Mine weekendplaner

Ferie i Skotland: Vores road trip rute #2

Ferie i Skotland - Isle of Skyescotland-road-trip-route-skotland-rute-glencoe-edinburgh-inverness-isle-of-skye-missjeanett-blogger

Er I ved at planlægge ferie i Skotland eller overvejer I det? Så har jeg lavet det her indlæg til jer!
Hver eneste gang jeg laver indlæg om ferie i Skotland, så ender jeg med at blive irriteret, fordi jeg ikke synes, at billederne yder virkeligheden nogen som helst former for retfærdighed. Man kan slet ikke fange med et kamera, HVOR smukt der egentlig er. Læg gerne lige 50-100% til på hver eneste billede – ha ha.

Nu har vi været på ferie i Skotland to gange og da vi har kørt to forskellige ruter, så vil jeg her dele rute nr. 2. Snart tager vi en tredje omgang og en helt tredje rute 😉 Hvis jeg – indtil nu – skal vælge min favorit rute, så er det den i indlægget her. Hvorfor? Vi fik set mere, havde mere tid de “rigtige” steder og så kunne jeg godt lide, at vi kørte “rundt” og ikke bare op-og-ned af samme rute, som vi gjorde første gange. I kan se den ruten, som vi kørte på vores første ferie i Skotland HER.

Denne rute hed:    Edinburgh – Glencoe – Isle of Skye – Inverness – Falkland – Edinburgh

Vi fløj fra København til Edinburgh, som tager cirka 1 time 40 minutter. Vi gav denne gang 2700 kroner for os alle tre tur/retur med Norwegian. Vi har indtil videre kun fløjet til Skotland med Norwegian, men I kan selv søge efter de billigste flybilletter til Skotland fra jeres ønskede lufthavn HER (reklamelink). Denne gang sprang vi Edinburgh helt over og kørte direkte fra lufthavnen ud i landet. Her er ruten, som vi kørte på vores anden ferie i Skotland. Der er lidt tips til hver enkelt stop, hvilken vej vi valgte samt hvilke hoteller, vi overnattede på. Spørg endelig løs, hvis I har spørgsmål!


Welcome to the Highlands - Ferie i SkotlandHøjlandet - Ferie i Skotland3 Sisters of Glencoe - Ferie i Skotlandthe-gathering-scotland-salmon-fish-n-chips-glencoe-inn-missjeanett-blogger-review-recommendationthe-glencoe-inn-rooms-accommadation-road-trip-scotland-skotland-route-rute-missjeanett-bloggerglencoe-inn-scotland-the-gathering-singing-music-musik-live-missjeanett-blogger-scottish-mountains-hotel

Stop 1 – Glencoe: Jeg får et sug i maven, hver gang jeg ser skiltet, der byder os velkommen til det skotske højland. For mig, er det der, hvor magien for alvor starter. Den første dag af vores ferie i Skotland kørte vi fra lufthavnen i Edinburgh og til Glencoe. Det tager cirka 3 timer uden pauser. Vores første stop var i Glencoe/Ballachulish, hvor vi skulle overnatte på samme hotel, som vi overnattede på, da vi kørte denne rute på vores første ferie i Skotland. The Glencoe Inn (reklamelink). Det er lidt blevet “vores sted”, selvom det er på ingen måder et fancy hotel. Værelserne er små, men stemningen er helt speciel. Vi har begge gange spist på The Gathering, som ligger lige ved siden af hotellet. Det er så hyggeligt og virkelig god pub-mad. Især deres fish ‘n chips og den skotske laks. Begge gange har der været livemusik, som har været med til at sætte stemningen helt perfekt. Første gang vi var der, var det en musiker, der var booket til at komme og underholde (en rødhåret skotte med stor skæg – dog ikke Jamie Fraser, desværre! 😉 ). Denne gang var det nogle af de lokale, der selv fandt en guitar og begyndte at spille og synge. Det var P E R F E K T. The Gathering er et sted, som de lokale kommer og det elsker jeg. Glencoe er generelt et fuldstændig vidunderligt sted og køreturen igennem er en stor del af oplevelsen. Jeg bliver aldrig træt af dette område af Skotland.

