Lyserødt og guld: Vores nye gæstetoilet

Beautiful Boy

Beautiful Boy movie - Timothée Chalamet

Jeg savner virkelig min biografklub, som pt er på pause på grund af Floras ankomst. Den skal dog startes op igen så snart, at hun har en rytme i amningen og jeg har mulighed for at smutte et par timer til en film. Indtil da er det min plan at nappe et par omgange babybio, hvor hun er med. Jeg har allerede været afsted med hende to gange; vi så A Star is born i december (den tænker jeg også at lave en anmeldelse af?) og så har vi netop været inde og se Beautiful Boy med Steve Carell (kendt fra blandt andet The Office) og det smukke, talentfulde stjernefrø Timothée Chalamet, som jeg fik en stor crush på efter jeg sidste år så Call me by your name FIRE gange i biografen. Det er stadig en af de smukkeste film, jeg har set i flere år. Den kan I læse min anmeldelse af HER og hvis I har Viaplay, så ligger filmen gratis derinde.

Nå, men nu skal det handle om Beautiful Boy. Filmen er baseret på en sand historie om David Sheff og hans søn Nic Sheff. Nics forældre blev skilt, da han var yngre og faderen David fik forældremyndigheden over Nic. På trods af forældrenes skilsmisse, så har Nic haft en god og tryg opvækts med faderens nye kone og efterfølgende to nye halvsøskende. Alle med et godt og kærligt forhold til hinanden. Derfor kommer det som et kæmpe chok for alle, da det går op for David og hans kone, at Nic har rodet sig ud i et stofmisbrug. Han har selv kunne styre det i nogle år og det har mest været ekperimenter for sjov og i festlige sammenhæng. Lige indtil Nic stifter bekendtskab med methanfetamin, der gør ham til en full blown narkoman på få måneder. Hans far er fortvivlet og forstår slet ikke, hvordan hans smukke og begavede dreng er endt så langt ude. Narkomaner er jo kun sådan noget utilpassede unge med en hård barndom bliver, ikke? David vælger at gå til problemet på en ret akademisk måde; han kontakter eksperter, behandlingshjem og han går i gang med det helt store selvstudie, hvor han vil vide så meget om de forskellige stoffer som muligt; Hvordan virker de, hvad gør de ved kroppen hvis man indtager dem over længere tid, hvordan føles deres rus og vigtigst: hvor store chancer har man for at blive clean, hvis man er afhængig af de bestemte typer af stoffer. David opdager, at methfetamin er et af de stoffer, hvor der er mindst chance for at blive clean igen. En ekspert fortæller ham, at chancerne er under 10%. Kan David redde sin “Beautiful Boy” før han ender død i en gyde af en overdosis?

Beautiful Boy movie anmeldelse - Timothée ChalametBeautiful Boy - Steve Carell Maura Tierney

Min anmeldelse: Jeg vil hurtigt sige, at dette nok ikke er den mest oplagte film til babybio. På plussiden er der ikke vilde blinkende effekter og høj lyd, hvilket er rart for babyen. Men det er en film, der nok bliver endnu bedre, hvis man har tid til at fordybde sig i de små følelser. Men på trods af at jeg så den midt i bleskift og amninger, så kunne jeg stadig rigtig godt lide filmen. Den skal dog genses, når den kan lejes, så jeg føler, at jeg får det HELE med.

Det er en barsk historie. Det er nok alle forældres værste mareridt. Steve Carell spiller mesterligt som den fortvivlede far, der sætter ALT ind for at redde sin søn ud af stoffernes klør. Fordi man sætter godt nok alt ind, når man går så langt og frivilligt afprøver stofferne på egen krop for at blive klogere på den rus, som hans søn elsker så meget. Det er godt nok dedikation og rå ubetinget kærlighed. Han bliver ved og ved – også selvom sønnen Nic i perioder ikke ønsker hans hjælp. Heller ikke når sønnen stikker af fra behandlingshjemmet IGEN, når han dukker høj op derhjemme foran sine yngre søskende eller når han stjæler fra familien for at finansiere sit stofmisbrug. Selv der giver han heller ikke op. Han når dog en grænse og der knuste mit hjerte simpelthen i tusinde stykker. “Nej nej, du må simpelthen ikke give op på ham nu”, tænkte jeg. Timothée Chalamet leverer en fantastisk præstation i Beautiful Boy. Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen (og igen); Han er virkelig “one to watch”. Han bliver en af den næste generations store stjerner. Desuden mener jeg virkelig, at han på det groveste er blevet snydt for en Oscar nominering for sin rolle her i Beautiful Boy. Jeg siger ikke, at han skulle have vundet, men han skulle have haft den nominering, uden tvivl.

Beautiful Boy er en smuk film om et barskt emne, som jeg vil anbefale alle, der har børn at se. Familiekærligheden er stor og rent praktisk får man mange gode råd, hvis man har en nær, der kæmper med stofmisbrug. Beautiful Boy bæres virkelig også af et hold af utrolig gode skuespilspræstationer. Filmen går i biograferne lige nu.

Beautiful Boy får 4 store stjerne ud af 6. Filmen er i øvrigt baseret på de to bøger Beautiful Boy og Tweak, hvor I får den rigtige historie. Jeg har ikke selv læst bøgerne, men overvejer det virkelig efter at jeg har set filmen. Er der nogle af jer, der har set filmen, overvejer det eller har læst bøgerne? (eller som har en voldsom crush på Timothée Chalamet ligesom mig? )

Beautiful Boy anmeldelse Timothée Chalamet Steve Carell

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

3 kommentarer

 • Louise

  Ja til at have set filmen, nej til at have læst bøgerne og JA til at have et GIGA crush på Chalamet. Den dreng kender jo sin krop, sit ansigt og sine bevægelser ud og ind. Han er så fascinerende at betragte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Han er nemlig SÅ fascinerende!! Pisse dygtig, smuk og unik. Og udfra de interviews jeg har set med ham, så virker han også til at være utroligt intelligent.

   Kunne du lide filmen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ja, det kan du tro, jeg kunne. Synes, det var en stærk fortælling – især vild med de konstante spring i kronologien. Og soundtracket! Har fældet flere tårer til Sunrise, Sunset siden. Det der med at sætte børn i verden, gøre det bedste man kan og alligevel ikke at kunne styre, hvilken drejning livet tager for dem…åh altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyserødt og guld: Vores nye gæstetoilet