September shopping cravings

Mine anbefalinger til køb til baby

Ting til den første tid med baby

Reklamelinks markeret med*

1/ Petit By Sofie Schnoor stofbleer HER*   2/ Bukser med fødder HER*   3/ Slå-om-bodyer HER*
4/ Smallstuff ammepude HER*   5/ Marc Jacobs pusletaske   6/ Müsli puslepude HER*

Hvad skal man have styr på, inden baby ankommer? Generelt vil alle butikker, der sælger ting til kommende forældre, gerne have os til at tro, at vi skal have købt og styr på ALT, inden baby melder sin ankomst. Det er dog noget hysterisk, hvis I spørger mig – og der er flere ting, som man sagtens kan vente med til at man lære sin baby at kende (og sig selv i den nye rolle – er du for eksempel en ”vikle-mor”? Jeg er ikke og brugte hverken vikle sidst og kommer nok heller ikke til det denne gang. For mig bliver det alt for klaustrofobisk og man skal også huske sig selv i det her). Sut vil jeg også springe over (se hvorfor i bunden af indlægget). Men her er de ting, som jeg personligt synes, at man skal have anskaffet sig, inden baby kommer. Jeg nævner ikke ting som en seng, puslebord, almindelig bleer, bad og deslige, fordi jeg tænker, at det giver sig selv 😉

Stofbleer
Stofbleer er ikke rigtig til at komme udenom – og man skal bruge rigtig, rigtig mange af dem. Flere end man umiddelbart. Jeg kan huske, at en af mine veninder sagde til mig, da jeg ventede Bella, at 50 styk var en god mængde at have, hvis man altså ikke ville vaske stofbleer hele tiden. Jeg husker også, at jeg tænkte, at det lød lidt overdrevent. 50?! Men det viste det sig overhovedet ikke at være. Vi endte faktisk med at købe endnu flere løbende, fordi de åbenbart er i familie med hårnåle og hårelastikker, og derfor forsvinder mega let. Der må leve mange små monstre i vores hjem, der spiser hårelastikker, hårnåle, sokker – og stofbleer! Man bruger dem til så mange ting; under amning, til gylp og senere grød, på puslebordet under baby og listen forsætter. Køb en masse – I kan faktisk ikke få for mange. Jeg købte sidste de fleste rigtig billigt fra steder som Bilka, Kvickly eller IKEA, og så købte jeg måske en håndfuld lidt pænere (og dyrere), som jeg brugte, når vi skulle ud af hjemmet (lidt ligesom at tage en pænere kjole på, når man skal på besøg hos nogen 😉 ). Denne gang har jeg købt flere 10-pak i Kvickly for 100 kroner og så har jeg købt nogle lidt lækrere som disse* og de her*.

Slå-om-bodyer
Jeg anede ikke før, jeg blev mor, at de helt små babyer virkelig ikke kan lide at få ting over hovedet. Det var åbenbart common knowledge blandt forældre – fandt jeg så ud af bagefter! Bella hadede det virkelig også og her er slå-om-bodyer altså guld værd. De skal ikke trækkes over hovedet og er generelt ret nemme at få af og på. De er også ret geniale, når baby har gennemskidt sig selv (det sker i en periode ret ofte) og man derfor undgår at skulle trækkes en lorteindsmurt bodyer af en baby, der i forvejen hader den situation. Til de første 2-3 måneder køber jeg derfor denne gang kun slå-om-bodyer, men jeg synes, at de var nemmere at finde sidst med Bella? H&M har dog en del lige HER*. Og så har jeg set flere hos både MarMar HER*, Småfolk HER* og Serendipity HER.

Bukser med fødder i
Jeg tror, at babyer har set sig sure på sokker. De får dem i hvert fald af HELE tiden og det resulterer i, at sokkerne forsvinder hele tiden (nok spist af samme monstre, der æder stofbleerne). Sidst fandt vi ud af, at disse typer af bukser* med indbygget fødder derfor er geniale. Ingen forsvindende sokker og ingen kolde babyfødder. H&M har masser af dem HER* og jeg har allerede hamstret en del derfra. De er et must de første par måneder!

