Outfit of the day #470

Magiske dage i Odense

Magiske dage i Odense 2019Magiske dage Odense 2019

Reklame for Magiske Dage Odense

Jeg har simpelthen glædet mig så meget til at dele dette indlæg med jer. Det er bare et af de samarbejder, der giver SÅ meget mening for mig og hvor jeg glæder mig helt vildt til det hele.
Efterårsferien er kun få uger væk og hvis I er på jagt efter inspiration til oplevelser med børn, så vil jeg godt komme med det bedste tip: Magiske dage Odense (det der tidligere hed Harry Potter Festival). Festlighederne løber af stablen torsdag d. 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober og jeg ELSKER seriøst Odense midtby i de dage (mere end jeg gør i forvejen, ha ha). Gader og stræder summer af liv, magi, fantastisk stemning – og ikke mindst glade børn. Jeg vil så gerne prøve at beskrive stemningen for jer, fordi den er helt særlig, men I bør også lige bladre billeder fra sidste i år igennem HER.

Magiske dage Odense er primært inde i og omkring gågaden i Odense, men der er også events i blandt andet Storms Pakhus, på Hovedbiblioteket i Borgernes Hust, i svømmehalen og et par steder mere. Rigtig mange af de forskellige tiltag og oplevelser i løbet af dagene er faktisk gratis, så det er en billig måde at underholde ungerne på. Man kan sagtens tilkøbe alle mulige oplevelser, men det er også bare en stor oplevelse i sig selv at gå rundt fra sted til sted – uden at det behøver at koste noget. Mange børn dukker op udklædte og går rundt i byen sådan – og det er SÅ fedt og hyggeligt. Jeg regner også med, at Bella er iført overstående udklædning under Magiske dage. Det ville ligne hende dårligt at takke nej til en mulighed for at klæde sig ud.
Festivalen starter blidt op torsdag, hvor der er nogle enkelte aktiviteter. De fleste events og magiske timer ligger dog klart fredag og lørdag. Det er fredag og lørdag, der er værd at komme til Odense for. Jeg kender flere, der kommer fra andre landsdele for at deltage i festivalen.

Magiske dage i Odense 2019Fotograf: Finn Wraae

Magiske dage OdenseFotograf: Erling C. Hollmann

Vores planer til Magiske dage Odense:

 • Vi skal helt sikkert forbi Trædrejerens Værksted (i det gamle COS i Vestergade), hvor man kan få lavet sin egen tryllestav og købe “kloge håndbøger”. Det er gratis at besøge værkstedet, men tryllestave og bøger koster selvfølgelig penge. I kan læse mere om det event HER. Det har åbent alle tre dage.
 • Og inden vi tager i Trædrejerens Værksted må vi hellere tage forbi Fafner Bank, da vores menneskepenge (som til Magiske dage Odense hedder “fumlerpenge”) ikke er gangbar valuta og skal derfor først lige veksles til odinarer HER. Banken har åbent alle tre dage.
 • Magiske dage Odense kalder næsten på et besøg på biblioteket, ikke? Det er jo oplagt og hvis man går op ad den magiske guldtrappe, så kan man komme i den Magiske Lounge, hvor man kan slappe af, lege, spille og læse.
 • Bella vil uden tvivl elske et besøg hos Drømmespejlet på Odense Teater, hvor der er ansigtsmaling!
 • Vi skal besøge Den tossede Slikmager og købe fredagsslik der.
 • Jeg fik en tryllestav til et Harry Potter-event for et par år siden og Bella har den største ærefrygt for den, da det jo er en RIGTIG tryllestav. Vi har dog forklaret hende, at den ikke virker for os, fordi ingen af os har gået på trylleskole. Det kan hun nu komme på Nordheims Trolddomsakademi og det skal hun helt sikkert! Hvordan vi så forklarer, hvorfor tryllestaven stadig ikke virker efterfølgende, må vi lige tænke over… #hjælp
 • Forbi og hører Troldmandsfortællinger!
 • Gå rundt i Eventyrhaven (som parken hedder hver dag – ikke kun når der er Magiske dage Odense). Det er den park i hele landet, hvor magien flyder stærkest. Der er flere aktiviteter dernede, men jeg tænker især, at vi skal overvære en Quidditch-kamp. Det er vildt sjovt og hyggeligt. Vi har set dem de andre år. Og har ens barn mod på det, så kan man mod betaling spille med i kampen. I kan se, hvad der ellers sker i Eventyrhaven under Magiske dage Odense HER

… og så arbejder jeg lige på, om det ikke kunne passe sammen, at vi tog til Langbordsmiddag i Storms Tusmørkegryde (bemærk at prisen er inklusiv biografbillet). Det ville nok kræve, at Tim tog Flora med hjem, og Bella og jeg så tog i biografen alene efterfølgende. Men det kunne være så hyggeligt! Alternativt kan jeg se, at der er Langbordsfrokost om lørdagen.

Trædrejeren - Magiske dage i OdenseFotograf: Finn Wraae

Magiske dage i OdenseFotograf: Niels Holmgård OFA

Quidditch kamp - Magiske dage i OdenseQuidditch kamp i Eventyrhaven – Fotograf: Niels Holmgård OFA

Andre fine events: Havde Bella lige været et eller to år ældre, så skulle vi klart have været til havfruesvømning HER. Man kan lave sin egen magiske kappe HER og sine egne magiske smykker HER. Filmmagi er også en af dem, som jeg overvejer at kigge forbi. De viser film fredag og lørdag. Det lyder også som om, at Elverstrædet (vintapperstrædet) er et besøg værd i de dage HER og Vinterlandet på Brandts lyder også rigtig fedt! Jeg kan godt se på det hele, at enten får vi rigtig travlt, hvis vi skal nå alt, der lyder fedt – eller også skal vi virkelig have valgt noget fra. Der er også noget for de voksne og skulle jeg ud uden børnene, så var jeg taget til dette Winter is coming-event med Game of Thrones-tema og ølsmagning.

Magiske dage OdenseFotograf: Finn Wraae

Hvis man vil have en af de lidt større og sanselige oplevelser, så skal man købe billet til Merlins magiske rejse, som er en koncert med Odense Symfoniorkester. Det bliver en komplet oplevelse, når magi flyder sammen med musik, ballet og skuespillere – og man er selv en vigtig medspiller under oplevelsen. Dette kan kun opleves lørdag og man kan købe billetter HER

I kan finde det fulde program lige HER

Fik jeg sagt, at vi glæder os?

Magiske dage OdenseFotograf: Finn Wraae

I wanna give you an awesome tip for the upcoming autum holiday: Visit Magiske Dage Odense (“Magical Days Odense”) here in my Odense. I wanna try to describe the atmosphere, but it is so difficult, because it’s special! Everywhere you go there’s kids dressed up, things to see and try. You can watch a Quidditch match in Eventyrhaven (The Fairytale Garden), get your face painted at Odense Teater, buy magical candy for the weekend and make your own wand. It’s all happening 17th-19th of October in Odense (most of the things happening on the 18th and 19th – the 17th is just a slow “warm up”). You can see the whole program HERE (you can change the language to German, English, Spanish, Norwegian and Swedish at the page).

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

2 kommentarer

 • Malene

  Det er da bare de fineste billeder af Bella! Og fedt koncept – får virkelig lyst til at gense alle Harry Potter-filmene nu 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tusind tak! Ja, dem tænkte jeg også, at vi skulle “varme op” med 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #470