Genial hverdagskjole

Måned #13

Måned #13Måned #13Måned #13

Reklamelinks:
Leobody fra MarMar CPH HER – leggings fra H&M – Sutsko fra Melton HER – Cirkelinedukke med tændstiksæske HER

Jeg forudser fremover, at disse små “fotoshoots” kommer til at kræve en del arbejde… af mig. Jeg jagtede nærmest B rundt i en halv time for at få disse (ikke specielt gode) billeder i hus. Først ville hun gerne pille ved kameraet imens jeg tog billeder (resultat: 8 billeder af Bs hånd meget up-close). Så fandt hun klamme ting på gulvet som hun prøvede at æde (mor kaster kameraet og prøver at få en gammel majs ud af munden på barnet, som nægter at åbne op. Note: jeg skal have støvsuget i udestuen asap). Næste “trick” jeg havde i ærmet var at lokke med hendes eeeeelskede Cirkelinedukke, som hun fik i fødselsdagsgave af en af hendes faddere. Det virkede nogenlunde. Jeg fik skudt et par billeder der. Dog fik Cirkeline nogle hårde rysteture der gjorde mine billeder ligeledes rystede. Sidste ting jeg prøver er at give ungen en kiks. Så må hun da ligge stille lidt, ikke? Jo, det varede to billeder og så var hun smuttet et andet sted hen igen… suk. Og fik jeg tilføjet, at jeg lige var kommet hjem fra en lang dag på den fynske kanal og vidste at jeg efterfølgende var alene med hende resten af aftenen til både mad, putning osv? Og for at adde up, så skar jeg mig i fingeren under madlavning og samtidigt tømte B lige hele min “festskuffe” (der er billede på min instagram missjeanett af sidstnævnte). Puuuhaaa….
Nå, men hun bliver bare mere fantastisk for hver dag der går. Hun er snart ikke en baby, men en lille bitte pige. Nej, hvor jeg elsker hende!

– Hun siger: Se! Der! Baaaah (far), ma eller oooaar (mor), ov ov ov (vov vov vov), mer’ mæl (“vil have noget at drikke”. Det kommer nok af “mere mælk?” som vi tit siger til hende) eller mer’ mi mer’ mi (vil have noget mad eller drikkelse – peger), hej hej hej (der er en fed video på insta, hvor hun siger hej ca. 38.000 gange på 1 minut) og naaaaj.
– Hvis man rækker tunge og aaaaah, så giver hun én et kys med trutmund og det hele. Pænt random. Og meget dejligt! Det “misbruges” af moi mange gange i løbet af en dag 😉
– Hun går, men ikke særlig stabilt endnu. Tit starter hun ud med at gå og når hun så bliver lidt træt af at det går for langsomt, så sætter hun sig ned og kravler for resten.
– Hun “danser” tit til sange. Det er så freaking cute.
– B elsker disney (mor er glad!). Især den nyeste “Frozen” og små tegnefilm med Anders And. “To på Flugt” er også et hit.
– Hun elsker, når man gemmer sig, hopper ind foran hende og siger “bøh”. Så klukker hun af grin.
– har nu 9 tænder; 5 i undermunden (de fire foreste + en kindtand) og 4 i overmunden. Især denne gang med kindtanden var en hård omgang. Hun havde feber i flere dage og var MEGET pylret.
– vi har overvejet om hun måske har lidt seperationsangst for tiden? Hun græder når en af os forlader rummet (fx bare for at gå på toilettet) og hænger fysisk meget mere på os end normalt. Jeg mindes også, at jeg har hørt at der kommer en naturlig fase med seperationsangst som er ca. nu? Kan det passe?
– Jeg ammer ikke længere. For en måned siden hyggede jeg mig stadig med den ene tår der var tilbage (om natten), men her for et par uger siden kunne jeg mærke at jeg simpelthen ikke gad mere. Hun bed mig flere gange hver gang og hvis hun faldt i søvn i amningen, så skar hun også tænder (mod min nipple… gør pænt nas, skulle jeg hilse at sige!). Så vi stoppede for en uges tid siden.
– Hun eeeeeeelsker dyr. Især hunde (det glæder mig – jeg er til hunde og Tim er til katte. Mors pige 😉 ) og fugle (men ikke den “farlige” papegøje i Plantorama der snakker. Der skriger hun, hvis den siger noget til hende. Ikke et hit). Vores nabo har en hund og hver gang den gør, så sidder hun inde i stuen og siger “ov ov ov ov”.
– Hun elsker at lege med vand. Desværre ikke kun i badet, men også det hun får i en kop for at drikke.
– B er også begyndt at give de mest dejlige, faste krammere
– Efter en lang far-periode, så virker det som om at vi er på vej ind i en mor-periode. Hele påsken har det kun været en der duer: mor.
– Hun er begyndt på en unode med at rejse sig op, imens vi spiser, og så stå op i hendes trip trap stol. Og så snart vi har sat hende ned, så står hun der igen få sekunder efter.
– Hendes yndlings legetøj pt er hendes Cirkelinedukke, WheelyBug musen (hun er begyndt selv at kunne komme op på den og skubber sig lidt frem, men oftest vil hun have os til at skubbe hende rundt), LEGO Duplo og hendes bObles figurer (især krokodillen).