Natdragter med fødder i
Af helt samme årsag som bukser med fødder i*, så slipper man for kolde babyfødder om natten, hvis man holder sig til natdragter med fødder i. Lad i øvrigt være med at undervurdere, hvor mange natdragter man skal bruge. Det lærte vi på den hårde måde, efter Bella gennemsked 6-7 natdragter på EN nat (yes, babyer har et par måneder, hvor de gennemskider alt hele tiden. Især op af ryggen på dem selv). Der er heldigvis flere mærker, der laver natdragter med fødder i end bukser med fødder, så de er lidt nemmere at finde. Jeg har fundet flere hos Name It* og H&M*.

Ammepude
Har man planer om at skulle amme, så er en ammepude virkelig et godt køb og mange steder fås de til billige penge. Sidste gang fandt jeg min i Bilka til under 200 kroner. Puden kan formes så den støtter dine arme og babyer, så man ikke syrer til i armene (trust me, det kan man nemt gøre). Jeg har netop købt denne her.

Ammebh’er
Find nogle bløde lækre ammebh’er, som I kan holde ud at have på 24/7. Jeg anede sidste gang ikke, at man lækker ret meget mælk i løbet af natten, hvis man for eksempel kommer til at ligge sig på sit bryst. Derfor har man brug for ammeindlæg – og en bh der kan holde ammeindlægget på plads. En blød, behagelig bh (uden bøjle – vigtigt!!) et must. Jeg var rigtig glad for dem fra Carriewell sidst og dem tror jeg også bare, at jeg hopper på igen denne gang. ASOS har dog også en del lige HER*

Pusletaske
Den giver nok sig selv og nok noget langt de fleste af jer allerede har tænkt på. For mig har det været vigtigt at finde en, som jeg synes er pæn, da man bruger den i godt 2 år (måske mere). Jeg brugte ingen andre tasker i den periode, så jeg vil gerne have en, der er lidt lækker. Samtidig gider jeg ikke have, at den SKRIGER ”baby!” eller ”pusletaske” – det er jo min taske, ikke babys. Det må også godt være en, som Tim godt gider at gå med. Sidste gang havde jeg denne fra Marc Jacobs og jeg var såååå glad for det køb. Jeg fortrød ikke et sekund, at jeg havde givet noget mere for en pusletaske, fordi jeg nød at gå rundt med den. Derfor besluttede jeg ret hurtigt, at jeg også denne gang ville have en fra Marc Jacobs. Jeg har været på jagt, fordi den jeg forelskede mig i, var fra sidste sæson og derfor ved at være udsolgt de fleste steder. Det er dog lykkes mig at finde den, så det er blevet denne lækre sag (nr. 5). Fandme en pæn pusletaske! Hvis I ikke lige er friske på at kaste 2500 kroner efter en pusletaske (det ER også en del – men det er selvforkælelse), så er denne*, denne* og denne* også pæne – og en del billigere.

Autostol
Det er måske ikke så relevant, hvis man ikke har bil, men man skal lige overveje, hvordan man så får baby med hjeme fra hospitalet. Det kan være, at man så bare låner en autostol af nogle venner lige den dag. Har man selv bil, så ville jeg få styr på en autostol, inden baby ankommer. Det er en af de ting, vi aldrig køber online, fordi vi gerne vil have lidt hjælp fra personale i den afdeling. Desuden er det en god idé også at købe en “køredragt” – i hvert fald hvis man skal have baby i de kolde måneder. Den fungerer som en slags overtøj for baby. Jeg har købt en fra Mini Rodini på udsalg denne gang og til Bella havde vi denne her* (som jeg virkelig også overveje at købe igen, hvis jeg ikke har gemt den fra sidst – må lige rode kasserne igennem. Bella var SÅ cute i den).

