12 Forårsjakker til børn

Serieanbefaling: Love is blind

Love is blind Cameron Lauren

Det er længe siden, at jeg har været så hooked på et datingprogram på den måde, som jeg er blevet med det hele nye program Love is blind. Eller jeg ELSKER den engelske og oprindelige version af Love Island, hvorimod den danske version var så elendig. Men selvom jeg virkelig elsker det program og selvom det hedder “LOVE Island”, så føles det mere som et realityshow, hvor det handler om at vinde, fordi der er en præmie til sidst.

Love is blind er nok nærmere i “familie med” Gift ved første blik, som den trækker mange tråde fra – de gør det måske bare på en måde, hvor forholdene har lidt større chance for at overleve efter kameraet er slukket. I Gift ved første blik vælger eksperterne, hvem der skal giftes – i Love is blind vælger deltagerne selv, men uden at de har set deres kommende ægtefælle.

Love is blind er et amerikansk datingprogram, hvor målet er at finde sig en ægtefælle ud fra ideen om, at kærlighed er blind. Det handler om personlighed, værdier og kemi – og ikke om hvordan man ser ud. Et hold mænd og et hold kvinder bliver lukket inde i to store lejligheder, hvor de bor sammen; mænd for sig og kvinder for sig. Her bliver de i 9 dage og hver dag får de mulighed for at date dem fra det modsatte køn – men de kan ikke se hinanden. De kommer ind i, hvad programmet kalder for “kapsler” (“pods” på engelsk) og her er der en skillevæg imellem dem. De kan høre hinanden, men hverken se eller røre hinanden. De må tale om lige, hvad de vil og så længe de vil. I starten speeddater de fleste, så de hurtigere kan finde ud af, hvem de gerne vil på date med igen og hvem de ikke føler nogen kemi med. De har 9 dage til at date. Hvis de vil videre i processen, så skal de fri til en af de andre deltagere. Ellers slutter eksperimentet for dem (og det gør det for nogle – der er deltagere, der ikke finder nogen i programmet). De bestemmer selv, hvem der frier og hvornår de gør det. Der er par, der allerede gør det efter et par dage og der er nogle, der venter alle 9 dage. Det lyder vanvittigt, men flere af deltagerne har udtalt, at fordi man ikke laver andet end at date ret intenst dag ud og dag ind, så kom man hurtigt ind under huden på hinanden og kom hurtigt til at snakke om meget seriøse ting. Vi ser også flere par sige til hinanden, at de elsker hinanden – før de har mødtes. Når de har friet (og der er blevet sagt ja), så skal de vente 24 timer før de må se hinanden. De bliver sat foran to store skærme, der glider fra hinanden og så får de hinanden at se for første gang. Efter et MEGET kort møde, så skal de igen undvære hinanden, indtil de sammen skal på en rejse sammen. Alle par bliver samtidigt sendt til Mexico på en pre-honeymoon, hvor de skal lære deres nye forlovede at kende på en anden måde end bagved en skærm. De møder også de andre par og det skaber lidt drama, da nogle svævede mellem flere fyre eller damer, før de valgte – og nu ser de så de “fravalgte”, der er endt i et par med andre for første gang. Drama! De kan iøvrigt til hver en tid stoppe eksperimentet og uden at afsløre for meget, så kan jeg godt sige, at det for eksempel ikke er alle par, der “overlever” turen til Mexico.

Efter turen til Mexico flytter de sammen i lejligheder, som Netflix har lejet til dem til eksperimentet (megasmart, det burde Gift ved første blik også gøre, så ingen føler, at de er på besøg hos hinanden. Det tror jeg, kunne hjælpe nogle af parene). De besøger også deres egne hjem, så de kan se, hvordan den anden bor. Herefter skal de møde hinandens familier og venner.

28 dage efter at eksperimentet startede, skal de giftes. Eller, der er i hvert fald planlagt bryllupper, købt kjoler og jakkesæt, inviteret gæster og alle er klar. Den sidste test er foran alteret; siger de endeligt ja til hinanden der?

Der er selvfølgelig masser af drama – det giver jo det bedste TV og programmet er bestemt ikke nærrigt på det område. Vi har folk, der kaster drinks i hovedet på hinanden. Fyr der kører den ret langt med tre forskellige kvinder, før han bestemmer sig. Drama i starten, fordi flere kvinder og mænd er interesseret i de samme – og de jo bor sammen med “konkurrenterne”. Kvinde, der vælger en fyr, men fortryder måske lidt, at hun ikke valgte en anden. Racisme. Stor aldersforskel (der dog er mest en faktor for en person – alle andre er lidt ligeglade. Det forstår hun bare ikke rigtigt). Familiedrama; familie der ikke bakker op om ekperimentet og som går meget op i hudfarve.

Jeg vil virkelig gerne give Love is blind min varmeste anbefaling. Jeg glæder mig helt vildt til at finde ud af, hvem der bliver gift! Har I set Love is blind? Hvis ja, hvem hepper I så på? Jeg er ret vild med Cameron og Lauren. De virker så søde, virker oprigtigt forelskede og så synes jeg, at det er så synd, at de her i 2020 skal tænke så meget på, hvad andre synes om, at han er hvid og hun er afroamerikaner. Det burde virkelig ikke været et issue.

Love is blind er en original Netflix serie og afsnit 1-9 ligger nu på Netflix. Det sidste og 10. afsnit kommer på torsdag d. 27. februar og det er her, vi finder ud af, om de forskellige par bliver gift eller går fra hinanden.

Love is blind Netflix

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

4 kommentarer

 • Theresa

  Der helt hooked på det! Håber allerede nu på flere sæsoner. Er også vild med Cameron og Lauren. Også er jeg vild med Damian og G, selv om jeg har mine tvivl om de holder hele vejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg håber virkelig også, at der kommer mange flere sæsoner!! Det er sååååå godt. Man bliver helt afhængig!

   Ja, enig! Jeg kan egentlig godt Damian og G også, men ja, spørgsmålet er, om de er “holdbare”. Der er i hvert fald gang i deres forhold på alle måder. Det bliver aldrig kedeligt. Men jeg har på fornemmelsen, at Damian siger nej. Jeg kan også godt lide Mark, men han er ALT for god til Jessica. Hun er forfærdelig og det er så tydeligt, at hun hellere ville være sammen med Burnett, hvis hun kunne vælge om. Hendes samtaler alene med Burnett har næsten været tåkrummende pinlige!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg synes programmet kunne være mere interessant hvis de havde castet flere forskellige personer, udseendemæssigt. I stedet for kun de her smukke mennesker. Især kvinderne er total dullet op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Selvfølgelig havde det været mere interessant, hvis der var høje, tynde, tykke osv – men så tror jeg næppe, at programmet havde særligt mange nye ansøgere, når de (forhåbentligt) laver flere sæsoner.

   Jeg synes dog faktisk ikke, at det er alle, der er lige attraktive. Der er da flere af mændene, der SLET IKKE er min type og som jeg ville være ærgerlig, hvis de havde været mit valg. Men ja, der er ikke nogen, der er decideret grimme (til gengæld er der flere, der er virkelig irriterende, ha ha!)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

12 Forårsjakker til børn