Marts shopping cravings

Oversigt over alle Bridgerton bøger

oversigt over alle Bridgerton bøger

Der er kommet virkelig mange forespørgelser på, om jeg ikke vil lave en oversigt over alle Bridgerton bøger – ligesom jeg har gjort med Outlander HER. Hvad I ønsker, skal I få, så her er den helt store guide og oversigt over alle Bridgerton bøger. Forhåbentlig giver den et bedre overblik over serien og så I får svar på spørgsmål som: Hvor mange Bridgerton bøger er der? Hvad er rækkefølgende? Kan man læse dem i sin egen rækkefølge eller skal man følge dem kronologisk? Og hvad med TV-serien på Netflix? Hvordan følger den alle Bridgerton bøger? Det hele (og lidt til) her i indlægget!

Jeg har indtil videre selv læst de første fire Bridgerton bøger og jeg går snart i gang med den femte. Det er ikke dem alle, der endnu er oversat til dansk: indtil videre er det til og med bog 5. Bog nummer seks er dog på vej og det er resten af Bridgerton bøgerne også. Jeg har tilføjet udgivelsesdato på de Bridgerton bøger, der endnu mangler en dansk oversættelse, så I kan følge med i, hvornår I kan få jeres næste Bridgerton-fix. Jeg opdaterer denne guide løbende, når der kommer nye datoer (ligesom jeg gør med mit Outlander bøger-indlæg).
Modsat Outlander, så læser jeg faktisk helst Bridgerton bøger på dansk. Jeg synes ikke, at oplevelsen er anerledes på engelsk lige med Bridgerton, hvorimod Outlander KLART er bedst på originalsproget. Og selvom jeg tror, at der er mange, derkan lide både Outlander og Bridgerton, så er forskellen på typen af bøgerne stor her: Outlander er meget lange (den længste er over 1500 sider) og meget detaljeret. De er meget historiske korrekte og fokus på de historiske begivenheder er i perioder også rigtig stor i Outlander. Bridgerton bøgerne er typisk 300 sider per bog og det er meget hurtig og “nem” læsning. Der er ikke fokus på, hvad der ellers sker på den tid end baller, ægteskaber og romancer. Bridgerton er mere nem og god underholdning. Til gengæld er begge serier lige så sexede og der er masser af hede scener i både Outlander og Bridgerton bøger. Jeg tror, at de samme mennesker vil finde begge serier interessante, men bøgerne er meget forskellige fra hinanden. Jeg kan dog lide at læse begge dele. Outlander er typisk noget, jeg fordyber mig i over flere måneder, mens Bridgerton bøger er nogle, jeg sluger på et par dage eller en kort ferie. Bøgerne er i øvrigt skrevet af amerikanske Julia Quinn og i Danmark bliver bøgerne udgivet af forlaget People’s.

Hvis I slet ikke kender til Familien Bridgerton, så handler det om en fin engelsk familie i 1800-tallet, der består af en enke og hendes otte børn; fire drenge og fire piger. Mrs. Bridgerton ønsker at se alle sine børn godt gift og derfor handler hver selskabssæson i London for hende om at finde passende ægtefæller til sine børn. Netflix har lavet en TV-serie ud af de her Bridgerton bøger og første sæson er ude nu. Sæson 2 er de netop gået i gang med at filme. TV-serien er nu den mest sete serie på Netflix nogensinde, så dens popularitet er til at tage og føle på.

Indtil videre synes jeg, at Netflix-serien gør det virkelig, virkelig godt. De har selvfølgelig ændret på nogle ting; blandt andet er de mere indkluderende her i 2021 og har castet personer af forskellig etnisk herkomst. I bøgerne er det bare alle hvide rige mennesker.

Bridgerton bøger en stor oversigt

 

Her er listen over alle Bridgerton bøger i rækkefølge – og jeg vil løbende opdatere indlægget her (ligesom jeg gør med min Outlander bøger oversigt) med nye danske udgivelser og sæsoner af Netflix-serien. Jeg har lavet en lille beskrivelse af hver bog her. Bøgerne kan egentlig godt læses enkeltvis og ikke i kronologisk rækkefølge, da historien om hver Bridgerton afsluttes ret meget efter hver bog (alle søskende optræder dog løbende i alle bøgerne). Men man får da klart den bedste læseoplevelse, hvis man læser de her Bridgerton bøger i nævnte rækkefølge.

 

Nr. 1: THE DUKE AND I (2000)
Dansk titel: Den ugifte Hertug
Den kan købes HER* + HER* på dansk og – HER* på engelsk)

Hvis I har set den første sæson af Netflix-serien, så kender I også handlingen på denne bog, da den følger Daphne. Daphne er den ældeste af de fire Bridgerton-søstre og tiden til hendes debut i det engelske selskabsliv er kommet. Og det er jagten på en ægtemand også. Det skal helst ske i løbet af samme sæson, da man ellers hurtigt kan blive dømt som “old news”, hvis der går flere selskabsssæoner, inden en kvinde bliver gift, så uret tikker

Første sæson af Netflix-serien er baseret på denne bog.

 

Nr. 2: THE VICOUNT WHO LOVED ME (2000)
Dansk titel: En uventet forelskelse
Den kan købes på dansk HER* + HER* –  og på engelsk HER*)

I denne bog følger vi Anothy; den ældste af alle i Bridgerton-søskendeflokken og dermed også arving til det hele. Anothy har længe levet en udsvævende liv med masser af damer og uden behov for at finde en kone og stifte familie. Han nægter simpelthen at forelske sig, da han har en hemmelighed, der har overbevist ham om, at han skal dø ung. Derfor indsættes jagten på en præsentable kone, der kan give arvinger, der kan føre Bridgerton-navnet videre – men som han er sikker på, at han ikke forelsker sig i med tiden.
Denne bog er indtil videre min favorit. Den er virkelig god og romancen i bogen føles ligeværdig.

