Sneak peek trailer på Outlander sæson 4

Opskrift: Fyldte søde kartofler med guacamole

Fyldte søde kartofler - OpskriftOpskrift - Fyldte søde kartofler

Jeg ELSKER søde kartofler og bruger alle undskyldninger for at snige dem ind i madlavningen. Søde kartofler er sunde og vil man gerne holde sit indtag af kulhydrater nede, så er søde kartofler langt bedre end den “almindelige” hvide kartoffel. Søde kartofler indeholder også færre kalorier end hvide kartofler og så er de godt fyldt med både vitamin A og C. Jeg spiser dog først og fremmeste søde kartofler, fordi jeg synes, at de smager vildt godt. Lige nu er dette min yndlings måde at spise de søde fætre på. De skal have ret længe i ovnen, men der udover er det en ret hurtig og nem ret at lave – og den er nem at forandre lidt, hvis der er noget her i opskriften, som man ikke kan lide. Guacamole kan for eksempel erstattes af noget creme fraiche og man kan også tilføje majs, ost, forårsløg og hvad man nu lige synes, passer til de søde kartofler. Man kan også nemt vælge kødet fra. Kun fantasien sætter grænser!

Fyldte søde kartofler til 4 personer:

2 store søde kartofler (tag en ekstra, hvis de ikke er store)
400 g hakket økologisk oksekød eller svinekød
1 rødløg
1 rød peberfrugt
1 chili
paprika til kødet (både gerne både den søde, røget og stærke type)
lidt smør
salt & peber

Til guacamole:
2 modne avocadoer
1 fed hvidløg
saften fra en ½ citron
en håndfuld frisk koriander
salt & peber

Start med at tænde ovnen på 180 grader. Vask herefter de søde kartofler – man behøver ikke skrubbe dem hårdt, men bare til de er rene for jord. Halvver de søde kartofler på langs og læg dem på en bageplade med den flade side op ad. Kom en lille smule salt på hver halve søde kartoffel. De skal i ovnen i cirka 1,5 time. De er færdige, når de er helt bløde og “mushy”. Hellere give dem 10 minutter “for meget” end for lidt.

Imens de søde kartofler hygger sig i ovnen, så kan man lave guacamolen, så den når at trække lidt smag fra hvidløget. Halvver avocadoerne, fjern sten og tag kødet ud med en ske. Mos avocadoen lidt med en gaffel. Jeg kan godt lide “chunky” guacamole, men hvis I vil have det finere, så moser I bare lidt mere. Pres et fed hvidløg ned til avocadoen, tilsæt citron samt salt og peber. Rør lidt rundt og smag til med enten mere citron eller salt, hvis der er behov for det. Når det smager, som den skal, så hakkes den friske koriander lige hurtigt og meget groft – og den kommer efterfølgende ned i jeres guacamole. Stil den på køl indtil I skal spise.

Skær løg og peberfrugt i meget små fine tern. Chilien skæres i fine, tynde skiver. Tjek til de søde kartofler. Når de søde kartofler er ved at være bløde, så kan I begynde på kødet. Steg kødet på en pande med lidt fedtstof (jeg bruger typisk lidt olie) og krydr det med flere typer paprika (eller mexi-krydderi – se mit tip nederst!). Smag kødet til med salt og peber.

Tag de søde kartofler ud af ovnen og mos med en ske kødet lidt rundt (brug kartoflens skræl som “skål”). Tilsæt en klat smør, et nip salt og mos lidt mere rundt. Så er det tid til at anrette de fyldte søde kartofler; put kød på kartoflen, så guacamole, løg, peberfrugt og slut af med lidt ekstra koriander og lidt frisk chili. Spis med en gaffel (skrællen spiser jeg ikke).

Velbekomme 🙂

Find alle mine andre opskrifter HER og følg gerne min mad-Pinterest HER (deler både inspiration og egne billeder)

Tip: kan også bruge en brev tacokryderri for at gøre kødet ekstra mexi-agtigt.

I love sweet patatoes and I try to use them as often as I can. Right now I’m in love with making this reciepe for stuffed sweet patatoes. Click on “translate” in the menu to get the whole reciepe translated into your own language. Find my other reciepes HERE and you can follow my food board on Pinterest HERE

Opskrift - Fyldte søde kartofler med guacamole

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

6 kommentarer

  • Milla

    Jeg har det samme forhold til søde kartofler! Jeg er stor fan af katofler generelt, men der er ikke noget bedre end sweet potato fries 🙂 De bedste jeg har prøvet, var dog i Dublin. Vi havde mexi-mad på madplanen i morgen, så jeg vil få tanket op på koriander og et par søde kartofler 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Nej, jeg er virkelig også kæmpe fan!! Også af koriander 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Mums, det var et stort hit herhjemme, da vi afprøvede opskriften i går. Tak for inspirationen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Ej hvor dejligt at høre! Tak for de søde ord 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusinde tak for en lækker opskrift. Vi lavede versionen med tacokrydderi – og alle fire herhjemme var vilde med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Ej hvor dejligt at høre!! Jeg skal også snart lige have den lavet selv igen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneak peek trailer på Outlander sæson 4