Tirsdagsønske #17

Kærlighed & Kommunalvalg #5

Kærlighed & Kommunalvalg #5
Baby B, der ikke forstår hvorfor far ligger nede på gulvet (nej, billedet her ikke det store at gøre med indlægget – men det er alt for cute 😉 )

Jeg har fået det samme spørgsmål på mail et par gange nu, og da det netop handler om hvordan jeg forholder mig til kærestens politiske erhverv, så tænkte jeg at det var et oplagt emne til denne omgang af “Kærlighed & Kommunalvalg”. Jeg er nemlig blevet spurgt, om grunden til at jeg ikke ønsker at diskutere politik i forbindelse med valget er, at jeg helst ikke “må”. Altså, om dét at jeg ytrer mig offentligt med holdninger kan bringe Tim i fedtefadet.

Svaret er ret enkelt: Nej. Jeg må ytre mig som jeg vil. Grunden til hvorfor jeg holder mine politiske holdninger væk i denne valgkamp er, at jeg ikke ønsker at det skal være dem der bliver fokus i mine indlæg. Både fordi jeg ikke ønsker, at jer der eventuelt er uenig med mig ikke har lyst til at “komme” herinde. Og fordi jeg personligt synes det er meget mere spændende, at fortælle jer om hvordan livet med en kæreste i politik er, end hvad min holdning til lukningen af TB. Thriges gade (hvor er jeg træt af at diskutere det… det er jo blevet besluttet af et stort, stort flertal i Odense Byråd for længe siden) og normeringer i institutioner.

Jeg har dog oplevet, at der er meget forskellige opfattelser om hvordan koner og kærester til politikere skal “opføre” sig. Jeg har i hvert fald selv oplevet lidt af hvert i løbet af årene. Nogen har klart den holdning, at man som kone/kæreste skal holde sin mund lukket. Og den holdning oplevede jeg på egen krop, da både Tim og jeg begge var aktive i DSU. I husker nok alle sagen med Jeppe Koefod og en meget ung pige? Han havde på et påskekursus i DSU kanøflet (elsker det ord) en ung pige på 15-16 år (helt frivilligt fra pigens side) og det kom der en kæmpe pressesag ud af. Nej, hvis han havde været min ven, så ville jeg nok sige til ham, at han næste gang måske lige skulle gå efter en pige der var et par år ældre. Men mere synes jeg ikke der var i det. Det synes mange andre til gengæld der var, og det udviklede jeg til, hvad jeg syntes, var en usmagelig hetz. Især fra egne rækker. I protest over det, så meldte jeg mig ind i en gruppe på Facebook, der støttede op om at Jeppe intet ulovligt havde gjort og at folk skulle tage en chill pill. Der gik seriøst 20 minutter fra jeg havde meldt mig ind i gruppen… 20 MINUTTER!!!…. til at Tim fik et opkald fra en i DSUs ledelse. Jeg skulle melde mig ud af den gruppe og det var NU. Og det skulle Tim sørge for. NU. Heldigvis har jeg jordens bedste kæreste der stille og roligt svarede “Hvad min kæreste mener, dét blander jeg mig altså ikke i. Hvis I har et problem med Jeanett, så må I ringe hende op og snakke med hende”. Jeg fik aldrig noget opkald fra dem – jeg tror godt at de vidste, at der ikke var noget at komme efter 😉

Jeg er selvfølgelig obs på, at jeg ikke vil skabe problemer for Tim og hans politiskeliv, men som udgangspunkt, så censurerer jeg ikke mig selv. Men hvis I er nysgerrige og vil se lidt politik komme fra min mund, så tweeter jeg en del om politik på Twitter her under valget. Jeg hedder missjeanettblog derinde 🙂 Men bloggen – den holder jeg altså helst fri for det, helt af eget valg.

bloglovin

28 kommentarer

 • Jeg elsker dine “Kærlighed & Kommunalvalg”-indlægge! Jeg er ikke den store fan af politik, men jeg følger da lidt med, så jeg ved, hvor jeg skal sætte mit kryds. Og jeg kan godt lide at få et indblik i, hvordan det er at være kæreste til en, der er politisk aktiv. Og det her indlæg er total spot on!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak Hanar, er virkelig glad for at du synes om mine indlæg! Er det første gang du skal stemme til kommunalvalget?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selv tak! Ja, det er det, så jeg føler mig lidt som et barn, der skal til at have gaver :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Hehe jeg kan godt huske allerførste gang jeg kunne stemme… det var en vildt fed følelse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Jeg synes det er rigtig gode indlæg. De har lidt mere substans end et “Dagens outfit” (som jeg bestemt også godt kan lide) og det er bla derfor jeg følger din blog. Det giver et klart billede af at du er andet end en køn pige med en blog. Og jeg kan godt lide at vi som læsere kan mærke at du har en mening og også ytrer den. Jeg følger dig nemlig både på Facebook, instagram og Twitter.
  Jeg ved ikke om jeg vil kalde dig et forbillede eller en rollemodel, men som mennesker kan vi jo godt lide at have nogen at spejle os i og blive inspireret af. Og det kan jeg med dig fordi vi er nogenlunde samme sted i livet (barn, hus, uddannelse etc).
  Du er faktisk en af de blogs jeg har fulgt længst og hvor jeg synes kvaliteten bliver ved med at være god trods at dit liv også ændrer sig og indlæggene også er færre. God weekend og valgkamp.