Jeg har med vilje ikke inkluderet en barnevogn på min liste, da jeg ikke synes, at det er en, man har behov for lige i starten. Det har vi i hvert fald ikke haft. Måske ville vi have haft det, hvis man havde fået en baby denne sommer, fordi så var man ret hurtigt kommet ud og trille med den i det gode vejr. Men Bella kom til i en meget kold marts måned, hvor der stadig lå sne og jeg har termin med lillesøster i slutningen af november. Man anbefaler også, at små nyfødte babyer ikke sover ude i kulden det første stykke tid, da de stadig ikke kan regulere deres egen kropstemperatur. Så venter man sig en baby i de kolde måneder, så ville jeg virkelig ikke stresse over en barnevogn. Den eneste fordel, der skulle være ved at købe den inden baby kommer, er at man så ikke skal stå og stresse i en babybutik med en nyfødt på armen. Men lad være med at stresse over, om barnevognen er der lige til termin (tit er der leveringstid på barnevognene – mener der var 6 uger på vores).
Mange køber også sutter på forhånd og her synes jeg også at man lige skal vente lidt. Vi fik aldrig Bella til at tage en sut, da hun simpelthen spyttede den ud. I starten var jeg ærgerlig over det, men efterfølgende følte jeg os SÅ heldige over, at vi ikke stod med det bøvl, som de også kan give. De er gode til trøst, men der ER ulemper ved sutter også. Bruger de sut efter de har fået tænder (hvilket nogle børn gør utrolig tidligt), så kan det desværre sætte sit præg på børnenes tandstilling. Da Bella var til tandlægen første gang, der sagde tandlægen som noget af det første ”Der er vist en her, der ikke har brugt sut. Det er tydeligt at se på, hvor flot hendes tænder er placeret”. Det anede jeg før dét besøg, ikke var noget sut kunne gøre. Så er der problemerne, når man skal af med sutterne igen. Og sidst men ikke mindst, så er det faktisk sutten der gør, at rigtig mange babyer vågner om natten, fordi den falder ud. Gør det der er det rigtige for jer, men overvej lige det med sutten, inden I bare propper den i munden på baby.

Har I nogle tilføjelser til listen?

My recommedations for what to buy before your baby arrives!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

16 kommentarer

 • Anne

  Tillykke med jeres kommende datter.

  Tip jeg lige har lyst til at tilføje: rigtig mange bodystocking er lavet så de kan komme på nedefra, uden at de er slå om. Enten er der knapper i siden eller også er de syet med en fold i begge sider, så de kan udvides og tages af uden at skulle over hovedet.
  Virkelig dejligt i ble situationer som du skriver, hvor tøjet er smurt ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mange tak Anne!

   Ja, det vidste jeg egentlig godt, men jeg synes bare stadig, at slå-om-bodyer er meget, meget nemmere. Selvom om de andre kan trækkes af den anden vej, så er det ikke særlig lækkert, når den er helt gennemskidt. Det er væsentligt nemmere med en slå-om-body!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det er sjovt så forskellige man er 🙈
  Jeg tror jeg havde 10 stofbleer max og brugte dem sparsomt. Havde små håndklæder under baby ved bleskift fordi de suger bedre end stofbleer, min dreng blevet ammet til han var 1 år og har aldrig gylpet – ikke en eneste gang. Brugte hagesmæk da han skulle spise grød så brugte faktisk kun stofbleer når jeg skulle dække lidt for baby og bryst når jeg ammede.
  Ligeledes købte jeg også bukser og natdragter med fødder i netop for at undgå kolde fødder, men min søn havde alt for store fødder gode strammede derfor rigtig meget ved tærerne 😅 Men en god ammepude og slå-om-bodyer er et must!
  Og så vil jeg lige slå et slag for H&M’s ammetoppe (stroptoppe med indvendige bh) til at sove i. Der er plads til at man kan sætte ammeindlæggene fast i så du undgår at vande sengen om natten. De er meget mere behagelige at sove i end en bh – selv Carriwells.
  Og gode og smådyre ammeindlæg er også at foretrække så der er god sugeevne. Køber man dem for billige bliver de tunge og kolde at gå med 😁👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bjørg

