Monki åbner webshop

80er mad: Baconruller

BaconrullerBaconruller

Baconruller er en ret så 80er-agtig ret, men ikke desto mindre var det en af mine yndlingsretter, da jeg boede hjemme. Fløde, bacon og kød – what’s not to love? Baconruller er heller ikke den mest sofistikerede ret, men den er nem og så smager den virkelig godt. Den er desuden ret nem at lave til gæster, da selve tilberedningen bare er i ovnen i et stort fad. Uh jeg tror snart, at jeg skal have lavet en omgang baconruller igen!

Baconruller til ca. 4 personer:

Ca. 1,5-2 kg kartofler
2-3 porrer
1/4 piskefløde
500 g hakket halv kalve/grisekød
1 pk bacon i skiver
1 æg
2 boullion terninger (enten grønsags – eller hønse)
Salt & peber

Skræl kartofler og skær dem i skiver på lidt under 1 cm tykkelse. Rens porrer og skær dem i tykke skiver. Put kartofler og porrer i et fad og bland dem lidt rundt imellem hinanden. Hæld 2 dl vand i fadet sammen med de 2 boullionterninger og drys med salt+peber. Sæt fadet i ovnen ved 180-190 grader i 25 minutter.
Imens laver I baconruller: Put hakket kød i en skål med æg, 2 spk fløde (resten af fløde skal gemmes til senere) og salt&peber. Brug fingerne eller en røremaskine til at mixe det hele sammen i en skål. Herefter skal jeres baconruller formes og dertil bruges en spiseske. Form rullerne på samme måde som man gør, når man laver frikadeller (de skal dog være større end frikadeller). Jeg får normalt 5-6 baconruller ud af en portion som denne. Når rullerne er formet, vikles der bacon rundt om hver rulle (en pakke bacon plejer at gå op, så der er 1½ skive bacon til hver rulle).
Når fadet med kartofler og porrer har fået 25 minutter, så tages det ud og baconruller lægges ovenpå kartoffel-porrer blandingen. Herefter skal det hele have ca. 30 minutter i ovnen. Efter yderligere 30 minutter tages fadet ud og resten af piskefløden hældes i fadet.  På dette tidspunkt kan I også lige smage efter, om retten skal have lidt mere salt – oftest kan den godt have brug for lidt mere. Giv retten de sidste 5-7 minutter i ovnen igen for lige at varme fløden igennem. Baconruller serveres til med godt brød til.

Velbekomme!

I finder alle mine opskrifter HER

One of my favorite disses when I lived at home! It’s called “baconruller” (it means “bacon rolls”).

bloglovin

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Monki åbner webshop