  //B (som næsten ikke magter at se på valgplakater her hvor jeg er flyttet til, alene af den grund at en af borgmesterkandidaterne er en af mine tidligere rusvejledere og ja det var en vild rustur….Nej ikke SÅ vild dog!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   OMG til det med din tidligere rusvejleder… haha det er sgu sjovt! Nu er jeg vildt nysgerrig efter hvilken by du bor i?

   Og tusind, tusind tak for din kommentar. Den varmede meget! Især fordi man da til tider bliver bange for, at folk vil falde fra når man fx. går hen og får barn og måske ikke lige blogger om vilde byture og utalige cafebesøg med veninderne 😉 Så det gør mig glad at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   Faktisk har jeg ikke fortalt min kæreste det (vi har kendt hinanden i 10 år, så det går jo way back), mest fordi jeg tror han vil synes det er for skægt. Og så kommenterede han faktisk vedkommende ret negativt da han så valgplakaten den anden dag, så nu tror jeg at jeg venter til om nogle år hvor det så kan være sådan en “Haha – du ved vores borgmester (hvis han bliver det) ikke?” – historie. Men ikke endnu – jeg er ikke klar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha det kan jeg godt forstå… til den tid er det sikkert også en historie i bare vil sidde og grine helt vildt af!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes også at Jeppe Koefoed sagen var latterligt. Seriøst, det sker ALLE steder i alle foreninger – både politiske og ikke politiske, sådan er det bare. Han var bare uheldig, at der kom så meget opmærksomhed på det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Helt enig! Ja, han er langt fra den første og at han skulle trækkes sådan igennem sølet i pressen syntes jeg var uværdigt. Så vi er helt enige, Emma! Jeg synes den havde været grel, hvis pigen fx havde været under den kriminelle lavalder, da det jo så var ulovligt. Men det var hun ikke og hun var mere end selv frisk på det hele.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Hvordan bliver man kanøflet frivilligt?
  Det er et ret negativt ord..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Det er altid sådan nogle gode indlæg der møder mig når jeg kommer herind 🙂 ..og skidt pyt med hændelsen på Lagkagehuset, jeg faldt så lang jeg var midt på gaden idag-jeg fulgtes ikke med andre end mig selv, og jeg vidste ikke og jeg skulle grine eller græde. Endte vist med at grine udenpå og græde lidt indeni ha ha 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha åh i sådanne situationer har man bare lyst til at grave sig ned 😉 Og tusind tak, det er jeg glad for at du synes <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg vil bare sige, at selvom vi er vidt forskellige steder i vores liv og har meget forskellige politiske holdninger, så ser jeg dig som en meget stor inspiration. Du har opnået nogle ting i dit liv, som jeg beundrer dig meget for. En af de ting er, at du rejser så meget som du gør, også selvom du har en lille datter. Du giver dig tid og lov til mange ting, og det burde mange lære af. Det har ikke meget med indlægget at gøre, men jeg synes du alle gode bloggeren fortjener et par gode ord en gang i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ej, hvor er du sød. Tak! Og at vi ikke er enige eller er samme sted i livet behøver jo ikke at “skille os ad” 🙂 Og det varmer at du nævner især det med rejser – fordi det er virkelig noget jeg prøver at holde ved.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Hej Jeanett,

  Fedt indlæg. Hvor er du sej, at du ikke lader dig kue af, hvad andre mener, du bør gøre. Du er jo generelt en pige med ben i næsen, og det er til stor inspiration for os der følger med.

  God weekend
  ML

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Tusind tak! Og god weekend til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes simpelthen disse indlæg er så fine, Jeanett! Nu må du endelig ikke misforstå mig, men jeg synes altså, at det gør noget rigtig godt for bloggen med disse lidt mere “voksne” indlæg – kommunalvalg, familieforøgelse, huskøb. Det er meget interessant læsning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ihh tak Caroline – det tager jeg skam som et kompliment 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Ifølge den danske ordbog: “Kanøfle: behandl eller omtale på en grov og nedladende måde pga. afvigende udseende, sprog, holdning m.m.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Bruger du ALLE ord fra ordbogen korrekt i daglig tale anonyme Marie? Jeg gentager: forhold jer til indlæggets emne i stedet for at fluekneppe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Måske lidt en grov tone, Jeanett?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Så tror jeg du læser det hårdere end jeg mener det 🙂 Men det er også svært at tolke hvor hårdt folk mener tingene på skrift

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagsønske #17