Cheesecake med hvid chokolade og friske bær

Jeg har faktisk aldrig rigtig været til cheesecake. I 90erne var cheesecake ligmed en masse usødet friskost og så med noget husblads/gel agtigt sjov på toppen med lidt frugt i. Og det var bare ikke mig. Derfor har jeg egentlig altid troet, at jeg bare ikke kunne lide cheesecake. Men det var indtil jeg prøvede den her (og et par stykker i NYC). Denne her er SÅ nem, da den ikke skal bages. Der er kun to ting i skal være opmærksomme på: brug ikke en for stor springform, da cheese-laget skal være højt + lad vær med at stille den i et køleskab der bliver åbnet meget lige inden servering, da den skal være helt kold inden den tages ud af formen (da den ellers ville fylde ud, når formen fjernes). Den skal helst laves aftenen før den skal bruges.
Bund:
½ pakke Digestive kiks
150 gram smør
Blend kiks og smør sammen til det er fint og helt ensartet. Fordel det derefter ud i en springform og sæt den i køleskabet en 2-3 timer til bunden er blevet fast.
Fyld:
3 dl fløde
400 gram hvid chokolade
2 pakker mascarpone
Varm fløden op til 70-80 grader og put den hvide chokolade i lidt ad gangen, så den smelter. Når alt chokoladen er smeltet i, så køles blandingen ned til 50-60 grader. Bland det sammen med mascarponen i en skål og det hele hældes efterfølgende udover den nedkølede kiksebund. Sæt det derefter tilbage i køleskabet minimum 9 timer.
Lige inden den skal serveres tages “siden” af springformen forsigtigt af og kagen pyntes med friske bær. Jeg har her brugt jordbær, hindbær og blåbær, men man kan sagtens nøjes med kun en slags bær. Især hindbær er perfekt til den hvide chokolade der er i kagen.
I’ve never been a huge fan of cheesecake, but after trying this one I am!

Årh den ser vildt god ud 🙂
Tænkte på, om du har fået den mail jeg har sendt til dig? 🙂 jeg har nemlig ikke hørt noget fra Nelly endnu.
/Stine
http://mereglimmer.wordpress.com