Ganni på ASOS

Red Velvet cupcakes

Red Velvet cupcakesRed Velvet cupcakes

Igår fik jeg bagt en ny omgang cupcakes som jeg ikke havde prøvet før, nemlig Red Velvet cupcakes (jeg blev inspireret af mit sidste besøg hos Agnes sammen med Kat). Navnet henviser til dejens farve som er helt mørkerød (og red velvet betyder oversat jo “rød velour”). Jeg lavede dem med vanilje creamcheese frosting og det blev virkelig, virkelig godt. Min søster, som var på besøg fra KBH, nåede at proklamere at det var de bedst cupcakes jeg nogensinde havde lavet. Det eneste er, at mængden af rød frugtfarve i opskriften er lidt ulækker – så der skal man lidt lukke øjnene og tænke på noget andet. Opskriften her ryger også op under fanen “Opskrifter/Food” øverst under min header, hvor i også kan finde mine andre opskrifter.

Til ca. 16-18 red velvet cupcakes:

4 dl mel
3,5 dl sukker
1 stor tsk vanilje sukker
2 spk kakaopulver (det helt mørke kakaopulver man bruger til at bage med)
2 tsk bagepulver
1,5 dl kernemælk
2 æg
100 g smør
1½ flaske rød frugtfarve (i den jeg brugte var der 38 ml i hver – og der brugt jeg 1½)

Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og kakaopulver sammen i en stor skål. Bland kernemælk sammen med frugtfarven i en mindre skål eller kop. Smelt smøret. Put æg, smør og kernemælk-farve blandningen ned i den store skål til alt det andet. Fordel dejen i cupcakesforme (fyld dem kun ca. 3/4 op da de hæver lidt) og bag dem derefter i ovnen ved 200 grader. Jeg holder aldrig øje med tiden, når jeg bager – jeg kigger på kagerne. De skal bage til der ikke længere kommer dej med op, hvis i stikker i dem med en kniv. Hvis jeg skal sætte tid på, så vil jeg gætte på 15 min – men hold øje med dem!

Creamcheese frosting med vanilje:

En pakke Philadelphia natural
60 g smør (helst usaltet, men det kan sagtens gå med alm smør)
2 tsk vanilje essens
1 vaniljestang
Flormelis

Smøret skal helst have stuestemperatur inden i begynder at blande det hele. Bland smør og flødeost sammen indtil der ingen klumper er. I skal gøre det i hånden – IKKE med en håndmixer, da den “banker luften ud” af blandningen. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og tilsæt det sammen med vanilje essens. Bland igen og tilsæt løbende flormelis. Jeg tilsætter bare indtil jeg synes det smager godt. Vil gætte på der er 3-4 spk flormelis i, men tilsæt det løbende og smag til. (Trust me, i har lyst til at smage hele tiden anyway – den her frosting er SÅ lækker).

48 kommentarer

 • 1,5 flaske frugtfarve??? hahahaha… No wonder, at du lukkede øjnene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De MÅ og SKAL prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Er virkelig virkelig fan af din nye side med de store billeder, ser så fedt ud 🙂 og kanon gode billeder du ligger ud. btw.så tager jeg til dubai her om en uge med en veninde, har også tjekket din rejse til dubai i 😀 cant wait!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Se, der blev jeg snydt. Jeg har altid troet at der rent faktisk var bær i den kage, og det var det der gav farven…

  Men så lærte jeg også noget i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har prøvet at lave cupcakes før – men min forsting bliver altid helt vildt flydende, hvordan får du din til at bliv tyk og luftig !?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser godt nok gode ud!! Det skal helt klart prøves, jeg har desværre aldrig været inde forbi Agnes.. Men har hørt om priserne, og er lidt skeptisk 😀 Forhold til hvor mange jeg selv kan lave for priserne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu blev jeg jo helt lækkersulten – de ser virkelig lækre ud (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte Florette

  Måske du bare kunne bruge rødbede saft istedet for frugtfarve. Tænker også at frugtfarven må have en lidt lakterende effekt. Hvis du river rødbederne kan du nemt klemme saften ud gennem en tæt si eller et klæde. Saften er vist relativt smagsneutral.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er kun et at sige – MUMS! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, de ser virkelig lækre ud!
  Hvis du skulle få lyst til at bage flere farvede cupcakes, kan jeg anbefale Sugarflair-farver – med dem skal man kun bruge et par enkelte dråber for at farve en hel portion dej eller frosting:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Kan ikke tro SÅ meget rød frugtfarve er sundt..

