Jeg har noget, jeg skal fortælle jer

Hvordan graviditeten har været indtil videre

Miss Jeanett gravid

Da jeg var gravid med Bella – her er jeg 20+0 (20 uger henne – det vil sige præcis halvvejs)

Jeg har bare så mange ideer til indlæg for tiden, men så få timer til at lave dem. I dag har jeg dog haft tidligt fri fra arbejde, så nu hvor Bella er gået kold på sofaen (en power nap – sådan en kunne jeg også godt klare lige nu), så har jeg lige tid til at få udlevet en af de indlæg, som jeg gerne vil skrive til jer.

Hvordan er graviditeten denne gang?

I dag er jeg 19+…. to sekunder… skal lige tjekke min preggo app. Jo, 19+2. Det er den første ting, der er anerledes. Da jeg var gravid med Bella, vidste jeg PRÆCIST, hvor langt jeg var henne hver eneste dag. Nu flyder det lidt sammen for mig og jeg skal altid lige tænke mig om 10 sekunder, når folk spørger. Jeg har hørt fra andre og mine veninder, at det er meget “normalt” at have det sådan 2. og 3. gang. Før jeg selv blev gravid for første gang, så fattede jeg ikke det der med uger og dage. Men 19+2 betyder, at jeg er 19 uger og 2 dage inde i graviditeten (altså omkring 4,5 måned). En graviditet regnes for at være 40 uger, så på mandag er jeg præcis halvvejs. Det er godt nok gået hurtigt denne gang, synes jeg. Meget hurtigere end med Bella. Det er der nok også en grund til og den kommer jeg ind på nu. Jeg har det nemlig godt – på alle måder. Det havde jeg ikke sidst.

Hvis I fulgte bloggen under min graviditet med Bella, så husker I måske, at jeg havde det voldsomt dårligt i rigtig lang tid. Jeg led af en helt forfærdelig kvalme og jeg kastede op 3-4 gange om dagen næsten hver eneste dag indtil uge 21 (altså mere end halvdelen af graviditeten). Derfor var jeg nervøs for, hvordan jeg ville få det denne gang. Jeg har lidt af lidt kvalme, men det var primært i starten og det har været på et niveau, hvor jeg godt har kunne fungere til hverdag. Typisk har jeg kunne “spise” den væk ved at småsnacke mig igennem dagen og sørge for, at mit blodsukker aldrig blev for lavt. Det kunne jeg slet ikke sidste gang. Der kunne jeg intet holde nede i 21 uger. Jeg har kastet op ÉN gang og det var ikke en gang fordi, at jeg havde kvalme. Jeg kom bare til at få tandbørsten lidt for langt bagud en morgen og det satte gang i en gag-refleks, som jeg simpelthen ikke kunne få stoppet igen før jeg begyndte at kaste op. Så den ene sølle gang, er godt nok ingenting i forhold til sidst. Det er virkelig, virkelig rart.

Det er følelsesmæssigt også anerledes

Man analysere jo selvfølgelig lidt, når man har to så forskellige graviditeter. En af de ting, som jeg selv er overbevidst om, der er anerledes denne gang, er vores forhold til familie. Jeg var – set i bakspejlet – følelsesmæssigt utrolig stresset sidste gang. Faktisk lige fra vi offentliggjorde det sidste gang. Begge bedstemødre gjorde ikke livet nemt for mig og sjovt nok blev jeg virkelig dårlig efter de fik det at vide. Jeg vil ikke gå nærmere i detaljer, men de pressede mig utrolig meget, krævede utrolig meget af os følelsesmæssigt og havde ingen forståelse for, hvordan vi havde det og hvad vi havde lyst til. Vi blev mødt med meget lidt forståelse og omsorg – men istedet mødt med krav, ballade, mistillid og sure miner. De er slet ikke en faktor denne gang og det kan jeg virkelig mærke, gør en forskel. Det har fandme været vigtigt, at vi har mærket så meget efter hos os selv de sidste par år. Det stiller os et helt andet sted her fra starten af.

