Marts shopping cravings - pink edition

Vi skal stoppe med at opdrage piger og drenge forskelligt

mini-a-ture-aw-16-kollektion-missjeanett-kjole-vinter-16-tyl-laise-kjole-sky-captain-blue-dress

Det her er et emne, som jeg har tænkt over længe. Faktisk er det noget, som jeg flere gange har studset over de seneste par år. Især efter jeg selv er blevet mor. Jeg har rigtig, rigtig mange gange lagt mærke til, hvor forskelligt vi opdrager drenge vs. piger. Der er tale om forskellige grænser for, hvad de må og hvordan vi forventer at de skal opføre sig. Drengene får utvivlsomt meget længere snor end piger og det irriterer mig – især i ligestillingensnavn her i 2017. Der er selvfølgelig undtagelser – det er der altid. Man kan sagtens finde en familie, hvor det er anderledes, men generelt mener jeg, at drenge bliver opdraget anderledes (mindre) end pigerne. Vi har simpelthen højere forventninger til pigerne og føler, at de skal passes mere på end drenge skal.

Da jeg var på Fuerteventura gjorde jeg mig nogle interessant observationer, da jeg lå ved poolen. Seriøst, det er næsten som et stort sociologisk studie, når man iagttager folk en hel eftermiddag. Der var klare forskelle på, hvornår forældre synes, at deres drenge larmede for meget og hvornår pigerne gjorde. Og i flere tilfælde var der også forskel indenfor samme søskende flot. Drengene fik uden tvivl meget, meget længere snor. De kunne både råbe mere og være mere fysisk voldsomme overfor andre før forældrene skred ind, hvor pigerne fik meget hurtigere end løftet pegefinger. Jeg er med på, at drenges leg oftest er fysisk voldsommere end pigers, og det er også helt okay, men det betyder ikke, at de automatisk har lov til at være mere til gene for deres omgivelser. Hverken for deres søskende eller overfor andre der ligger ved poolen. Der må gælde samme regler for piger og drenge. Måske skulle man sige noget til drengene noget før end man gør eller også skal pigerne have længere snor. Hvis I vidste, hvor ofte jeg har hørt undskyldningen “åh han er bare en dreng med lidt krudt i røven” efter at samme unge havde slået et andet barn. Nej søster, dit barn er uopdragent. Ingen må slå – heller ikke drenge.
Det er nok forskelligt fra eksempel til eksempel – og fra familie til familie. Men vi skal altså stoppe med at forskelsbehandle på den måde. Det giver mig til flash back til 50erne, hvor pigerne blev opdraget efter kønsstereotyper, hvor de skal være små blide, smukke væsener og mænd var manddige og “voldsomme”.

Det er jo også et kendt faktum, at kvinder stadig bliver spurgt, hvad de havde på eller om de havde flirtet med fyren, når de melder en voldtægt. En påklædning der er fuldstændig ligegyldig, da en voldtægt er en voldtægt, hvis man ikke har ønsket samlejet (og det er flirten også). Så er det fuldstændig ligegyldigt, om man så er gået nøgen i byen eller om man har kamp-flirtet. Har man ikke haft lyst til sex, så er det voldtægt. Punktum. Men igen ligger der en usagt holdning om, at kvinder skal passe på og tænke over sin påklædning og opførelse – ellers kan det jo være ens egen “skyld”, hvis der sker noget skidt. Det er ALDRIG nogens skyld, når de bliver voldtaget. ALDRIG. Og kvinder skal ikke begrænse deres liv, fordi voldtægtsmænd ikke kan styre sig. Det er voldtægtsmændene, der har et problem og det skal vi ikke indrette os under.

For et par uger siden så jeg et amerikansk talkshow, hvor en skuespillerinde fortalte om dengang, da hun som teenager var begyndt at date. Hun havde to ældre brødre og drengene havde begge fået lov til at date, da de fyldte 16 år. Hun havde til gengæld først fået lov fra, da hun var 18 år. Hendes far havde sagt, at det var fordi hun var en pige og hun skulle “passes på”, da han vidste, hvordan drenge/mænd var. Hvad med at opdrage drenge ordentligt, så unge piger og kvinder ikke skal begrænses i deres liv, fordi mænd ikke kan styre sig? Hvor er det i øvrigt også noget underligt noget – at lære piger, at de er svagere og skal passes på af mænd – at de ikke kan klare sig selv. Der er ingen rationel grund til, hvorfor piger ikke burde have lov til at date, drikke, feste osv. på samme tidspunkt som drenge. Piger er oftest mere modne end de jævnalderende drenge. Vi skal lære vores piger, at de kan præcis det samme som mænd – og at vi ikke er afhængige af at blive passet på.

