biografen, men vil så gerne have den set 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kan også kun anbefale den! Du kan nå det endnu 😉 Jeg så den i biografen i går aftes!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Godt nytår og tak for at vi må følge med <3

  Tillader mig lige at komme med et ønske til et indlæg 🙂 Jeg skal snart starte studie og kunne virkelig godt bruge inspiration til pæne (nogenlunde budgetvenlige) tasker med plads til bærbar, et par bøger, småting og madpakke etc. 🙂

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sender straks et link af dit indlæg til min søster, som jeg har aftalt at se filmen med 🙂

  Jeg er typen, det ELSKER musicals – både på film og i teatret, så jeg blev glad for at læse din anmeldelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh det vil I ikke fortryde! Den er såååå god! Jeg kan også rigtig godt lide musicals! Der kan altså skabes en helt ekstraordinær stemning, når man også har musikken med.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Navnemærker til Bellas tøj