Nye Faber gardiner med børnesikkerhed i top

Amerikanske cookies med chokolade og nødder

Amerikanske cookies med chokolade og nødderAmerikanske cookies med chokolade og hasselnødder

Hvis I vidste, hvor omgange af amerikanske cookies jeg har lavet for at finde frem til den perfekte opskrift… well, I det mindste har Bella og Tim ikke klaget over at være “testpersoner” 😉 Men her den altså – opskriften på de bedste amerikanske cookies jeg selv har smagt. Samtidig er de vildt nemme at lave og det tager ret kort tid at kaste sådan en dej sammen. Hvem vil ikke hellere spise lune hjemmelavede amerikanske cookies end købe-cookies fyldt med E-numre?

De her er sprøde (men stadig lidt bløde i midten), har en perfekt størrelse og med en virkelig fantastisk smag. Jeg lover jer, at I vil elske disse store amerikanske cookies!

Opskrift på amerikanske cookies med chokolade (giver cirka 15-17 amerikanske cookies)

140 g smør
160 g brun farin
100 g sukker
1 tsk bagepulver
½ natron
2 spk flydende vanilje aroma
1 tsk salt
1 æg
240 g mel
130 gram mørk chokolade
80 gram hele hasselnødder

Lidt havsalt eller flagesalt til at drysse ovenpå jeres amerikanske cookies

Jeg brugte en røremaskine til at røre dejen sammen og det fungerer ret godt. Bland smør, brun farin og sukker sammen til en ensartet masse. Kom ægget i og mix så igen. Tilføj mel, natron, vanilje aroma, salt, og bagepulver og mix til dejen til jeres amerikanske cookies er god og fast. Hak jeres chokolade og kom den i dejen sammen med de hele hasselnødder (hvis I foretrækker nødderne lidt hakkede, så kan I lige hakke dem groft, inden de kommer i dejen. Jeg foretrækker dem selv hele). Kør dejen en tur mere så chokoladen og nødderne er godt fordelt. Dejen skal herefter hvile i køleskabet. Minimum 1-2 timer, men helt optimalt gerne natten over.

Tag jeres kolde dej og lav den til 15-17 grove klumper eller kugler. I skal endelig ikke “arbejde” for meget med dem, da smøret så begynder at smelte. Bare hurtigt lav en masse uperfekte kugler. Placér dem på en bageplade med bagepapir. Jeg laver mine amerikanske cookies af to omgange, da de ellers ville smelte helt sammen på pladen. Jeg plejer at laver maks 9 af gangen på en plade. Når de første ni klumper er fordelt på pladen, så drysses lidt havsalt/flagesalt over klumperne. Sæt pladen i en forvarmet oven og bag dem i cirka 17-18 minutter ved 175 grader.

Lad jeres amerikanske cookies er færdige, så lad dem køle af i mindst en halv time. De kan godt virke (for) bløde lige, når de kommer ud af ovnen, men sådan skal de være og de er de helt perfekte amerikanske cookies, når de først bare lige har kølet af.

Efter en halv times tid, er jeres amerikanske cookies klar til servering! Velbekomme! (og fortæl mig endelig, om jeres også blev gode!)

I finder alle mine opskrifter lige HER

Amerikanske cookies med chokolade og havsalt

I’ve tried so many times to come up with the perfect reciepe for american chocolate chip cookies! And here it is! You need: 140 grams of butter, 160 grams brown sugar, 100 grams sugar, 1 teaspoon baking powder, ½ teaspoon baking soda, 2 tablespoons vanilla aroma, 1 teaspoon salt, 1 egg, 240 grams flour, 130 grams dark chocolate and 80 grams haslenuts. Mix butter, brown sugar and sugar together. Add the egg and mix again. Add flour, salt, baking powder, baking soda and vanilla aroma and mix it all well in. Chop up your chocolate and add it together with the nuts. Let the dough stay in the fridge for at least 1-2 hours, but even better if you let it sit for the night. Make 15-17 lumps of the dough, sprinkle a bit of salt on them and bake it in the oven at 175 degrees for 17-18 minutes. Let the cookies cool for half an hour before eating them (they’ll be very soft when they just come out of the oven). I hope you like them!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Faber gardiner med børnesikkerhed i top