  Ved ikke om du kender til rødbeder som er skrevet nedenunder også – disse kan faktisk også erstatte fedtet i dine cupcakes, det vil sige at du bare river rødbeder og bruger dem både som farve men også fedtstof, ifølge mine oplevelser har dette smagt rigtig godt, men samtidig også set super flot ud og er overbevist om at det er noget sundere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tror jeg heller ikke det er, men en enkelt omgang af disse cupcakes er nok ikke noget man tager den store skade af 😉 Men rødbede kunne sikkert godt erstatte det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Lei

  Når man putter så meget frugtfarve i kan man så ikk smage farven ?
  for puttede en gang en del frugtfarve i noget glasur , og det smagte ret grimt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De blev rigtig gode.
  Jeg har blogget dem http://danishfashionblogger.blogspot.com/2010/12/cupcake.html , og lavet henvisning til din side 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor fedt at høre! Jeg har også lige smidt en kommentar på dit indlæg – og tak for link 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine M

  Hej du 😀
  Jeg skal bare en 4dobbelt portion idag til min klasse, men når du skriver man skal blande det med hænderne, mener du så man skal stikke grabberne ned i det 😀 ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha NEJ lad være med at putte hænderne i – så får du røde naller. Mente bare, at man ikke skulle bruge en håndmixer, men håndkraft 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine M

   Så jeg skal bruge et piskeris 😀 ? (Gider ikke lave det forkert når jeg skla lave så mange xD )
   Og forresten, kan frostingen på cupcakesene godt være god efter en nat i køleren ?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, eller en stor grydeske eller lign. Jeg ville ikke putte frostingen på en hel aften før, men du kan sagtens lave den og så ha’ den i en skål i køleskabet natten over. Men jeg ville først putte frostingen på samme dag som de skal spises.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine M

  AAAARGH ! :O
  Skal frostingen være sådan ret flydende? Eller hvad d: ?
  Sidder midt i 2 skåle frosting xD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] med at bage Red Velvet muffins… inspirationen til denne muffins-handling kommer fra den søde Jeanett’s indlæg, med opskrift.. Nu står de i ovnen, så er meget spændt på, om de bliver lige så […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Vanille-essens, er det almindelig vanillesukker eller er det en form for flydende vanilleessens?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej.

  Jeg har linket til dine Red Velvet cupcakes på min blog, da jeg har prøvet din opskrift af.
  MUMS de er gode.
  http://mettesmatrikel.blogspot.com/2011/03/red-velvet-cupcakes.html

  Kontakt mig, hvis jeg skal fjerne linket 🙂

  MVH
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kan man godt putte frostingen på når de er varme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Thomsen

  Hej Jeanett,

  de er vildt fantastisk! men nu har jeg prøvet at lave dem 2 gange, hvos frosting bliver helt flydende – selvom jeg gør lige præcis som du skriver ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor underligt. Du pisker ikke med el-pisker vel? Fordi det kunne være grunden. Ellers så prøv at bruge endnu mindre smør end der står i opskriften. Det er nogle gange den der driller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Hvilken slags frugtfarve bruger du? Jeg tænker på hvilket mærke for hos min lokale forhandler har de kun nogle der farver lysreødt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, jeg har brugt din opskrift på min blog og linket til dig 🙂
  cupcakesne var vidunderlige ^_^
  tak for den.

  http://noncategorical.blogspot.com/2012/02/red-velvet-cupcakes.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • God opskrift på frosting, jeg har endnu ikke prøvet selve muffin opskriften. Jeg synes dog at 1½ flaske frugtfarve lyder af rigtig meget. Jeg er selv gået væk fra frugtfarve og køber i stedet farvepasta (fx. http://dinkage.dk/farver-22/pastafarver-35/sugarflair-red-extra-pasta-farve-42-gr-280.html )
  Jeg har farvepasta i alverdens farver: http://m-r-a.dk/public/page/images/opskrifter/desserter/BILD1528.JPG (2-3 ml farvepasta blandet i 125g marcipan, til de klumper, der er på billedet)

  Fordelen ved farvepasta er at du ikke skal bruge nær så meget, hvorved der heller ikke er lige så stor risiko for mis-smag på grund af den overvældende mængde frugtfarve.

  ~Alice =0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Jeanett
  Har brugt din opskrift flere gange, for Red Velvet er megalækre OG nemme. win-win. Men mht frostingen må jeg erklære mig en uenig sukkergris for jeg synes, der skal i nærheden af tre gange så meget flormelis i som du foreslår før det er rigtig lækkert 😉 men tak for en ellers dejlig nem opskrift!
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Uh ja der har du vist bare en sødere tand end mig 😉 Jeg vil gerne ha’ den stadig smager “frisk” og ikke for sød.

   Men er rigtig glad for at du er glad for opskriften 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har også brugt din opskrift! Jeg er fan! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melisa

  Hej Jeanett
  I stedet for rød frugtfarve kan man evt bruge rødbedesaft?
  Hilsen Melisa

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, rigtig godt tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melisa

   Fantastisk! Har lavet dem før og de er super gode! Skal lave dem nemlig iaften så jeg prøver med rødbedesaft..😆

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh du må rigtig gerne vende tilbage og fortælle om det fungerer – både i forhold til smag og udseende. Og tusind tak – jeg er glad for, at du kan lide dem <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ganni på ASOS