Køb: Ny ASOS kjole

Tips til tilflyttere

Tips til tilflytterePicture: teilmann.org

Jeg har fået ret mange mails/kommentarer fra flere af jer der enten stod og manglede bolig i Odense eller skulle til at flytte hertil pga studie. I har alle efterspurgt tips om byen og om bolig/lejligheder i Odense. I kan finde anbefalinger omkring spisesteder mm. HER i min “Mit fine Odense” guide. Og jeg tilføjer løbende nye anbefalinger!
Her mine gode råd til tilflyttere der enten er eller lige om lidt flytter til Odense:

Bo i Odense C: Det er nok det aller bedste råd jeg kan komme med til tilflyttere. Det virker måske som en rigtig god idé, at bo tæt på universitet, fordi man så har kort til skole. Men – tilgengæld har i så langt til ALT andet i hele byen, da universitet ligger virkelig langt fra centrum. I kommer til at bo langt fra cafeer, god shopping i gågaden (Rosengårdscenteret er IKKE god shopping… medmindre man elsker at shopping side om side med Hr. og Fru. Danmark i kedelige kædebutikker som finde alle andre steder) og gå-i-byen livet. Skibhuskvarteret er tæt på byen og til at betale. Der er også en del nyt byggeri nede omkring havnen, hvor en del af bygninger er ungdomsboliger. Hvis i ikke kan finde noget i Odense C, så prøv evt dele af Odense M – det er også ret tæt på centrum! Man isolerer sig virkelig, hvis man bosætter sig ude omkring den mark som universitet nærmest ligger på (om jeg begriber hvorfor de i tidernes morgen besluttede sig for at ligge uni så langt væk fra alting) og det er jo næppe hvad man ønsker som ny i byen?

Hæng ud med fynboer: Jeg forstår godt, at det kan virke fristende og naturligt at finde sammen med de andre tilflyttere på studiet, da i på flere områder har meget til fælles. Men prøv også at finde nogle gode venner i de “lokale”, da de også har et langt større netværk som i kunne blive en del af.

Lad vær’ med at tage “hjem” hver weekend: Jeg kan igen virkelig godt forstå, at man i starten savner familien og vennerne derhjemme, men prøv at undgå at bruge alle weekenderne “hjemme” hvor i kommer fra. Især hvis man har planer om at bo i byen i mange år (hvis det kun er for et enkelt semester, så er det måske lidt mere ligegyldigt). Det er oftest i weekenderne der er fester og sociale arrangementer på studiet og det er altså der man virkelig kommer til at kende sine studiekammerater (og evt finder nye venner!). Jeg gik på et tidspunkt på studie med en pige der kom fra København. Hun tog hjem HVER eneste weekend, fordi hun hellere ville hænge ud med sine venner back home. Efter næsten 2 semestre droppede hun ud med begrundelsen, at hun havde mistet motivationen for studiet, fordi hun følte at hun ikke rigtig havde bondet socialt med klassen. Nej, wonder why, når du brugte alle dine weekender i KBH! Jeg forstår 100%, at man stadig vil holde kontakt med sine venner derhjemme – de skal jo ikke droppes bare fordi man flytter. Men prøv evt også at inviterer dem herover – hold evt en indflytterfest eller arranger en Odense-tøsebytur med veninderne herover.

Hvis i har en god idé eller godt tip til tilflyttere, så sig endelig til – jeg tilføjer gerne, hvis i har nogle gode råd 🙂

34 kommentarer

  • Du har ret mht. at bo alt for tæt på uni. Der er intet derude end en kæmpe mark en Bilka og en gigantisk Ikea 😉 Og når man har gået på uni i rigtig mange år, bliver man træt at det øde område. Kom tættere på byen. Skibhuskvarteret hvor jeg boede før jeg udvandrede til London og nu til København er et rigtigt fint område! 🙂 Og en ting man kan glæde sig over at flytte tilOdense udover den dejlige smukke by er at man kan bo RIGTIG BILLIGT der 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, Skibhuskvarteret er ikke rigtig godt bud! Ja, huslejen her er en DEL lavere end i fx Kbh og Århus.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Odense c er jo ikke så stort så måske man skulle udvide m odense m og sv?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dele af M ligger bare ret langt fra centru
      – fx derude hvor Damoun boede var også M og det er satme langt fra centrum!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super godt indlæg 🙂 Man kunne også tilføje Studenterhuset Odense, de laver også en masse gratis arrangementer man kan deltage i 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Odense M kan da helt sikkert også være en god ide – særlig hvis man starter på uni,
    Du stadig tæt på byen og tættere på uni, og man kan altså godt finde lejligheder der er til at betale sig fra i Odense M
    Meeeen come ón, så langt ud ligger uni da heller ikke, du får det jo til at lyde som om det laaangt ude på bøøøh landet, det er det jo slet ikke.

