Barcelona Day 2

Barcelona Day 3

Barcelona Day 3Barcelona Day 3Barcelona Day 3Barcelona Day 3Barcelona Day 3Barcelona Day 3

Dagen i dag blev set under en paraply, fordi her i Barcelona har det PISSET ned. Dog stadig lunt, så vi har ikke frosset, vi har bare gemt os under paraplyer hele dagen. Vi tog derfor på museum i dag, da dagen ikke lagde op til en masse udendørs aktiviteter. Vi besluttede os for at tage på Picasso Museum, men farede vild nede i den gamle bydel. Nøj, hvor er den smuk – en oplevelse i sig selv at stå og kigge op på gamle, gamle kirker, hvor regnen siler ned af gargoylere. Vi fandt endelig museet og en meget, meget lang kø. Der var åbenbart andre end os der har fået den “geniale” idé, at tilbringe en regnfuld lørdag på museum. Hverken mig eller Hr. Kæreste er super store Picasso-fans – og det blev vi heller ikke efter besøget der. Vi blev nok nærmere bekræftet i, hvor meget vi IKKE er til Picasso. Der rockede bare ikke rigtig vores verden og var bestemt ikke 10 euro værd i entré (6 euro, hvis i er under 25 år). Hvis i ikke er kæmpe store Picasso-fans, så synes jeg i skal spare jeres penge og se noget andet istedet for. Det gik også op for mig, at jeg ikke kan nævne et eneste af hans værker?… overhovedet? Og jeg er altså rimlig kunst-informeret. Har malet meget selv, har haft billedkunst på højniveau i gymnasiet og er generelt kunsinteresseret. Men tror mange kender navnet Picasso uden egentlig at kunne nævne så mange af hans værker? Det skuffende besøg efterlod mig med en endnu større lyst til at smutte til Figuerres og besøge Dali museet. Min favorit maler of all time.

Nå, nok kunst-snak. Bagefter tog vi ud til et shoppingcenter som jeg havde fået anbefalet af nogle af jer: Diagonal Mar Center. Mit hovedformål med det besøg var, at jeg ville i Primark. Og det kom jeg! Men fuck et gedemarkede! Man skal ikke tage derind, hvis man ikke har tålmodighed eller god tid. Jeg kom der især for at rippe stedet for deres fantastiske (og billige) ballerinaer, og skæbnen vil så, at de kun har et par tilbage i min størrelse… i hele butikken. Det par snuppede jeg så (i en fin nude farve), men havde sgu håbet på et større udbytte. Resten af butikkerne var lidt skuffende – både deres H&M, Mango og Zara havde et ret dårligt udvalg i forhold til de andre butikker af samme slags jeg har været i. Vi tog derfor tilbage til den fantastiske shoppinggade Passeig de Gràcia, hvor Mango, Chanel, Yves Saint Laurent, Zara, Jimmy Choo, Gucci og H&M ligger op og ned af hinanden. Amazing! (og desuden bor vi lige ved siden af – perfekt!). Her fik jeg købt mig en ny og smuk læder taske i Zara (ikke mere shopping til den dame) og derefter spiste vi paella (og drak sangria… igen) på en restaurant på samme gade. I morgen lover de pragtfuldt vejr, så der skal vi ud og se nogle af de ting jeg har glædet mig mest til: La Sagrada Familia og Park Guëll.

21 kommentarer

  • Lotte

    Det er sjovt at følge med i hvad du har lavet i Barcelone, jeg har selv lige været på ferie der 🙂
    Glæd dig til Park Güell! Jeg tror det er det smukkeste sted i verden jeg har været 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh, jeg er SÅ enig, jeg kan ikke se hvad der er godt ved Picassos malerier, – og kubisme for den sags skyld. Er dog himmelråbende forelsket i hans skitser, de er virkelig fantastiske og bliver alt for sjældent fremhævet, så det er hermed gjort 😉

