Mini konkurrence

Hjemmelavet sushi – Del 1

Hjemmelavet sushi - Del 1

Jeg spurgte jer igår om i ville høre lidt mere om hvordan man laver sushi selv – og det var der en del af jer der gerne ville. Jeg har tænkt mig, at dele det lidt op i flere dele, da der er en del man skal ha’ styr på, når der skal laves sushi. Først er der jo indkøb. Man skal både ha’ de rette redskaber, basic ingredienser og så fyld. Jeg køber både fisk, ris, tang, wasabi og rullemåtte hos Asian Marked på Nørregade i Odense (lige overfor banegården). Desuden skal der også forklares lidt om fremgangsmåden. I dette indlæg fokuserer jeg på smagen – dvs det man putter i sushien.

Redskaber: En rullemåtte som betrækkes med film (for at gøre rengøring af den nemmere) og en meget skarp kniv. Det er meget svært at skære sushi-rullerne til stykker, hvis man ikke har en rigtig skarp kniv.

Basic ingredinser: Sushi ris (kan købes hos de fleste Asian markeds. Jeg giver normalt ca. 24 kr for et kilo – og det er nok til en 8-9 mennesker) og så skal man bruge tang.

Fyld: Det kommer jo meget an på hvad man er til og kan lide. Men man skal både bruge noget fisk af en art og så nogle grøntsager. Normalt køber jeg tun, laks og tempura rejer som er mine 3 favorit “fiskefyld” i sushi. Det gør jeg hos Asian Marked, hvor både tun og laks også er skåret i tynde skiver for en, så man skal bare tø pakken op i køleskabet. Tempura rejerne skal lige steges eller friteres først. Jeg gav 54 kr pr pakke fisk og 50 kr for en stor pakke tempura rejer. Når det kommer til grøntsager, så er jeg specielt glad for avocado, forårsløg og agurk.

Extra ting: Jeg laver nogle gange et par ruller med kylling (selvfølgelig ikke rå) for at folk har noget andet end fisk. Desuden er jeg vild med at putte flødeost i nogle af rullerne.

Tilbehør: Husk soya, wasabi og syltet ingefær til at spise sammen med sushien. Hr. Kæreste og jeg er også vild med sesam som vi dypper rullerne i lige efter de har været i soyaen. Jeg plejer desuden at servere resterne af alle de skårede grøntsager og evt tempura rejer sammen med sushien.

Hjemmelavet sushi - Del 1
Tempura rejer

Alle ingredienser skal gøres klar inden man begynder at “rulle”. Ellers gør man det bare mere besværligt for sig selv. Sørg for at alle grøntsager er skåret, at fx. tempura rejer eller kylling er stegt og at rullemåtte, ris og tang ligger klar.

I får her lige et bud på nogle lækre kombinationer af fyld, når i skal lave de store maki ruller:

Tun, jalapenos og flødeost
Tun, wasabi-creme og agurk
Laks, flødeost og forårsløg (Hr. Kærestes favorit)
Tempura rejer, avocado og agurk (Min favorit)
Kylling, spicy sauce el. wasabi-creme og rød peberfrugt

Når jeg laver de små maki ruller, så putter jeg som regel kun en enkelt ting i hver rulle – fx. kun avocado eller kun agurk. Tun med spicy sauce er også rigtig godt og det er min favorit af de små maki ruller.

Mht nigiri så laver jeg dem oftest kun med laks eller tun – evt med spicy sauce eller wasabi creme under fisken.

Hjemmelavet sushi - Del 1

Jeg hader når sushi bliver “tørt” derfor er jeg stor fan af “snask” i sushi (og hvis der ikke er det i, så dypper jeg min sushi til ukendelighed i soya). Her får i mine tre favorit former for “snask” i sushi: Den første er flødeost, hvor jeg bare plejer at bruge helt almindelig Philadelphia ost. Derudover er det BarSushi‘s spicy sauce som man kan købe på glas hos BarSushi på Læssøegade i Odense (som iøvrigt også er Odenses bedste sushi sted, if you ask me). Den koster 35 kr for et glas. Det sidste “snask” er min hjemmelavet wasabi-creme. Opskriften er her:

En moden avocado
Ca. 1/4 pakke Philadelphia ost (neutral)
Lidt salt
Lidt lime eller citronsaft (meget lidt – det er mest bare for at undgå at cremen bliver brun pga avocadoen. Den skal helst ikke smage syrligt)
Wasabi – smages til efterhånden.