Et andet og nyere eksempel er denne tidligere X factor deltager, som lige er blevet dømt for at have delt en video af en pige, som giver ham et blowjob. Medierne har, efter dommen, givet ham fuldstændig ukritisk taletid. Han har fået lov til at sidde i bedste taletid og forklare hvorfor han gjorde det og klynke over, at dommen var hård. Jeg kan spare jer tiden, som I ville have brugt på at se klippet: Han er idiot. Han ville gerne have “credit” af sine venner, for at have fået et blowjob og derfor røg videoen afsted til 7-8 af hans nærmest venner. Det gør man bare ikke og det er ingen undskyldning whatsoever. Ingen! Jeg har været så ærgerlig, når jeg har læst folkets reaktioner på artikler og sociale medier. “Pigen kunne da regne ud, at sådan noget kunne ske” og “Hvis hun ikke havde givet det blowjob, så var det aldrig sket”. Nå, så pigen skal begrænse sin seksuelle aktivitet, fordi at drengene bare gør sådan noget? Hvad med i stedet at opdrage sine børn, så de ikke deler intime øjeblikke med andre? I stedet for får han lov til at sidde at forklare sig og hvor synd det er for ham. Men pigen burde have vidst bedre. Det er jo helt bagvendt!

Vi taler så meget om ligestilling i disse dage og hvad vi som samfund kan gøre, for at vi opnår lige muligheder. Vi sidder bare selv på en af løsningerne: Vi kunne starte med at opdrage vores børn ens, uanset køn. Jeg taler ikke om, at klæde dem unisex, kalde dem “hon” istedet for han/hun. Drengene skal heller ikke tvinges til at lege med dukker og pigerne med biler. Nej, jeg taler om de små ting, der til gengæld kan sende store signaler. At der bliver sagt noget til børn, når de larmer uanset om de er drenge eller piger (jeg er SÅ træt af argumentet “drenge larmer bare mere – det er deres natur”. Nej, de er mere fysiske. Det andet er bare ren opdragelse). Fortælle både drenge og piger, at de kan hvad de vil. Vi skal holde op med at opdrage vores piger, som små bly violer, imens drengene får lov til at buldre derud ad. Der burde ikke være forskel på, hvordan vi opdrager drenge og piger. Og hvis vi gør, så er vi selv med til at bidrage til den forskel, som der er resten af livet. Pigerne lærer, at de skal passe på og drenge kan gøre, hvad de har lyst til (sat op lidt groft og generaliserende 😉 ).

Det her er meget generelt og jeg ved godt, at der findes masse af velopdraget drenge derude (og uopdragende piger), men det ER et problem og vi kan selv være med til at gøre noget ved det. Opdragelsen starter jo hos os selv og i vores egen familie.

This is something I’ve been thinking about for awhile now. Actually some years. I think we raise boys and girls differently – in a way that’s not good. So many times I’ve noticed that boys can be a lot more noisy (and annoying) before being told to calm down than girls can. We expect girls to be wellbehaved and sweet, but boys are “naturally” noisy. No they’re not. They’re more psycial while playing, but noise is all about how you raise them. 

bloglovin

33 kommentarer

 • Anne

  Ih, Jeanett. Jeg har faktisk siddet gennem længere tid nu, og lidt ventet på, at du kom med endnu et af dine total kick ass indlæg. Og her kommer det så som sendt fra himlen, haha.