Selvom det jo er en overraskelse og det virkelig var noget som – især jeg – lige skulle sluge, så føler jeg mig mere rolig denne gang. Det er nok, fordi jeg har prøvet det før og ved, hvad vi går ind til. Jeg stoler mere på mig selv som mor, mine evner og på min krop – end sidste gang, hvor jeg bare følte mig på dybt vand lige fra det øjeblik, hvor jeg stod med en positiv graviditetstest. Det gør jeg slet ikke denne gang og jeg kan mærke, at jeg nyder det hele meget mere end sidst. Nu håber vi så, at baby i maven bliver en lige så nem baby udenfor maven, som Bella var 😉 Men ellers klare vi det også nok!

Kroppen denne gang

Jeg tror, at de fleste, der har været gravid flere gange, kan skrive under på, at maven vokser voldsomt meget hurtigere 2. gang end 1. Det gælder også mig. Den er godt nok en del større nu her end den var på billedet øverst – hvor jeg endda er næsten en uge længere henne end jeg er nu. Jeg skal nok snart få taget nogle mavebilleder, men jeg ligner meget mere de her billeder, hvor jeg er 6 måneder henne med Bella end jeg gør det her øverst. I kan i øvrigt se mig 4,5 måned henne sidst HER og cirka 6 månder henne HER.

Til gengæld har jeg været mere træt denne gang, men min jordmoder sagde (som denne gang i øvrigt er fantastisk!), at det også er meget normalt, når man har børn i forvejen, fordi man ikke har samme mulighed for at tage en lur og slappe af, som man havde, da man ikke havde andre børn. Giver god mening og jeg har kunne mærke det. Det er dog aftaget en del igen og selvom jeg har dage, hvor jeg er træt, så var det værst i starten, hvor jeg havde mange dage, hvor jeg ikke kunne komme igennem dagen uden en lur (eller to).

Hvad venter forude?

Sidst bøvlede jeg med en del halsbrand de sidste par måneder, men der er jo tid til endnu og det var ikke det værste, så det går nok, hvis det kommer igen. Til gengæld havde jeg hverken problemer med ryg eller bækken, så det satser vi på heller ikke sker denne gang. Min jordmoder sagde (igen), at hvis jeg ikke havde problemer med bækken sidst, så var der gode chancer for, at jeg heller ikke ville få problemer denne gang. Vi krydser fingre!

Nå, jeg tror, at det var en ret udførlig update på mit liv som preggo lige nu. Konklusionen er, at jeg har det godt – både fysisk og mentalt. Meget bedre end jeg havde det sidst – på begge områder. Det er virkelig, virkelig rart og jeg føler mig heldig, men føler også, at jeg lytter meget bedre til mig selv denne gang. Det er sgu vigtigt at huske, damer!

Nu vil jeg vække Bella, spise lidt aftensmad og så skal jeg lige have kigget nærmere på ASOS’ preggo-tøj HER (reklamelink)

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

14 kommentarer

 • Julie

  Tillykke med maven! ☀️
  Hvor er det rart at høre fra en anden, at to graviditeter kan være så forskellige. Jeg er selv gravid for anden gang, og jeg var også virkelig dårlig i min første graviditet (nærmest præcis sådan som du beskriver med Bella) og denne gang har jeg det så fint (bortset fra den sindssyge træthed!). Og jeg har faktisk været nervøs for om alt nu hvor ok, nu hvor jeg slet ikke kastede op og havde kvalme. Men sådan er graviditeter jo åbenbart så forskellige, selvom de er hos samme kvinde 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, hvor sjovt! Det lyder præcis lige som mig! Og jeg har faktisk også bekymret mig mere om alt var ok denne gang end sidste gang. Især også fordi man er blevet ældre og så stiger risikoen for flere ting hos barnet jo. Men alt ser helt fint ud ift scanninger, blodprøver osv 🙂 Hvornår har du termin?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Præcis. Og måske bli’r man også ekstra bekymret, fordi man nu er mor i forvejen og ved hvor dyrebart det er.
   Har først termin til januar, så det er stadig meget nyt 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er det dejligt at høre, at graviditeten går noget nemmere denne gang. Jeg kan tydeligt huske hvor skidt du havde det ved sidste graviditet, så kvalmen var faktisk noget af det første jeg kom til at tænke på da du annoncerede det på insta. ☺️
  Og kæmpe stort tillykke forøvrigt! Selvom jeg da ærligt bestemt havde fået indtrykket at flere børn var helt udelukket på agendaen. 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak, jeg er virkelig også glad for, at jeg har det så meget bedre denne gang.

