Outfit of the day #469

Nu kan det *biiip* være nok

Linicin forebyggende mod lus

Reklame for Linicin

Kender vi ikke alle den følelse, når vi opdager, at der er kommet lus med hjem? Udover besværet med at alle skal tjekkes, have kur, sengetøj mm skal vaskes, så synes jeg faktisk at det værste er, at man også lige skal have informeret vuggestue/børnehave/skole. Det er SÅ normalt at få lus, men jeg synes stadig, at det er ret pinligt. Da jeg først fik tilbudt denne kampagne, så var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg havde lyst til at lave et indlæg om lus. Det er ikke så “sexet”. Der er nemlig noget tabu og pinligt forbundet med det. Jeg nævnte kampagnen for Tim og fortalte at vinklen på det hele faktisk var at få brudt tabu omkring at have lus, men at jeg var i tvivl om, jeg ville lave den, fordi jeg synes, at det er pinligt at skrive, at man har haft det. “Så er det da netop derfor, at du skal sige ja til den kampagne?”. Og det havde vi jo allerede svaret – det var jo lige netop pointen.

Så here it goes.

Jeg har selv haft lus 2-3 gange i mit liv. En eller to gange som barn og så en som voksen. Det er vist 10 år siden sidst. Tim og jeg havde ikke kendt hinanden så længe og jeg var med til en sammenkomst i hans familie. Et par dage efter får vi at vide, at en af de andre havde opdaget, at vedkommende havde fået lus, så vi skulle lige tjekke efter. Ingen andre havde fået dem – på nær mig. Og jeg havde ikke en gang siddet ved siden af personen til middagen. Jeg havde bare krammet vedkommende, da vi sagde hej og farvel – men mere skal der ikke til. Jeg var bare uheldig, at der lige i de få sekunders kram var et lille “husdyr”, der syntes, at det ville skifte bolig. Shit, jeg syntes, at det var pinligt der.

Og vi giver den her pinlige følelse videre til børnene. Bella havde en omgang sidste år og jeg tror, at hun kunne mærke, at vi syntes, at det var noget, vi ikke skulle tale for meget om. Hun virkede selv pinlig berørt over det og ville ikke have, at vi nævnte det for nogen. Det er altså lidt vildt, at en pige på 5-6 år allerede kan fornemme den slags. Det åndssvage er jo, at selvom det ikke er en fest at have lus, så handler det i sidste ende bare om, at man har været uheldig og været i nærheden af lus i omløb. Det handler ikke om dårlig hygiejne (faktisk kan lus bedst lide rent hår – fedtet hår kan de ikke særlig godt kravle rundt i) og man er ikke en dårlig mor eller far, fordi ens barn har fået lus. Også selvom jeg følte mig lidt sådan, da vi, efter at have sagt det i institutionen, kom over til det store skilt på fællestavlen, hvor der stod “VI HAR LUS” (ligesom de skriver “Vi har skoldkopper”, “Vi har mund-, fod- og håndsyge” osv). “Det er så os”, tænkte jeg og hvor er det fjollet. Det er jo ingens skyld. Det eneste man som forældre har ansvaret for, er at gøre noget ved det, når man opdager det. Og gad vide, om nogen venter lidt længere med at sige det til skolen (eller slet ikke siger det?), fordi det er pinligt og derfor er de andre forældre ikke ekstra obs på at tjekke – og så når lusene måske at sprede sig mere, inden de bliver opdaget? Jeg tror i hvert fald ikke, at det er alle, der fortæller det.

Linicin Prevent spray mod lus

Jeg tror faktisk kun, at B har haft lus en enkelt gang og det er under 1 år siden. Hun var 5 år og derfor stor nok til, at man kunne forklare hende, at en kur var nødvendig. Jeg har derfor ikke en masse gode råd, hvis man står med et mindre barn med krudt i røven, hvor man gerne skulle have dem til at sidde stille under en gang behandling. Men Bella elsker at være ved frisøren, så jeg lavede et setup ude på vores store badeværelse, hvor vi tog en skammel hen foran spejlet, ipad’en på bordet og hun fik noget at drikke. Derefter gik vi i gang med kuren og Bella endte faktisk med at synes, at det var vildt hyggeligt. Prøv at gøre det til en hyggelig stund!
I øvrigt så vidste jeg ikke, at man faktisk kan forebygge lus. Så næste gang man får at vide, at der er lus i institutionen eller skolen, så kan man bruge denne Linicin Prevent Spray, der gør, at lusene ikke har lyst til at hoppe over i hår, der er sprayet med produktet. Den har vi nu stående i skabet og den kommer klart i brug, hvis vi får en besked om lus i klassen. Det er federe at forbygge (for alle parter) end det er at skulle igennem behandling, tjekke hele familien grundigt i en længere periode, vaske tøj og sengetøj og så videre. Men er uheldet ude, så har Linicin selvfølgelig også lusekur. I kan købe Linicins produkter lige HER

Få flere gode råd til behandling af lus på www.luseguiden.dk

Husk altid at læs indlægssedlen inden brug HER

bloglovin

Næste indlæg

Outfit of the day #469