  Spøg til side: Jeg er SÅ enig med dig, og det her er et emne, der berører mig dybt, da jeg mener, mange af de problemer vi har i vores samfund på ligestillingsområdet, i høj grad falder tilbage på hvordan piger og drenge opdrages forskelligt. Som du selv siger, er der undtagelser, men det er bestemt mere reglen end undtagelsen, det du beskriver. Her i weekenden havde jeg faktisk en større diskussion med nogle af mine venner om netop dette emne. Vores diskussion gik så mere på hvor meget på mangel på ligestilling i vores samfund har med kultur eller genetik at gøre. Jeg sidder, og arbejder med ligestilling politisk,og har læst mange af de rapporter, som KVINFO,Institutet for Menneske Rettigheder etc. kommer med. Konkret gik vores diskussion på, om kvinder/mænd har lige muligheder som individer fra det øjeblik, de bliver født. Der er jo fysiologiske forskelle på kønnene, men jeg har endnu ikke set entydig forskning, der peger på, at det betyder, mænd og kvinder så ikke har samme muligheder videre i livet (hvis vi ikke medtænker kultur/miljø/arv). Anwyay, lidt et sidespring men bare så fedt med sådan et knivskarpt og højaktuelt indlæg fra dig! TAK fordi du engagerer dig i debatten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åhh hvor er du bare sød! Jeg har også gået og har brygget på indlægget her i længere tid. Skrevet små noter til mig selv og enkelte sætninger. Og nu følte jeg endelig at jeg havde nok til, at det kunne blive skrevet sammen.

   Jeg er rigtig enig med dig. Jeg mener stadig ikke, at vi har ligestilling. Overhovedet, faktisk. Dog er jeg irriteret på dem, som mener, at ligestilling er ligemed LIGE resultater. Det mener jeg ikke det er. Men det skal være lige muligheder. Og ja, en del af de problemer vi stadig har på området bunder i opdragelse. Vi opdrager simpelthen vores børn forskelligt og det skal vi lade være med, hvis vi ønsker ligestilling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Klapper i mine små fede hænder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som uddannet sociolog er jeg meget enig i de fleste ting, du skriver. Der er faktisk også lavet mange undersøgelser omkring netop dette emne, hvis det er noget, du er interesseret i at læse mere om 🙂 Det er en utrolig interessant debat, der netop er vigtig at tage op (som du selv skriver) i disse tider, hvor ligestillingsdebatterne stadig er på deres højeste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Det vil jeg faktisk rigtig gerne! Synes både det er mega interessant OG vigtigt. Har du fx. nogle gode links?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg er simpelthen så enig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Meget vigtigt indlæg! Jeg er mor til en af hver, og tænker utroligt meget over det her, alligevel falder jeg ofte i fælden. Jeg ved ikke helt hvad løsningen er, udover at blive ved med, at være bevidst om det.
  Jeg vil også gerne give credit for at du tager eksemplet med x Factor op – hvad fanden sker der for go morgen Danmark ?! Og hvad sker der for ham? Kunne HAN ikke have sagt sig selv, at hvis man deler private videoer uden tilladelse, så er det ulovligt? Jeg troede / håbede faktisk at der efterhånden var kommet lidt mere bevidsthed om den slags. Når jeg kører for hurtigt og får en bøde, så bliver jeg sgu da heller ikke overrasket! (Uden sammenligning iøvrigt)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, jeg tror også at det eneste du kan gøre, er at blive ved med at minde dig selv om det og være bevist om det. Det er jo tit de små ting. Som min veninde skriver her i tråden, så gælder det fx. også lommepenge. Drengene får i gennemsnit flere penge for at lave mindre end pigerne – simpelthen fordi vi forventer mindre af dem og når de så endelig gør noget, så skal de satme belønnes. Det er sådan nogle små ting, som man skal være bedre til at være opmærksom på som forældre.

   Jeg fatter simpelthen heller ikke, hvad der lige skete for TV 2 der. Jeg var målløs over, at han fik så ukritiske taletid. Hvorfor gik ingen af journalisterne fx til ham i det interview? Men hans holdning siger lidt om, at vi har lang vej endnu. Et andet grumt eksempel er de der grupper der har (og sikkert stadig) eksisteret på Facebook, hvor unge drenge bytter billeder af piger de har været sammen med og bagefter spreder dem online. Der er gået et eller andet HELT galt i deres opdragelse, hvor de tydeligtvis aldrig har lært at have respekt for andre mennesker (men især kvinder). De fleste syntes at det bare er lidt drengestreger. Jeg fatter det simpelthen ikke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Kathrine

