Juni shopping cravings

Bornholm guide og tips

Sct. Ols kirke rundtkirke - Bornholm guide og tipsGudhjem - Bornholm Guide

Reklame for Destination Bornholm / DAT / Billund Lufthavn

Åhh dejlige Bornholm! Jeg var på Bornholm for første gang i 7. klasse, da jeg var 13 år. Det skulle åbenbart tage 20 år før jeg kom på besøg igen, men det lover jeg jer – så lang tid går der ikke igen. Slet ikke nu, hvor man kan komme nemmere, hurtigere og billigere derover. Jeg håber, at I kan bruge min Bornholm Guide, der er fyldt med tips til gode aktiviteter med børn, ting I skal se, gode steder at spise og også et tip om et dejligt sted at bo.

Der er meget mere at se, opleve og spise end jeg har med i min Bornholm Guide her. Jeg besøgte mange andre steder, da jeg var på Bornholm i 7. klasse, som vi ikke besøgte denne gang. Jeg husker blandt andet Rokkestenen og dage på Duodde strand (vi var der i løbet af en hedebølge).

Fly til Bornholm DAT Billund lufthavnBillund Lufthavn - Bornholm guide og tips

Hvordan kommer man til Bornholm?

I dag er det så dejlig nemt, at man kan flyve til Bornholm med DAT. Det tager ikke en gangen time og for jyder og os fynboer kan der også være en økonomisk fordel, da vi jo skal betale 4 x broafgift (tur/retur) og færgebillet, hvis vi vil tage færgen fra Sverige. Og hvis vi tager færgen fra Sjælland, så venter der en lang, knapt så behagelig, færgetur på 6-7 timer. Det æder altså en del tid fra ferien! Desuden åbner fly til Bornholm også op for, at man nemmere kan tage til Bornholm en forlænget weekend, når man ikke skal spilde tiden på en færgen. Det var rigtig nemt at flyve med DAT og service var i top (vi har fløjet med dem et par gange før i forbindelse med charterrejser og har også været rigtig tilfredse der). DAT giver gratis te/kaffe og chokolade på flyturen. En flybillet til Bornholm fra Billund kan fås fra 399 kroner (one way), men prisen afhænger selvfølgelig er sæsonen og udbud/eftersspørgelse. I kan booke billetter hos DAT HER

Vi fløj fra Billund Lufthavn og det er kun anden gang jeg har prøvet det. Vi har haft det med at vælge Kastrup af gammel vane, men har de sidste par gange faktisk snakket om, hvor meget dyrere ferien blev, fordi vi enten skulle betale tog eller have bilen stående i lufthavnen. Jeg er virkelig overrasket over, hvor nemt det er fra Billund. Desuden kan vi have bilen stående der for omkring 300 kroner for en uge. Det er 6 gange (!) billigere end i Kastrup og vi slipper for at betale for broafgift også. Helt ærligt, så har vi fremadrettet tænkt os at kigge på rejser med afrejse fra Billund før Kastrup – og det siger jeg ikke, fordi jeg skal. Det vil spare os penge og tid – og være meget mere bekvemt!

Desuden er der virkelig sket noget i Billund Lufthavn siden jeg sidst fløj derfra for over 10 år siden. Der er masser af shoppingmuligheder (stor LEGO butik til Bellas glæde 😉 ), mad og samtidig er den ikke for stor, så man skal bruge alt for meget tid på at finde gates osv. Billund, I har sgu overbevist os!

Hvornår skal man tage til Bornholm?

Nu er det jo ikke fordi, at Bornholms klima er et helt andet end resten af Danmark, men der er alligevel nogle små forskelle, som godt kan have indflydelse på, hvornår det er dejligst at tage til Bornholm. Foråret er typisk koldere på Bornholm end i resten af landet. Det kunne vi også godt mærke, da vi var der i april. I havde 16-18 grader i resten af landet, mens vi havde 13-14 grader og god vind. Sommeren er dejligere (og typisk med flere solskinstimer i gennemsnit) og efteråret er faktisk lunere på Bornholm end i resten af landet. Så hvis I overvejer et andet tidspunkt end lige sommerferien, så skulle september være utrolig dejlig og lun. Vi snakker selv om at ville prøve et besøg i september.

oplevelser1

Hammershus - Bornholm GuideHammershus Bornholm

Hammershus

Jeg elsker historie og slotte, og derfor var Hammershus også en af de ting, som jeg var mest begejstret over. Også selvom vejret ikke var med os, da vi besøgte stedet – som I måske godt kan se på billederne. Men det er stadig en oplevelse og en utrolig imponerende ruin. Hammershus er en ruin af en middelalderborg fra omkring 1200-tallet og Hammershus er desuden den største borgruin i hele Nordeuropa. Stedet mindede mig faktisk utrolig meget om Skotland og fordi det er så stort og ligger så højt beliggende, så føles det ulig noget andet jeg har oplevet i Danmark. Det helt nye Hammerhus besøgscenter er også lige åbnet, hvor man kan få den bedste udsigt over hele området. I må ikke snyde jer selv for at se Hammershus!

