Outfit of the day #462: Pieces velour sæt

Veganer i en uge: Test af Aarstidernes veganer kasse

Aarstiderne veganer måltidskasse - Wraps med peanutsauce og quinoaAarstiderne veganer kasse - seitan pølser hotdogs

Indlægget er reklame for Aarstiderne

Jeg lever ikke vegansk og det er heller ikke mit umiddelbare mål at blive veganer. Jeg elsker faktisk kød, men jeg er omvendt også opmærksom på de klimaudfordringer, som vi står overfor og hvor belastende kødproduktion er i den forbindelse. Samtidig er meget af bestemte typer af kød, ikke specielt sundt for vores kroppe, så jeg synes, at der er mange fordele ved at skrue ned for ens kødindtag. Et andet argument er økonomisk, da kød typisk er den dyreste post, når vi køber ind.
Jeg har længe gerne ville spise mindre kød herhjemme, men jeg har mødt lidt modstand fra de andre to i husstanden 😉 Derfor har jeg sagt ja til en udfordring fra Aarstiderne, hvor jeg har testet deres veganske kasse (som er den, jeg taler om i dette indlæg), vegetarkassen og deres flexitarkasse. Det har været ret sjovt, inspirerende og enormt forandrende. Vi har – helt specifikt efter denne udfordring – virkelig ændret vores kødindtag. Det gik op for alle, at man kan lave virkelig velsmagende og mættede retter uden kød. Jeg mindede også lige de to andre om, at en af vores favoritretter herhjemme (denne her), jo faktisk er en vegetarret.

Den første kasse, som jeg testede, er veganer kassen fra Aarstiderne. Der er aftensmad til 4 dage i sådan en kasse og der er alt, hvad man skal bruge til måltiderne. Det eneste man typisk selv skal have, er salt&peber, olie og eddike (sidstnævnte skal tit i dressinger/på salater). Der står i opskrifterne for hver uge, hvad man selv skal særge for at have på forhånd, så man er forberedt. De her måltidskasser er iøvrigt også geniale, hvis man også vil mindske madspild, da der kun er lige præcis, hvad man skal bruge i kasserne. I denne kasse brugte jeg et halvt rødkålshoved til wraps og derefter brugte jeg den sidste halvdel dagen efter, da vi skulle have hotdogs. Ingen spild – så dejligt!

Jeg var virkelig, virkelig positivt overrasket over ugen som veganer. Det var lækre retter, der smagte godt og vi fik rigtig mange grøntsager. Min favorit var, da vi fik wraps med peanutsauce og quinoa. Jeg deler opskriften med jer her nederst i indlægget, hvis I skulle have lyst til at prøve den også. Derudover fik vi hotdogs med seitan-pølser, lefkas med hummus og en rigtig lækker indisk-inspireret sammenkogt ret med kikærter og søde kartofler. Jeg var helt tosset med peanutsaucen, som vi fik til de lækre wraps. Hold op, det var lækkert! Da vi fik den indiske ret, tænkte jeg slet ikke over, at aftensmaden var vegansk. Det kunne jeg selv have fundet på at lave uden at have fokus på at være veganer.

Når man vurderer denne slags oplevelser, så synes jeg, at det er vigtigt at vurdere dem ud fra det udgangspunkt, som testpersonen har. Jeg synes, at der er forskel på, om jeg i forvejen er veganer/ikke kan lide kød eller om jeg er en kødspiser, der gerne vil skrue ned for kødforbruget. Jeg må indrømme, at erstatningsprodukter der skal efterligne kød, bare får mig til at tænke på kød og mangel af samme i et måltid. Derfor kunne jeg heller ikke lade være med at sammenligne seitan-pølserne med rigtige pølser – og selvom de smagte dejligt og jeg – igen – var meget positivt overrasket over både smag og konsistens, så sad jeg hele tiden og tænkte på den “rigtige varer”. Styrken i vegansk mad – hvis I spørger mig – skal være at man bruger alt det bedste fra naturen og ikke at prøve at efterligne ting, som egentlig normalt er lavet af animalske produkter (for eksempel efterligninger af ost, bacon og kød). Det ville nok være min eneste anke ved denne veganer kasse. Jeg skulle dog hilse at sige, at Bella ELSKEDE de der seitaner-pølser. Hold op, hvor hun spiste! Aarstidernes veganer kasse fik mig i den grad til at indse, at kød overhovedet ikke er nødvendigt hver dag, men omvendt så savnede jeg ting som mejeriprodukter og især ost. Hvis jeg bare kan få de ting, så kan jeg gå lang tid uden kød. Mere om det i min test af de kommende to kasser – og til sidst vil jeg også fortælle, hvilken der var min favorit.

