Shopbop vinderne!!

Mindehøjtidelighed i Odense i morgen

Mindehøjtidelighed i Odense i morgen

Jeg må indrømme, at jeg ikke ved præcist hvordan jeg skal starte det her indlæg, da jeg er ret berørt af alt det der skete i Norge igår. Især af det der skete på øen Utøya. Som i nok alle ved, så var det AUF der holdte sommerlejr på øen (som de gør hver sommer) og AUF er norges svar på DSU (socialdemokratisk ungdom) i Danmark, som jeg jo er medlem af og har været i ca. 8 år. Der plejer faktisk at være DSUere med på Utøya, men pga af en stor international socialdemokratisk festival som starter på mandag i Østrig, så har DSU i år valgt ikke at tage med. Jeg er så mundlam. Det kunne have været DSUere som jeg kender der løb rundt på den ø og gemte sig for livet. Indtil videre har det sindsyge mand dræbte 91 unge mennesker der var der fordi de troede på en bedre verden og fordi de ønskede at gøre en forskel. Og nogen er så unge, at de måske nærmere skulle kaldes “børn”. Både jeg og Hr. Kæreste har været en i slags chok-tilstand siden igår. Det der er sket på Utøya er jo et marreridt.

Jeg vil derfor gerne opfordre alle mine fynske læsere til at dukke op i morgen på Flakhaven (Rådhuspladsen) i Odense kl. 17.00. Der tændes lys og fakler for de omkommende, deres pårørende og resten af Norge. Der vil være lidt tale (bla. af Odenses borgmester Anker Boye) og der vil være mulighed for alle, at komme til microfonen og sige lidt, hvis man har lyst/behov for det. Det er min alt for skønne kæreste der sammen med DSU Odense står bag arrangementet (han har netop lige købt en milliard fakler… eller ej, okay ikke en milliard. Men næsten). Jeg kommer! Håber også at en masse af jer har tid til at bruge en times tid i morgen. I kan evt læse mere på facebook eventet HER – og tilmeld jer gerne og invitér jeres venner!

I’m in a state of chok after what happened in Norway yesterday. It’s horrible – especially what happened at the island of Utøya where the isane man killed so many young people. My love and thoughts go out to Norway. Tomorrow I’m attending a memorial for the victims, their families and the rest of Norway in Odense.

Picture: Kristine.gazel.dk

24 kommentarer

 • Rikke

  Tak for info. Jeg er ikke på Facebook og anede derfor ikke noget om eventet, men jeg vil helt sikkert dukke op imorgen. Det er ganske forfærdeligt det der er sket. Ikke nok med at utroligt mange mennesker har mistet livet – endnu flere blev pludselig traumatiseret for livet. Jeg føler virkelig med dem.

  /Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vidste slet ikke, at du var medlem af DSU. Jeg selv har brugt meget tid i SFU’s lokaler i Odense, og jeg ville virkelig gerne deltage i mindehøjtideligheden i morgen, da jeg synes, at det er et rigtig godt initiativ, men jeg er desværre optaget. Jeg er med i tankerne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo, har været medlem i mange år, men her det sidste 1-2 år har jeg ikke været så aktiv, da jeg jo i ungdomspolitik efterhånden er ved at være “gammel”. SFU Odense deltager også imorgen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fint, at du laver indlæg om det. Det overvejede jeg også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bor desværre nær Esbjerg, og har ikke mulighed for at komme. Jeg er selv socialist, og har i sin tid været medlem af DSU, så det påvirker mig meget, især fordi så mange unge/børn mistede livet.
  Jeg er med i tankerne <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh jeg ville virkelig gerne komme – du kan godt klappe Hr. kæreste på skulderen fra os læsere og sige det er sejt stablet på benene 🙂

  Jeg er “desværre” i sommerhus ved Vesterhavet, så er ikke hjemme i O-town..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er ganske forfærdeligt, det der er sket. Hvordan kan et menneske rumme så meget had? Det forstår jeg simpelthen ikke.
  Rigtig smukt initiativ – ville ønske jeg kunne komme, men bor på Lolland.

  Hilsen Michelle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej, det er helt ubegribeligt. Men det var sådan et fedt citat en af de overlevende fra Utøya kom med til medierne. Det var noget ala: “Hvis en person kan indeholde så meget had, så prøv at forestille jer hvor meget kærlighed vi kan skabe sammen”. Meget smukt og ret overskudsagtigt af en der lige har overlevet en masakre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det må man sige – meget smukt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes det er virkelig flot at du skriver indlægget, og deltager i mindehøjtidelighen Det viser også respekt! Ville ønske jeg kunne være med, men sidder lige pt. i Norge :/
  Er selv meget rørt af det, da jeg faktisk er på ferie i Norge lige nu og er halvt nordmand, og har familie i Oslo som heldigvis er uskadte.
  Sender masser af tanker og dyb medfølelse til de pårørende.
  Men bare lige så du ved det, så er der 92 døde. 7 fra bombeangrebet i Oslo og 85 unge på Utøya. Ganske forfærdeligt 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha det må være underligt for dig at være i Norge nu så? Ja, det var nyhederne der kludrede lidt rundt i tallene. Men det hedder nu 86 + 7. en af de unge på syghuset er netop død i dag af sine kvæstelser 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis jeg boede i Odense, var jeg helt sikkert kommet forbi…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Tak for et fint indlæg. Det er et rigtig godt initiativ. Jeg håber mange vil deltage. Jeg bor selv i kbh, men deltog foran den norske ambassade i går. Det er meningsløst hvad der er sket og mine tanker går til alle ramte og pårørte. Uvirkeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Håber det gik godt i dag. Kunne ikke selv være der pga sygdom, men det er et super initiativ.
  Synes også du skal have ros for at turde tage emnet op og ikke som andre bloggere lade som om at der ingen forskel er på tiden før fredag og tiden efter.
  Også ros til kæresten og tanker til alle, der er berørte..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak! Har tænkt over om folk ville synes at det var kedeligt at læse om på min blog, men kom frem til at det var vigtigt for mig og derfor gjorde jeg det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • malene

  R. I. P.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viduderligt skønt intiativ! Hvis jeg havde været hjemme og havde boet en smule tættere på Odense, var jeg helt sikkert kommet, da jeg synes det er en fantastisk idé! Det er virkelig noget helt utrolig frygteligt, der er sket i Oslo og de fortjener alt den hjælp og især alle de tanker de kan få! Derudover er det jo altid frygteligt, når man ved det lige så godt kunne have været én selv eller ens nære! Så tak for at minde folk om det! 🙂

  The Fashionphile

  -http://fashionphileme.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shopbop vinderne!!