Veganer i en uge: Test af Aarstidernes veganer kasse

Wind River

Wind River - Elizabeth Olsen

Langt inde i den amerikanske stat Wyoming ligger indianerreservatet Wind River. Der er langt til det, som vi andre betegner som “civilisation”. Her bor Cory Lambert og hans arbejde består blandt andet i at hjælpe de lokale med at holde bestanden af vilde rovdyr nede. En dag finder han et lig af en ung pige midt i sneen. En ung pige, som han kender og som var veninder med hans egen forsvundne datter. Pigen er kun iført nattøj, en jakke og har bare fødder – mange kilometer fra nærmest bolig. Ingen er ude om natten i minus 30 grader uden sko på – med mindre de flygter fra nogen eller noget. FBI tilkaldes, men da Wind River er lang fra alting og tydeligtvis ikke en prioritet, så sender de en sølle agent – Jane Banner (Elizabeth Olsen). Da FBI-agenten ikke er vant til at arbejde med spor og i den vilde natur, så beder hun Cory om hjælp. Han hjælper gerne, da han er på jagt efter hævn.

Wind River - Elizabeth Olsen & Jemery Renner

Min anmeldelse: Wind River er muligvis en af de smukkeste thrillere/krimier, jeg har set. Hvis I overvejer at se Wind River, så vil jeg gerne anbefale jer at se den på det store lærred. Dét fortjener de smukke snelandskaber virkelig! Filmen fangede mig helt fra starten af. Den virker anderledes end mange af de krimier, jeg har set de sidste par år. Både i tema og dens opbygning, der ikke helt følger en normal tidslinje. Samspillet mellem Elizabeth Olsen (Olsen-tvillingernes lillesøster) og Jemery Renner fungerer rigtig godt (de har også spillet sammen før i Avengers). Jeg kan godt lidt mangle noget forløsning i en af de sideløbende historier, men omvendt er det bare med til at understrege filmens budskab. Hvor der findes statestik på, hvor mange kvinder der forsvinder blandt alle andre samfundsgrupper, så findes der ingen for kvinder af indiansk oprindelse. Samtidig gør man ikke lige så meget for at opklare sager, hvor offeret er en indiansk kvinde. Det gør muligheden for at udøve vold, drab og seksuelle overgreb mod denne befolkningsgruppe “nemmere” for skurken, da de meget sjældent bliver stillet til ansvar for deres gerninger. Nogle få undersøgelser viser, at 84% af alle indianske kvinder har oplevet en eller anden form for vold. 54% har oplevet seksuelle overgreb. Wind River er med til at gøre disse tal personlige i en spændende og vedkommende thriller, hvor man så inderligt hepper for at retfærdigheden sker fyldest. Det får mig til at kunne lide Wind River endnu mere.
Jeg giver Wind River fire fine stjerner ud af 6 – og det var det samme, alle de andre damer i biografengav den også. Vi var helt enige om, at vi havde set en rigtig god thriller. Hvad der skulle til før filmen fik flere stjerner? Det er svært at svare på, men jeg var nok bare ikke blown away på en måde, hvor jeg smider 5 eller 6 stjerner efter den. Men det er en rigtig god gedin, underholdende og relevant thriller/krimi, der kan anbefales!

I kan finde inspiration til den næste biograftur eller til jeres næste film, der streames blandt Damernes Biografklubs film HER

Billet er modtaget til anmeldelse af filmen – holdningen er helt min egen.

Wind River is one of the most beautiful thrillers I’ve seen in many years. The beautiful snowy landscapes in the Wind River Indian reservation! One day a young girl is found dead in the snow – miles from cities and houses. What is a young girl doing there – in the midle of the night in her PJs and bare feet? Who was she running from? FBI is called, but they only send one agent – Jane Banner (Elizabeth Olsen). She knows nothing of tracking so she asks professional tracker and hunter Cory Lambert (Jemery Renner) for help. And he really wants to help because he’s out for revenge. Wind River is a great movie that rises the issue of violence against native American women. Wind River gets 4 out of 6 stars from me.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganer i en uge: Test af Aarstidernes veganer kasse