Kyllingepie

Jeg er fuldstændig begravet i min eksamensopgave, så det er begrænset hvor mange fashionable outfits jeg har at vise jer. Både fordi jeg ikke har overskud til særlig fancy outfits, men samtidigt også fordi jeg faktisk ikke altid har mere end en oversize t-shirt på, når jeg bare er hjemme for at skrive opgave 😉 Tilgengæld får jeg lavet en del mad, da det lidt er den eneste ting jeg kan forkæle mig selv med pt. Her den anden dag lavede jeg denne kyllingepie som var mere end en succes hos Tim. Jeg tænkte, at jeg lige så godt kunne dele opskriften med jer også 🙂
Kyllingepie til ca. 4 personer:
1 pakke butterdej
300 gram kyllingefilet eller inderfilet
200 gram bacontern
3 løg
Frisk persille (en god stor håndful)
130 gram champignon (jeg bruger brune champignon, da de er mere faste og afgiver knapt så meget væske)
100 gram broccoli
120 gram revet ost
1 dl piskefløde
salt & peber
Rist bacon tern på panden imens butterdejen rules lidt tyndere med en kagerulle. Smør et tærtefad med en smule olie (helst en “smagsneutral” olie som rapsolie, da fx. olivenolie smager af for meget) og beklæd hele fadet med butterdejen. Gem en smule butterdej, så i kan lave “striberne” ovenpå tærten til sidst. Skær kyllingen i små tern og fordel det i tærtefadet. Skær løgene i små stykker og fordel dem oven på kyllingen. Skær champignon i skiver og broccoli i små buketter, ristede bacon og fordel det ligeledes i fadet. Drys salt og peber og fordel efterfølgende groft hakket persille udover det hele. Drys med revet ost og tag resten af butterdejen, skær nogle lange strimler og læg dem over kryds på tærten. Bag i ovnen ved 200 grader i 25 min. Efter de 25 min hældes fløden ned imellem butterdejsstrimlerne (så det ligger sig på fyldet) og bag igen ca. 10-15 min. Servér med en lækker salat. Den kan sagtens stå et par dage i køleskabet efterfølgende og evt bruges til frokost/madpakke.
Reciepe for chicken pie. Let me know if any of you international readers want the recipe and then I’ll translate for you 🙂
umm det ser bare rigtigt godt ud 🙂 håber din opgave skrider fremad og at den bliver god 🙂