The last month with B – my daugther. Click on TRANSLATE in the top menu to get the whole text translated into your own language.

bloglovin

16 kommentarer

 • Line

  NEJ, hvor er det altså sødt og sjovt med den tændstikæske 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den er jeg også vild med! Det er Cirkelines “seng” 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Den bliver vi også nødt til at have!!! Tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor er B bare drøn charmerende altså!
  Og hvor lyder det bare fedt med alt det hun”kan” og gør nu 🙂 det lyder som om der er godt fart over feltet 😀
  Elsker disse indlæg! Håber de bliver ved lidt endnu <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Åhh tak 😀 Jeg bliver skam ved så længe er der sker nok til at jeg kan fylde et indlæg hver måned… og det må man især sige at der gør for tiden 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er sgu fin, den Cirkeline dukke med seng! Det er godt nok også vildt så meget der sker med hende. Tiden går jo sindssygt hurtigt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja, jeg føler virkelig også at det går mega hurtigt for tiden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hun bliver da også meget mere og mere lækker 😉 Kan stadig ikke forstå tiden går så hurtigt! Men samtidig kan jeg ikke vente med at min egen bliver så stor.. Kan dog nikke genkende til det med amningen. Alma er 6 måneder (ah 7 lige om lidt) og har en bette tand, men hendes version af amning er at bide mig, så vi gik over til flaske for et par dage siden, det var simpelthen for grumt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MAJ

  Oh so cute 🙂 Og jeg elsker de rystede billeder 😀 haha, kan lige se jer for mig spæne rundt i hele huset!!
  Men hvor ser hun bare glad og FRÆK ud 🙂 Hun ligner virkelig én, der er sat i verden for at more sig.

  Lige et tip i øvrigt: kan se at I bruger de der Melton-fløjlsfutter. Dem brugte/bruger vi også meget til vores datter. Da hun var ca 13 mdr købte jeg dog et par læder-hjemmesko fra Pom Pom, og det gjorde det meget lettere for hende at gå stabilt, fordi de støtter lidt mere om foden (og så er de fiiiiiine. og ikke SÅ dyre. Koster 230 mener jeg, og min snut har haft dem længe nu). Bare et lille tip. Men som du selv siger, er det jo nok også bare et spørsgmål om tålmodighed mht at gå. Hvis man virkelig har travlt med at skulle lege og tømme mors festskuffe, er det sgu nogle gange bare hurtigere at kravle 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hehehe, hvis man ser tændstikæsken som “normal størrelse”, ligner B en meget, meget lille baby xD Hun er sød.

  Btw. Jeg er vild med de her måneds-indlæg! Keep ’em coming. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha ja, det tænkte jeg også på! Meget lille baby 😛 Og tak 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Den tunge får hende simpelthen til at se så fræk ud på den virkelig nuttede måde!
  Jeg arbejdet i en vuggestue, og der har vi også nogle børn som bare rejser sig op i trip-trap stolene hele tiden, ved ikke hvorfor de gør det, men din Baby B er i hvert fald ikke unormal 😉
  Elsker btw. de her måneds-indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Haha ja men hun er efterhånden også ret fræk! Og det lyder godt at hun er “normal” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De så hyggelige de her indlæg 🙂 Jeg besøgte en dagpleje igår, der sagde til mig at de helst skulle starte inden de blev 12 mdr for deromkring blev de ekstremt bevidste om når mor og far går fra dem. Så der er nok noget om det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Ja det har jeg nemlig også hørt. Der bedste skulle være 9-10 mdr.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genial hverdagskjole