Vores hotel The Glencoe Inn kan bookes lige HER (reklamelink)

five-5-sisters-of-kintail-scotland-road-trip-i-skotland-guide-plan-missjeanett-blogger-motorcykel-motor-bikeCommando memorial - Ferie i Skotlandskye-bridge-road-trip-i-skotland-missjeanett-blogger-isle-of-skye-highlands-hoejlandet-scotland-iamtb-spring-may-i-maj-tekstportree-isle-of-skye-scotland-skotland-highlands-missjeanettduisdale-house-hotel-isle-of-skye-ornsay-duisdalemore-scotland-tekst-road-trip-i-skotland-rute-route-mapduisdale-house-hotel-dinner-lam-scottish-missjeanett-blogger-isle-of-skye-highlands-road-trip-i-skotlandisle-of-skye-sunset-sun-down-road-trip-i-skotland-missjeanett-blogger-scotland-map-route-rute-iamtb-the-highlands-skotske-hoejland

Stop 2 – Isle of Skye: Vi overnattede kun en nat på Glencoe Inn og næste morgen var vi on the road igen. Igen havde vi cirka 3 timers kørsel foran an os og destinationen var den fantastiske ø Isle of Skye. Muligvis mit favoritsted i hele verden. Men inden da fik vi set lidt af det smukke skotske landskab. Vi kørte fra Glencoe af A82 og så videre på A87, der tog os hele vejen til Isle of Skye. På ruten stoppede vi blandt andet ved Commando Memorial, som står så smukt på en høj med udsigt til blandt andet Ben Nevis (Skotlands højeste bjerg). Selve statuen med soldaterne er til minde om soldater, der kæmpede under 2. verdenskrig, men der er også en lille kirkegård (meget lille) ved siden af, som er for soldater fra flere forskellige krige (også af nyere dato). Kørerturen tog os også igennem bjergpasset 5 Sisters of Kintail, som er næsten ligesom smukt, som Glencoe – men til gengæld en del længere end det ved Glencoe. Efter et par timers kørsel kom vi endelig op på Skye Bridge og så er man i himlen – Isle of Skye. Vi boede på øen i tre dage og det er ikke en dag for meget. Hvis I også overvejer ferie i Skotland, så vil jeg anbefale jer, at overnatte minimum 3 nætter (gerne flere). Der er SÅ meget at se og selvom øen ikke er kæmpe stor, så foregår det mest kørsel i terræn, hvor man ikke kan køre mere en 30-50 km i timen, så det tager lang tid at komme rundt. Jeg har så mange billeder fra Isle of Skye og så meget mere at fortælle om øen, men der kommer en separat Isle of Skye Guide, fordi det fortjener øen uden tvivl.
Vi boede på Duisdale House Hotel (reklamelink) denne gang, som ligger på den sydlige del af Isle of Skye. Et rigtig dejligt hotel med lækre værelser, som lå smukt ned til vandet. Morgenmaden var inkluderet og virkelig skøn. Vi spiste aftensmad på hotellet en enkelt aften og jeg fik en rigtig lækker omgang langtidstilberedt lam. Dog var de smådyre til aftensmad, men de nyder nok godt af, at man som gæst skal ud at køre for at finde andre steder at spise og derfor kan de holde priserne lidt høje. Personalet var noget af det mest venlige og hjælpsomme jeg nogensinde har mødt på et hotel. Der gik ikke mere end en halv dag, før de kunne vores navne (på trods af et fuldt booket hotel) og de kunne hver dag huske, hvad vi havde lavet dagen før og spurgte ind til, hvordan vores dag havde været. Det føltes utrolig familiært på den hyggeligste måde. Det er ikke verdens billigste hotel (overnatninger på Isle of Skye er generelt dyre, fordi der ikke er nok hoteller i forhold til efterspørgselen), men servicen er i top!
Et tip: Book jeres overnatninger på Isle of Skye i så god tid som muligt. Gerne 4-6 måneder før, da alle de gode steder hurtigt er væk. Isle of Skye er ikke et sted, hvor I kan køre til og håbe at der er et værelse, når I ankommer. Det SKAL bookes på forhånd.