  Stofbleerne har virkelig ben at gå på her hjemme. Vi købte en masse før fødslen, men vi skal nok til at købe nogle flere. De forsvinder nemlig også her 😉 Vi brugte også kun slåom bodys fra H&M i starten, og så strømpebukser eller de bukser med fødder i.
  Barnevognen har været uundværlig for os fra dag 1, og jeg fødte endda i starten af januar. Drengen sov bare bedst i barnevognen, og når det var for koldt til at han kunne komme ud, så blev vognen trillet ind i soveværelset istedet for og så fik han en god lang lur der. Det fungerede upåklageligt 🙂
  Vi havde det meste klart før fødslen. Det betød meget for mig, og jeg havde brug for at rammerne omkring baby var nogenlunde klar til hans ankomst. Det var jeg så glad for efter fødslen, fordi jeg havde nul overskud til praktiske ting der.
  Ellers kan jeg anbefale at hamstre gratis startpakker. De er geniale, man sparer penge og så kan man prøve sig lidt frem med hvilke bleer man bedst kan lide 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, vi brugte også bare SÅ mange stofbleer sidst – og netop også mistede dem løbende. Denne gang sørger jeg for at købe en masse helt fra starten!

   Jeg vidste også, at det med barnevogn nok ville have delte meninger. Vi boede i starten med Bella bare også i lejlighed, hvor vi ikke kunne have barnevognen stående ude, så den stod inde. Derfor skulle vi bærer den ned fra 1. sal hver gang vi skulle gå med den og hun kunne ikke stå ude (så stod hun ud til en stor vej med masser af trafik og mennesker). Derfor var det først, da vi flyttede i vores hus, da hun var 5 måneder, at vi havde mulighed for det og på det tidspunkt havde hun fået andre vaner. Hun har samtidig også altid været halvdårlig til at sove om dagen. Korte lure og ville helst ligge fysisk PÅ mig ellers vågnede hun (til gengæld har hun så altid sovet som en drøm om natten). Derfor har vores behov for en barnevogn aldrig været kæmpe stort. Den er primært blevet brugt til shoppeture og hvis vi var på besøg steder, hvor hun skulle have en lille lur.

   Første gang kan jeg godt forstå, at man har et større behov for, at alt er klar til babys ankomst. Jeg kan mærke, at jeg er meget mere afslappet omkring det denne gang. Det går nok, hvis ALT ikke er klappet og klart.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

   Jeg studsede også over den med vognen, ellers er jeg meget enig.

   De skal veje over 3kg, og mere end fødselsvægten inden de må sove ude, alene. Min har sovet alene i den fra han var 5 uger – og han er fra 24. oktober sidste år.

   Men brugte stort set vognen dagligt fra han var 4-5 dage (og det ikke længere føltes som om mit underliv faldt ud når jeg gik).. gik nogle gode ture og fik frisk luft og handlede imens han sov.

   Vi havde meget mindre brug for pusletasken de første uger 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Bella var heller ikke 3 kg, da hun blev født, så derfor kunne vi heller ikke bruge den fra starten. Det passer nok meget godt med de 5 uger. Og ja, det med underlivet var en helt anden ting. Sådan følte jeg i 2-3 uger efter fødslen, så jeg havde slet, slet ikke lyst til at gå tur der. Jeg gik som en, der havde skidt i bukserne i flere uger og det var virkelig ikke behageligt for mig at gå mere end lidt rundt i lejligheden. Den faktor skal man også lige regne med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Kathrine

  Lige i forhold til fødder… helt enig i, at det er super praktisk med bukser og natdragter med strømper i, men her har lillesøster så lange fødder, at hun ikke kan bruge dem. Så det kan faktisk også betale sig at vente og se, om de passer dem, inden man køber en masse.

