Maven i denne uge og preggo-badetøj

Drengenavne, som vi overvejede…

MarMar katteprint body

Det er jo ingen hemmelighed, at det er en lillesøster, som vi skal have. Inden vi dog vidste det, nåede vi også at diskutere lidt drengenavne. Vi var nemlig helt på bar bund, hvis vi skulle have haft en lillebror. Det er lidt sjovt, fordi det var helt omvendt med Bella. Dér havde vi ret hurtigt et drengenavn, som vi var 100% enige om, men med pigenavne endte vi med at diskutere en del før valget faldt på Bella. Nu skulle man måske tro, at vi så bare snuppede dét drengenavn fra sidst, som vi var så enige om. Navnet var i øvrigt Elliott. Men der er gået mere end 5 år siden da og selvom jeg i dag stadig synes, at det er et rigtig pænt navn, så “føler” jeg det bare ikke på samme måde, som jeg gjorde dengang. Måske har min smag ændret sig lidt, men jeg tror nærmere, at det er fordi, at jeg er stødt på navnet mange steder siden og kender flere, der efterfølgende har fået en Elliot(t). Det gør, at navnet mister lidt “magien” – for mig. Tim var heller ikke rigtig tændt på det længere, så vi havde det heldigvis på samme måde begge to.

Så vi måtte til at kigge på navnelister igen og jeg syntes virkelig, at det var svært. Der var bare ikke noget navn, som rigtig sagde mig noget. Der er en masse fine navne, som jeg sagtens kan lide og som jeg synes er søde, når andre vælger dem. Jeg kan bare ikke selv lide dem “nok” til at give det til mit eget barn. Kender I det? At venners og bekendtes valg af navn er rigtig pæne og man kan godt lide navnene – men man ville aldrig selv have valgt det? Det er jo et spørgsmål om personlig smag. Jeg kunne denne gang godt lide navne som Hugo og Otto. Der er noget sødt, klassisk og humoristisk over dem – og jeg synes, at de “passer” godt til Bella (det er jo en udfordring ved barn nr. 2 – jeg personligt godt kan lide, hvis man tænker lidt over, at søskendes navne godt lidt må være i samme stil. For mig personligt clasher det lidt, hvis man får en Caroline-Ophelia og så en Ib). Tim nedlagde dog ret hurtigt veto mod Hugo og Otto – det kunne han slet ikke arbejde med. Jeg havde det på samme måde med hans Marcus Antonius, som jeg stadig lidt håber, var en joke. Han synes bare, at det kunne være fedt at råbe “Marcus Antonius, kan du så rydde op på dit værelse!!”. Det pointe fløj lidt hen over hovedet på mig.

Vi endte ikke med at have et navn, men vi havde to bud, som vi overvejede mere seriøst end alle de andre. Det ene var en “gammel kending”. Ment på den måde, at da Tim og jeg var omkring 19-20 år, sagde jeg på et tidspunkt til ham, at hvis han nogensinde skulle have lov til at lave børn med mig, så havde jeg to krav; de skulle have mit efternavn (jeg synes, at mit er en del pænere end hans kedelige Andersen) og hvis vi fik en dreng, så skulle han hedde William. Han grinte lidt af det første krav. Nok mest fordi han ikke troede, at jeg mente det seriøst. Der blev han klogere 😉 William kunne han heldigvis rigtig godt lide, så det var jo rigtig fint. Det skal lige siges, at denne samtale sker 5-6 år før, at William begynder at blive vildt populært. Det var slet ikke på listerne over populære drengenavne, overhovedet. Det kommer navnet som bekendt jo noget så voldsomt efterfølgende, at det vistnok har ligget nummer 1 i 6-7 år nu? Dét gjorde, at da jeg ventede Bella, så dengang droppede vi William. Det var simpelthen FOR populært og jeg gad bare ikke at have William nr. 8 på samme stue i børnehaven. Også selvom jeg hele tiden rigtig godt har kunnet lide navnet. Nu var Bella jo så også en pige, så det blev ikke rigtig relevant. Denne gang poppede William dog op igen og på trods af dets (stadig) voldsomme popularitet, så har Bella faktisk ikke haft en eneste William i vuggestuen eller børnehave. William var vores ene seriøse kandidat denne gang.

Den anden var min oldefars navn. Tim var lidt mere hooked på det end jeg faktisk var, men det var et vi seriøst overvejede også. Den eneste oldefar jeg har kendt, hed Ewald og han var virkelig sød. Samtidig var han en utrolig høj og flot mand – lige til hans sidste dag (han blev 91 år). Jeg har nogle billeder af ham fra, da han var ung og I kid you not – han kunne næsten havde optrådt som en James Dean look-a-like. Samme hår, samme stil. Samtidig var han en proklameret socialdemokrat (uden dog at være politisk aktiv) og den detalje kunne Tim (selvfølgelig) godt lide. Jeg kunne bare ikke finde ud af, om jeg syntes, at navnet stadig var lidt for “gammel mand”-agtigt. Giver det mening? Jeg ved godt, at den stil er mega moderne lige nu og mange navne har jeg vænnet mig til, nu bliver brugt til små børn igen.

Men William og Ewald var de to navne, som vi seriøst overvejede og jeg ved virkelig ikke, hvilket et vi ville have endt med, hvis maven havde gemt på en lillebror.

Navnet til lillesøster er på plads allerede, men vi offentliggøre det ikke før, at hun er født. Vi er alle ret vilde med det. Jeg synes, at det er i samme stil, som Bella. Det har samme antal bogstaver, fungerer lige så godt internationalt, som på dansk og så har jeg fundet det i skotsk historie. Jeg glæder mig til at dele det med jer!