I kan bestille jeres kasse HER (reklamelink). Den veganske kasse fås til 1, 2 og 3 personer .

Lever I vegansk – måske delvist som veganer på udvalgte dage? Hvad er jeres bedste tip til at skrue ned for indtaget af kød?

Aarstiderne veganer kasse - Letkas med hummus og tomatsalatAarstiderne veganer kasse - hotdogs med seitan pølser

Opskrift på veganer wraps med peanutsauce, grønt og quinoa

2 personer – Tilberedningstid cirka 40 minutter

1 pose blandet quinoa
Lidt frisk ingefær (revet, ½-1 spsk)
1 fed hvidløg
2-3 spsk peanutbutter
saften fra en halv citron
En håndfuld jordnødder
½ fintstrimlet rødkål
½ pose guldrødder
½ agurk (i fine strimler)
4 tortilla wraps
Salt + peber

Sæt vand over til quinoa. Skyl quinoaen gryndigt. Kom en i en gryde, overhæld med 4 dl kogende vand, og tilsæt salt. Kog quinoen under lå i 10-15 minutter, og lad den trække under lå i 5 minutter.

Rør en dressing af peanutbutter, cutronsaft og 2-3 spsk vand, til dressingen er cremet. Smag til med revet ingefær, presset hvidløg og salt.

Rist jordnødderne gyldne på en tør, varm pande. Tag dem af panden og hak dem. Skyl og klargør kål, gulerødder og agurk som angivet i ingredienslisten. Anret de snittede grøntsager på et fad.

Lun wraps på en tør, varm pande.

Servering: fyld wraps med quinoa i bunden, sprøde grøntsager oven på og til sidst peanutsauce og jordnødder. Rul sammen og spis. Velbekomme 🙂

I actually love meat, but for some time I’ve really wanted to cut some meat out of our dinner plans. It’s just hard when you don’t know how to go about it! That’s why I’ve said yes to test three meal boxes from Aarstiderne. The first one is their vegan box (next is vegetarian and last is flexitarian). I don’t have any plans of becomming vegan, but I really like to challenge the way we eat meat and to be inspired by other ways to get a full, tasty and healthy meal. I was very surprised by how tasty everything was and we have actually eaten less meat since this test. My favorite meal in the vegan box was the wraps with peanut sauce and quinoa. I LOVED that peanutsauce!!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

16 kommentarer

 • Sara

  Vi spiser ret mange vegetar-retter herhjemme, hvilket 100% er min fortjeneste, da det er mig der laver madplanen og indkøbslisten. Min kæreste elsker kød, men har intet imod alle mine vegetartiltag, når det blot ikke bliver kedeligt. 😜 Så for at få lov til at beholde al min vegetar-mad har jeg gjort følgende:
  – Sørget for at retterne ser lækre og inspirerende ud, eks. i farver og tekstur.
  – Lavet mange retter med årstidens grøntsager. Det er som regel når grøntsagerne er i sæson at de er mest spændende, eksempelvis er der sgu ikke meget ved jordbær og vandmelon i januar måned, men til gengæld er rodfrugterne mega gode.
  – Taget udgangspunkt i allerede eksisterende retter og lavet om på dem, så de blev uden kød. I tomatsovs skifter jeg eksempelvis tit kødet ud med blomkål i stedet for, så tomatsovsen stadig har lidt tekstur og smag. Wraps som vi førhen lavede med kød laver vi nu med falafler eller edamame-deller, rødbedebøffer i burger osv.
  – Krydderier er vigtige at huske, så retterne ikke bliver helt kønsløse. ☺️

  Derudover så er jeg som dig heller ikke så meget til grøntsager der decideret prøver at lade som om det er kød. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Rigtig gode tips – dem vil jeg helt sikkert tage til mig! Og jeg er især rigtig enig i det med årstidens grønt og med at bruge med krydderier.