  Åh så mange kommentarer, jeg kunne skrive – vi må tage den over rødvin en dag, mens vores mænd passer tøserne 😉

  Faktisk er der rigtig mange undersøgelser som viser, at drenge får flere lommepenge end piger, og skal lave færre (eller slet ingen) pligter for at få dem – også inden for den samme familie. Det er fandme dårlig stil! Og jeg fatter slet ikke, hvordan man som forældre gør det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Åh det vidste jeg slet ikke – men jeg er ikke overrasket! Og jeg synes at det med rødvin lyder som en genial plan 😉 (også det med at mændene passer, haha!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg er mor til en af hvert køn, og jeg er meget enig med dig. Det er både til piger og drenges bedste, at vi opdrager dem mere ens. Som du er inde på, ser jeg også, at der generelt stilles færre krav til – og sættes færre grænser for – drengebørn. Og det skader altså ikke kun pigerne i forhold til volds- og voldtægtkultur, men også drengene selv. Jeg tror blandt andet det er pga. manglende krav, at der tabes flere drenge i uddannelsessystemet (det er der også skrevet en del om), man forventer ganske enkelt ikke så meget af drengene. Fra mit eget lille liv sagde de til en forældresamtale omkring vores søn i børnehaven , at hans sprog var “for godt”, så han passede ikke til de andre drenge, og de voksne vidste ikke, hvordan de skulle udfordre ham. Øh hvad? Min venindes datter der går samme sted, taler lige så fint, har vitterlig aldrig fået noget sådant at vide. Man forventer i børnehaven, at han tumlede rundt, men ikke at han taler godt, interesserer sig for bogstaver med videre. Nå det blev en lang kommentar, men vigtig debat synes jeg, og jeg håber, at jeg som mor vil kunne opdrage mine unger som mennesker, og ikke kun som deres køn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt helt enig! Og jeg tror både at det skal løses op for pigernes krav og strammes for drengenes. Jeg er også helt enig med i dig i forhold til uddannelse. Man forventer ikke det samme af drenge.

   Men hvor er det vildt med din søn. Det er da ikke ham og hans sprog der har et problem. Det er jo nok nærmere de andre, som taler dårligt. Men som du siger, så forventer man det bare ikke af drenge på samme måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er også dejligt enig – JUBII!!
  Dog er jeg lidt mere for begrebet ligeværd frem for ligestilling, alle mennesker er lige meget værd uanset køn, race, seksualitet osv.. og derfor skal vi behandle hinanden ens på kryds og tværs af disse parametre! En kvinde og en mand, der udfører det samme job er lige meget værd, derfor lige løn.. Jeg skelner imellem disse to begreber, fordi jeg nogle gange bliver SÅ træt af ligestillingsdebatter.. For mig forsvinder fokus nogle gange, nej kvinder skal ikke tildeles pladser i en bestyrelse, bare fordi de er kvinder og mænd skal ikke nødvendigvis holde lige så lang barsel som kvinder… Kan du følge mig?
  Men i hvert fald – super skønt indlæg!! 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg kan sagtens følge dig – og jeg er enig 😉 Jeg er heller ikke så frisk på kønskvoter fx.

   Desuden kan jeg godt lide din tanke, om at bruge “ligeværd” istedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Jeg er totalt enig med dig. Hjemme hos os deler min kæreste og jeg rengøringen imellem os når vi skal have gæster, og jeg blander mig ikke i om min kæreste gør det ordentligt. Men jeg har oplevet flere gange at det er blevet kommenteret af gæsterne, hvor de antager at det er mit ansvar alene at der bliver gjort rent. Folk har også svært ved at forstå at kvinder også kan være rodehoveder. “ungkarlehyblen” har vi alle hørt om, men det er ikke meget rod der skal til, og så er man sjuskedorte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt, helt enig! Her er det desværre dog mig, der mest gør rent og sørger for, at tingene bliver gjort i hverdagen rent praktisk. Til gengæld har vi altid været lige, når det kommer til Bella og Tim har taget langt mere barsel end den gennemsnitlige mand (16 uger).