Til Tops Bornholm klatrepark - Bornholm GuideTil Tops Bornholm klatrepark - aktiviteter for børn - Bornholm GuideBornholm Guide - Tip Tops Bornholm klatrepark

Til Tops Bornholm klatrepark

Bella havde så mange gode oplevelser i løbet af turen på Bornholm, men den som hun stadig taler om, er klatreparken Til Tops Bornholm. De har en børnebane og Bellas kastede sig ud i den – hun fik faktisk kørt igennem den mere end en gang og var lettere utilfreds, da vi skulle afsted derfra, ha ha. Min 5-årig dare devil elskede det og vi kunne gå langs bane, så hun kunne holde en hånd på de svære steder. De har selvfølgelig også baner til voksne og det er generelt en rigtig god aktivitet til børnefamilier, der er på ferie på Bornholm.

I kan finder mere info, åbningstider og priser HER

Helligdomsklipperne - Den sorte gryde - Bornholm GuideHelligdomsklipperne - Bornholm GuideHelligdomsklipperne Bornholm Guide

Helligdomsklipperne

Naturen er voldsommere og mere rå på Bornholm – og det er Helligdomsklipperne et godt billede på. Det var ret nemt at finde (tak, Google Maps!) og selvom det primært var de voksne på turen, der gerne ville se dem, så endte Bella også med at være imponeret. Jeg synes især, at I skal gå efter “Den sorte gryde”, hvor I også kan komme ned af en masse trapper.

Ekkodalen vandretur - Bedste ekko - Bornholm GuideEkkodalen - Bedste ekko - Bornholm Guide

Ekkodalen

Ekkodalen har de fleste nok hørt om og jeg besøgte den også dengang i 7. klasse. Dengang vandrede vi igennem den frodige grønne dal og skreg åndssvage ting, i håb om at de lavede sjove modsvar i ekko. Man skal virkelig råbe højt før der sker noget, men Bella havde en fest. Ekkodalen er flottere at besøge, når den er lidt mere grøn. Jeg husker den fra 7. klasse, som et urskovs-agtig sted, der mindede mig om Jurassic Park.

Natur Bornholm oplevelser med børn - Bornholm GuideNatur Bornholm - oplevelser for børn Bornholm guide

Natur Bornholm

Dette er endnu en god aktivitet, hvis man er på Bornholm med børn. Det er et museum om naturen på Bornholm – både som den er i dag med levende slanger, men også hvordan naturen har formet Bornholm i løbet af millionerne af år. Vi var alle tre meget begejstret over deres lille biograf, hvor de viser en film om, hvordan Bornholms landskab har ændret sig sammen med dinosaurne og at øen engang lå meget mere syd på kloden. Sædderne i biografen bevæger sig og ryster, når en dinosaur går forbi i filmen eller når der kommer et jordskælv. Det var sejt! Det er et rigtig godt museum der vamrt kan anbefales.

I kan finde mere info om åbningstider og priser HER

Rundkirker på Bornholm Østerlars - Bornholm GuideRundkirker på Bornholm indvendig - Østerlars - Bornholm Guide

Rundkirkerne

Man kan næsten ikke sige Bornholm uden også at nævne øens fine rundkirker. Derfor er de selvfølgelig også en del af mine Bornholm Guide. Der findes fire rundkirker på Bornholm, hvor den mest kendte og største en Østerlars. Jeg har en ting for kirker og besøger dem rigtig gerne på ferier. Jeg synes, at de siger en masse om stedets historie. På denne tur besøgte vi Østerlars og Olsker Rundkirke – begge virkelig fine, men Østerlars er nok min favorit. Den er virkelig også smuk inden i. Det er gratis at se rundkirkerne, så jeg synes bestemt, at I skal se mindst en af dem på en tur til Bornholm.

I kan få overblik over de fire rundkirker på Bornholm HER

spise1

Restaurant Nordlandet menu forret - Bornholm guideRestaurant Nordlandet - Bornholm GuideBilleder fra Bornholm - Restaurant NordlandetRestaurant Nordlandet - Bornholm Guide

Restaurant Nordlandet

Vi spiste meget dejlig mad på Bornholm og der er virkelig mange gode restauranter på øen. Vores bedste oplevelser var dog uden tvivl Nordlandet. Maden var hele vejen igennem vildt lækker, betjeningen var rigtig god og så sad vi og kunne kigge på havet hele middagen igennem. Jeg bliver altid lidt træt, når børnemenuen kun indeholder friturestegte ting (nugget, fiskefillet og pomfritter).. Hvordan skal vi lære vores børn at spise sund mad, hvis vi konstant præsenteret dem for friturestegte madvarer, når vi er på ferie? På Nordlandet kunne vi vælge en af de eksisterende retter på menukortet til Bella og så ville de gøre den lidt mere børnevenlig. Hun fik noget virkelig lækker fisk og en kartoffelmos, hvor der var noget i. Hun guffede det i sig. Vi voksne fik blandt andet jomfruhummer, rib-eye og en fantastisk fortolkning på citronfromage.

