Outfit of the day #165 / Bordeaux sunset

Teitur




Jeg håber virkelig, at der er mange af jer der vil give disse sange et lyt eller 10. Jeg har blogget om ham før for længe siden, men han har fået en lille revial den sidste uges tid hos mig og jeg hører ham none stop pt. Der er nok nogen af jer der kender fantastiske Teitur, men jeg tror bestemt også at I er en del der ikke gør. Jeg elsker simpelthen hans fantastiske musik… og det er også den kunstner jeg har været til flest koncerter med nogensinde (mener det er 4 gange efterhånden). Han er faktisk endnu bedre live, da han har en helt fantastisk humor som virkelig kommer til udtryk under hans koncerter. Han kan simpelthen ikke lade være med at komme med jokes, så hans koncerter er altid et godt mix af grin og tårer (jeg kan simpelthen ikke lade være med at tude til et par af hans sange).

Hvis I spørger mig, så er det første han lavede det bedste. “Poetry & Aeroplanes” (hans første album) er simpelthen et helt igennem fantastisk album og jeg vil faktisk gå så langt og sige, at det er et af de bedste albums jeg i mit liv har hørt. Hans 2. album “Stay under the Stars” har virkelig også mange fantastiske sange, men derefter synes jeg han begynder at eksperimentere for meget med uptempo sange og det er ikke lige mig i denne forbindelse. Han er bare bedst til de fantastiske kærlighedssange.

De 4 sange her er nogle af mine favoritter – og jeg har endda tilføjet links til iTunes. Kom ikke og sig jeg ikke er serviceminded 😉 De er i nævnt rækkefølge:

I was just thinking (fra albummet “Poetry & Aeroplanes”): Jeg har stadig ikke formået at høre den her til en af hans koncerter uden at tude. Den er HER på iTunes.

Don’t Want You to Wake up (fra albummet “Stay under the Stars”). Den er HER på iTunes.

 Josephine (fra albummet “Poetry & Aeroplanes”): Nok min favorit sang af alt hvad han har lavet nogensinde. Jeg elsker simpelthen historien, melodien og stemningen i den. Tror også det er en af de mest kendte sange han har lavet. Med god grund! I finder den HER på iTunes.

Syner (den er ikke på et af hans egne album, men i stedet på “Andersens Drømme”, som er et jubilæums album for HC. Andersens 200 års fødselsdag i 2005): Teitur er jo oprindeligt fra Færøerne, men har boet en del af sit liv i Danmark (København), så han taler dansk. Normalt synger han på engelsk, men i denne er det på dansk og det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Altså generelt foretrækker jeg ham på engelsk, men teksten til sangen her, stemningen og Teiturs fortolkning er bare magisk. Jeg elsker virkelig denne sang. Den er HER på iTunes.

Nu er min favorit i dette års X Factor Morten Benjamin, og jeg har virkelig en stille drøm om at han skulle fortolke en af Teiturs sange. Det kunne virkelig være helt fantastisk tror jeg. Stilen ligger fint til ham, samtidigt med at Teiturs sange er “ukendte” nok til at Morten Benjamin kunne gøre dem til sine egne. Kender I Teitur? Alt hans musik ligger på iTunes, hvis det er 🙂

One of my favorite singers ever is Teitur. These 4 are my favorites songs by him.

Affiliatelink

bloglovin

21 kommentarer

  • Uhh, jeg er SÅ enig. Jeg elsker det første album og har hørt det til ukendelighed siden jeg først hørte om ham i 2003, men har egentlig ikke lyttet så meget til hans musik de sidste par år. Måske han skulle have en revival:-)

    Jeg har kun set en koncert med ham. Han har tilfældigvis gået på på det samme gymnasium som mig, så da han udgav sin første plade, kom han og gav en akustisk koncert på skolen.

    Selvom jeg har været til mange koncerter siden, glemmer jeg aldrig den helt igennem fantastiske koncert han leverede.

