Godt nytår og hej 2020!

Campingferie med børn – en billig og afslappende ferieform

Råbjerg Mile campingRåbjerg mile campingRåbjerg mile camping maskot Sander

Reklame for Dethleffs

Folk der kender mig, vil nok ikke lige kalde mig for “campingtypen”. De ville nok nærmere placere mig på et 5-stjernet hotel somewhere sydpå. Og de har nok ret – jeg kommer nok ikke til at tage på telttur som ferieform frivilligt. Derfor blev jeg selv i den grad overrasket over, hvordan afslappende og nært det føles at være på camingferie med sin familie. Jeg er ikke blevet bedt om at sige det her og jeg mener det helt inde fra hjertet; jeg kunne virkelig godt finde på at tage på campingferie igen. Vi har faktisk allerede kigget lidt på en uge næste sommer. Jeg er nok ikke lige på vej ud at købe min egen vogn, men når man kan leje sig ind i en vogn som den vi boede i, så er det altså ret nemt (og billigt for en uges ferie, hvis man sammenligner med, hvad hytter og sommerhuse koster at leje i Danmark. Ja, og selvfølgelig billigere en charter, men det skal man måske ikke lige sammenligne det med). Jeg tror heller ikke, at jeg lige tager en hel sommer i campingvogn, men den uge vi var afsted i sommers stornød jeg og jeg kunne sagtens have blevet en uge mere! Der var ingen af os, der var klar til at tage hjem efter 7 dage. Det var simpelthen så fedt at blive udfordret lidt på ens ferieform, på ens “fordomme” om campingferie og prøve noget nyt. Især når man så oplever, at her er der noget, der kan noget anderledes end det man er vant til. Bella skulle efter sommerferien i skolen tegne, hvad hun havde lavet i ferien. Vi har både været i Portugal og på Rhodos… men hvad havde hun tegnet? Campingferie, campingvogn og Skagen! Så ved man altså, at campingferie har været et hit hos hende også.

Raabjerg mile camping legepladsRåbjerg mile campingplads legepladsRåbjerg Mile camping ved Skagen legeplads

Bella kjole kan købes HER

Råbjeg Mile camping

Vi boede i en Dethleffs C’go 495 vogn, som står på Råbjerg Mile campingplads nær Skagen. Nu er jeg ikke den store campingferie-ekspert, men jeg var imponeret over deres flotte faciliteter og hvor meget der var for børnene. Der laves forskellige aktiviteter for børn (der var blandt andet en skattejagt, imens vi var der) og campingpladsens maskot Sander kører hver aften rundt på pladsen og deler vink og kram ud. Bella elskede ham! Personalet og ejerne af pladsen skal også have stor ros. De var simpelthen så søde og de var med til at gøre vores campingferie virkelig god.

Der er en helt speciel stemning på sådan en campingplads. Folk hilser på hinanden hele tiden og taler med hinanden, selvom mange ikke kender hinanden. Vi blev stoppet flere gange, fordi folk var nysgerrige efter at høre, hvem vi var, hvor vi kom fra og hvor længe vi skulle være der. Generelt var folk utroligt hjælpsomme, når vi campingferie-novicer pænt spurgte om hjælp. Der er et stort, flot fælleskøkken, som man kan benytte, hvis man hellere vil lave mad på lidt mere plads (og undgå mados i vognen, hvor man få timer efter skal sove). Jeg kunne fornemme, at langt de fleste campister lavede mad i fælleskøkkenet og det var så hyggeligt, fordi folk faldt i snak med hinanden, imens vi alle stod og hakkede, stegte og kogte.

I samme område var der mulighed for at bade og gå på toilettet. Råbjerg Mile camping har desuden en minikøbmand, hvor man kan købe de mest almindelige dagligvarer, morgenbrød, kolde øl, blade og blande slik. Gider man ikke lave aftensmad nogle aftener, så er der også et grillhus, hvor man kan få alle klassikerne, man kender fra pølsevognen og “skylle” det ned med en gammeldaws isvaffel efterfølgende.

Råbjerg Mile camping har også en kæmpe legeplads med trampoliner, gynger – ja, alt hvad man som barn ønsker at der skal være på en legeplads. Bella fik mange timer til at gå der! Der er desuden mulighed for at spille minigolf, og der er en indendørs pool til de kolde dage og udendørs pool til når vejret er fantastisk. Hver campingvogn ligger på sin egen lille plads omhegnet af en hæk, så man føler at man har lidt privatliv. Man har plads til lidt havemøbler eller et lille badebassin på sin private plads. De dage hvor vejret var rigtig godt, der slæbte vi havemøblerne fra forteltet ud i solen.