   Der brygger på et indlæg, om et emne hvor vi absolute heller ikke er lige med de kære mænd. Nemlig seksualitet. Der sidder vi stadig fast i ideen om, at mænd er nogle seje fyre, hvis de har knaldet mange og kvinder er “ødelagt” og uinteressante, hvis de har. Der er SÅ lidt ligestilling, når det kommer til sex – det er helt forfærdeligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne H

   Fedt du nævner det med seksualitet også! Jeg har spekuleret en del over det her på det sidste. Der er mega ulighed i fx kønnenes vilje til at give den anden part oralsex. Hvorfor det? Og hvorfor accepterer så mange kvinder det?

   Og noget andet? Hvorfor er det bare helt fint, at en mand med børn fx tager 6 mdr til Kosovo, men at folk kigger skævt til min veninde der tager 1 mdr obligatorisk studieophold i udlandet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Der er bestemt skævheder i seksualitet. Uden tvivl.

   Det sidste er jeg også helt enig i. Folk kiggede virkelig mærkeligt på mig, da jeg tog på en uges presserejse til Kreta (hvilket jo er mit arbejde!), da Bella var 2,5 år. Mens de samme næsten forventer at Tim er væk i ny og næ til møde, kurser og deslige.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Meget enig. Vi skal også stoppe med at fortælle pigerne, hvor søde de ser ud med sløjfe i håret, mens vi fortæller drengene, hvor seje de er, at de kan hoppe ned fra en stol. Piger skal ikke opdrages til, at deres udseende har så stor betydning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Helt helt enig! Jeg gør meget ud af at huske mig selv på, at fortælle Bella mindst lige så ofte, at hun er sej og klog, som hun er smuk og sød. Det er nemlig noget andet vi kvinder også ligger under for – der er meget højere forventninger til vores udseende end der er til mænds!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Enig! Det kan ikke siges nok!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg ved ikke om jeg har misforstået dit indlæg, når jeg læser kommentarerne, men jeg er altså ret uenig med dig. Jeg kunne ikke forestille mig noget værre end at man skal opdrage børn ens. Uanset om det to piger, to drenge eller en af hver. Selvfølgelig er der nogle helt basic-ting, børnene skal lære. Du må ikke slå, du må ikke stjæle osv. Men der er da kæmpe forskel på børn? Og jeg synes altså du er liiiige generaliserende nok i forhold til dit syn på drenge. Jeg ser SÅ mange hysteriske, hylende, dominerende, tudende piger. Oftest synes jeg faktisk de er meget værre end drengene i institutionerne.
  Og hele den der X-faktor debat? Ja, han dummede sig. Det indrømmede han også, men pigen er da på ingen måde uden skyld. I skal da ikke bilde mig ind, at hun helt uskyldigt og uvidende sagde ja til at blive filmet? Hun har også selv udtalt, at hun havde sagt ja til, at han delte videoen med et par venner. Det er skide synd for dem begge, at det har taget sådan en drejning. Men i mine øjne har de været lige gode om det. Sorry to say!

  Jeg håber, der er plads til, at man må være uenig her på bloggen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Du har helt klart misforstået mit indlæg. Det handler ikke om hvem der er irriterende. Piger skal have at vide, når de opfører sig dårligt og det skal drenge også. Forskellen er netop, at det får drenge bare ikke at vide lige så tit som piger. Vi forventer mere af pigernes opførelse end drengenes.

   Og helt, helt forkert med Mads Christian. HAN siger, at hun havde sagt at han måtte dele – HUN har vidnet i retten, at hun ikke en gang var klar over, at han filmede hende. Da hun havde spurgt, hvorfor han havde sin telefon fremme, så havde han sagt til hende, at han bare lige skrev en sms til sin far. Det er hvad der er blevet vidnet. Og retten troede på hende, ikke Mads Christian. Så hun er fuldstændig uden skyld!

   Men der er plads til at være uenig her på bloggen – og jeg er bare rigtig uenig med dig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Tak for et godt indlæg og jeg er meget enig. Jeg mærker også ofte at der bliver gjort forskelle på drenge og piger på grund af deres køn.
  Jeg kan bare ikke lade være med at tænke at du er lidt dobbeltmoralsk?
  Du har selv skrevet tidligere at du håbede på at få en pige – fordi pynteting og dukker var lige dig. Er det ikke at forvente en bestemt rolle af din datter?
  Du holder også pige-dag med din datter?