I promissed to share with you some of the boy names that we talked about before knowning that we’re having a girl. The first one was William. I’ve liked that name for so many years, but it has been THE most popular name for boys in Denmark for 6 or 7 years now, so I wasn’t sure if I wanted to use it too. We both really liked it so we did consider it. The other name was Ewald. It was my great grandfathers name and I really liked him. He was a socialdemocrat like Tim is, so Tim really liked the idea of using his name. I liked names like Hugo and Otto, but Tim wasn’t fond of them at all. We’re having a girl, but if we were having a boy he probably would have been named either William or Ewald. We have the name for our girl ready, but I’m not gonna tell the world before she’s born.

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

26 kommentarer

 • L

  Vores kommende søn (har termin om tre uger) skal også hedde William, selvom jeg hader, at det er så populært. Men det er det eneste navn, jeg kan se min søn hedde. Ligesom dig “føler” jeg heller ikke rigtig drengenavnene i modsætning til pigenavne, hvor der var en del gode kandidater.
  Glæder mig til at høre, hvad jeres pigenavn er! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh William er så fint!! Nej, jeg havde også ideer til flere pigenavne denne gang (selvom vi hurtigt blev enige om det ene), men INGEN drengenavne. Føler dem bare overhovedet ikke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er vild med jeres overvejelser! Det er sjovt, for i folkeskolen snakkede jeg med min veninde om børnenavne, og jeg var sikker på, at jeg skulle have en William! Det navn holdet jeg ved i 6 år, indtil navnet eksploderede og gav mig lyst til at droppe det igen.
  Er også ret vild med Ewald – det er ikke tosset.😍
  Jeg glæder mig til at høre lillesøsteren navn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor sjovt! Det er nok dem, der lige er en smule ældre end os, der har haft det på samme måde med William også og som startede hele lavinen 😉 Ewald er også fint, men jeg tror, at jeg havde hældet til William, hvis det var. Tim havde det dog modsat og hældede klart mest til Ewald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor sjovt – vores søn, med termin den 8. nomveber skal faktisk hedde William (Lund Andersen)
  Han får et ganske ordinært navn, men det er skam helt bevidst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Andersen er også et af de pænere -sen navne, synes jeg. Jensen og Hansen er endnu kedeligere, synes jeg. Men jeg har det bare stramt med de der -sen navne og har altid haft det. Også før at det blev “moderne” at hedde mere specielle navne. Jeg kan dog heller ikke forstå dem, der ryger i en helt anden lejr, hvor alt skal være über sært og særligt.

   William er så pænt! Og lillesøsters navn er på ingen måder sært. Der er ikke vildt mange, der hedder det i Danmark (et par hundrede), men det er overhovedet ikke sært. Jeg kan godt lide at finde navne, som folk ikke er i tvivl om, men som der omvendt ikke er mange der hedder. Da Bella blev født, var der også kun 250 i Danmark, der hed det, men omvendt er Bella jo på ingen måder “sært”. Det eneste vi nogle gange oplever er, at folk tror, at hun egentlig hedder Isabella og at Bella bare er hendes kælenavn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • KS

  Vi har en Elliot fra 2012;) Vi syntes dengang det var så flot, en smule anderledes og bare helt perfekt. Men ja så eksploderede det de efterfølgende år… Synes dog stadig det er flot og helt perfekt:)
  Så fik vi lillebror… Skulle finde et lige så flot og perfekt navn der passer til. Det blev til en Alvin, som vi også synes er flot, lidt anderledes og helt perfekt til ham. Er spændt på udviklingen af det navn, tror ikke det eksploderer på samme måde som Elliot, men på den anden side havde jeg heller ikke forestillet mig det om Elliot;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, det er jo helt umuligt at gætte, hvilke navne der bliver populære fremadrettet. Alvin er rigtig sødt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mari

  Uh, jeg tror altså det bliver en lille Fiona:-)

  Og stort tillykke med det. Du bærer maven smukt:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Rigtig godt gæt! Det er dog ikke Fiona 😉

   Og tusind tak, hvor er du sød <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da jeg ventede min ældste havde jeg fuldstændig styr på hvad han/hun skulle hede. Men da ungen blev født var hun slet ikke den Klara, som jeg havde forstillet mig. Det tog os en hel del dage at komme på et nyt. Så nu hedder hun Kristine ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vildt hyggeligt indlæg. Ewald er top sødt, og ligger tæt op af min favorit Erik (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Erik kan jeg faktisk også rigtig godt lide!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg tror, I får jer en Holly ☘️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg tror hun skal hedde Elisa. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Evald (dog med enkelt-v) var vores andet drengenavn, dengang jeg var gravid med vores søn. Vi havde navnet Evald med hele vejen til fødslen, men endte med et andet gammelt og nordisk navn. Vores datter har også et navn i den dur. Hvor skægt, kan stadig godt lide navnet Evald egentlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulu

  Ellie?💞 så fint! Ligesom min datter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er da så fint, men nej det er ikke det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trille

  Hun skal da hedde xxxx
  Bella og xxx 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Du har gættet det! Men har lige redigeret navnet væk, så det stadig forbliver en hemmelighed 😉 Men godt gættet! Vi synes også, at det passer mega godt sammen med Bella <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wilma

  Lily eller Rosa(e)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Lily har faktisk engang været oppe at vende, men det er blevet for populært til at vi har lyst til at bruge det længere. Det er ellers et sødt navn!
   Det andet er det heller ikke 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kunne det være xxx? Ville passe fint til Bella 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det er det nemlig 😉 Og jeg synes virkelig også, at det passer godt til Bella!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Maven i denne uge og preggo-badetøj