Jumeirah Grand Mosque

Guidet tour med Spies

Guidet tour med SpiesGuidet tour med SpiesGuidet tour med SpiesGuidet tour med SpiesGuidet tour med Spies

Generelt er Gran Canaria mere kendt for charterferier med ren afslapning end en ø der har super mange seværdigheder at byde på – og det er med god grund: der er virkelig ikke meget at se på øen som er særlig autentisk. Vi valgte alligevel, at tage en guidet bustur med vores rejseselskab Spies, da vi havde hørt at der skulle være smukt inde midt på øen (og på det tidspunkt havde ingen af os kørekort + de anbefaler, at folk der ikke er vant til at køre meget i bjerge, ikke køre rundt selv). Normalt er vi ikke så meget for guidet ture med rejseselskaber, da vi hurtigt føler det bliver for turistet og det er en underlig måde at se steder på. Den her tur var dog ganske okay. Vi betalte ca. 200 kroner pr mand for en tur der tog 7-8 timer.

Vi blev hentet foran vores hotel i Playa del Inglés og efterfølgende kørte bussen ind mod midten af øen, hvor alle bjergene er. Den første “store ting” man ser på turen er udsigten, når man kører igennem De 1000 palmers dal. Den er altså crazy! Sindsyg smukt og den tur er altså ikke for folk der har højdestræk eller sarte sjæle. Der er MEGET langt ned og hvis du sidder ved vinduet kan du se hele vejen ned. Desuden er vejene snorede og smalle, så nogle gange hænge man og dingler lidt ud over en vejkant. Guiden forsikrede os om, at buschaufførene på disse strækninger virkelig ved hvad de gør. Selvom det virkede en anelse crazy for os andre. På turen er der stop flere steder bla. et sted, hvor man (hvis der er skyfrit – hvilke der var den dag) så kan se over til Tenerife. Desuden var der flere spisestop og også et stop ved et lille marked, hvor vi havde mulighed for at købe lokalt producerede mad – og drikkevarer som honning, nødder, honningrom, vin osv. Det her marked virkede RET turistet og vi følte det var ret fake (kun sat op for at vi skulle handle der). Som en sen frokost skulle vi spise på en restaurant som Spies havde en aftale med (det var inkl i prisen). Maden her var virkelig, virkelig ringe og vi havde ikke andre muligheder, da det var den eneste restaurant i området. Udsigten derfra var dog smuk. Turen tog os også med til flere små landsbyer, en smuk kirke (bygget til Pinje Madonnaen) og vi sluttede af i en bananplantage. Alt i alt var det en fin tur, da vi ikke ville ha’ haft andre muligheder for at ha’ set den del af øen selv. Det bedste ved turen var starten, da vi kørte igennem dalen. Det var virkelig smukt! Resten var meget turistet og en del af det føltes sat op som små kulisser. Men hvis man kan holde det ud for en dag, så vil jeg mene det er det værd for at opleve dalen.

Vi boede på dette hotel i Playa del Inglés, hvis I leder efter et hotel på Gran Canaria.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jumeirah Grand Mosque