Avocado og Philadelphia moses sammen – og derefter tilsættes salt og lime/citron saft. Til sidst smages den til med wasabi indtil man opnår den ønskede styrke. Husk at cremen må godt være lidt stærkere end man ønsker til at starte med, da man jo ikke bruger særligt meget i selve sushien og styrken “dør” lidt iblandt alt risen.

Jeg håber i kunne bruge mine tips so far til noget. I må sige til, hvis der er noget i gerne vil ha’ uddybet. Jeg laver meget snart et indlæg med fremgangsmetode til HVORDAN man laver sushien. Har i selv nogle gode tips til fyld i sushi?

My guide and tips to what to put in sushi when you’re making it yourself. Do you have any great tips regarding “filling” in sushi?

11 kommentarer

 • MSchouw

  Hej Jeanett

  Huskede dette ældre indlæg da jeg selv snart skal forsøge mig med at lave Sushi – og billederne du har ser jo såååeee lækre ud. Men har du ikke glemt at poste del II, eller er det mig der ikke kan finde det?

  Majken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo, det er helt rigtigt – Del 2 er ikke postet endnu, da jeg dengang ikke havde billeder af selve processen. Men det har jeg nu og Del 2 komme snarest 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MSchouw

   Super super – har da fået den største crave efter jeg så dine billeder 😉 Specielt dine tempura rejer ser da alt for lækre ud.

   Glæder mig til at se dine opskrifter, og selv få det prøvet af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • De opskrifter jeg har de er i Del 1 – Del 2 bliver hvordan man ruller, skærer osv. Tempurarejerne er også SUPER lækre! De er købt sådan her i Asian Markedet i Odense – det eneste jeg har gjort er at smide den i en gryde med olie. Men de er SÅ gode 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] 2. Men det har jeg nu og derfor er Del 2 på vej og jeg kan love at den er oppe indenfor en uge. Del 1 kan i finde oppe under […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken Ida Bach

  hej Jeanett 🙂

  vi er nogle veninder der gerne vil lave Tempura rejer til vores sushi, og dine Tempura rejer ser jo herre lækre ud! så vi tænkte på om du selv har lavet dem eller de er købt? i så fald kan vi få en opskrift eller få af vide hvor du har købt dem henne?

  du ville gøre os en kæmpe tjeneste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maiken!

   Mange tak! De var også RIGTIG gode! Mine er købt og det eneste jeg skulle gøre var at smide dem i olie og stege inden brug. Det står også her i indlægget (også hvor de er købt 😉 ). Håber i får lavet jer noget rigtig lækkert sushi! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Tun med mango kan også anbefales. I det hele taget smager mango jo bare fantastisk og det gælder også i sushi. Deruover synes jeg godt om inside-out ruller, og ‘krabbe’-kød som kan fås meget billigt. Jeg giver 21 kr og så er der til 10 personer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, mango er super godt i sushi! Inside-out kan jeg også godt lide, men de er lidt sværere at lave. Krabbekød er hverken kæresten eller jeg fan af. Jeg synes det virkelig så billigt (smagsmæssigt), så det bruger vi aldrig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Damm Schaffrath

  Hej Jeanett
  Kar du en opskrift på de der tempura rejer eller bare dejen og vil du evt. sende den til mig på min mail. Vi er lige vendt hjem fra en ferie i Dubai hvor vi fik de lækreste dybstegte rejer og de ligner lige dine 🙂

  Med venlig hilsen

  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hej Mette! Hvis du læser kommentarerne her på indlægget, så kan du finde svaret 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini konkurrence