Rød Erdem drøm

Marcipan cupcakes med citron creamcheese frosting

Marcipan cupcakes med citron creamcheese frostingMarcipan cupcakes med citron creamcheese frostingMarcipan cupcakes med citron creamcheese frosting

Som jeg vist har nævnt før, så tester jeg i øjeblikket en masse opskrifter, så jeg kan diske op med en masse lækkerier, når vi i starten af næste måned holder indflytterfest i vores nye lejlighed. En af de opskrifter som jeg har fået testet er den her. Det er en svampet muffin/cupcakes med marcipan og på toppen er der en cream cheese frosting med citronskal. Jeg ved, at flere af jer er kage-glade lige som mig, så her er opskriften. Jeg er dog lidt i tvivl om bagetiden, da jeg sjældent kigger på uret mht den slags ting. Jeg tjekker bare løbende og tager dem ud, når de er færdige.

Til selves cupcakes’ne (gav ca. 18-20 store cupcakes):

100 gram smør
1 dl vand
2 æg
1 dl kernemælk
3,5 dl sukker
4 dl mel
vaniljekorn fra en stang vanilje
2 tsk bagepulver
200 gram marcipan

Bland sukker, vanilje, mel og bagepulver i en stor skål. Bland derefter æg og kernemælk i. Smelt smør og vand sammen i en gryde. Riv marcipan groft på et rivejern og bland det derefter i skålen sammen med det smeltede smør/vand. Fordel dejen i cupcake forme/papir og bag dem i ovnen ved 180 grader. Jeg vil gætte på, at min har fået ca. 20 min, men hold øje med dem. De må endelig ikke blive tørre! Mine var kun en lille smule gyldne, da de havde fået nok. Stik i dem med en gaffel og når der ikke længere kommer dej med op er de færdige.

Citron cream cheese frosting:

120 gram blødt smør (gerne usaltet)
200 gram flødeost (uden smag haha. “med hvidløg og urter” “eller pikant” er nok ikke en vinder i denne sammenhæng)
250 gram flormelis
Revet citronskal fra 2 citroner (køb evt 3, så kan du pynte med skallen fra den sidste. Og husk de skal være økologisk eller ikke-sprøjtebehandlede når i skal spise skallen)

Bland smør og flødeost. SKAL gøres i hånden, da i pisker flødeosten “flad”, hvis i bruger en håndmixer. Tilsæt lidt citronskal og flormelis løbende indtil i synes den har den rigtig konsistens og smag.

TIP: Husk først at putte frosting på, når cupcakes’ne er helt kølet af. Ellers smelter frostingen (der er jo smør i).

I’m baking a lot these days because I’m trying to figure out what to serve for our housewarming party which is next week. These cupcakes with marcipan and lemon cream cheese frosting turned out great so I think they’ll be on the menu.

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød Erdem drøm