    Tak for tippet:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Ej hvor tjekket at du har gået på samme gymnasie som Teitur. Er slet ikke misundelig 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Årh, jeg elsker også Teitur! Og er også klart mest vild med “Poetry & Aeroplanes” albummet. Har endnu ikke været til koncert med ham – men det ville jeg virkelig gerne. Især efter din anbefaling af hvordan han er live. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Han kan virkelig, virkelig anbefales live! Sidst han var i Odense der opdagede jeg det dog først et par timer før. Virkelig træls!
      Desværre spiller han efterhånden ikke så meget fra det første album, da han jo helst vil spille sit nye materiale.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Havde faktisk ikke hørt andet end den første, men vidste ikke hvem der havde lavet den. Virkelig lækker og sprød stemme!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Ja, han er så dygtig. Og han skriver det hele selv! Du burde tjekke ham lidt mere ud 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Iris

    Hvor er det fedt, at du skriver lidt om ham! Han er nemlig fantastisk og hans sange er så smukke og originale.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Ja, han og hans musik fortjener virkelig noget mere opmærksomhed. Det er så godt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig kender jeg til Teitur:) Jeg bor jo på Færøerne:)
    Og han er virkelig god:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor pudsigt! Dengang jeg gik på efterskole, der var ‘I was just thinking’ en af mine yndlingssange. Så endda Teitur til en koncert, før han blev forholdsvis kendt, hvor jeg fik taget billede med ham og skældt ham ud over, at han ikke sang lige præcis den sang, til den koncert. 😉

    Han er virkelig et rart menneske, som er helt nede på jorden, samt skriver de smukkeste tekster. 🙂 Jeg elsker også han er så god til, at snakke til sit publikum, hvilket du også selv er lidt inde på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marita á Rógvi

    Jeg kommer fra Færøerne, og det gør Teitur jo også 😉 ALLE på Færøerne kender til Teitur, og han er meget populær heroppe 😉 personligt elsker jeg Teitur, men har du hørt om flere spændende færøske artister ? fx Eivør, Guðrið Hansdóttir, ORKA?? De er også super gode 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Yes, det har jeg også nævnt i indlægget 🙂 Kunne godt forestille mig at han var den helt store superstar deroppe!

      Nej, dem kender jeg ikke… dem vil jeg da lige give et lyt! Tak for tip 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Uha, ja, ORKA er helt klart et lyt værd!:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Det må jeg lige give et lyt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har aldrig hørt om ham før, men det dér er da rigtig godt! Min x-faktor favorit i år er også helt sikkert Morten Benjamin, og du har helt sikkert ret i, at en fortolkning fra ham af én af disse sange ville ende i magi 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Uh FEDT at jeg har fået Teiturs musik ud til nogen der ikke kendte ham i forvejen. Håber du tjekker mere af hans musik ud, fordi det er virkelig godt!

      Og ja, Morten Benjamin er så god… ham hepper jeg klart på! Vi må krydse fingre for at han kommer til at synge Teitur!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ivy

    Jeg elsker Teiturs musik! Jeg kommer også fra Færøerne og er faktisk lidt stolt af ‘vores’ fantastiske artist. Hans musik er helt speciel.
    Angående det med at Teitur kan tale dansk fordi han har boet i Danmark en del af sit liv, så vil jeg bare lige fortælle, at alle på Færøerne kan tale dansk. Man starter med at lære sproget i 3. klasse i folkeskolen. Så ved du det! 😉

    Med Venlig Hilsen
    En færøsk læser 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Åhh det vidste jeg ikke… hehe nu virker jeg helt dum 😉 Men mange tak og ja, ham kan I roligt være stolte af! Han er fantastisk 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jeg kender ham også godt. vi har sunget nogen af hans sange i gymnasiet:) men jeg synes altså at du mangler *sleeping with the lights on* når du nævner hans bedste musik 🙂
    så du får lige et link:

    http://www.youtube.com/watch?v=QDJNbX6BZMM&ob=av2e

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • missjeanett

      Den er også rigtig god! Men den er jo også fra det første album, hvor ALLE sange bare er fantastiske 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #165 / Bordeaux sunset