Nyt på væggene i stuen og på Bellas værelse

Måned #7 med Flora

Apollo Mythos Beach resort RhodosMini A Ture badedragt badehat

Reklame:

Mini A Ture badedragt HER* – Mini A Ture badehat HER*

Det er på ingen måder, fordi jeg vil beklage mig, men midt i alt vores rejseri i maj og her i juni, så glemte jeg altså lidt om at få lavet måned #6 med Flora. Og da jeg endelig kom i tanke om forglemmelsen, så vi var tættere på at hun fyldte 7 måneder end 6, så jeg besluttede mig for, at I i stedet bare får en god opdatering denne gang.

Jeg elsker simpelthen denne alder. Det kan jeg også huske at jeg gjorde med Bella. Babyer i denne alder er en del nemmere end de var for bare få måneder siden, men de er stadig små nuttede babyer, der ikke er i alting i hjemmet (endnu). Flora er simpelthen sådan en glad baby. Hun smiler næsten fra hun vågner til hun går i seng. Jeg troede bare, at det var mig, der syntes, at min baby var meget glad, men de sidste par uger er flere andre begyndt at kommenterer på netop dette, så der må sgu være noget om det, ha ha. Dejlige, glade Flora <3

Siden sidste månedsindlæg…

 • Flora klarer varmen ret fint. Den eneste måde, vi kan mærke forskel på, er at det er lidt sværere at få hende til at sove om dagen, men hun sover til gengæld et længere stræk, når hun så endelig falder i søvn. Hun bliver dog ikke gnaven i varmen og om natten er der ikke den store forskel at mærke. Jeg tror bare, at jeg laver børn der – ligesom mig selv – er gode til varme. Bella var lige sådan som baby.
 • Hun er begyndt at sove på maven. Det kom bare ud af det blå, da vi var på Rhodos. En aften blev hun ved sengetid ved med at brokke sig og vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvad hun var sur over. Få minutter efter rullede hun om på maven og lagde sig selv til at sove. I skulle næsten have set både mig og Tims ansigtsudtryk. Det var et klassisk mor-og-far-WTF øjeblik. Vi fattede ingenting, men hun har gjort det lige siden – dog kun om natten. Om dagen sover hun stadig på ryggen. Hun er desuden begyndt selv at lægge sig til at sove. Vi har været vant til, at hun har skulle rokke hende, svinge hende, gå tur med hende eller amme hende. Den sidste halvanden uge har jeg bare ammet hende, når hun har virket træt og så har jeg efterfølgende lagt hende på maven og få minutter sover hun. Det er næsten for nemt til, at det sikkert fortsætter sådan længe fremadrettet, men man har lov til at håbe, ha ha.
 • Flora synes, at hoste og nys er SÅ sjovt. Er man næsten ved at blive kvalt i et eller andet, så kan man være sikker på, at hun sidder ved siden af og klukker af grin. Hun griner enddam når hun selv hoster og nyser, ha ha.
 • Det går også rigtig fint med søvn. Hun vågner typisk mellem 0 og 2 gange om natten. Det er mest 0 eller 1 gang (hun vil tit gerne lige ammes ved en 6-tiden, hvorefter hun så sover videre nogle timer igen, inden hun står rigtigt op). Det er jo til at leve med. Også selvom Bella altså var lidt bedre til at sove HELT igennem. Til gengæld sover hun bedre om dagen end Bella gjorde, og hun sover slet ikke på os mere. Det er typisk i barnevogn eller klapvognen.
 • Hun er endnu ikke blevet fan af grød, men hun elsker stadig frugtmos. Vi er begyndt at introducere “almindelige” retter, som bare er blendet til hende, og hun er ret glad for gode gamle spaghetti og kødsovs.
 • På Rhodos var hun en vandhund uden lige! Jeg synes, at det er meget blandet i vores omgangskreds, hvorvidt babyerne kan lide at bade udenfor i pools. Flora ELSKER det og hun nød at komme i hver gang.
 • Hun kan sidde!! Dog lige med noget bag sig, fordi hun vælter stadig ret nemt, men hun kan sidde selv. Til Bella brugte vi denne her og den vil jeg da begynde at bruge til Flora. Det fungerede rigtig godt til Bella.
 • Hendes yndlings legetøj er alt det hun ikke må – flasker, elektronik, plastikposer, emballage og ledninger. Og så elsker hun at hive brillerne af Tim og lege med dem. Desuden er hun blevet meget opmærksom på, hvilket legetøj hun HAR leget en del med før. Og det gider hun ikke længere… old news, mor! Ryste poste!
