Trend: Lace up sko

Vi har skoldkopper

Vi har skoldkopper

Den oplagte måde, at hygge sig ekstra i en fire dages lang weekend, må da være at få en omgang skoldkopper med hjem, ikke? Det er i hvert fald hvad vi har fået. “Øhm… har Bella haft skoldkopper?” spurgte en pædagog os, da vi hentede hende onsdag. Hun havde et par stykker ved det ene øre og en håndfuld på lænden. I dag ser hun nået med ramt ud (billedet er ikke fra i dag). De er overalt og nu har de også ramt ansigtet, hvilket ellers har taget dem noget tid. Hun er heldigvis ikke specielt dårlig. Ja, hun ligner givetvis en spedalsk og udover lidt kort lunte, så hopper hun rundt og leger. Hun har også kun været lidt lun ved sengetid, men er ellers feberfri. Det er faktisk ret fint, at hun får det nu. Jeg har længe gerne ville have det overstået. Man siger, at jo ældre barnet er, når det får skoldkopper, jo dårligere får de det. Samtidig skal man jo helst have det overstået inden man bliver voksen, da det kan være halvfarligt for gravides fostre, hvis de får det imens de venter sig. Og lige nu har vi jo fri i fire dage, hvor vi er hjemme alligevel, men efter søndag må vi hen og lege kalender-tetris, hvis det ikke er væk der. Hvor længe varede det, da jeres børn fik det?
Vi har disse dage fået styr på, hvem af vores venner, der har haft skoldkopper, fordi standardspørgsmålet til om vi skal ses med dem, har været “Har I haft skoldkopper?”, hahaha.

I kan følge mig på snapchat missjeanett hvor jeg er super aktiv her i ferien!

Bella has (finally) gotten the chickenpox. I’ve wished for her to get it for some time now, so that it’s overwith. But I feel bad for her – she looks like someone with leprosy (the picture was taken before the chickenpox spread to her face). Otherwise I’m enjoying the amazing weather we have in Denmark right now.

bloglovin

8 kommentarer

 • Rikke

  Hvis det bliver slemt med kløe, er KIMOVI Gel rigtig godt. Cana Buttenschön har lige skrevet om det for nylig, da hendes søn blev ramt 🙂
  Rigtig god bedring!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Tak for tip! Det virker som om, at hun kun klør i dem, som er i hovedbunden – og det bliver vel noget værre snask, hvis vi smører dem?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det tog 13 dage inden der var sår på alle,med skoldkopper skal man regne med 10 til 14 dage hjemme 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Uh så er Bella sluppet billigt! Hun fik det i onsdags og i går kom der skorpe på den sidste. Og der har ikke været nogle nye skoldkopper siden søndag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine drenge havde det i knap en uges tid, så var der “skorper” (egentlig lidt ulækkert ord) på sårene, og de måtte komme i vuggestuen igen.

  Den store var slet ikke påvirket, det var nærmest kun isolationen fra de andre børn som generede ham. Den lille havde feber 1 dag, og var ellers upåvirket, med meget små kopper.

  Kan anbefale A-Dermas CYTELIUM spray til at sprøjte eller smøre på kopperne, det tager kløen meget hurtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Bella fik den første i onsdags og siden søndag har vi ikke set nogle nye. I går fik den sidste skorpe på, så det tog 5-6 dage. Heldigvis mindre end jeg havde frygtet! Kunne også mærke at hun kedede sig til sidst 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Jeanett, Alberthe har også lige været igennem det, så hun har desværre nok nået at smitte et par stykker inden hendes brød ud (hvor vi har fået dem fra aner vi ikke, men som du selv skriver skal det jo overståes).
  Hun var væk fra børnehaven i 1,5 uge og hun havde dem overalt!!! Hun havde virkelig mange, men var sådan set frisk og glad igennem det hele. Hun klagede over dem i numsen 😉
  Rigtig god bedring til Bella…håber hun snart er frisk igen og at I slipper for det store kalendertetris. Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, jeg var bare lettet over at Bella endelig fik det! Jeg håbede faktisk, at Bella og Alberthe havde krammet en masse den dag, da jeg hørte at Alberthe havde fået dem 😉 Jeg var selv næsten 5 år, da jeg blev smittet og jeg var godt nok dårlig. Så jo før, jo bedre! Bella enten med at være væk 6 dage hvoraf vi havde fri de 4 af dem, så det var alligevel ret nemt vi slap 😉

   Bella har faktisk virket mest generet over hendes hovedbund, som bare var SAT TIL i skoldkopper. De har kløet ret meget, men varmen har nok heller ikke hjulpet, fordi der sveder man jo også i håret.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trend: Lace up sko