    En ide kan også væreat flytte på kollegie den første tid man bor her – jeg ved godt det småt osv, meeeen man kommer tæt på folk og får et ander socialliv ind hvis man bare sider hjemme i sin egen lejlighed – Jeg havde stor glæde af det da jeg boede i KBH en periode.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, dele af Odense M kan også bruges. Odense M er bare lidt tricky. Fx er dele rigtig langt væk, fordi områder er lidt underligt. Men jo, jeg synes altså det er langt væk fra der hvor der er liv, hvis man bosætter sig derude.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah H

    Godt indlæg 🙂 Du har helt ret 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Odense M er da perfekt, lige omkring ringvejen, ligger imellem uni og centrum. 🙂 og nogle gange kan lejlighederne i Odense m være billigere end Odense C. Har boet i Odense M i lang tid, og det tager 7 minutter at cykle ind til centrum.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • A

    Jeg syntes nu slet heller ikke at det er så slemt at bo ude ved uni – og Rosengårdscenteret har rigtigt mange gode butikker som ikke findes på gågaden. Der kommer RIGTIGT mange forskellige mennesker (jeg arbejder der, so I should know). Og alt hvad man har brug for (tøj, mad, møbler kan findes derude). Men gågaden, udendørslivet og caféerne har da også sin charme (bortset fra at alle butikkerne, navnligt på Kongensgade er gået kaput).

    Jeg har selv boet i centrum i 2 år, og ja, man er tæt på alting i Od. C, men man er konstant omringet af mennesker, og alle grønne områder får man aldrig for sig selv. Hvis jeg på ny skulle vælge at flytte til byen ville jeg helt klart vælge Odense M – tæt på uni, tæt på centrum, tæt på lækre parker, tæt på Rosengårdscenteret/ikea/indkøbsmuligheder, lækkert område uden overflod af mennesker, biler og byens jas.

    Af andre råd til nye studerende, vil jeg bare nævne at det kan betyde utroligt meget socialt at melde sig ind i skolens foreninger, samarbejde med andre og møde folk på den måde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, der er vi så bare uenige. Den eneste butik jeg overhovedet kan komme på som mangler inde i byen er Friis & Co butikken. Ellers kan jeg ikke komme på en eneste butik. Og jeg hader Rosengårdscenteret som pesten. Kommer der max 2 gange om året og det er fordi andre tvinger mig de to gange.
      Og desuden har du ikke ret i Kongensgade. Der er netop kommet totalt gang i det igen – og der er vist kun 2-3 tomme butikker tilbage helt i enden. Jeg håber SÅ meget, at det nye center bag banegården trækker livet ud af Rosengårdscenteret og indtil byen, fordi det er med til at slå gågaden ihjel.

      Og jeg elsker livet inde i byen. Du kan altid få fat i mad og andet rigtig sent, her er mennesker og liv – og især mange unge mennesker.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    TAK TAK TAK for dette indlæg 🙂 Er selv lige flyttet hertil (faktisk Odense C – perfekt!) og vil give dig helt ret med hensyn til Rosengårdcentret! Har været der én gang, og sætter ikke mine ben der foreløbigt igen. Virkelig en skuffelse. Vestergade, Overgade og Kongensgade summer derimod af glade mennesker og hyggelig stemning!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Åhh det var så lidt – dejligt at du kunne bruge det 🙂 Hehe og ja… jeg bliver aldrig fan af Rosengårdscenteret. Hader det virkelig som pesten.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil også sige at kollegium kan være smart i starten, ellers så er Nyborgvej omkring de 100 et fint sted at bo i forhold til Uni og byen. Hvis man bor på den rigtige side vel at mærke, haha.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mener du 100 meter husene eller hvad de hedder? Ja, beliggenhedsmæssigt er det ganske fint, men der er virkelig mange sociale problemer lige i det området. Jeg har selv arbejdet i den Netto der ligger lige overfor de blokke i flere år før jeg fik mit GT job, så jeg ved der er mange problemer der.

      Kollegie er en mulighed, men igen så ligger mange af kollegierne ude omrkring uni. Det er så dumt at de ligger derude. HC Ørsted og Rasmus Rask ligger jo meget langt væk fra byen. Især Rasmus Rask. Teknisk Kollegie på Jagtvej ligger tilgengæld LIGE i Odense C + 4. maj kollegiet og Sct. Josef ligger også rigtig godt i Odense C.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har lige en kommentar/tilføjelse til det der med at besøge sine venner osv.
    Den første tid på studiet kan være monster svær, hvis man skal flytte langt hjemmefra fra kæreste, familie og venner etc. Og i den tid har man altså brug for dem man allerede kender og har faktisk ikke overskud at lære nye at kende..Og da alle bliver fasttømret så hurtigt, så er det næsten umuligt at blive en del af noget fællesskab, når man engang er “tilgængelig” igen.
    Jeg synes lige det var værdt at sige..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, det kan være svært at finde den der fine linje, hvor man både har tid til at få nye venner OG holde ved de gamle også