   Det var det også, men som jeg skrev i det andet indlæg, så var det ikke med vilje – og vi havde heller ikke lyst til at stoppe graviditeten. Nu glæder vi os meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Så bliver det nok en lillebror! (Der er nogen der påstår at der er mere kvalme med piger, men formentlig er det noget fis. Stadig lidt sjovt!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Den har jeg også hørt flere steder. Hos mange af mine veninder passer det faktisk meget godt! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne V

  Du er så fin på billedet øverst, hvor du er gravid med Bella, nogen forbliver bare smækre selv med mave på. Glæder mig til at se nye mavebilleder😊 og hvor må det bare være dejligt for dig at være ovenpå både fysisk og mentalt denne gang, så kan du rigtig nyde det!
  Jeg havde det også meget bedre mentalt her anden gang. Desværre ikke fysisk, gik til akupunkturbehandlinger på sygehuset mod ekstrem graviditetskvalme, men de ca 10kg TicTac, jeg endte med at indtage for at dulme kvalmen bare lidt, fik mig da igennem😅😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Godt at høre, at det er gået bedre den her gang! Jeg kan godt huske, at du var virkelig plaget med Bella, og det må sgu ærlig talt ikke være særlig sjovt 🙂
  Ps. Glæder mig altså til at se lidt mavebilleder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, det var jeg virkelig! Jeg skal nok snart få taget nogle mavebilleder til jer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Min anden graviditet var klart hårdere end den første – men jeg var også meget mindre fit og min krop synes vist bare det var ret hårdt. Jeg synes egentlig jeg var mere bekymret – fordi jeg vidste så klart, hvad jeg ville miste, hvis der nu skulle ske noget undervejs og jeg mistede barnet.
  Men at få barn nummer to var bare så meget federe end nummer et, netop ift at man ved, hvad man skal gøre, har en helt anden ro på. Meget mere overskud synes jeg. Jeg læste dit indlæg om ikke at elske at være mor MANGE gange, da jeg havde fået min første datter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Hvor er det dejligt at høre at det er en god graviditet. Jeg har altid syntes det var synd for dig, at du havde så meget at slås med sidste gang. Det tager meget fra oplevelsen. Det er en meget særlig oplevelse at være gravid, ikke på Instagram-måden, som du nok er enig i.men det at gå og vente og glæde sig, jeg bliver helt misundelig😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh du er sød! Og ja, det er virkelig rart, at jeg har det så meget bedre denne gang. Det havde været tungt, hvis jeg var lige så dårlig denne gang – både når man har et barn i forvejen og et nyt job.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Tillykke:)
  Jeg kastede også en del op i min første graviditet, og kunne spise kvalmen væk i de to næste – og jeg fik først en pige og så to drenge, så den teori passede i hvert fald også på mig. Jeg har faktisk selv tænkt, om kroppen bare bliver bedre til at være gravid, og man derfor oftes har mest kvalme første gang, selvom jeg godt ved, at nogle har det omvendt.
  Jeg synes det er rigtig dejligt at høre, at du er mindre familie-stresset denne gang, jeg var også lidt presset på den front første gang, og hvis jeg engang skal være bedstemor, så håber jeg altså, at jeg vil opføre mig bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har noget, jeg skal fortælle jer