  Til sidst må jeg bare kommentere at jeg bestemt tror at de mænd der voldtager er mere end bare dårligt opdraget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, jeg har ikke sagt at jeg ville have en pige, fordi jeg ville have pynteting. Jeg ville helst have en pige, fordi jeg tror, at jeg er en bedre mor til en pige og det passer bedre til mig. Jeg har INGEN forventinger til at min datter skal kunne lide bestemte ting. Samtidig ser jeg ikke parallelen til det her? Det her handler ikke om legetøj (det skriver jeg netop også i indlægget – har du mon set de sætninger?). Det handler om hvordan vi opdrager drenge og piger forskelligt i forhold til grænser og opførelse (at drenge får lov til at opføre sig dårligere uden en løftet pegefinger). Du blander æbler og bananer sammen.

   Pige-dage handler i øvrigt om, at vi kun er piger den dag. Der ligger seriøst ikke mere i det.

   Vi er enige om det med mænd der voldtager. Dog starter manglen på respekt og andres grænser et sted. Drenge bliver ikke født som voldtægtsmænd. Det bliver man i løbet af ens liv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ej, jeg har ikke sagt at jeg ville have en pige, fordi jeg ville have pynteting. Jeg ville helst have en pige, fordi jeg tror, at jeg er en bedre mor til en pige og det passer bedre til mig. Jeg har INGEN forventinger til at min datter skal kunne lide bestemte ting. Samtidig ser jeg ikke parallelen til det her? Det her handler ikke om legetøj (det skriver jeg netop også i indlægget – har du mon set de sætninger?). Det handler om hvordan vi opdrager drenge og piger forskelligt i forhold til grænser og opførelse (at drenge får lov til at opføre sig dårligere uden en løftet pegefinger). Du blander æbler og bananer sammen.

   Pige-dage handler i øvrigt om, at vi kun er piger den dag. Der ligger seriøst ikke mere i det.

   Vi er enige om det med mænd der voldtager. Dog starter manglen på respekt og andres grænser et sted. Drenge bliver ikke født som voldtægtsmænd. Det bliver man i løbet af ens liv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg tror bare det hele hænger sammen. Hvis drenge får biler fordi de er drenge, og piger får dukker fordi de er dukker, er det så ikke med til at lave et skel mellem drenge og piger fra tidlig alder?
   Men beklager, det er fair nok hvis det ikke er den problematik du var ude efter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Nej, jeg synes ikke, at det har noget med hinanden at gøre. Jeg er ikke ude efter, at de skal VÆRE ens. De må gerne lege med forskellige ting, gå i forskelligt tøj og have forskellige interesser. Men larmer de lige meget eller er lige flabet, så skal drengene ikke have lov til at være det længere tid/mere end pigerne “bare fordi de er drenge”. Der skal siges stop på samme tidspunkt – uanset køn. Og her mener jeg, at drenge får lov til at opføre sig dårligere generelt, fordi undskylder det med at “sådan er drenge”. Giver det mening?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så vigtigt et indlæg, og du har virkelig alle de gode pointer med!
  Jeg krummer også tæer, når voksne taler om “pigetøj” og “drengetøj”. Især hvis det endda er i kønsneutrale farver.. Så er det jo bare noget, de selv pådutter tøjet, der ikke vil nogen noget ondt (det er trods alt bare tøj). Men man skal åbenbart signalere, hvilket køn ens barn er, så ingen er i tvivl…
  Piger skal have kjole på og drenge skal have bukser på – åbenbart.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaja

  Har været til et utroligt spændende foredrag om pige og drengehjerner. Når de fx. starter i skole ved 5-6 års alderen er der op til 1,5 års forskel på udviklingen af deres hjerner. Piger kan fx koncentrere sig i 20 min og drengene kun 10 min. Når drenge skal koncentrere sig udvikler de en masse testosteron og når de så bliver sluppet løs har de en MASSE energi de skal ud med 😊 De ” uopdragne” drenge bliver derfor tit placeret ved siden af pigerne for at vise dem, at sådan bør man sidde stille og opføre sig… Så jeg syns ikke man skal stille lige høje krav for der ER forskel. Men spændende emne. Det ville dog være befriende at se flere piger få lov til at tumle og råbe lidt mere, i stedet for der stilles for høje krav til dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marts shopping cravings - pink edition