Duisdale House Hotel kan bookes HER (reklamelink)

road-trip-in-scotland-driving-in-skotland-highlands-missjeanett-spring-foraarurquhart-castle-slot-scotland-skotland-loch-ness-missjeanetturquhart-castle-slot-loch-ness-scotland-road-trip-i-skotland-monster-missjeanett-travel-blogger-rejser-til-flyinverness-river-ness-greig-street-bridge-skotland-scotland-road-trip-missjeanett-jeanett-drevsfeldt-blogger-iamt-tekstinverness-river-ness-cathedral-katedral-missjeanett-skotland-scotland-guide-rute-road-trip-spring-foraarmercure-hotel-inverness-scotland-skotland-big-rooms-big-bed-stor-seng-missjeanett-blogger-road-trip-i-skotlandpub-inverness-hootananny-scotland-skotland-med-barn-missjeanettculloden-moor-battlefield-of-clan-fraser-stone-gravsten-outlander-locations-steder-fans-photo-missjeanett

Stop 3 – Inverness: Efter tre helt fantastiske dage på Isle of Skye (jeg sidder altid med lidt nedadvendte mundviger, når vi kører den “forkerte vej” over Skye Bridge), så kørte vi afsted mod en ny destination; højlandets hovedstad, Inverness. Vi kørte først af A87, så A887 og til sidst af A82, som kører langs med Loch Ness. Jeg havde aldrig været ved Loch Ness før, på trods af områdets kendte status takket være et vis sømonster. Jeg må dog nok desværre også konkludere, at netop Loch Ness-uhyret er skyld i, at stedet er fyldt til bristepunktet med turister. Hvor steder som Glencoe og Isle of Skye har besøg af folk, der kommer for naturens skyld, så er Loch Ness fyldt med amerikanerne og japanere, der ikke kan få nok Loch Ness-uhyr-bamser med hjem i kufferten. Det er virkelig forfærdeligt, hvor turistet det område er. Selve søen er flot og ubeskriveligt stor – meget større end jeg havde forestillet mig. Vi stoppede ved Urquhart slottet, der er bygget i 1500-tallet og som ligger ret smukt ned til søen. Udsigten er dog det fineste, fordi slottet er sat ind i turister og entreprisen er dyr (for dyr). Det er første gang, at jeg ikke har brudt mig om et sted i Skotland, men Loch Ness er altså en turistfælde, hvis I spørger mig. Nu kan jeg til gengæld sige, at jeg har været der, ha ha. Vi satte i stedet hurtigt kursen mod Inverness og dét er en fin by, som er et besøg værd! Den er ikke så stor, men derfor overskuelig og hyggelig – så og den ligger utrolig smukt ved River Ness. Jeg har lavet en fuld guide til Inverness HER med spisesteder, ting at se mm.
Reklame: Vi boede på Mercure Hotel HER (reklamelink), som både havde kæmpe værelser og som ligger mega centralt på en gade med en masse pubs, så der er rigtig mange gode steder af få en pint eller noget at spise.

Tomatin Distillery - Road trip i SkotlandTomatin Distillery - Road trip i Skotlandfalkland-inverness-1940s-outlander-scotland-skotland-missjeanett-location-locations-steder-trench-coat-like-claire-tekstFalkland Scotland - Outlander locationsCovenanter Hotel in Falkland - Outlander locationsLallybroch - Outlander locationsLallybroch - Outlander locations