    Super overskudsagtigt at du får blogget fra Barcelona, det er så hyggeligt at læse med!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg var mest imponeret over hans første malerier fra da han var 9-14 år. Wow, han var dygtig allerede der! Men resten af museet sagde mig ikke det store. Og tak -synes selv det er hyggeligt at få blogget hernede fra. Det er også lidt ligesom en rejsedagbog for mig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke nogle skønne billeder, Jeanett….på trods af regnen. Jeg havde lidt samme fornemmelse omkring Picassomuseet, men der var en særudstilling (mener jeg….?) da vi var der, hvor den lille fine ballerina var der. Men bydelen er som du siger helt vildt flot. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Særudstillingen var lukket igår, så der kunne vi desværre ikke komme ind 🙁 Men ja, bydelen er fantastisk!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Skønt at høre om Barcelona – fantastisk by. Du kender helt sikkert Picassos billede ‘Guernica’ – hans mest berømte billede. Det er her han portrætterer rædslerne omkring den spanske borgerkrig. Men jeg er også selv klar mest til Dali, og museet i Figueres er fantastisk så glæd dig til det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, det kender jeg godt, men det hænger ikke på det museum. Det hænger et sted i Madrid. Men var stadig overrasket over, hvor få af hans billeder der egentlig er RIGTIG kendte. Dali har jo nærmest ikke andet end super kendte værker!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv, at I havde en dårlig oplevelse på Picassomuseet. Vi synes faktisk, det var vildt spændende og hyggeligt at bliver klogere på hans forskellige perioder – og følte os ret inspirerede og underholdt, da vi gik derfra. Særligt et litografi står særligt i min hukommelse – mest fordi det var så grotesk: En mand, der står med en helstegt kylling på et sølvfad, mens han skrider. Jep, du læste rigtigt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg tror bare, at vi virkelig ikke er til Picasso. Vi synes også den første del af museet var god. Det var spændende, at se malerier fra da han kun var 9 år – den dreng havde jo talent allerede på det tidspunkt! Men som han blev ældre, desto mindre sagde hans malerier os. Og den sidste del af museet synes vi var vildt rodet og forvirrende. Særudstillingen var lukket, så der kunne vi ikke komme ind.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rettelse: ikke “skrider” men “skider” (!)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HAHAHAHHA 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • I. Due

    Altid spændende at besøge nye steder/ men jeg tror at vi her i Danmark
    er godt dækket ind med modebutikker/ så måske er det ikke det vi skal søge
    når vi er udenlands. Men hvor er der dog skønne steder i Spanien/ og ikke at forglemme dejlig mad
    og drikke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her kan de da helt bestemt ikke kalde dig for luder! trench coat, tørklæde og helt sorte strømpebukser 🙂
    Du så godt ud, og er stor fan af din smukke blomstrede kjole. Lyder altså som om at I har en rigtig hyggelig tur i Barcelona, gid det var mig 😉 Her i DK er det godt nok 11 grader lige nu men solen skinner ikke rigtig og det blæser lidt, så det føltes ikke helt som skønne 11 grader, men jeg skal ikke rakke ned på det Danske vejr idag, det kan jo være at det bliver fornærmet og går væk igen, og dte vil jeg ikke have 😀

    thefashionfrog.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Søde Jeanett, du skal have et kæmpe tak for dine indlæg om Barcelona, de redder min for tiden kedelige og triste hverdag, hvor studiet fylder lidt for meget. Så tak tak tak tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh, smukke Barcelona… og sikke fantastisk dokumenteret, også selv om det er i regnvejr! har dog også en særlig kærlighed til byen, da det er der jeg blev forlovet. Enig med dig i Picasso, endnu mere enig med dig omkring Dalí-museet.

    Glæder mig til at følge mere med på din tur!

    (PS: Er iøvrigt ret vild med din blomsterbluse)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg glæder mig selv til at besøge Primark (dog i Irland) 😉
    Det er så dejligt med rejseindlæg MENS du er afsted, det giver en helt anden stemning end hvis du bloggede efter du var kommet hjem.

    Knus Emma

    http://www.w-l-a.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • dea

    Jeg elsker at læse dine Barcalona indlæg! Jeg kan slet ikke vente til, jeg selv skal derhen i efteråret! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • I LOVE that top you on Jeanett! So glad you’re having fun in Spain!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barcelona Day 2