En fin kjole fra ASOS

Min fantastiske mandag

efteraarsdag-spis-odense-aabning-kaerbygaard-vero-mode-slaa-om-kjole-asos-ruskindsjakke-slaegtsforskning

Jeg havde simpelthen den mest fantastiske mandag! Faktisk følte jeg mig helt høj, da jeg lagde mig i sengen i går efter en dejlig dag. Jeg havde besluttet mig for at tage en rigtig ego-Jeanett-dag. Vi løber stærkt herhjemme i øjeblikket og kan i den grad mærke, at valgkampen er begyndt at banke på døren. Jeg skriver snart et nyt Kærlighed & Kommunalvalg-indlæg og får jer up to date! Når Tim løber stærkt, så løber jeg oftest med – sådan er det at have barn/børn sammen med en anden. Samtidig har min egen kalender været godt proppet de sidste par uger og den er det også de næste uger frem. Det er med at huske på at passe på sig selv i pressede perioder og derfor havde jeg besluttet, at jeg i går bare skulle lave en masse rare ting, der fylder mit bæger op. Det var også helt ekstraordinært, at min kalender tillod mig at gøre det, så jeg greb muligheden! Computeren skulle ikke åbnes, opgaver og vasketøj mm måtte passe sig selv en enkelt dag. Dagen startede jeg selvfølgelig med at se det nyeste afsnit af Outlander. Hvor er det ubeskriveligt fantastisk, at det er tilbage! Mandag bliver min nye favoritdag fra nu af og frem til december (sidste afsnit er 11. december). Efter jeg havde set afsnittet, tog jeg op i byen, hvor jeg tog på stadsarkivet. I flere måneder har jeg drømt om at bruge en hel eftermiddag der. Det lyder måske lidt nørdet, men jeg har nævnt før, at jeg er bidt af slægtsforskning og jeg har længe gravet dybt i min egen slægt. Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg har en masse, masse navne. Helt tilbage til starten af 1700-tallet er jeg kommet og det er sjovt at se, hvad folk har heddet og hvor i landet de kom fra (jeg er primært fynbo, men har lidt aner tilbage fra Viborg (hvor der var en slægtsgård og en tipoldefar sad i sognerådet), Fur i Limfjorden og på en gren af familien er der mange fra København og Helsingør. Det hele er krydret med et par svenskere her og der). Men jeg begyndte at savne lidt mere “kød på”. Hvem var de her Agnes, Johanne (hold op, hvor var der mange Johanne’er dengang), Peter, Iver, Meta (specielt navn!)? Hvad lavede de? Jeg kan ikke lige finde ud af, hvor meget I gerne vil høre om det, så sig til, hvis jeg skal lave et separat indlæg – eventuelt krydret med tips til slægtsforskning? Nå, men tilbage til min dag på stadsarkivet. Jeg havde to mål i går; at finde mere ud af mere om min oldefar (min fars farfar), der var manden, der købte efternavnet Drevsfeldt og som jeg i dag kan takke for, ikke at hedde Petersen. Han har ind til nu været lidt af et mysterium, fordi han døde tidligt. I øvrigt uddannet maler og til sidst kunstner. Den anden var min oldefar på min mors side, der sad i Odense Byråd – hvor sjovt er det ikke lige, når man ser på mit valg af egen mand 😉 Og jeg fandt dem begge. Endda min kunstner-oldefars trafikulykke beskrevet i en avisartikel og en anmeldelse af hans kunst på en udstilling (kun 9 måneder før han dør). Jeg blev slet ikke færdig og jeg skal derind snart igen. Jeg fandt nemlig ingen billeder af dem og det ville jeg især gerne se, om er muligt. I øvrigt sindsygt venligt personale derinde, der er meget hjælpsomme!

restaurant-resume-missjeanett-spis-odense-aabning-event-reception-havbund-bloggerspis-odense-food-festival-aabning-reception-missjeanett-blogger-2017spis-odense-food-festival-2017-reception-aabning-missjeanett-blogger-vero-mode-kjolen-slaa-om-efteraar-kraebygaard-plankeborde

Efter mit graveri i gamle arkiver, så løb jeg hurtigt hjem, så jeg kunne være klar til, når søde, smukke gravide Maria hentede mig. Vi skulle til åbningsreception af SPIS! Odense Food Festival ude på Kærbygård her i Odense. Vi fik utrolig lækker mad fra Mmoks, Resumé (fra Svendborg), Kok & Vin og Bryggeriet Flakhaven. Jeg var især imponeret over bordet, som Resumé præsenterede. Det var inspireret af eventyret om Den Lille Havfrue og det kunne man i den grad fornemme! Mmoks udfordrede os mig med at servere hestetartar inde i hestestalden. Efter nogle hyggelige timer kørte vi hjemad og jeg nåede at putte lidt med Bella på sofaen inden sengetid. Dagen sluttede som den startede (og helt perfekt) med at jeg så det nyeste afsnit Outlander afsnit igen. Tim havde jo ikke set det endnu, så jeg måtte jo hellere lige se det med ham 😉 Jeg kunne også godt se på min søgetrafik, at I var mange, der gerne ville se Outlander i går. Det væltede ind med besøgende på dette indlæg. Hvis I vil se trailer for afsnit 2, så kan I finde det her. Fik I set afsnittet?

Min kjole er selvfølgelig den fra Vero Moda. Den kan købes HER (reklamelink)
Ruskindsjakke er fra ASOS (et par år gammel).