Sæson 2 af Netflix-serien kommer til at være baseret på denne bog.

 

Nr. 3: AN OFFER FROM A GENTLEMAN (2001)
Dansk titel: En fortryllende hemmelighed
Den kan købes på dansk HER* + HER* – og på engelsk HER*)

Bog nummer tre handler primært om den anden ældste af Bridgerton-brødrene: Benedict. Benedict Bridgerton møder en aften til et maskebal en ukendt kvinde og de to deler et særligt øjeblik på en balkon. Lige indtil hun forsvinder fra fest – næsten ligesom Askepot. Årene går og Benedict kan ikke glemme den mystiske pige – og hun har heller ikke glemt ham. En dag mødes de igen, men det ved Benedict ikke og hun tør ikke at give sig selv tilkende, da hun er fra en noget lavere stand end ham. Hun er en adelsmands uægte barn.

Denne bog er indtil videre den, jeg mindst kan lide ud af alle Bridgerton bøger. Jeg ved, at bøgerne portrætere en anden tid (også i forhold til kønsroller), men jeg kan her i 2021 simpelthen ikke lade være med at få en dårlig smag i munden over, hvordan Benedict behandler Sophie. Afpresning, trusler og magtmisbrug er virkelig ikke særligt romantisk eller sexet, if you ask me.

 

Nr. 4: ROMANCING MISTER BRIDGERTON (2002)
Dansk titel: En uundgåelig længsel
Den kan købes på dansk HER* + HER* –  og på engelsk HER*)

I denne bog følger vi Penelope Featherington og den tredje Bridgerton-bror, Colin. De har været gode venner i mange og Penelope har været forelsket i ham næsten lige så længe. Men hun føler sig ikke lige så attraktiv som de andre unge piger i selskabslivet og derfor virker det umuligt. Men da Colin opdager Penelopes store hemmelighed, så ændrer det deres relation.

Der er mange i Bridgerton-fanskaren, der virkelig elsker denne bog. Jeg synes også, at historien er sød, men jeg var aldrig 100% investeret i romancen. Det gjorde bare ikke rigtig noget for mig. Desuden er jeg ked af, hvis det nu er slut med sladdetanten Lady Whitsledown, fordi det var en del af universet, som jeg rigtig godt kunne lide. Jeg har endnu ikke læst videre, så jeg ved det ikke endnu.

 

Nr. 5: TO SIR PHILIP, WITH LOVE (2003)
Dansk titel: Et uforglemmeligt frieri
Den kan købes på dansk HER* + HER* –  og på engelsk HER*)

Vi er nået til nr. 5 ud af 8 Bridgerton bøger. Dette er bogen om Eloise. Hun er muligvis en af de mest populære karakterer fra universet, så den har været længe ventet. Hun er også en af dem, der har noget snert af moderne selvstændig kvinder over sig.
Eloise har noget tid haft en hemmelig penneven, sir Philip og pludseligt en dag er Eloise forsvundet. En dag frier han i et brev til hende, men det gør hende kun rasende. Hvem frier i et brev til en, de aldrig har mødt? Eloise beslutter sig for at opsøge sir Philip og have et alvorsord eller to med ham.

 

Nr. 6: WHEN HE WAS WICKED (2004)
Dansk titel: En uimodståelig fristelse (udkommer 6/8 2021)
Den kan købes på dansk HER* og engelsk HER*)

Michael Stirling er forelsket i Francesca Bridgerton, men hun er forelsket i en anden. Indtil der en dag sker noget, der giver Michael muligheden for endelig at fortælle Francesca om sine følelser. Men tør han?

 

Nr. 7: IT’S IN HIS KISS (2005)
Dansk titel: –
Den kan købes på engelsk HER*)

Den yngste Bridgerton søster, Hyacinth Bridgerton, er godt begavet og tilbyder en dag Gareth St. Clair at hjælpe med et indvilket arvespørgsmål. Imens de graver i gammel familiehistorie, finder de sig begge draget til hinanden.

 

Nr. 8: ON THE WAY TO THE WEDDING (2006)
Dansk titel: –
Den kan købes på engelsk HER*)

Gregory Bridgerton tror på ægte kærlighed og han er forelsket i Miss Hermione Watson. Hun er bare forelsket i en anden, som hendes bedste veninde, Lucy, til gengæld synes er en idiot. Derfor tilbyder Lucy at hjælpe Gregory Bridgerton med at vinde Hermiones hjertet. I løbet af den proces forelsker Lucy sig pludseligt i Gregory, selvom hun faktisk selv er forlovet med en anden. Det hele bliver hurtigt meget indviklet.

 

I selve “hovedserien” er der de overstående 8 Bridgerton bøger, men der udkom i 2013 en ekstra bog, der hedder “The Bridgertons: Happily ever after”. Den er en samling af små korte historier om familien, der ligger ind imellem de forskellige Bridgerton bøger – og en enkelt ligger efter den sidste bog. Det er en hyggelig bog, hvis man har læst dem alle, men stadig ikke kan få nok af Bridgerton-familien eller Bridgerton bøger. Den kan købes HER

oversigt over alle Familien Bridgerton bøger

FØLG BLOGGEN PÅ
INSTAGRAM HER + PINTEREST HER + FACEBOOK HER + BLOGLOVIN HER

bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marts shopping cravings