Stop 4 – Falkland: Efter to skønne dage i Inverness, så var det blevet tid til at stikke syd igen, så vi kom nærmere på Edinburgh, hvor vi skulle flyve hjem fra. Vi kørte langs A9 det meste af vejen og ned gennem området Speyside, som er det område, der har flest whisky destillerier i Skotland. Det kunne vi ikke lade gå ubemærket hen, så vi stoppede vi ved tre destillerier i Speyside. Vi er efterfølgende blevet ret vilde med den whisky, som vi havde med hjem fra Tomatin, så et stop der kan anbefales. Det sidste stop på vores ferie i Skotland havde jeg glædet mig til, fordi der stod Outlander skrevet med stort henover dét stop. Vi skulle sove i byen Falkland, der i Outlander bruges som kulisse for 1940ernes Inverness. Og ikke nok med at torvet midt i den meget lille landsby er en stor Outlander-kulisse, så havde jeg også booket samme hotel (reklamelink), som dét Claire og Frank overnatter på i serien (i sæson 1). Jer der ser med i serien, kan nok godt genkende stedet. Vi havde kun den ene overnatninger, så vi nåede ikke meget mere end at gå rundt på torvet og så finde os en pub, hvor vi fik (lidt mere) klassisk pub-mad (meet pie og mere fish n’ chips). Hotellet (der kaldes vist en kro?) er virkelig lille (de har kun 4-5 værelser), men til gengæld er det hyggeligt og prisen er ret god. Vi gav 700 kroner for én nat for os alle tre og vores værelse var faktisk en lejlighed med stue, soveværelse, badeværelse og køkken. Man kan sagtens sove 3-4 personer på dét værelse. Desuden havde nogle af Outlander-skuespillerne brugt netop vores værelse som make-up/omklædningsrum – lidt sjovt (det har jeg skrevet mere om HER). Er I Outlander-fans, så vil jeg virkelig anbefale jer et besøg i Falkland og helt sikkert gerne på samme hotel. Hvem ved – måske står Jamie og kigger op på jer, når I står og børstet håret inden sengetid? 😉

I kan booke Covenanter Hotel HER (reklamelink)

Efter en overnatning i Falkland kørte vi næste morgen mod Edinburgh og Danmark igen, men på vejen fik jeg endelig lige set Lallybroch (som rigtigt hedder Midhope Castle). Det var virkelig fedt at opleve – især efter at jeg første gang blevet stoppet af vagter (læs mere HER). Det lykkes endelig på denne ferie i Skotland og det var fantastisk.

Vi ses snart igen, Skotland <3 Overvejer I eller skal snart på ferie i Skotland?

I’ve now visited Scotland twice and tried two different routes around the country. This was the second route (see the first route HERE) and this is my favorite route so far. We were there for a week and the route was Edinburgh – Glencoe – Isle of Skye – Inverness – Falkland – Edinburgh. We skipped Edinburgh this time and just drove out into the country right away from the airport. Our first stop was Glencoe where we stayed at The Glencoe Inn (adlink). The next day we drove to Isle of Skye where we stayed for 3 days at Duisdale House Hotel (adlink). I love Isle of Skye so much and soon I’ll be doing a separat guide on that magical place. After three lovely day we drove on to Inverness – and along Loch Ness on the way. I love Scotland so much, but I’ve found the first place in the country that I don’t like: Loch Ness and it’s because of the insane amount for turists. We hurried on to Inverness which is so lovely and worth a visit. We stayed for two days at Mercure Hotel (adlink) which has very spacious rooms and is right in the center of the city. We can find my full guide to Inverness HERE. Our last stop (before returning to Edinburgh and flying home) was one night in Falkland at the Covenanter Hotel (adlink). Do you reganize Falkland? It’s was used as 1940s Inverness in Outlander. We actually stayed at the same hotel (adlink) that Claire and Frank stays at. Before returning to the airport in Edinburgh the next day, we stopped at Midhope Castle – better known as Lallybroch in Outlander.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