  Og hvad angår suttebid, så retter det sig igen, hvis de smider sutten omkring de tre år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Enig i din liste, dog var vores første søn lang og smal, så alle de bukser og natdragter med fødder jeg havde købt, fungerede overhovedet ikke for os! Enten var de alt for korte eller hvis de var lange nok, var de gigantiske! 🙈 Så denne gang er jeg gået langt uden om det og har købt uden fødder og så fandt jeg ud af at hummel’s strømper sidder rigtig godt på foden, så den har jeg købt masser af👌 Men det er jo virkelig forskelligt fra barn til barn 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Jeg går ikke ind i for og imod sut. Mit eget barn nægtede sut frem til hun startede i vuggestue, hvor hun blev, skal vi kalde det inspireret, til at bruge den:-) Det har ikke været noget, vi kunne styre, hverken da hun ikke ville have den eller da hun pludselig var sutoman!
  Men. Et suttebid retter sig. Jeg havde selv verdens største, som rettede sig, ligesom mine blivende tænder er meget regelmæssige.
  Fordi det er anden gang, ved du jo selv, at alt i den her babyverden er individuelt. Du kan få en baby, du ikke kan lægge fra dig, og viklen kan få en ny betydning. Du kan få et barn, der elsker sin barnevogn. En barnevogn i hus er genial. Der er også retningslinjer, der hedder at børn først bør sove ude, når de vejer 3 kilo. Hvad de fleste gør fra start, men hvad min fx ikke gjorde. Alt er så individuelt. For mig har en pusletaske fx været et ligegyldigt køb:-)
  Det er et rigtig godt inspirationsindlæg men ikke engang så få ting som her, synes jeg kan betegnes som musts. (Behøver jo slet ikke at nævne at ikke alle kan amme).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, jeg har også lavet indlægget ud fra, hvad jeg mener er musts. Jeg kan ikke rigtig gøre andet – altså lave det ud fra egen personlig erfaring. Vikle bliver nok bare aldrig relevant for mig, da jeg simpelthen får det klaustrofobisk bare ved tanken. Heller ikke denne gang og heller ikke selvom hun er lidt dårlig til at ligge selv. Jeg er bare indstillet på, at jeg ikke får lavet det helt store, når jeg er alene. Hvilket er okay.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det sjovt at læse andres erfaringer 😁 Sidder pt med min 10 uger gamle datter i armene, hoppende på en pilatesbold. Hun har sut i munden, stofble over hovedet og en natdragt på uden fødder – selvom hun ikke er god til at beholde strømper på, er vi nemlig ikke helt begejstrede for bukser med ben, fordi hun sparker benene længere op i buksebenet og ender med at sidde i spænd i bukserne 😂 Sutten fik hun på anden eller tredje dagen da vi var indlagt – havde med vilje ikke pakket nogle sutter i hospitalstasken, men på grund af hendes store suttebehov, kom sygeplejersken med en sut til hende (en rund der ikke skulle ødelægge noget ift amning, men som modsat de flade ikke er ergonomisk korrekte ift tænder – den falder dog ud uanset og kan nogle gange vække hende 🙄). Barnevognen brugte vi faktisk fra start, og specielt liften bruger vi meget. Den har hun sovet i om natten fra start og gør det stadig – når det altså ikke er i mine arme på en bold 😝 Seng kunne vi sagtens ha ventet med at købe, ligesom jeg aldrig fangede ammepuden 🙈 Ammeindlæg og ammebh’er fik jeg til gengæld ikke købt nok af 🙄 Har nogle ammebh’er der fungerer godt til natten, og så hamsterede jeg ved H&M 😂 Men hold nu op en jungle af udstyr man kan fare vild i når man venter sig 😯 Vi er allerede blevet en del klogere på hvad der fungerer for os og hvad der ikke fungerer 👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  De her strømper fra Lindex bliver på! Det er de bedste babystrømper https://www.lindex.com/m/eu/7806850/?back

  😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg var meget i tvivl om sut, og var nok egentlig dér hvor jeg tænkte det var lettere, at lade vær.. Og så fandt hun tommelfingeren – nu ville jeg ønske, at jeg havde presset lidt mere på med sutten fra start..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh ja, tommelfingeren kan man ikke helt gemme væk ha ha. Bella har aldrig fundet nogle af delene interessant – heldigvis!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

September shopping cravings