Mine guide til de bedste cafeer og take-away steder i Odense

PhotobucketTHEMSENS CAFE & FRISTELSER
Type: Café med charme

Themsens er en lille og super hyggelig cafe som ligger i Overgade i hjertet af Odense. Det er ikke byens største cafe, men tilgengæld nok en af de hyggeligste. Man træder ind i hvad der ligner en gamle kagebutik og så videre ind i cafeens andre små lokaler, hvor der er plads til siddende gæster. Maden er ikke helt som på andre cafeer – der er kælet lidt mere for råvarerne og sandwich-kombinationer, brunch osv er ikke som de klassiske man får andre steder og thank god for det! (der er fx ingen æg+bacon i deres brunch og club sandwich findes ikke på menukortet). Cafeens specialitet er “Små fristelser” som er flere små retter som man spiser med brød til. Der er 4 fristelser for 105 kr og man vælger selv hvilke 4 man ønsker udfra en liste de har. Hertil får man så virkeligt godt brød – både franskbrød og rugbrød (især rugbrødet er fantastisk). Her på billedet har jeg fået følgende fristelser (fra venstre mod højre): Hjemmelavet skaldyrssalat, røget laks med wasabicreme, tomatsalat med mozzarella og oliven og gedeost med timian honning. Man kan også købe en enkelt fristelse til 45 kr, hvis man ikke er så sulten og man kan også tilkøbe flere fristelser, hvis 4 stk ikke er nok.
Man kan også købes kager med hjem fra butikken 🙂

TIP: De laver seriøst Odenses bedste latte!

Adresse: Overgade 32 (Odense C)
Prisniveau:  Sandwich 87-95 kr, smørrebrød 33-68 kr, Små fristelser 4 stk 105 kr, cafe latte 30 kr
Åbningstider: Tirs-ons 9-17.30, Tors-fre 9-19.30, Lørdag 9-15.00, Mandag og søndag lukket
Hjemmeside HER

 

PhotobucketCAFE GERTRUD
Type: Café på hverdage og i dagstimerne. Fre-lør aften er der drinks, gå-i-byen stemning og musik.

Gertrud’s er en af de “gamle” cafeer der har ligget inde i hjertet af Odense i mange, mange år (faktisk siden 1986!). Den ligger på samme “plads” som Kræz og Franck A (som begge virkelig er sølle cafeer, if you ask me). Men Gertrud’s er virkelig god!

Jeg mener jo personligt, at de laver Odenses bedste burger. For mig er en perfekt burger en der har masser af smag, saftig bøf og så er det rigtig vigtigt at bollen er blød. Jeg gider slet ikke burgere med “ciabattabolle” eller andre hårde, besværlige boller. Den skal være blød og mushy ligesom den rigtigt er i burgerens hjemland USA. Og alle disse ting lever burgerne på Gertrud’s op til; Bollen er dejlig blød, bøffen er så saftig, at det drypper fra den når man skærer i den og så er der bla. en løgkompot i burgeren som giver den et helt perfekt smags-touch! Den ser måske ikke ud af meget på billedet, og det er heller ikke verdens største burger, men man bliver nemt mæt af burgeren samt de store (rigtig gode!) pomfritter og den lille skål coleslaw man får til.
Desuden laver de ret fantastiske moules (muslinger), men de kan godt ændre det lidt i løbet af året og sæsonerne. Jeg har fx. både oplevet almindelig moules marinieres, thai moules (med kokosmælk og koriander) og pesto moules derinde. De serveres selvfølgelig med deres store pomfritter til. Generelt er de også gode til salater!

Adresse: Jernbanegade 8 (Odense C)
Priniveau: Burger med pomfritter+coleslaw koster 115 kr og retter som moules og salater ligger på omkring 130 kr.
Åbningstider: Man-ons 9-01, tors-lørdag 9-02, søndag 10-24.
Hjemmeside (og onlinebooking af bord) HER