10 nye fra Gina Tricot

Kikærtesalat med kylling

Kikærtesalat med kyllingKikærtesalat med kylling

Jeg ELSKER kikærter. Kunne spise dem hele tiden! De er sunde og de mætter på samme måde som pasta, ris og brød. Win! Og det smarte ved kikærter på dåse er jo, at de allerede er kogt, så de kan bruges med det samme (hvorimod dem på pose skal lægges i blød, koges og derefter køles ned igen).

Jeg elsker derfor at lave kikærte salat til aftensmad, da det er nemt, hurtigt, smager godt og er sundt. Heldigvis deler Hr. Kæreste min begejstring! Denne version lavede jeg i sidste uge, så jeg tænkte at jeg lige ville dele med jer 🙂 Den kan laves på 15 minutter!

Kikærte salat med kylling til 2 personer (eller til 1, og så har I til madpakken næste dag 😉 ):

2 stk kyllinge bryst
2 dåser kikærter (lad vær’ med at købe dem fra Coop, de er virkelig hårde og dårlige)
1 stort løg
Saften fra 1-1½ citron
ca. 1/4 Agurk
1 avocado
Feta (jeg brugte gedefeta for mere smag, men hvis man ikke bryder sig om gedeost, så bruger man bare normal feta)
1 frisk chili
1 fed hvidløg
Frisk persille
Oliven olie
Krydderier: spidskommen, korriander, salt & peber

Sæt først de to stykker kyllingbryst til at stege i lidt oliven olie på panden. Sigt derefter vandet fra dåserne med kikærter og hæld kikærterne op i en stor skål. Tag en mindre skål og bland citronsaft, oliven olie (efter smag og behag), krydderierne (smag selv til), groft hakket persille og det knuste fed hvidløg. Hæld blandingen udover kikærterne. Skær agurk i stykker (fjern det midterste, da det er fyldt med vand og gør retten for “våd”), løg i meget fine små stykker og chili i fine små stykker (husk at fjerne kernerne, så det ikke bliver for stærkt) – og put alle 3 op i skålen til kikærterne og rør rundt. Skær avocado og feta i store tern – og put også disse op i skålen. Rør forsigtigt rundt, så I ikke maser stykkerne for meget.
Når kyllinge stykkerne er færdige, så skæres de i tykke skiver og kommes ovenpå hver portion – og så er der serveret!

Tip: Frisk ingefær ville også gøre sig rigtig godt i denne salat – jeg lå bare ikke lige inde med noget den dag.

Reciepe for quick and healthy dinner. Use the “TRANSLATE” button in the menu to get it to translate the reciepe for you in your own language 🙂

bloglovin

27 kommentarer

 • aww, det ser super lækkert ud. Jeg er ikke så meget for kikærter, men tænker at prøve opskriften med perlespelt eller noget lignende, tak :O)

  <3
  Pia Sabine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Det tror jeg også godt kunne fungere! Eller måske bulgur? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mmm, hvor ser det lækkert ud… Så tror jeg min aftensmad er hjemme. Har desvære en dåse Coop kikærter stående, så jeg giver dem en chance, men tak for advarslen! Du tager fantastisk flotte madbilleder, hvilket camera bruger du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Mange tak Maria – jeg bruger bare mit Nikon D40 og så med min faste objektiv til 🙂

   De kan sagtens spises – de er bare lidt hårdere end andre dåse-kikærter, synes jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg deler din fascination af kikærter og andre bælgfrugter 🙂 Jeg synes nu, at dem man selv lægger i blød og koger smager bedst, men har altid en back-up-dåse stående. Så kan man hurtigt bikse en hummus sammen. Iiih, nu bliver jeg sulten…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg har fundet et ukendt ynglingsmærke hos min lokale asiatiske leverandør og deres dåse-kikærter synes jeg faktisk smager bedre end dem man ligger i blød 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, det ser vildt lækkert ud! Det må jeg prøve.. I aften måske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det altså bare vildt godt ud, mums 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Mums det ser lækkert ud. Det ska prøves snarest….:0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Jeg tror også snart at jeg må lave det igen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg deler din kærlighed for kikærter! Kunne leve af dem, men jeg er heller ikke meget for kikærter på dåse. Jeg elsker når man selv koger med, og så smager de altså også sindsyg godt når de stadig er lune 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh jeg elsker dem på dåse… synes faktisk de smager af lidt mere end dem man selv koger gør?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Lavede det i går – med stor succes hos kæresten også, tak for gode tips! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun… que delicia aqui no Brasil já esta quase na hora do almoço rs… parabéns pelo blog… visite o meu também… beijos

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Kikærter er gud! Jeg biksede det sammen her til aften efter en laaang arbejdsdag og det tog jo vitterligt kun 15 min. 🙂 Det er ikke sidste gang jeg har lavet den her salat, lækkert! Tak for opskrift 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, kikærter er SÅ godt! Og fedt at høre… Dejligt at du kunne bruge opskriften. Den tager nemlig ingen tid at lave 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • missjeanett

  Utrolig meget af den ost der sælges som “feta” er lavet af komælk 🙂 Faktisk det meste i DK. Min ostemand spørger også altid mig om jeg skal ha’ komælks – eller gedefeta, når jeg spørger efter feta 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fatima

  TAK for opskriften!! <3 Det var lækkert. 🙂

  Men hvor meget krydderier kommer du i? 1 tsk. eller mere? Er nemlig ikke så god til mål…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Dejligt du kunne lide det 🙂 Jeg aner det ikke – jeg arbejder sjældent i mål mht krydderier. Jeg smager bare løbende til indtil jeg synes det smager som jeg vil ha’ det skal smage 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Som noget nyt har jeg på det seneste prøvet kræfter med kikærter. Og det er nu slet ikke så galt igen, vil jeg godt lige hilse og sige!! Billedet ovenover er fra Miss Jeanett, så hvis du vil have opskriften kan du se hendes opskrift her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian

  Shit det smager godt !!! Ved du ca. Hvor mange kcal sådan en portion har

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Mange tak, er glad for at du kunne lide det! Nej, det ved jeg desværre ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 nye fra Gina Tricot