 • Flora er begyndt at bide mig nogle gange under amning… heldigt for mig, at hun ingen tænder har endnu…
 • … og speaking of tænder, så er det her mellem måned 7 og 8, at Bella fik sine første to tænder. Derfor kommer jeg helt sikkert til at mærke ekstra meget på hendes gummer de næste par uger for at holde øje med mulige tænder.
 • Jeg har endnu ikke fået menstrution endnu og det nyder jeg virkelig. Det gik 10 måneder før jeg fik det igen efter Bella (alt op til 1,5 år efter skulle være ret normalt, ifølge min læge) og jeg har intet imod, hvis den først kommer på nogenlunde samme tidspunkt igen. Eller senere. Den er bestemt ikke savnet, ha ha. Hvornår fik I den igen? Det er meget forskelligt blandt mine veninder. Der er der gået alt mellem 3 og 12 måneder. Amning holder dog typisk menstrutionen væk i længere tid end hvis man ikke ammer eller stopper med at amme. Med Bella fik jeg den nemlig også lige som jeg skulle tilbage til studie og derfor fjernede flere af dagens amninger på en gang.
 • Herhjemme er vi er lidt skøre, når det kommer til kælenavne. Lige for tiden går Flora under navnene tykki-sakki (tyksak lidt inspireret af græsk, ha ha), duddi og musse. Det er sikkert noget nyt næste måned.
 • Hun møffer sig bagud – til hendes store fustration. Hun vil helst fremad, men det kan hun altså ikke finde ud af endnu.
 • Til gengæld vinker hun løs og til alt og alle. Det er simpelthen SÅ cute! Jeg havde faktisk fanget det på video tidligere i dag, men da jeg så uploadede det til min instagram, så crashede app’en og væk var videoen. Jeg er SÅ bitter, fordi jeg ville også gerne have gemt den til mig selv.
 • Kender I Drala sangen? Det er den her – vi foretrækker dog versionen med Nina her, men den ligger ikke på YouTube – hent eventuelt app’en i stedet. Den er mega god! Nå, men den elsker Flora virkelig og hun er begyndt at gøre det der i starten med hænder som et signal for, at hun nu gerne vil have, at vi synger Drala for hende.
 • Jeg ved ikke, hvad hun vejer, men hun er lige på nippet til at være en str. 74 i det meste af hendes tøj. I nogle mærker er hun en 74, men i nogle enkelte kan hun stadig godt være i str. 68. Alt hun har på på billederne her i indlægget er dog faktisk en str. 74.
 • Hun siger en lyd, der lyder som “mum-mum” og vi er ret sikre på, at hun mener mig – altså “mor”. Jeg elsker det!
 • Hun siger også en anden virkelig underlig lyd, når hun er meget begejstret. Jeg ved ikke helt, hvordan den skal beskrives, fordi den er meget underlig. Hvis jeg skulle prøve, så er det nok en kvælnings-jeg-kan-ikke-trække-vejret-med-en-høj-tone-agtigt og så akkompaneret med et kæmpe smil og viftende arme. Det er så weird, men også ret sødt. Hun siger det typisk, når en af os træder ind i lokalet (mest mig og Bella), men også når hun fik øje på poolen på ferien. Jeg må lige se, om jeg lige kan fange det på video inde på min instagram ved lejlighed.

I kan læse måned #7 med Bella lige HER og I finder alle månedsindlæg med både Bella + Flora HER

My happy Flora. Seriously, she’s happy almost all the time! The happiest baby! She has started to prefer sleeping on her tummy and she LOVED swimming in the pool on our holiday on Rhodes, Greece. She’s waving to everyone on the streets (so cute) and she sleeping well (wakes up 0 to 2 times – mostly just for food).

Wheat sommerhat Soft Gallery ugleprint

Soft Gallery body HER

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

2 kommentarer

 • Tine

  Hun er seriøst alt alt for cute 😀 Jeg har tænkt på det flere gange på instragram, men uden at få det skrevet.
  Mht menstruation, så har jeg stadig ikke fået min, og min datter er 14 måneder – men jeg ammer stadig 2-3 gange i døgnet, så tænker det er derfor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh tak, hvor er du sød!
   Jeg tror bestemt også, at amning er med til at holde den længere tid “for døren”. Det er i hvert fald, hvad min læge har sagt til mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt på væggene i stuen og på Bellas værelse