   Nej, måske vænner jeg mig til det senere, men lige nu har jeg det lidt stramt med produkter som vegan ost og “lækon”, som skal virke som bacon.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Har levet 90% vegetarisk/pescetarisk siden 2009, hvor det gik op for mig, at jeg faktisk bare ikke er særlig glad for kød. Dengang kiggede folk dog på en helt anden måde på én. Jeg har aldrig haft brug for at ‘være’ vegetar på den måde, at jeg følte, at jeg gjorde noget forbudt, hvis jeg spiste lidt kylling. Jeg valgte bare ikke kød. For få år siden var der ikke ret mange muligheder, når man spiste ude. Men det er jo helt anderledes i dag. Jeg har nu fået barn, og det har igen fået lidt kød på menuen hjemme hos os, og det har jeg det ikke dårligt med – vi spiser ikke store mængder, og derfor blinker jeg ikke ved prisen på øko. Min mand er glad kødspiser og livretten er flæskesteg men han spørger aldrig efter kød, når jeg laver mad:-)
  Vi har årstidernes flexitarkasse, og den er vi glade for. Men jeg laver derudover stort set ikke mad med kød (ud over lidt kylling). Jeg kan ikke finde ud af det.
  Jeg vil sige det på den måde, at det der med at lave vegetarisk mad, som med så meget andet, er noget, man skal lære. Og når man har gjort det et stykke tid, bliver det en vane, hvor man slet ikke tænker over det. Men der er nogle tricks ( foruden dem Sara nævner ovenfor). Brug masser af krydderurter. Tænk i både sprødt, blødt, vådt og tørt på tallerknen. Brug fx røget paprika i tomatsovsen – det giver altså en smag henad bacon (når det er sagt har jeg aldrig købt et erstatningsprodukt – jeg tænker helt det samme som dig om det!). Og læs opskrifter som inspiration. Pludselig freestyler man hjemmevant.
  Jeg mener det virkelig – mine veninder har ofte rystet på hovedet over min mad og anerkendende sagt “man tænker jo slet ikke over det” (at det er vegetarisk:-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak for din kommentar! Jeg kan høre, at vi tænker meget på samme måde. Jeg gider ikke at lade være med at spise kød, fordi det skal føles “forbudt”, men jeg kunne godt tænke mig at skrue ned for forbruget, fordi der er ingen grund til, at måltider altid skal bygges op om kød. Vi spiser iøvrigt altid også øko kød. Især svinekød vil jeg slet ikke købe, hvis det ikke er økologisk (primært for at undgå det helt sygelige forbrug af antibiotika indenfor den branche. Det er SÅ farligt, SÅ farligt og det er så skræmmende, at folk ikke har fået øjnene op for det endnu).

   Mega godt tip med det røget paprika! Det lyder virkelig genialt! Jeg tror sagtens, at jeg kunne leve vegetarisk flere dage om ugen (i går spiste jeg for eksempel overhovedet ikke kød. Jeg spiste ost og mejeriprodukter, men jeg fik slet ikke kød hele dagen – og jeg har først tænkt over det nu, hvor jeg skriver denne kommentar), men vegansk føles altså stadig som et “forbud” for mig. Som noget jeg ikke må – men egentlig ikke har lyst til at undvære. Måske har jeg det anderledes om et par år 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg er så enig! Jeg kan heller ikke forstå de der wanna-be-kød-ting. Jeg vil også gerne skære ned for kødforbrug, og leve vegetarisk et par dage i ugen, men jeg vil ikke have efterligninger, men hellere grønt som det er 😊 jeg var til et foredrag om den plantebaserede kost og det var virkelig inspirerende, selvom jeg var meget skeptisk inden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Wannabe-kød-ting – haha! Men enig – det får mig bare til at tænke på det kød, som der “mangler”. Hellere fokus på alle de lækre ting, som man kan med grøntsager, krydderier mm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chris b

   De der wannabe kød ting er gode for en veganer som mig der faktisk godt kunne lide kød, men som ikke længere spiser det. Efter noget tid uden the real deal smager det godt når man lige har lyst til en hotter! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det kan jeg godt forstå! Og jeg siger bestemt heller ikke, at der ikke er et marked for det. Jeg ville så bare selv tage en “rigtig” hotter 😉

   Må jeg spørge, hvorfor du er blevet veganer, hvis du godt kunne lide kød? Er det sundhed eller klima/miljø?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra D.

  Uh, er meget fristet af at prøve vegetar eller veganer kassen til 1 person, med -15% er prisen meget rimelig.

  hvor længe gælder koden? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den gælder i hvert fald en måneds tid endnu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra D.

   Fedt! Jeg snupper sgu en veganer kasse. Vil gerne reducere mit kødindtag, selvom jeg ved jeg ikke bliver fuldt veganer i den nærmeste fremtid. Håber jeg kan få noget inspiration af kassen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg bliver heller ikke 100% veganer i nærmeste fremtid, men jeg synes netop, at kassen var til stor inspiration – det håber jeg også, at den bliver for dig! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Asiatisk vegetarmad(især Thailand,Indien,vietnam og Mellemøsten) er rigtigt godt, måske fordi de har tradition for det😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg synes det er super svært at vende sig til at spise vegetarisk – Har dog fundet et par gode måltidskasser – Glæder mig til at prøve at komme igang med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan

  Ser sgu meget lækkert ud. Personligt kan jeg bedst lide at lave (vegansk eller raw) mad fra bunden, men det er et fedt alternativ til de travle folk. Kender en, som også er rigtig glad for Aarstidernes veganerkasse. Måske man skulle prøve det engang, bare for sjov 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #462: Pieces velour sæt