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • E

    Hvorfor hader du rosengårdscenteret? jeg er heller ikke vild med stedet, men jeg hader det nu ikke som pesten.
    det undrede mig bare lidt..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har aldrig været fan. Jeg synes bare stedet er så fandens provinsielt og så trækker centeret vildt meget liv ud af byens centrum og derud istedet for. Hvilket jeg synes er super synd. Håber virkelig at det nye center bag banegården kommer til at give dem kamp til stregen og trækker flere folk ind i byen istedet for.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg synes nu, at Odense M er ret lækkert. Tæt ved åen og en lille oase i byen. Hvis man er studerende og alligevel kun har råd til high street er rosengårdcenteret egentlig okay!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Der er skam også dele af Odense M der ligger tæt på byen – men der er også dele der ligger rigtig, rigtig langt væk.
      De high street butikker der er i Rosengårdscenteret er også inde i byen – og jeg vil hellere shoppe inde i byen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Jeg læste at du nævner Sct. Joseph kollegiet i en af dine kommentarer. Jeg har lige fået tilbudt et værelse der, men jeg har ikke kunne finde nogle billeder eller noget, af værelserne. (Nu kommer jeg fra Sjælland, så har ikke rigtig mulighed for at komme over og se det) Men ved du om det er et godt kollegie, eller om det er noget gammelt lort? 🙂

    Ellers super indlæg!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Sct Joseph ligger RIGTIG godt beliggenhedsmæssigt. Det kommer du til at elske! Jeg har aldrig været inde på en af værelserne, så kan desværre ikke udtale mig om dem. Men jeg en af Hr. Kærestes venner boede der på et tidspunkt og han brokkede sig ihvertfald ikke over dem – han var rigtig glad for hvor det lå henne i byen 🙂 Det er et ret eftertragtet kollegie der ellers er svært at komme ind på.
      Hvad skal du læse? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Det lyder godt! Og jeg har lige fået det, så det glæder jeg mig rigtig meget til at komme over og se! 🙂

      Jeg skal læse til diplom ingeniør i bygningsteknik på SDU 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Ihh hvor fedt! Og lyder spændende med studiet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie

      Hej Christina!
      Så du har boet på Sct Joseph kollegiet. Min kæreste og jeg er lige blevet tilbudt en 2-værelses lejlighed der. Men kan som dig heller ikke finde nogen billeder eller plantegninger. Kan du evt fortælle lidt om stedet? Hvordan er værelserne/lejlighederne? Og er det nogle gode køkkener/bad? 🙂 mvh Amalie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett
      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

    Ved godt det efterhånden er et stykke tid siden, at du har skrevet dette indlæg. Men da jeg skal flytte til Odense for at starte på studie søgte jeg på nettet lige netop efter guides som denne! Det er ikke til at finde hoved og hale i alle de steder man kan bo synes jeg, jeg har i hvert fald været på herrens mark. Så jeg vil sige tak for dette indlæg. Jeg vil nu søge mere koncentreret efter bolig i Odense C i stedet for alt for langt væk, for hvor har du ret i de ting du skriver! Er sikker på at det sociale også bliver lettere inde i byen kontra ude i ingenting 😉
    Hav en god aften!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Det var så lidt! Ja, det er et ældre indlæg, men jeg er glad for at det stadig kan bruges. Og brug eventuelt min “Mit Fine Odense” guide oppe i menuen til gode steder at spise mm.
      Jeg håber, at du falder godt til her. Hvad skal du læse?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

    Hov, nu laver jeg lige en kommentar mere, for jeg har et spørgsmål, jeg tænker en odense-lover som dig, måske kan svare på 😉 skibhuskvarteret ligger da ret nord for banegården, men er det stadig tæt på centrum og byliv? Tænker også i forhold til uni. Der bliver da lige pludselig langt? Så bare i kommentarerne, at det var et fint sted at bo, men nu bliver jeg pludselig i tvivl 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Miss Jeanett

      Skibhuskvarteret ligger rigtig godt! Det er her jeg bor 😉 Det er nemlig i centrum og tæt på byen – og banegården, hvis man nu skal hjem og besøge familie eller de kommer og besøger dig. Der er også en butiksgade i området (Skibhusvej) og det er samtidig tæt på gågaden. Der er også flere gode take away steder i skibhuskvarteret (fx byens bedste indisk, efter min mening). Det er også okay i forhold til uni. Det er ikke super tæt på, men vejen derud er ret nem. Jeg vil skyde på at der er 5-7 km til uni afhængigt af hvor i skibhuskvarteret man bor.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb: Ny ASOS kjole