Restaurant Nordlandet ligger i Allinge – lige ud til havet. Man kan sagtens have børn med, men måske ikke hvis de er typerne løber rundt mellem bordene. Bordet ved siden af os havde to børn med, men som sad pænt under hele middagen. I travle perioder kan bordreservering godt være nødvendig, men der var overhovedet ikke fyldt den lørdag aften, hvor vi var der. De har desuden en bar under restauranten, hvor man kan fortsætte med en cocktail efter middagen, hvis man har lyst. I finder deres hjemmeside HER

Nordbornholms røgeri fiskebuffet - Bornholm guideNordbornholms røgeri fiskebuffet udsigt - Bornholm guide

Nordbornholms røgeri

Vi spiste utrolig dejlig frokost hos Nordbornholms røgeri, der ligger i Allinge. Det er en kæmpe fiskebuffet med alt, hvad ens seafood-hjerte kan begære; friske håndpillede rejer (ja, det er et bjerg af dem, som jeg har taget her på billedet), mange typer af sild (man kan “bygge” sin egen Sol over Gudhjem), flere typer af fiskesupper (de var virkelig gode!), fiskefrikadeller, fiskefilet, laks på mange måder – ja, og jeg kunne blive ved. Vi er en fiskeelskende familie og vi elskede altså Nordbornholms røgeri! Om sommeren kan man også sidde udenfor. Også her sidder man og spiser med den skønneste havudsigt. Vil man have lidt lækkerier med hjem, så er der en butik lige ved siden af restauranten, hvor man kan køber alt muligt lækkert.

Find deres hjemmeside HER

Danmarks største tartelet Ekkodalshuset - Bornholm Guide

Ekkodalshuset

Hvis man alligevel besøger Ekkodalen, så skal I næsten prøve Danmarks (måske?) største tartelet. Det er næsten en udfordring at komme igennem og jeg mindes også, at vi måtte levne lidt. Stedet har også andre ting på menukortet, men de er bestemt mest kendte for denne gode, kæmpe tartelet. Sød betjening og hyggelig stemning – Bella fik også charmeret sig til gratis Krølle Bølle is efter maden, ha ha.

Ekkodalshuset ligger lige ved Ekkodalen.

hotel1

Bornholm guide - Hotel Balka StrandHotel Balka strand - Bornholm guideHotel Balka Strand morgenmad - Bornholm guide og tips

Hotel Balka Strand

Vi boede fire dage på Hotel Balka Strand, der ligger i Nexø (det sydøstlige Bornholm). Det er tæt på den kendte Duodde strand, men Balka Strand er mere børnevenlig. Man kan bo på hotellet på to måder; enten som hotelgæst, hvor man får den service som man kender: rengøring hver dag, morgenmad, nye håndklæder og så videre. Eller man kan leje deres værelse lidt ligesom man gør et sommerhus: Man har ingen måltider med i prisen (det kan dog godt tilkøbes alligevel), ingen rengøring i løbet af ugen (det kan man dog også betale sig fra at få) osv. Vi boede som “hotelgæster” med morgenmad hver morgen. Værelserne har et tekøkken (så man kan lave mad selv, hvis man ønsker det), spiseplads i forbindelse med køkkenet, badeværelse og et rum med seng og stue i ét. Der er desuden en pool på hotellets område, få meter til Balka strand og der er også spil samt en legeplads. Det er virkelig et godt og oplagt sted at holde sin ferie på Bornholm, hvis man er børnefamilie. Jeg kunne uden tvivl finde på at komme tilbage til Hotel Balka Strand. Jeg vil også godt rose stedets personale, der fik os til at føle os hjemme (på trods af at vi “kun” var der i 4 dage) og SÅ velkomne. De er en stor del af grunden til, hvorfor jeg især ville tage tilbage dertil.

Hotellet kan bookes HER

I finder mine andre rejserguides HER (til både danske og udlandske destinationer) og jeg har netop også tilføjet denne Bornholm guide på listen.

Bornholm is an Danish island and it’s very different from the rest of our flat country. Its nature is very different from the rest of Denmark. I visited Bornholm for the first time when I was 13 and 20 years went by before I came back. What a mistake! I wanna go back soon again. Here’s my Bornholm guide on what to see, where to eat and where to stay if you’re visiting Bornholm. How to get there: We flew from Billund airport. You can also fly from Copenhagen – or take a ferry from Copenhagen or southern Sweden.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

4 kommentarer

 • E

  Har sagt det før og siger det gerne igen: man må endelig ikke snyde sig selv for pizza (og allerhelst pizza-langbord) på Bonalas i Svaneke!!! Og heller ikke for is og streetfood ved både Kalaas og Nørresan i hhv. Sandvig og Gudhjem!
  Og og og…. sandwich ved Hammerhavnens Kiosk efter smuk gåtur fra Hammershus til Opalsøen og til sidst til Hammerhavn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har aldrig haft mine børn med på Bornholm, men kan godt se, at det må på to-do listen. Tak for fin inspiration

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Selv tak! Ja, det er en virkelig fin destination til familieferie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Juni shopping cravings