Dreaming of... 5PREVIEW t-shirt

Louvre

LouvreLouvreLouvreLouvre

Når man er i Paris, så kan man næsten ikke komme udenom Louvre. Det KÆMPE store museum er både en attraktion i sig selv udefra (med de smukke glaspyramider) og selvfølgelig inden i med alt den smukke kunst. Jeg kan lige så godt sige med det samme, at et besøg på Louvre kræver en portion tålmodighed af flere grunde. For det første er der en milliard mennesker, hvilket jeg synes var vildt forstyrrende, når man gerne vil gå rundt og nyde den smukke kunst. De mange mennesker gør også, at der er kø til stortset alting – mad, toiletter, billetter, ved indgangen og vi fx stod vi i kø 20 min for at låne de der audio-oversættere (og da det endelig blev vores tur havde de så ikke flere… flot). Vi skulle på et tidspunkt krydse rummet, hvor Mona Lisa hænger og det var stortset umuligt pga de mange mennesker der stod foran maleriet (se mit billedet her øverst). Når jeg nu har brokket mig færdig, så skal det selvfølgelig nævnes at samlingen af kunst på Louvre er fantastisk. Der er ikke det de ikke har – og der var også flere ting jeg havde glædet mig til at se (mest malerier og enkelte statuer), hvilket var en oplevelse. Men det kræver den der tålmodighed og det tror jeg bare ikke at jeg havde den dag. Så jeg var knapt så tilfreds da vi gik derfra.

Entreen koster 10 euro pr person, men det er gratis den første søndag i hver måned. Der er altid lukket om tirsdagen. I kan læse mere om åbningstider og priser HER.

Vi boede på dette hotel i nærheden af Sacré Coeur og Moulin Rouge. I kan læse min anmeldelse af det HER.

bloglovin

4 kommentarer

 • mette

  godt tip: billetindgange kan tit sluge en del af ens rejsepenge og desværre være skyld i, at folk dropper museerne. mange er ikke klar over det, men det er faktisk muligt at komme ind på alle statsejede museer i paris GRATIS, hvis man er EU-borger under 25. Det står ikke markeret ved museerne, men de ved det skam godt, og man skal blot vise sit pas ved indgangen – det er altså temmelig skønt!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det tit man kan det i de store byer i europa. Men er du sikker på man kan det på Louvre? Jeg blev nemlig ved med at spørge da vi skulle købe billetter – fortalte både at jeg var 23 (på det tidspunkt) og viste mit studiekort. Og hende damen så bare gentagende “No discount today”. Måske er det kun på nogle dage at det gælder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

   Min veninde, som er Paris fanatiker, mener at det en gang kun var om søndagen, at man kunne komme gratis ind. Men da jeg var der på interrail i sommers, kunne man komme ind på alt statsejet, hver dag, hvis man var under 25 og fra EU. så jeg tror måske de har ændret på reglerne.

   Desuden kan man vidst også komme gratis ind, hvis man er arbejdsløs – det synes jeg er en ret smuk tanke, nu til dags 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • missjeanett

   Fedt, det tip er hermed givet videre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dreaming of... 5PREVIEW t-shirt