Fra tanke til handling...

Brownie med valnødder

Brownie med valnødder

Da jeg var barn var jeg KÆMPE Pippi (Langstrømpe) fan. Jeg elskede simpelthen hendes uartigheder og fjollede ideer. En af de ting jeg synes var helt vildt sejt var, at hun spiste lagkage til morgenmad. Jeg tror, at hun den dag i dag er skyld i min store kærlighed for lagkage og at jeg stadig føler mig lidt rebelsk, når jeg spiser kage til morgenmad. Og det er hvad jeg har gjort i dag. Jeg har startet dagen med et rigtig lækkert stykke brownie med valnødder. Jeg bagte den igår aftes, men den har bedst af at stå en del timer og “falde sammen”, så den er helt perfekt idag. Opskriften er hernede under, hvis i skulle være interesseret 😉

Opskrift på brownie med valnødder:

200 g mørk chokolade
200 g smør
3 æg
125 g mel
130 g brun farin
165 g sukker
3-4 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
150 g valnødder

Smør og chokolade smeltes sammen i en gryde ved meget lav varme. Når det er smeltet tages det væk fra varmen og sættes til afkøling på en kold varmeplade imens man laver det næste. Æg, mel, brun farin, sukker, vaniljesukker og salt piskes sammen (det er nemmeste med en elpisker) til en luftigt masse. Chokolade-smør blandingen vendes i indtil dejen har en ensartet farve. Valnødder hakkes groft og vendes i dejen. Dejen kommes i en smurt form (jeg brugte bare en rund springform) og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Hold lidt øje med den, da der jo er forskel på ovne og hvor varme de bliver. Den skal virke “ubagt” og våd i midten af kagen, da den ellers så bliver for tør. Når kagen er bagt færdig, så tages den ud og sættes på køl. Den skal helst stå en 5-6 timer før man spiser den, da den skal ha’ lov til at “falde sammen” og blive rigtig “tung”. Jeg lod min stå natten over.

Brownie med valnødder – velbekomme!

Tips: Man kan evt købe mørk chokolade med smag (fx appelsin eller mynthe) for at varriere det lidt. Valnødder kan også udskiftes med enten hasselnødder eller usaltede pistacenødder.

I made this brownie last night. You need: 3 eggs, 125 g flour, 200 g butter, 200 g dark chocolate, 130 g brown sugar, 165 g sugar, ½ tea spoon of salt, 3-4 tea spoons of vanilla sugar and 150 g walnuts. Melt butter and chocolate together. Mix the rest of the ingredienses together (except for walnuts and the butter/chocolate mix). When done, the put the butter-chocolate melt in. Chop the walnuts a bit and put them in too. Bake it in the oven at 180 degrees in about 20 mins.

8 kommentarer

 • Jeg synes virkelig du skal gøre det til en vane at poste dine kageopskrifter, for tænderne løber da totalt i vand! :DHar faktisk planlagt at prøve din banankageopskrift her i weekenden.Kh Maria uden dagbog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den ser lækker ud! Må man hellere prøve en dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm lækkert!! Jeg kunne også sagtens finde på at spise kage til morgenmad! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • @ MariaDet skal jeg nok prøve på at huske 🙂 Håber ihvert fald at i kan lide dem!Janni + GuapizimoHehe ja kage til morgenmad er skønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • haps haps eeelsker chokolade kage 😉 Jeg kunne også spise det dagen lang hvis det skulle være ;)følg min blog her ;)http://www.mariebraends.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums!!!Den skal jeg helt sikkert prøve :)God weekend!/Junepixeleret.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bliver altid så lækkersulten, når du poster opskrifter – det hele ser jo så lækkert ud! (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mmmm den ser lækker ud. Den må jeg prøve en dag! :-)Var også stor pippi fan da jeg var lille, – jeg ville dø for sådan et sodavandstræ hun havde ;-)/Juliewww.99dresses.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra tanke til handling...