I had such an awesome Monday. I startede it with watching the newest episode of Outlander – season 3! Oh I have been waiting so long for it to be back! I had decided to take a me-day. Just filling it up with great things. I went to an old archive here in town in search of information about some of my anchestors. I’m really hooked on genealogy and finding out more about my family. And I found some really interesting things about yesterday! After that I went to the opening ceremony for SPIS! Odense Food Festival. I tasted a lot of interesting food. My day ended like it started; watching the new Outlander episode again – this time with Tim. My dress is from Vero Moda and you can get it HERE

bloglovin

14 kommentarer

 • Line

  Det er så interessant med slægtsforskning! Jeg ved lidt om mit eget og nok til at jeg synes det er spændende – men ved virkelig ikke hvordan jeg skal gribe det an, at komme lidt dybere ned i det med slægtsforskning. Så et indlæg omkring din slægtsforskning og med tips ville jeg elske! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Hvor meget har du fået lavet og hvad er det, som du synes er svært at komme videre med?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Jeg har ikke lavet noget selv indtil videre – det er andet familie, der har gjort det, og blot delt hvad de har fundet frem til af sjove ting. Jeg vil derfor gerne selv prøve, især fordi jeg jo ved, der er noget fedt at finde et sted – men jeg ved slet ikke hvor man skal starte! Hvordan sikre man sig, at dem man finder er nogle, man er i familie med? Hvor finder man informationen? Etc. 🙂 Sådan en helt basic how-to for begyndere ville være super fin!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Rigtig god idé! Måske starte med “Det skal du bruge for at komme i gang” og “her søger du”? Og som du siger, måske også noget kildetjek/kildekritik?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Altsååååå jeg sys det er vildt spændende det der slægstforskning og vil vildt gerne høre mere om det…..jeg ku bestemt godt blive fristet til selv at gå i gang, men jeg er nysgerrig på, skal jeg søge i min fødeby? på det der arkiv du nævner? eller kan jeg gøre det i den by jeg bor i nu? min farmor var fynbo, så jeg synger lidt sir folk til mig, jeg kan slet ikke selv høre det dog ;0)) det der outlander må jeg næsten overgive mig til…har aldrig set dte men sys du har snakket en del om det ;0) tak for et spændende indlæg frk. slægtsforsker ;0)
  Hilsen fra hende med lidt fynbo i sig ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Fedt, måske jeg skulle lave et indlæg med de mest basic tips. Du skal søge i de byer, hvor de personer du vil vide mere om boede. Så boede din farmor på Fyn, så skal du søge på Fyn efter hende. Men du skal vide lidt mere om hende før du tager i stadsarkivet. Og der skal være noget at søge efter. Fx at der er en grund til at hun kunne have været i avisen. Har hun levet en almindeligt liv uden vilde hændelser, så finder du nok ikke så meget om hende på stadsarkivet.

   Og ja, skynd dig i gang med Outlander!!! De slægtsforsker også i denne sæson 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille

   Nååååeee jamen jeg ved faktisk ikke om hun har været i avisen, det har andre fra hendes fynbo-familie dog været men deres navne husker jeg self. ikke ;0)) Jeg vidste heller ikke man sku søge der hvor ens familiemedlem er fra, så skal jeg jo rundt i hele landet for at stykke en historie sammen, sikke et projekt, troede faktisk bare det hele l samlet et sted :0)) ok ok jeg tjekker outlander ud og ser om jeg bliver hoooked ;0) tak for tip :0))

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Du kan sagtens kigge i kirkebøger online – der behøver du ikke rundt i landet. Alle de gamle kirkebøger er blevet scannet ind og ligger online samlet. Der vil du nok også kunne finde ud af flere af deres navne! Men vil du finde avisklip, billeder mm, så skal du ud på de enkelte lokalhistoriske afdelinger og steder i landet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Min mors moster, som jeg havde det utrolig tæt forhold til, hed Meta. Hun var for mig, hvad bedstemødre er for andre. Jeg kender ingen andre og har heller aldrig hørt om andre, der hed det. Derfor er det et meget specielt navn for mig, og hvis jeg en dag får en pige, skal hun opkaldes efter hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Jeg tror, at det var et ret “normalt” navn for cirka 100 år siden (og lidt længere tilbage). Der er jeg stødt på navnet mange gange i de gamle kirkebøger. Det er også fint at opkalde nye generationer efter de gamle, der har betydet noget specielt. Desværre er jeg ikke så vild med nogle af mine bedsteforældres eller oldeforældres navne – i hvertfald ikke nok til at opkalde mine børn efter det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Det giver god mening! Det er egentlig meget sjovt at vide.. Hun var også født i 1926, så det er et gammelt navn. Måske jeg også vil bruge det som mellemnavn – i dont know, der er heldigvis et stykke tid til endnu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra D.

  Selvfølgelig så jeg afsnit 1 😀 og det var SÅ godt!! Glæder mig helt vildt til næste mandag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss Jeanett

   Ja, mandag kan ikke komme hurtigt nok!!! Kom sååååå!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Min mormors søster hedder Meta…og hun har i øvrigt en anden søster som hedder Jørna. Lidt sjovt med sådanne navne som er gået helt i glemmebogen. Lidt sjovt med sælgtsforskning. Da jeg var lille lavede min mormor og morfar en slags julekalender i bogform til mig, min bror og fætre/kusiner med slægtens historie. Den startede 1. december med vores 9xtip oldefar og sluttede med os selv. Det er mere end 20 år siden de skrev den og jeg læser den stadig ind imellem. Har blandt andet fundet ud af at en af mine tipoldefædre var orgelbygger og har bygget orglet i Larssker rundkirke på Bornholm. Glæder mig til at læse den for min datter når hun bliver stor nok – og måske tilføje endnu et kapitel med hendes historie <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En fin kjole fra ASOS