11 kommentarer

  • Stine

    Dejligt med en guide mere! Vi har lige bestilt flybilletter til Skotland i påsken. De var så dobbelt så dyre som jeres, fordi vi var ude i dårlig tid (og fordi påske), men jeg glæder mig! Vi gør som jer og kører direkte fra lufthavnen til Glencoe første dag (lander allerede kl. 13). Så mod Isle of Skye dagen efter. Jeg skal bare have sat mig lidt bedre ind i, hvad vi egentlig skal se på Isle of Skye, så skal have læst flere af dine “gamle” guides igen. Efter din anbefaling satser vi på 3 nætter, inden vi kører mod Edinburgh igen.
    På grund af Bella har I ikke været på decideret vandreture, vel? Jeg overvejer, om det er en mulighed for os.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Åhh hvor lyder det skønt! Ja, jeg tror blandt andet også at det er på grund af påsken, at I må slippe noget dyrere! Jeg skal nok komme med min Isle of Skye guide, inden I tager afsted 😉 Men jeg vil allerede nu anbefale Fairy Glen og Old Man of Storr.

      Ja, det er på grund af Bella, at vi ikke decideret har vandret. Men vi gik cirka 70% af vejen op til Old Man of Storr og vi har tænkt os at prøve at komme længere op til maj. Sidste gang blev vejret nemlig utrolig dårligt, da vi stod deroppe og Bella pludselige i søvn i Tims arme, så vi besluttede os for at gå ned istedet for at fortsætte.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne

    En lidt random kommentar:_-) Det skotske højland minder helt utrolig meget om den islandske natur…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Jeg vil også rigtig gerne til Island på et tidspunkt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Shit! Jeg får den SYGESTE wanderlust af alle de smukke billeder og beskrivelser i dit indlæg. Hvor ser Skotland bare dejlig ud… Jeg har virkelig lyst til at booke det hele med det samme :O

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej
    Hvilket selskab lejede i jeres bil hos?
    Vi vil tage til Skotland i august, og kunne læse at du ikke kunne anbefale Europcar?
    Men som du ellers beskriver Skotland, glæder jeg mig helt vildt til at tage afsted!!

    Hilsner fra en anden Odenseaner 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det er sjovt, fordi vi er faktisk blevet glade for EuroCar efter at Sixt fuckede os noget så grueligt på vores Skotlands tur nr. 2. Der reddede EuroCar os virkeligt! Så dem vil jeg faktisk anbefale alligevel. Og på ingen måder Sixt! De prøvede at bilde os ind, at begge vores kreditkort var debitkort (altså ala Visa Electron, hvor man ikke kan hæve over det man har på ens konto – hvilket vi overhovedet ikke har) og derfor nægtede de at udlevere bilen til os, da vi ankom. De var ikke til at hugge og stikke i – og de mente heller ikke, at de burde have informeret os på forhånd. På trods af at de allerede havde hævet billejen på de kort, som de påstod ikke kunne bruges. De penge var de så næsten 2 måneder om at give os tilbage igen – efter utallige rykkere fra os. Sixt kommer jeg til at gå langt uden om. Hos EuroCar var “fejlen” ikke værre end at de var 4 timer forsinket med vores bil. Pisse irriterende, men Sixt kunne potentielt have ødelagt hele vores ferie, hvis ikke Euro Car var kommet til vores undsætning.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

    Hej, efter at have “fulgt med” på jeres Skotlandture har du fuldstændig solgt ideen om at besøge landet. I dag er det netop annonceret at der kommer direkte rute fra Billund til Edinburgh i april måned, og så er sagen afgjort, kæresten og jeg skal til Skotland engang i maj/juni måned! Men jeg bliver nødt til at spørge dig til hotelpriserne. Nu har jeg tjekket både dine anbefalinger og andre, kan det virkelig passe at overnatninger ligger på 1500-3000 kr for en nat, det lyder helt vildt!?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Åhh fantastisk! Håber at I får en skøn tur!!

      Er det på Skye, at du finder de priser? Fordi så ja, så kan det godt passe. Skye er virkelig dyrt – og især lige i den periode. I Edinburgh og andre byer burde du dog kunne finde det lidt billigere.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sussie

    Hej
    Hvor mange dage tog tur nr. 2 som du så fint har beskrevet?
    Vh Sussie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Vi har været afsted en uge alle gangene 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine weekendplaner