I kan læse mere om faciliteterne og stedet Råbjerg Mile camping HER. Og ønsker I at booke vognen og selv tage på campingferie, så kan I se priserne HER

Dethleffs campingvogn C'GO 495 QSKDethleffs C'GO 495 QSK campingvogn

Selve campingvognens faciliteter: Dethleffs C’go 495

Nu var det, som nævnt tidligere, min første rigtige campingferie og derfor vil jeg ikke slå mig op som den hele store campingekspert, men jeg var alligevel imporneret over, hvor meget man kan få plads til i sådan i campingvogn. Vi både i en campingvogn fra Dethleffs – deres C’go 495 model. Den var ny og lækker og føltes generelt ret moderne. Inde i vognen er der i den ene ende en dobbelt seng, i midten er der på den ene side spiseplads (vi spiste dog altid ude i forteltet) og på den anden side var der et lille køkken med to kogeplader, en vask og et køleskab. Derefter kom der et garderobeskab og et “badeværelse”. Når jeg skriver badeværelse i situationstegn, så er det fordi det indeholder et toilet, en lille vask et skab og så hang der et brusehoved, men hvis man gik i bad derinde, så ville alt blive vådt; gulv, toilet, vægge mm. Derfor anbefaler man, at man bader på de rigtig fine fællesarealer (som på Raabjerg Mile camping er privaterum, der kan låses, så man står ikke i et stort fællesrum og bader med alle). Vi brugte heller ikke toilettet i campingvognen i dagtimerne, da man selv skal tømme beholderen, hvor alt fra toilettet ryger ned i og det ville vi gerne undgå skulle gøres for ofte. Vi brugte dog toilettet i løbet af natten, så vi ikke skulle ud og rende i mørket med lommelygter osv.
I den anden ende af campingvognen er der to yderligere sovepladser i form af en køjeseng. Der var desuden rigtig meget opbevaringsplads over dobbeltsengen, så vi havde ingen problemer med at have vores ting der. I vognen er der service, gryder osv, så det behøver man ikke at slæbe med selv. Er man ikke på campingferie midt om sommeren og har man brug for varme i vognen, så kan den varmes op (via gas) og det gik faktisk overraskende hurtigt de få nætter, hvor vi fik brug for det.

Forteltet føles på campingferie nærmest som et ekstra rum. Det var klart der, vi tilbragte de fleste af vores vågne timer, når vi var ved campingvognen. Jeg har ikke stået med et målebånd og har målt efter, men det føltes næsten som om, at forteltet var samme størrelse som campingvognen. Det føltes i hvert fald stort og rummeligt. I forteltet var der et bord og fire stole, en højstol til Flora, et tørrestativ til vasketøj (der er vaskemaskiner på fællesområdet på Råbjerg Mile camping – genialt når man er afsted med børn eller hvis man er på campingferie i længere tid) og en gasvarmer i et hjørne til de kølige aftener.

I kan læse mere om vognen og se “plantegning” for den HER

Dethleffs campingvognDethleffs campingvognDethleffs C'go 495 campingvogn

Mine tips til en god campingferie

  • Hyg om vognen; jeg gik ud og fandt vejsideblomster til en fin buket på bordet, satte stearinlys osv. Der gør, at den føles mere personlig.
  • Der kan blive koldt i vognen om natten (der kan dog sættes varme på, men hvis man *host host* glemmer det, inden man falder i søvn, så kan vågne og fryse lidt). Så hellere lidt for meget tøj på i seng end lidt for lidt.
  • Ryd op løbende og ofte. Der er mindre plads end derhjemme og det føles endnu mindre, hvis der er ting og rod alle steder. Det gælder iøvrigt også i forhold til opvask af service.
  • Lav mad i fælleskøkken og slip for mados i vognen få timer, inden man skal sove i den. Det er også ret hyggeligt at snakke med de andre campister under madlavningen.
  • Pak lidt af alle typer tøj. Både de varme trøjer, badetøjet, sommerkjolerne mm. Det danske vejr er jo lunefuldt, så en campingferie kan byde på lidt af hvert. I løbet af den uge vi holdte vores campingferie, nåede jeg både at svede i tynde sommerkjoler, være i badetøj og fryse i blæsevejr i en strik. Det eneste man nok ikke behøver at medbringe, er de helt høje stiletter og gallakjolerne 😉
  • Snak gerne lidt med de andre på plads – især fastliggerne. De har mange gode tips og så bliver dagene bare hyggeligere, når man bliver mødt af en masse “god morgen” og “god aften” dagen lang fra fremmede, man slet ikke kender.

Skagen Fiskerestaurant rejemadSkagen havnSkagen Skagensmalerne Damstederne strand

Bellas kjole HER

Mine tips til Skagen

Råbjerg Mile camping ligger lige udenfor Skagen, så det er i løbet af sådan en campingferie da oplagt at besøge Skagen. Jeg vil ikke lave den helt store Skagen guide her, da det her indlæg i forvejen er af den lange type, men jeg har istedet tænkt mig at lave en seperat Skagen Guide i et andet indlæg, som jeg også tilføjer til alle mine rejse guides HER. Dog vil jeg lige komme med et par tips!

  • Spis frokost (eller aftensmad) på Skagens fiskerestaurant, der ligger helt nede ved havnen. Eftersom at der er ret mange nordsjællændere, der ynder at holde ferie i Skagen, så er priserne tæt på Københavnerpriser, men det er til gengæld også rigtig godt!
  • Lige overfor Skagens fiskerestaurant ligger der en lille fiskehandel. Køb røgede pil-selv-rejer, fiskefrikadeller (de var SÅ gode), godt brød og sæt en kold hvidvin på bordet og så har I et kongemål ala Skagen!
  • Besøg Skagens Museum. De har flere af de kendte malerier af Skagensmalerne hængende og det var en kæmpe oplevelse – både for store og små.

Hvordan har I det med campingferie? Er I til det? Jeg har i hvert fald fået øjnene op for en helt ny ferieform og det er bestemt ikke sidste gange, vi har været på campingferie!

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nytår og hej 2020!